Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent alanyi (3 db)

Valaki el tudná röviden magyarázni mit jelent az alanyi adómentesség 2013 ban?

Legjobb válasz: Ugyanazt, mint az elõzõ években! Meghatározott éves árbevétel alatt nem vagy köteles áfás vállalkozónak lenni. Ha 2013-ban kezded a vállalkozásodat, indíthatsz alanyi mentes státusszal, ez esetben a bevételeid után nem kell áfát befizetned, de a vásárlási számláidban szereplõ áfát, (amit a boltosnak oda-adtál) sem igényelheted vissza. Ha már régebbrõl áfás vállalkozó vagy, de az idevonatkozó kitételek alapján szeretnél alanyi mentes lenni, csak köv. év. január 1-tõl lehet, és ezt dec. 20. elõtt változásjelentõn be kell jelentened. Ha év közben a bevételeddel túlléped az alanyi mentesség határát, akkor ugyanígy változásjelentõn, de 8 napon belül be kell jelentened, és attól kezdve mint áfás vállalkozó szerepelsz.

Ugyanazt, mint az elõzõ években! Meghatározott éves árbevétel alatt nem vagy köteles áfás vállalkozónak lenni. Ha 2013-ban kezded a vállalkozásodat, indíthatsz alanyi mentes státusszal, ez esetben a bevételeid után nem kell áfát befizetned, de a vásárlási számláidban szereplõ áfát, (amit a boltosnak oda-adtál) sem igényelheted vissza. Ha már régebbrõl áfás vállalkozó vagy, de az idevonatkozó kitételek alapján szeretnél alanyi mentes lenni, csak köv. év. január 1-tõl lehet, és ezt dec. 20. elõtt változásjelentõn be kell jelentened. Ha év közben a bevételeddel túlléped az alanyi mentesség határát, akkor ugyanígy változásjelentõn, de 8 napon belül be kell jelentened, és attól kezdve mint áfás vállalkozó szerepelsz.

Mit jelent az alanyi adómentesség, és mik a feltételei?

Legjobb válasz: Az Áfa törvény XI. fejezete vesézi ki teljes mértékben az alanyi adómentesség minden részletét. Az Áfa törvény a 1992. évi LXXIV. törvény, melyet a www.magyarorszag.hu honlapon a jogszabálykeresõ részen (középen fönt) megtalálsz. Év és sorszámra keresve máris kidobja. Ha van jogtárad az mégjobb...

Az Áfa törvény XI. fejezete vesézi ki teljes mértékben az alanyi adómentesség minden részletét. Az Áfa törvény a 1992. évi LXXIV. törvény, melyet a http://www.magyarorszag.hu honlapon a jogszabálykeresõ részen (középen fönt) megtalálsz. Év és sorszámra keresve máris kidobja. Ha van jogtárad az mégjobb...
Röviden a következõt: Ha belföldi (azaz ÁFA köteles) bevételeid egy évben nem érik el a 4 millió Forintot, akkor választhatod az alanyi adómentességet. Ez esetben nem kell ÁFÁ-t fizetned, azaz 0%-os adóval terhelt számlákat kell kiállítanod. A költségeidet pedig az ÁFÁ-val növelt összeggel számolhatod el. Ha az év közben eléred a 4 millió forintos bevételt, akkor onnantól normális ÁFÁ-s számlákat kell kiállítanod, és a következõ évben át kell térned az ÁFA körbe. Az Európai Uniós bevételek (bár nincs rajtuk ÁFA) szintén növelik a bevételek összegét a 4 millió szemszögébõl.
a lényeg, hogy áfa nélkül számlázol, nem kell áfát fizetned, a határ valóban 4 millió volt ez évben, de ez jövõre 5-re nõ
Ezt írták: "Ez esetben nem kell ÁFÁ-t fizetned, azaz 0%-os adóval terhelt számlákat kell kiállítanod." Ez viszont nem igaz. Ugyanis ha alanyi adómentes, akkor nem 0%-os ÁFA-tartalommal állítja ki az ÁFA-t, hanem ÁFAMENTES számlát ad, aminek az indoka az alanyi adómentessége. Nem keverendõ össze a 0%-os ÁFA az alanyi adómentességgel, mert NEM mindegy, két KÜLÖNBÖZÕ dologról van szó! Az alanyi adómentes tevékenység ÁFAjának a rublikáját ki kell húzni, ÁFA-tartalomra pedig AAM betût kell írni!!

"He noticed that the door was now open. " - Milyen mondatrészeket tartalmaz a mondat? (alany, állítmány, stb. ) Melyik szó micsoda? Mit jelent a "was now" kifejezés? Már teljesen belezavarodtam, de meg akarom érteni.

Legjobb válasz: Hol találtad ezt a mondatot? Biztos hogy így van? He = õ (ha férfi) noticed = észrevette that= hogy the = a door = ajtó was = volt now = most open = nyitva. Esetleg úgy lehetne fordítani hogy " Észrevette, hogy az ajtó már nyitva. " valójában ez "was now" kifejezés nem tudom hogy mi. 4 éve tanulom emelt szinten az angolt de ilyet még nem láttam. Was múlt idõ, now pedig jelen idõ. Biztosan helyes a mondatod? Honnan van?

Hol találtad ezt a mondatot? Biztos hogy így van? He = õ (ha férfi) noticed = észrevette that= hogy the = a door = ajtó was = volt now = most open = nyitva. Esetleg úgy lehetne fordítani hogy " Észrevette, hogy az ajtó már nyitva. " valójában ez "was now" kifejezés nem tudom hogy mi. 4 éve tanulom emelt szinten az angolt de ilyet még nem láttam. Was múlt idõ, now pedig jelen idõ. Biztosan helyes a mondatod? Honnan van?
én azt tudom elképzelni, h "észrevette, h ezúttal nyiva volt az ajtó". pl, ment, zárva volt. jött, zárva volt , ment megint, na és most , now, nyitva volt. ilyen a szövegkörnyezet? elsõ mondatrész: he noticed (õ észrevette) mit állítok?: noticed (észrevette) ki?: he (õ) kötõszó: the (hogy) (=azt, hogy) második mondatrész: the door was open mit állítok?: was open (nyitva volt) mi?: the door (az ajtó) mikor? (idõhatározó): now (most)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!