Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent angol családnévben az (1 db)

Mit jelent néhány angol családnévben az O' rész?

pl. O'Hara, O'Connor

Legjobb válasz: Az O' (O'Hara, stb.)nem angol, sokkal inkább ír. Pontosan nem tudom, de azt hiszem valami hasonló, mint a skótoknál a "Mc" elõtag vagy a svédeknél a "son" végzõdés (fia valakinek).

Az O' (O'Hara, stb.)nem angol, sokkal inkább ír. Pontosan nem tudom, de azt hiszem valami hasonló, mint a skótoknál a "Mc" elõtag vagy a svédeknél a "son" végzõdés (fia valakinek).
Valóban ír származású név. Az 'of' rövidült így le. Vagyis Of Hara, stb. Magyarul kb. olyan, mint pl. a SopronI János.
A kérdező hozzászólása: :O hát ezt meg hol olvastad? mert utánanéztem többször azóta, és azt találtam, hogy az ír nyelvû Ó elõtag angolos átírása (pl. Ó Fithcheallaigh:) ), ami azt jelenti, hogy vkinek az unokája/leszármazottja... de ez nem biztos, szóval lehet neked igazad:)
Simán lehet neked is igazad. :) De ha belegondolsz, a kettõ majd ugyanaz, hisz az of is birtokosképzõ.
Kettes válaszoló rosszul tudja, nem az "Of" rövidülése, hiszen az egy germán viszonyszó. Az eredeti ír alak "Uá", (kiejtése: ó) amit az angolok helyesírásilag egyszerûsítettek. Valakinek a fiúági leszármazottját jelenti.
O mama és az O papa, tehát nagymama és nagypapa nekem ez jött infóba, a filmekbõl..
Az O' rész többnyire ír vagy skót, de az amcsiknál is gyakran fordul elõ. Én nem vagyok benne teljesen biztos, de lehet, hogy "Of Hara" vagy "Of Connor". Remélem hasznos voltam...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az orosz vagy a holland nyelvet tanuljam meg?

Beszélek németül, angolul, franciául és norvégul. Az orosz és a holland is érdekel, és lehet, hogy egyszer mindegyikre sor kerül, de most nincs sok időm, kb 3 hónap(bonyolult, hogy miért). Nem tudok dönteni. Melyik egyszerűbb?

5

Hogy kell helyesen mondani angolul a szívesen-t?

15

Le tudná nekem ezt valaki fordítani angolra?

A Szent Johanna gimi egy nyolc részből álló ifjúsági regény, melynek alkotója Leiner Laura magyar írónő. Főszereplője Rentai Renáta, aki egy budai francia tagozatos magángimnázium, a Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium tanulója.A főszereplő napló formájában írja le életét. Reniről tudni kell, hogy csendes, visszahúzódó leány, aki szeret filmeket nézni, olvasni és nagyon jó tanuló. Elkezdődik a suli, összebarátkozik egy meglehetősen buta, de kedves EMO-lánnyal, Virággal, és egy könyvmoly zsenigyerekkel, Arnolddal. Az osztályba jár Cortez is (Antai-Kelemen Ádám), aki egy igazi menő srác: deszkázik, punk zenét hallgat, laza és irtó jól néz ki. Reni természetesen beleszeret.
Közben telnek-múlnak a napok, Reni kezdd beilleszkedni- Õ lesz az iskolaújság egyik szerkesztője, emellett a suli olvasókörének tagja. Egyre jobban belezúg Cortezbe, és próbál egyre közelebb kerülni hozzá, és a jófej barátaihoz : Ricsihez, Zsoltihoz, Dávidhoz. Eközben végig kísérhetjük az osztály minden tagjának történetét és, hogy miként készítik teljesen ki a tanárokat, különösen a rettegett igazgató-helyettes asszonyt. Az osztály történetét az érettségi-bankett napjáig végig kísérhetjük.

1

Mi a cinkelt szó etimológiája?

3

Mi a lényege ennek az angol nyelvű levélnek ami a mailcímemre jött a Facebooktól?

We're writing to let you know that we are proposing updates to our Adatfelhasználási szabályzat and our Jogi és Felelősségi Nyilatkozat. These two documents tell you about how we collect and use data, and the rules that apply when you choose to use Facebook. Our goal with these updates is to make our practices more clear.
We update these documents from time to time to make sure we keep you posted about the latest things you can do with Facebook. This email describes the key changes we've proposed and directs you to places where you can learn more.
What's being updated and why?
Both documents have new language to help you better understand:

How advertising works on Facebook
What to expect when it comes to using your name, profile picture, content and personal info with ads or commercial content
How to control or remove apps you've used
What data you're sharing with mobile devices

Like always, we won't share the private information that you put on Facebook with advertisers without your permission.
What should you do and when will the updates happen?
You can review all the updates on our Site Governance page's Documents tab and over the next seven days leave comments on that page to give us feedback. Please take some time to read through everything and let us know what you think. If your comments lead to more updates, we'll post those on the Site Governance page, too.
To stay up to date on similar topics, please like our Site Governance and Adatvédelem pages. And, if you want to learn more about how we show you interesting, relevant ads, or how cookies and similar technologies help us do so, please visit our Hirdetések and Cookie-k pages. We hope you find these resources helpful.
Best regards,
Erin Egan
Chief Privacy Officer
Facebook

0

Oroszul tudók, segítség?

Tudtok írni minél kevesebb olyan orosz főnevet, amelyeknek betűiben megvan az orosz ábécé összes betűje?

4

Mit jelent az az angol mondat magyarul, hogy "Set front row in my need to fall"?

Egy dalt fordítok éppen (Blue October - Into the Ocean) és ennél az egy mondatnál megakadtam o_o
Valami olyasmi lehet hogy "Előkészíteni az első evezést/csónakázást az érdekében, hogy elsüllyedjek" . . .oké, ez elég hülyén hangzik. ._. Vélemény?

3

Milyen nyelv a magyar a többihez képest?

Itt arra gondolok, hogy a magyar nyelv a mérce, amihez igazodik a többi.

A kérdés kicsit bővítve annyi, hogy mennyire kifejező, temperamentumos, logikus a nyelvtana, dallamos és gazdag hangokban valamint a kiejtés nehézsége/könnyűsége milyen.

4

Valaki aki érti ezt az angol mondatott lefordítaná nekem? Google fordítósok kiméljenek :D

I have not in mind!:( But as soon as I clear ideas let you know , and tell me if you can!

3

Melyik nyelveket érdemes tanulni?

Ugyebár az angol az első számú. Pont.
Melyeket érdemes megpróbálni megtanulni másodiknak?
Spanyol,francia,orosz,német,lengyel?
Érdemes portugálul tanulni? Arab,mandarin?
Vagy elég egy nyelvet,mert úgy is mindenki azt tanulj. Angol! Minek megtanulni mandarinul vagy oroszul ha ők is angolul tanulnak....
Esetleg egy ritkább nyelv ismerete jelenthet előnyt?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!