Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent alábbi 2 (6 db)

Kaptam egy cpu-t papától mit jelent az alábbi mondat? 2, 9 GHz-es, kétmagos Intel Core i7 "Turbo Boost technológiával"

Legjobb válasz: Én csak annyit tudtam ebbõl következtetni hogy nyilván egy Intel core I3-ast kaptál (az két magos) amely 2*2,9 Ghz-s órajelen fut. Az Intel core I7 4 magos.

Én csak annyit tudtam ebbõl következtetni hogy nyilván egy Intel core I3-ast kaptál (az két magos) amely 2*2, 9 Ghz-s órajelen fut. Az Intel core I7 4 magos.
Nem lehet i7-es mert az 4 magos, max i3-at kaphattál, egy magasabb órajellel. De az sem rossz.

Mit jelent az alábbi 2 angol káromkodás: Fuck Up, mother fucker?

Legjobb válasz: 1., beszarás 2., b... meg anyád De csúnyán beszélni nem illik

1., beszarás 2., b... meg anyád De csúnyán beszélni nem illik
a fuck up az kb. a ba**d meg a mother fucker meg kb. a kurafi
A kérdező hozzászólása: én is ugy tudtam vhogy h a mother fucker az a b*meg anyád
az a fuck your mother. a mother fucker a szó szerint anyaba**o. ami kb. a kurafi
a mother fucker semmi esetre sem ténykedésre való felhívás, hanem kijelentés/minõsítés. Nem egyértelmûen negatív. csakúgy mint a kurafi. Az is lehet olyan, akit utálunk és lehet olyan is, akit kedvelünk. csakúgy mint mother fucker.
Fuck up = ha szemelyre mondjak akkor balfasz, ha cselekvesre akkor elbaszni. Motherfucker = egy szo es kocsogot, faszkalapot jelent. Eredeti jelentese - anyaszomorito, de mar nem hasznaljak.
a Fuck up-ot zûrzavarra szokták mondani, magyarul talán gebasz. a kurafi - az akinek az annya a qva, tehát a jó magyar mondás él rá a "qva anyád" a Mother fucker - az a személy aki az annyát b*ssza.
szó szerinti fordításban Fuck Up - b.szás föl Motherfucker - anyab.szó
Mother fucker-k%rva anyád

Mit jelent az alábbi 2 mondat?

Nyílvarrat: harántban Vezérpont: kiskutacs

Legjobb válasz: A nyílvarrat, ami a baba fejecskéjén megy végig hosszában, az haránt irányban áll. (Itt láthatsz képet, kb. középtájon: http://emberi-test.uw.hu/osztaly-11/ora-022/ora-022.htm ) A vezérpont pedig az, amit szülés közben figyelnek, merre áll, merre mozog, ez pedig a kiskutacsa lesz.

A nyílvarrat, ami a baba fejecskéjén megy végig hosszában, az haránt irányban áll. (Itt láthatsz képet, kb. középtájon: http://emberi-test.uw.hu/osztaly-11/ora-022/ora-022.htm ) A vezérpont pedig az, amit szülés közben figyelnek, merre áll, merre mozog, ez pedig a kiskutacsa lesz.
A kérdező hozzászólása: Emiatt nem lehet császár?
A kérdező hozzászólása: Nem jól kérdeztem :) Leírom mi a helyzet! Már túl vagyunk a szülésen, vagyis császármetszésen. A zárójelentésen ez szerepel: "Beilleszkedési rendellenesség, illetve relatív téraránytalanság merült fel vajúdás során." "Medence:részarányos, Méhszáj:5cm, kifejtett, Burok:nem álló, Elõfekvõ rész:koponya, a med.bem-re nyomva, Nyílvarrat:harántban, Vezérpont:kiskutacs, Fekvés-tartás:kpf." Tehát hol itt a beilleszkedési rendellenesség?
A kérdező hozzászólása: Fiam 4kg 54cm és 36cm fejkörfogattal látta meg a napvilágot :) Elsõ fájástól számítva 8 óra múlva császároztak.A doki nem számított nagy babára (mi igen), amikor utoljára megvizsgált (már toló fájásaim voltak) akkor mondta hogy nem tudom megszülni megyünk a mûtõbe. Régebben történt már, csak eszembe jut még mindig, hogy miért voltam alkalmatlan szülni.De majd a következõt :)

Mit jelent az alábbi 2 mondat? (német)

Ich trat so kräftig wie ich konnte gegen die verbogene Tür, und sie zogen von außen. Leichte Gebäude hatte der Sturm völlig zerstört, viele Strom- und Telefonmasten waren wie Streichhölzer abgebrochen worden.

Legjobb válasz: Látom Diósgyõri Gimnázium szaga van ennek a kérdésnek. Annyi erõm volt, hogy a behorpasztott ajtón ..., és kihúztak belõle. A könnyû épületeket teljesen szétrombolta a vihar, sok áram és telefonpóznákat kidöntött, mintha azok gyufaszálak lettek volna.

Látom Diósgyõri Gimnázium szaga van ennek a kérdésnek. Annyi erõm volt, hogy a behorpasztott ajtón ..., és kihúztak belõle. A könnyû épületeket teljesen szétrombolta a vihar, sok áram és telefonpóznákat kidöntött, mintha azok gyufaszálak lettek volna.

Az UNO H2O-ban mit jelent az alábbi kártya? ét sarkában +2 van, mögötte egy szétplaccsanó vízcsepp, középen egy ellipszisben piros, kék, zöld és sárga színek, két lap, és megint csak egy szétplaccsanó vízcsepp.

Két sarkában +2 van, mögötte egy szétplaccsanó vízcsepp, középen egy ellipszisben piros, kék, zöld és sárga színek, két lap, és megint csak egy szétplaccsanó vízcsepp.

Legjobb válasz: Jaj, bocsi, kétszer írtam ki... -.-

A kérdező hozzászólása: Jaj, bocsi, kétszer írtam ki... -.-

Álláspályázat - 2 kérdés, segítség? Mit jelent ez az alábbi két dolog?

Pályázati feltételek:

Legjobb válasz: A vagyonnyilatkozat tételi eljárás kb. azt jelenti, hogy nyilatkoznod kell az ingatlan, nagyértékû ingó vagyonodról és a bankbetétek összegérõl. Az egész eljárást arra találták ki, hogy ne tudj egyszerûen kenõpénzt elfogadni. A feltett kérdésbõl arra következtetek, hogy nem sok fogalmad van arról, hogy hogyan mûködnek ezek a dolgok. ( Bocs ! ) A második egy egyszerû adatkezelés nyilatkozat. Hasolót írsz alá a bankban, biztosítóban stb. A személyes adatokat védõ törvény miatt van rá szükség.

A vagyonnyilatkozat tételi eljárás kb. azt jelenti, hogy nyilatkoznod kell az ingatlan, nagyértékû ingó vagyonodról és a bankbetétek összegérõl. Az egész eljárást arra találták ki, hogy ne tudj egyszerûen kenõpénzt elfogadni. A feltett kérdésbõl arra következtetek, hogy nem sok fogalmad van arról, hogy hogyan mûködnek ezek a dolgok. ( Bocs ! ) A második egy egyszerû adatkezelés nyilatkozat. Hasolót írsz alá a bankban, biztosítóban stb. A személyes adatokat védõ törvény miatt van rá szükség.
Az elsõ pont az akkor aktuális, ha már felvettek, akkor meghatározott szintû vagyonnyilatkozatot kell tenned. A második része viszont a pályázati anyag része. Ugyanis kell egy olyan nyilatkozat, aminek kb. ez a tartalma: "Alulírott Gipsz Jakab nyilatkozom, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adataim pályázati eljárással összefüggõ kezeléséhez hozzájárulok. Kelt Gézfalván, 2009. május 10-én. Aláírás"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, nem sok fogalmam volt róla.(életem elsõ munkája lenne) A másodikra én is ezt gondoltam, de inkább megkérdeztem. Szóval a vagyonnyilatkozathoz van egy formanyomtatvány, az APEH oldalán találtam, de ezek szerint ez csak akkor kell megcsinálni, ha már esetleg felvettek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!