Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az endometrium (14 db)

Mit jelent az ha azt mondta a doki h "endometrium 12"?

Legjobb válasz: A méhnyálkahártya mérete Az endometrium menzesz után 2-3 miliméteres vastagságból kezd fejlõdni hormonális hatásra és középidõtõl várzásig 8-10 miliméteresre fejlõdik legalább. Terhességben deciduának nevezve még vastagabb lesz, mirigyekkel dúsítva. A vérzése elõtt 3 miliméteres vastagság kevés

A méhnyálkahártya mérete Az endometrium menzesz után 2-3 miliméteres vastagságból kezd fejlõdni hormonális hatásra és középidõtõl várzásig 8-10 miliméteresre fejlõdik legalább. Terhességben deciduának nevezve még vastagabb lesz, mirigyekkel dúsítva. A vérzése elõtt 3 miliméteres vastagság kevés

Mit jelent az hogy R. nagy zterus. Endometrium 7 mm. Dom. Foll. nem látható?

Legjobb válasz: nagy méh, 7 milliméteres méhnyálkahártya, domináns tüszõ nem látható

nagy méh, 7 milliméteres méhnyálkahártya, domináns tüszõ nem látható
R nagy uterus= rendes nagy méh Endom 7mm= méhnyálkahártya 7mm Dom foll= domináns folliculus, vagyis olyan tüszõ, ami pár napon belül megérik, és kiszabadul belõle egy érett petesejt

Az endometrium mentén egy 5 mm-es cystosus képlet ábrázolódik. Az ovariumok eltérés nélkül. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: endometrium= méh nyálkahártya cystosus képlet=ciszta szerû alakzat ovarium= petefészek Röviden sztem a petefészkeid rendben vannak, de a méhnyálkahártyán látott valamit ami cisztának tûnt. De szerintem kérdezd a dokit, arról is, hogy van-e valami teendõ. Elküldött valahová további vizsgálatra?

endometrium= méh nyálkahártya cystosus képlet=ciszta szerû alakzat ovarium= petefészek Röviden sztem a petefészkeid rendben vannak, de a méhnyálkahártyán látott valamit ami cisztának tûnt. De szerintem kérdezd a dokit, arról is, hogy van-e valami teendõ. Elküldött valahová további vizsgálatra?
A kérdező hozzászólása: Nem, az ultrahangos azt mondta terhesség is lehet.
Pont ezt akartam írni. Amikor még nagyon kicsi az embrió (alig pár millis, de már látszódik, hogy egyenletlen körülötte a méh-felszín) 'cisztikus képletnek' szokták nevezni. Ebbõl késõbb derül csak ki, hogy tényleg baba -e ?

Mit jelent ha vaskos az endometrium? (11mm) /hüvelyi UH leletembe van/

Legjobb válasz: Utolsónak!endometrium=méhnyálkahártya uterus=méh Sajnálom,hogy ez történt veled,kedves kérdezõ.Még nem látszott a babád,csak a vastag nyálkahártya.

Utolsónak!endometrium=méhnyálkahártya uterus=méh Sajnálom, hogy ez történt veled, kedves kérdezõ.Még nem látszott a babád, csak a vastag nyálkahártya.
Szia!Vastag méhnyálkahártya, akár babát is jelenthet.
A kérdező hozzászólása: Hát igen ez lenne az én kérdésem valójában:D Mert tudom h közbe megis jöhet.. Nekem ez az UH csütörtökön volt, most vérezgetek, elõször barna volt majd rózsaszín, most meg elöntött.. És lehetséges az is h terhes legyek..de azt meg nem mutatta ki az UH, de nagyon sok jel utal rá. Melyik az esélyesebb? Mensi v terhesség?
Nekem is volt 11 mm-s a endometriumom. Cisztám volt, 2 hetet késett emiatt. Az én esetemben azért volt ilyen vastag, mert menzesz elõtt álltam, csak a ciszta közbeszólt. Amikor végre megjött, engem is elöntött.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak 1hetet késett...
Endometrium a méhet jelenti, ezek szerint a tied megvastagodott valamilyen okból (leggyakrabban a közeledõ menstruáció miatt, ritkábban polip, mióma).
A kérdező hozzászólása: Akkor tuti h csak a mensi?

Ma voltam Uh-án:Norm uterus, endometrium 14mm vastag. Intrauterin terhesség egyértelműen nem látszik. Az uterus körül tágult belek. Adnexumok jelenleg nem ítélhetők meg! 2hét múlva kontroll. ez mit jelent?

azt mondta a doki hogy a méhnyálkahártya a terhességet tükrözi.Lehet egy kés?i pé-b?l lett baba?Mert már a 48.napon vagyok?

Legjobb válasz: 1. Adnexumok jelenleg nem ítélhetõk meg! 1. tumor, petefészekdaganat nem ítélhetõk meg! 2. endometrium 14mm vastag. 2. méhnyálkahártya megvastagodása 14mm vastag. 15 mm feletti tüszõ nagyságnál a petesejt érett. pontos diagnózis 2 hét múlva lehetséges. Nos szerintem így már érthetõ. :) Üdvözlettel: Dr. Bóday László Szülész-Nõgyógyász Szakorvos

1. Adnexumok jelenleg nem ítélhetõk meg! 1. tumor, petefészekdaganat nem ítélhetõk meg! 2. endometrium 14mm vastag. 2. méhnyálkahártya megvastagodása 14mm vastag. 15 mm feletti tüszõ nagyságnál a petesejt érett. pontos diagnózis 2 hét múlva lehetséges. Nos szerintem így már érthetõ. :) Üdvözlettel: Dr. Bóday László Szülész-Nõgyógyász Szakorvos

Mit jelent ha az "endometrium csíkszerű"?

Ez van az uh-os papírra írva, majd jöv? héten megyek vissza az orvoshoz. A ciklus 15-ik napján voltam, peteérést néztek (volna).

Legjobb válasz: Endometrium=méhnyálkahártya, gondolom arra gondolt, hogy eléggé vékony még, és peteérés nem volt.

Endometrium=méhnyálkahártya, gondolom arra gondolt, hogy eléggé vékony még, és peteérés nem volt.

R. Nagy uterus, tudom, hogy az R rendeset jelent, de ez az egész hogy Rendes nagy, mit jelent 20mm tüszöméret 9mm-es endometrium? Ez terhességet jelenthet?

Legjobb válasz: Nem terhességet sztem,hanem azt,hogy a tüszõ, ami még nem repedt meg 20mm ami nagyon jó(17-tõl reped)és a méhfal vastagsága 9 mm az is jó, mert 10mm-tõl tud beágyazódni rendesen, és addig egy hét is eltelik mire odaér a megtermékenyített petesejt(blasztocita) még vastagodik addig.

Nem terhességet sztem, hanem azt, hogy a tüszõ, ami még nem repedt meg 20mm ami nagyon jó(17-tõl reped)és a méhfal vastagsága 9 mm az is jó, mert 10mm-tõl tud beágyazódni rendesen, és addig egy hét is eltelik mire odaér a megtermékenyített petesejt(blasztocita) még vastagodik addig.
http://www.pirula.net/mszotar/a.htm Az endometrium jelentése: méhnyálkahártya. Terhességrõl nincs szó.

Pozitív teszt után, UH, kóros elváltozás nincs, de a baba sem látszik. Nem mondták, hogy terhes vagyok, a tűneteim megvannak. Az eredményen még az állt, hogy az Endometrium vastagság 19 mm. Lehetek terhes? Endrometrium vastagság 19 mm, mit jelent?

Legjobb válasz: Kb. 4 hetesen csináltak uh-ot nekem, akkor kb. 12 mm volt a méhnyhártya. Pozitív volt a tesztem. A szonográfus szinte kiabált velem, hogy minek megyek ilyen korán... mondtam, hogy csupán az orvos küldött. Dühösen végezte a vizsgálatot, s talán felületesen is. Nagyon rosszul esett a bánásmód... Na de nem is errõl van szó... 5 nappal késõbb elmentem egy magánrendelésre, ahol kellõ figyelemmel és kíméletesen a drbácsi észrevett 2 db petezsákot. Gyönyörûen kivehetõen. A méhnyh. vastagsága nagyon jó, lehet hogy veled sem voltak túl körültekintõek? Attól függ hány hetesnek számítasz.

Kb. 4 hetesen csináltak uh-ot nekem, akkor kb. 12 mm volt a méhnyhártya. Pozitív volt a tesztem. A szonográfus szinte kiabált velem, hogy minek megyek ilyen korán... mondtam, hogy csupán az orvos küldött. Dühösen végezte a vizsgálatot, s talán felületesen is. Nagyon rosszul esett a bánásmód... Na de nem is errõl van szó... 5 nappal késõbb elmentem egy magánrendelésre, ahol kellõ figyelemmel és kíméletesen a drbácsi észrevett 2 db petezsákot. Gyönyörûen kivehetõen. A méhnyh. vastagsága nagyon jó, lehet hogy veled sem voltak túl körültekintõek? Attól függ hány hetesnek számítasz.
Az endometrium a méhnyálkahártya. 19mm a vastagsága ami jó. Talán túl korán mentél azért nem láttak semmit. Menj vissza 1-2 hét múlva.
Szia!Endometrium=méhnyálkahártya, ami belülrõl a méhedet borítja. Ennek a vastagsága a ciklus során folyamatosan változik. A mensi elsõ napjától az utolsóig vastagodik és ha nem történt megtermékenyítés, akkor a ciklus végén leválik és ez okozza a menstruációs vérzést. Az, hogy a 19 mm milyen értéknek számít, attól függ, hogy a ciklusod hányadik napján voltál, peteérés elõtt vagy után. Azt hiszem a be ágyadózáshoz min. 10 mm-es nyálkahártya szükséges.Nagy esély van szerintem a terhességhez.Amikor én mentem dokihoz nekem elõször a megvastagodott nyálkahártyát látta ami a terhességre utal.Most 18 hetes vagyok.Vigyázz Magadra!
Kérdés, hogy az utolsó vérzéshez viszonyítva hány hetes terhes lehetsz. Nagy valószínûséggel túl hamar mentél dokihoz. 6-7 hetes terhesség esetén ha az ultrahangon nem látszik semmit, akkor a terhesség igazolására általában szoktak vérvételt csinálni.
A vastag méhnyálkahártya (19mm endometrium) jót jelent, utalhat terhességre.A korai terhességet, még nem tudja kimutatni az UH.Úgy tudom, csak az 5-6 hetes magzatot tudják már Uh-n is észlelni.Szerintem várj, még pár hetet és utána újra menj el dokihoz.
Mi lenne itt a hasznos válasz? Mert úgy látom senkié nem jó!
Igazat adok az ötödik válaszolónak.Segítõ szándékkal ír az ember aztán meg nem tetszik az illetõnek... no comment
Hasi vagy hüvelyi UH-t csináltak?A hasin még nem látni, mert ez túl korai lenne.A Hüvelyin is csak petezsák lenne látható!Menj vissza késõbb!

Mit jelent ha sok az endometrium? Hogyan lehet kezelni?

Legjobb válasz: Szia! Igen, nekem... :-( Nekem az volt a panaszom, hogy változó idõközönként egész hasfalra kiterjedõ szúrást éreztem. Ez tartott kb 1-2-3 napig, változó volt. Úgy éreztem magam, mint akit "felnyársaltak". Pl ha leültem, vagy minden egyes lépésnél, vagy amikor a fenekemet töröltem (már bocs), olyat éreztem, mint amikor valamit felszúrnának. Mivel nem tudták, hogy mitõl lehet, mondta az orvos, hogy csinál egy laporoscopiát. (ja, és az is furcsa volt, hogy egy elõzõ kapcsolatomban nem estem teherbe, pedig nem is védekeztünk) Akkor derült ki, hogy endometriózisom van. A mûtét nem vészes. Engem reggel mûtöttek, délután már sétáltam, másnap délelõtt pedig haza is mehettem. Két kis vágást csináltak, kb 1 cm-est. Egyet a köldöknél, a másikat pedig lágyék környékén. Csak egy kicsit fájt, de inkább akkor, amikor pl tüsszentettem. A mûtét után 3 hónapig GnRh injekciót kaptam. Utána megkérdezte az orvos, hogy akarok-e gyereket, de mondtam, hogy nem (egyedülálló voltam). Utána folyamatosan fogamzásgátlót kellett szednem, hogy leállítsák a menzeszt, és hogy ne fejlõdjenek vissza a szigetecskék, csomók. De én pár hónap után abbahagytam, mert iszonyatosan fájtak tõle a melleim. A párommal (akinek szívesen szülnék) nem védekezünk, de nem sikerül teherbe esnem. A mûtétem óta eltelt kb másfél év, lehet, hogy visszafejlõdtek azok a valamik. Egyébként úgy tudom, hogy a mûtét után nagyobb az esély a teherbesésre. Most az elõbb elõszedtem a zárójelentésem. "Elsõsorban a hólyagalapon és a bal oldali petefészek alatt endometriózis csomókat találtunk, melyeket monopolar electroddal coaguláltunk. A jobb oldali szálagos kismedencei összenövéseket elektromosan oldottuk." Hû, jó sokat írtam, de remélem tudtam valamennyire segíteni.

Szia! Igen, nekem... :-( Nekem az volt a panaszom, hogy változó idõközönként egész hasfalra kiterjedõ szúrást éreztem. Ez tartott kb 1-2-3 napig, változó volt. Úgy éreztem magam, mint akit "felnyársaltak". Pl ha leültem, vagy minden egyes lépésnél, vagy amikor a fenekemet töröltem (már bocs), olyat éreztem, mint amikor valamit felszúrnának. Mivel nem tudták, hogy mitõl lehet, mondta az orvos, hogy csinál egy laporoscopiát. (ja, és az is furcsa volt, hogy egy elõzõ kapcsolatomban nem estem teherbe, pedig nem is védekeztünk) Akkor derült ki, hogy endometriózisom van. A mûtét nem vészes. Engem reggel mûtöttek, délután már sétáltam, másnap délelõtt pedig haza is mehettem. Két kis vágást csináltak, kb 1 cm-est. Egyet a köldöknél, a másikat pedig lágyék környékén. Csak egy kicsit fájt, de inkább akkor, amikor pl tüsszentettem. A mûtét után 3 hónapig GnRh injekciót kaptam. Utána megkérdezte az orvos, hogy akarok-e gyereket, de mondtam, hogy nem (egyedülálló voltam). Utána folyamatosan fogamzásgátlót kellett szednem, hogy leállítsák a menzeszt, és hogy ne fejlõdjenek vissza a szigetecskék, csomók. De én pár hónap után abbahagytam, mert iszonyatosan fájtak tõle a melleim. A párommal (akinek szívesen szülnék) nem védekezünk, de nem sikerül teherbe esnem. A mûtétem óta eltelt kb másfél év, lehet, hogy visszafejlõdtek azok a valamik. Egyébként úgy tudom, hogy a mûtét után nagyobb az esély a teherbesésre. Most az elõbb elõszedtem a zárójelentésem. "Elsõsorban a hólyagalapon és a bal oldali petefészek alatt endometriózis csomókat találtunk, melyeket monopolar electroddal coaguláltunk. A jobb oldali szálagos kismedencei összenövéseket elektromosan oldottuk." Hû, jó sokat írtam, de remélem tudtam valamennyire segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Nekem is csináltak már laporoscopiát 2005-ben, apro ciszták miatt.Akkor minden ok volt (méhnyálkahártyával nem volt gond). Idén tavasszal voltam petevezeték átfúváson, megint csak minden ok. Azóta külföldön élünk és itt mentem orvoshoz és Ö mondta, hogy valószínüleg ez lehet a gond (csinált UH-t de nem látott csomokat, minden ok). Januárban kell mennem újra, addig hömérözök és próbálkozunk. Nem tudom mi lehet a gond sajna.
A kérdező hozzászólása: Két napja enyhén fájdogál a bal oldali petefészkem, éjszaka néha erösebben. Voltam dokinál felfázásról nincs szó. Azt mondta lehet az endometriumtól is. Volt már valakinek hasonló problémája?
Elsõ válaszoló vagyok. Drukkolok Nektek!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!