Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent alábbi (307 db)

Mit jelent az alábbi kínai vagy japán szimbólum? (képet csatolok)

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Ha nem tudod, hogy mit jelent, miért rajzoltad fel? Egyébként ez egy kínai szó, boldogságot jelent.

Ha nem tudod, hogy mit jelent, miért rajzoltad fel? Egyébként ez egy kínai szó, boldogságot jelent.
Ha nem hiszed el: [link]
Japánul pedig, áldást, jó szerencsét és vagyont jelent.
Szerencséd hogy nem Ramen-t jelent vagy Miso levest XD
A kérdező hozzászólása: 1#: köszönöm, és úgy volt, hogy sok sablont kaptam és ez volt az egyetlen ami tetszett... nem vagyok a szakértõje :( Többieknek is nagyon köszi!! :) )
Igaz, a kínaiban jelenti még a sok szerencsét és a jókívánságot is, de én eddig a boldogság szóként találkoztam vele legtöbbször. Annyi mindent leírnak ugyanazzal, egy élet se elég mindet megjegyezni, pedig régóta tanulom a nyelvet. A japánt nem annyira ismerem, de lehet, hogy õk is használják. Egyébként használatos még a 幸福 forma is, amit te rajzoltál, az egy rövidített változata.

Mit jelent ez a hibaüzenet: "az alábbi pluginek nem válaszolnak: ismeretlen", "az alábbi oldalak nem válaszolnak: névtelen"?

Nagyon lelassul a gép ezekt?l az ismeretlen és névtelen dolgoktól. Van, aki azt mondta, hogy ezek az üzenetek értelmetlenek és vírusos a gépem.

Legjobb válasz: Ezt pontosan mi írja ki? Milyen böngészõt használsz?

Ezt pontosan mi írja ki? Milyen böngészõt használsz?

Mit jelent az alábbi idézet?

„A bűn nem akkor a legveszedelmesebb, mikor nyíltan és bátran szembeszegül az erénnyel, hanem amikor erénynek álcázza magát és megfertőzi a felismerő-érzéket. A szeretet fő-ellensége nem a gyűlölet, de az érzelgős jóságoskodás; a hazafiságé nem a haza megtagadása, de a méltóságteljes piócaság és handabandázó honmentés; a szerelmi erkölcsé nem a szerelmi erkölcstelenség, de a társadalmi tisztesség, mely, míg a leplezetlen bujaságot üldözi, százféle korcs bujaság-pótlékot kínál.” Valaki legyenszives megfogalmazni, hogy mit akar Weöres Sándor ez alatt érteni, vagyis mit jelent úgy összeségében ez.. köszönöm

Legjobb válasz: Hogy mit jelent, azt majd megírják, akik értenek hozzá, de az elsõ mondatodat olvasva nekem Moliere Tartuffe-je jutott eszembe. Tartuffe, akinek bûnös szándékai voltak egy erényes családdal szemben, erényesnek, ájtatosnak mutatkozott, így leplezte bûnös szándékát. De ezzel a képmutatással veszélybe sodorta a becsületes családot, majdnem mindenkit megfertõzött. Behízelegte magát a mit sem sejtõ családba, és fokról fokra, az erényesség látszatát keltve véghezvitte romboló mûvét, amit úgy látszott, senki nem tud megakadályozni.

Hogy mit jelent, azt majd megírják, akik értenek hozzá, de az elsõ mondatodat olvasva nekem Moliere Tartuffe-je jutott eszembe. Tartuffe, akinek bûnös szándékai voltak egy erényes családdal szemben, erényesnek, ájtatosnak mutatkozott, így leplezte bûnös szándékát. De ezzel a képmutatással veszélybe sodorta a becsületes családot, majdnem mindenkit megfertõzött. Behízelegte magát a mit sem sejtõ családba, és fokról fokra, az erényesség látszatát keltve véghezvitte romboló mûvét, amit úgy látszott, senki nem tud megakadályozni.


Két álmomról, mit jelent radírt venni álmomban, illetve mit jelent az alábbi?

Egy lány folyton azt mondta, hogy már nem hisz a karácsonyban, mert nem volt karácsonyfájuk, és mindenkit kérdezett, de senki nem válaszolt. Nem én voltam a lány, de nekem mondta.

Legjobb válasz: Radírt venni: Felejtésed akarod megvásárolni, de nem lehet.

Radírt venni: Felejtésed akarod megvásárolni, de nem lehet.

Mit jelent az alábbi brit (angol) dalocska-refrén? Teljesen meg vagyok zavarodva tőle, vagy csak mert ilyen igeidőt még nem vettünk:S

"Cytgan

Legjobb válasz: ha jól sejtem ez ó-angol,wales-i...sajna nem tudom mit jelent...

ha jól sejtem ez ó-angol, wales-i...sajna nem tudom mit jelent...
"Teljesen meg vagyok zavarodva tõle, vagy csak mert ilyen igeidõt még nem vettünk" Klasszikus lettél az oldalon! (ne bízd el magad, nem az eszed miatt)
Ez tetszik. "ilyen igeidõt még nem vettünk" Nem tünt fel, hogy egy szót sem értesz belõle? Itt az egész: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wales_himnusza
amúgy az egész himnuszt másoltam be, ez csak egy részlet belõle...
Ez óriási, ezt megjegyzem én is!!! :D -falcon-
Ez kamu kérdés? Ez egy halandzsa szöveg vagy pedig nem angol.
Meg mielott kiakadsz, hogy mindenki leoltott, ne tedd! En itt elek, es amikor a baratnom meglatogatott, akkor felhivott a vonatbol, hogy hol van a kijarat, mert lehet hogy rossz vonatra szallt, mert vmi erthetetlen nyelven karattyol a neni a hangosbemondon, es semmit nem tud elolvasni. Aztan tajekoztattuk, hogy nem, nem Inidaba erkezett veletlensegbol, csak itt meg mindig a dolgok nagy resze walesiul van kiirva es alatta angolul :) De amugy ha valaki meg nem jart itt, annak nagyon tudom ajanlani, sztem Mo. utan a vilag masodik leggyonyorubb orszaga Wales :) I <3 Wales :)

Mit jelent az alábbi idézet, mi a mondanivalója? Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg az arcodat""

Legjobb válasz: Szerintem valami olyasmit jelent, hogy csak mások által tudunk kiteljesedni. Egyedül semmik vagyunk.

Szerintem valami olyasmit jelent, hogy csak mások által tudunk kiteljesedni. Egyedül semmik vagyunk.
szerintem azt, magunkat is csak a másik segítségével tudjuk megtalálni, megismerni.neked lehet véleményed magadról, (sõt kell is h.legyen)de nem lesz teljesen tiszta a kép, ha nem veszed figyelmbe a külvilág jelzéseit.az önzõség bírálataként is értelmezhetõ szerintem az idézet...
szerintem jól közelítették meg az elõttem szólok. Bár konkrétan, h mit jelenthet leginkább József Attila tudná megmondani :) Ha találkoznék vele azt is megkérdezném hogy értette az Ódában az "öntudatlan örökkévalóság"-ot. Visszatérve az idézethez, az egyén társadalomban történõ feloldódását jelenti.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!!! :) )))))
szerintem még az elõzõ hozzászólásokon kívül azt is jelentheti, hogy egyedül nem tudsz megoldani egy problémát, el kell mondanod illetve meg kell beszélned valakivel.
Szerintem egyszerû a jelentése: az öndicséret büdös! Magadat dicsérheted, de értelmetlen és visszatetszõ - mások, a kritikus kívülállók sokkal tisztábban és gyakran objektívebben látnak bennünket, mint mi magunkat.
Van az a mondás, hogy ami másvalakiben nem tetszik, az valójában a saját tulajdonságunk, amit az a bizonyos ember csak megtestesít. Szerintem az idézet azt jelenti, hogy hiába hitegetjük magunkat azzal, hogy milyen nagyszerû emberek vagyunk, amíg van valaki, akit elítélünk vagy egy tulajdonsága miatt ki nem állhatunk. Csak akkor nyugtázhatjuk, hogy tiszták vagyunk, ha másokat is tisztának látunk. ezt Babits is észrevette: "És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek."
"És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek." Igen, amit írtál, az erre a babitsi idézetre teljesen igaz! De szerintem József Attila kicsit másra gondolt, bár hasonló a téma. Õ kétségtelenül fantasztikusan fogalmazta meg az "arcunk" megmosásának a problematikáját. Röviden, egyszerûen, de mégis nagy hatással, szinte fájóan igaz módon. Nyilván a önmagad elõtti belsõ tisztasággal kapcsolatos az, hogy "hiába fürösztöd önmagadban", tehát dicsérheted te magad, de az hiábavalóság, hiszen ezt teszi mindenki, vagy legalábbis mindenki képes rá, hiszen egy egészséges ember annyira azért szereti magát, hogy ne nagyon áztassa el magát mások elõtt. De ha más "füröszt meg", esetleg sokan mások, akkor az már jelent valamit!

Mit jelent az alábbi álom?

Egyedül vagyok a lakásba, és itt van rajtam kívül egy ember, aki el akar rabolni. De ezt nem úgy kivitelezi, hogy magával visz, hanem úgy, hogy "ideköltözik" hozzám, és egész nap itt van. Õ nappal aludt, a fagyasztóban teljesen meztelen. Ha kinyitottam a fagyasztó ajtaját, csak egy megfagyott emberi hátat láttam, ami átlátszó, és vérvörös csontok vannak benne. Én nem mertem éjjel aludni, mert tekintve, hogy ? nappal aludt, nem tudtam, hogy mit csinálna éjjel, ha elaludnék. A másik fura dolog ezzel az emberrel, hogy egyáltalán nem evett, és nem ivott. Aztán egyszer napok múlva elment boltba, és soha nem jött vissza.

Legjobb válasz: Talán nincs is komoly jelentése, csak felhalmozódott a stressz, amit megfûszerezett az agyad egy kis horrorral a közelmúltból - vagy valami hírrel, elvégre a híradó a legnagyobb horror... Esetleg valamitól félsz, és az jelent meg így. Ez a félelem problémát okozhat neked, de ha szembenézel vele (nem alszol ugye, hanem figyeled) és nem menekülsz el, akkor eltûnik... anyukád meg a megbízható ember, akivel beszélhetsz a problémádról. Ha meg kéne fejtenem ezt mondanám, amit a másodikra írtam.

Talán nincs is komoly jelentése, csak felhalmozódott a stressz, amit megfûszerezett az agyad egy kis horrorral a közelmúltból - vagy valami hírrel, elvégre a híradó a legnagyobb horror... Esetleg valamitól félsz, és az jelent meg így. Ez a félelem problémát okozhat neked, de ha szembenézel vele (nem alszol ugye, hanem figyeled) és nem menekülsz el, akkor eltûnik... anyukád meg a megbízható ember, akivel beszélhetsz a problémádról. Ha meg kéne fejtenem ezt mondanám, amit a másodikra írtam.

Ki hogy értelmezi az alábbi Fodor Ákos verset? Csak kíváncsi vagyok, kinek mit jelent

SZINOPSZIS

Legjobb válasz: Én nem ismertem a verset de nagyon tetszik. Nekem bizonytalanságot jelent olyasmit, hogy nem is õ irányít másokat vagy más dolgokat, de igazából õt se irányítják és nem fér bele egyik kategóriába sem ezért is bizonytalan, ugyanakkor különlegesnek is érzi magát ezt csengés szó miatt gondolnám

Én nem ismertem a verset de nagyon tetszik. Nekem bizonytalanságot jelent olyasmit, hogy nem is õ irányít másokat vagy más dolgokat, de igazából õt se irányítják és nem fér bele egyik kategóriába sem ezért is bizonytalan, ugyanakkor különlegesnek is érzi magát ezt csengés szó miatt gondolnám
hiú egó
óóó pilinszky nekem is második kedvenc :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon jókat írtatok, köszi és igen, néha én is évekig elõ sem veszek egy verseskötetet sem, aztán újra eszembe jut és olyan jól tud esni, ha az ember elmélkedhet egy kicsit. Pilinszky a kedvencem, egyébként!
Nagyon jó kérdést indítottál, utoljára a középiskolában olvastam verseket de most újra kedvet kaptam hozzá.
Ez is milyen jó Fodor Ákostól :D Nyelved és nyelvem megbeszélik egymással, hogy mire nincs szó.
Olyan, mint ez: "Szerelem: Ahogy a szél meglebbenti a függönyt. Nem a függöny, nem a szél. A lebbenés." Én (azt hiszem) értem, mirõl van szó, csak nem tudom megfogalmazni. De imádom!
Én úgy értelmezem, hogy egyik véglet sem, hanem a kettõ között: tehát a csengetés, ami csak az üllõ és kalapács együttes erejével jöhet létre. Az arany középút. Köszi, hogy megismertetted velem ezt a verset.
A kérdező hozzászólása: Harmadik válaszoló: ez nagyon jó, megint lesz min elmélkedni :D Apám kedvenc verse: Végtelenséggel hajnalodom... Ennyi a vers, imádom!
A kérdező hozzászólása: Hasonlót, mint az elsõ válaszoló. Nekem azt jelenti, hogy nem õ irányítja a körülötte lévõ valóságot, csak hagyja, hogy hassanak rá a történések, de abból talán sikerül neki valami szépet kihozni. Inkább csak visszatükrözi mindazt, amit tapasztal. Egyszóval egyfajta passzivitás, de talán inkább pozitív passzivitás.
Tipikusan Fodor Ákos.. ezek olyan értelmezhetetlen versek, de mégis érti az ember.. csak nem tudja elmondani szavakban szerintem! És ezt valaki nem tudná megfejteni? :) Léptedért lettem-utad vagyok:célod nem, lassan fuss rajtam.
Te mit gondolsz?
Ez is jó: 3 negatív szó NINCS SEMMI BAJ

Mit jelent magyarul az alábbi angol mondat?

1. Adverts focus either on what products do, or how the products make us feel.

Legjobb válasz: = A reklámok arra fókuszálnak, hogy a termékek mit csinálnak vagy mit éreztetnek velünk (= hogyan fogunk érezni a termék használatától).

= A reklámok arra fókuszálnak, hogy a termékek mit csinálnak vagy mit éreztetnek velünk (= hogyan fogunk érezni a termék használatától).
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!

"Und dort begreift man schnell, dass Rosa Parks mit ihrem unbescholtenen Ruf die Richtige ist, um den Fall an die große Glocke zu hängen. " Mit jelent ez a mondat az alábbi szövegben?

Auch Busse zeigen Rosa Parks schon als Kind, dass es eine schwarze und eine weiße Welt gibt. Zur Grundschule in Alabama werden nur die weißen Kinder gefahren - die kleine Rosa muss laufen. Auch noch Jahrzehnte später sorgt die Rassentrennung in den Bussen dafür, dass Rosa Parks für weiße Mitfahrer Platz zu machen hat - aber am 1. Dezember 1955 tut sie das nicht mehr. Die 42-Jährige fährt in Montgomery von der Arbeit nach Hause, der Bus füllt sich und alle Plätze für Weiße sind besetzt. Als weitere Weiße einstiegen, weigert sich Rosa Parks aufzustehen. Sie erinnert sich später wie Polizisten kommen, um sie festzunehmen. "Warum schubsen Sie uns so herum?", habe sie einen Beamten gefragt. "Ich weiß es nicht", habe der geantwortet, "aber Gesetz ist nun mal Gesetz. Sie sind verhaftet." "Ich hatte ich keine Ahnung, was ich auslösen würde" Parks ist nicht die erste Schwarze, die auf diese Weise protestiert. Aber sie ist aktiv in der NAACP, einer Vereinigung für die Bürgerrechte der Afro-Amerikaner. Und dort begreift man schnell, dass Rosa Parks mit ihrem unbescholtenen Ruf die Richtige ist, um den Fall an die große Glocke zu hängen. "In dem Moment als ich verhaftet wurde, hatte ich keine Ahnung was ich auslösen würde", sagt sie später. Nach einem Tag kommt sie auf Kaution wieder frei, drei weitere Tage später steht ihre Verhandlung vor Gericht an. Bis dahin druckt die NAACP Zehntausende von Pamphleten und ruft in Kirchen der Schwarzen dazu auf, Busse zu boykottieren. 75 Prozent der Passagiere sind Afro-Amerikaner und so bleiben die Fahrzeuge am Tag der Gerichtsverhandlung praktisch leer.

Legjobb válasz: A faji megkülönböztetésrõl szól a "cikk" (e Rassentrennung) Iskolába régebben csak a fehér gyerekek mehettek buszon (Rosa Parks fekete bõrû nõt egyszer egy buszon õrizetbe vettek a rendõrök és emiatt tiltakozási hullám bontakozott ki Amerikában A mondat azt jelenti, hogy "Rosa Parks a jó (makulátlan) hírneve miatt pont jó példát statuált arra, hogy az ilyen esetek ismertté váljanak" (mármmint a faji megkülönböztetésre) Und dort begreift man schnell, dass Rosa Parks mit ihrem unbescholtenen Ruf die Richtige ist, um den Fall an die große Glocke zu hängen

A faji megkülönböztetésrõl szól a "cikk" (e Rassentrennung) Iskolába régebben csak a fehér gyerekek mehettek buszon (Rosa Parks fekete bõrû nõt egyszer egy buszon õrizetbe vettek a rendõrök és emiatt tiltakozási hullám bontakozott ki Amerikában A mondat azt jelenti, hogy "Rosa Parks a jó (makulátlan) hírneve miatt pont jó példát statuált arra, hogy az ilyen esetek ismertté váljanak" (mármmint a faji megkülönböztetésre) Und dort begreift man schnell, dass Rosa Parks mit ihrem unbescholtenen Ruf die Richtige ist, um den Fall an die große Glocke zu hängen
Az eset után a fekete bõrûek bojkottálták a buszok használatát azon a napon, amikor Rosa Parks bírósági tárgyalása folyt (R P az NACCP nevû szervezetnek volt a tagja, amely az õ esetérõl az ujságjában is beszámolt így válhatott szélesebb körben ismertté)
Az "anerkennen" (elismerni)
Egyébk. R P 2005-ben halálozott el (92 évesen) Obama elnök (mint elsõ fekete bõrû am. elnök) sokat köszönhet neki (Obama erkannte an: "Es braucht die einfachen Bürger, um den Wandel herbeizuführen") Szükség van az egyszerû polgárokra hogy beinduljon valami változás
Tehát Obama elismerte, hogy (ezt jelenti az "erkannte an")
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kissé átfogalmaztam az elsõ fordítását: "Ott pedig gyorsan világossá vált, hogy a feddhetetlen hírnevû Rosa Parks a megfelelõ személy arra, hogy az eset nagy nyilvánosságot kapjon."
Igen. Nagyon jó
A kérdező hozzászólása: Jó sok kis zöld mancsot kaptál!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!