Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a torrentezésnél, (4 db)

Torrentezésnél mit jelent a "mágnes link"?

Legjobb válasz: PM-ben küldtem egy linket. Legálisan nem engedte elküldeni.

PM-ben küldtem egy linket. Legálisan nem engedte elküldeni.

Mit jelent ha torrentezesnel valtakozik a zold pipa alul es a sarga felkialtojel?

Legjobb válasz: Ha zöld a pipa, akkor a futó le/feltöltés egy aktív porton történik, az oldalon is aktív vagy. Ez azért lényeges, mert az aktív emberek tudnak passzívokhoz és aktívokhoz kapcsolódni, passzívok csak aktívhoz. Van piros jelzés is, ez a passzív kapcsolatot jelzi. Sárga felkiáltójel nem hibát jelez, lehet nem fut torrent a kliensben, és nem tud forgalmat mérni, vagy fut torrent, de nem kapcsolódik rá senki, így nem zöld, és nem is piros az állapot, hanem a kettõ közti ideiglenes sárga.

Ha zöld a pipa, akkor a futó le/feltöltés egy aktív porton történik, az oldalon is aktív vagy. Ez azért lényeges, mert az aktív emberek tudnak passzívokhoz és aktívokhoz kapcsolódni, passzívok csak aktívhoz. Van piros jelzés is, ez a passzív kapcsolatot jelzi. Sárga felkiáltójel nem hibát jelez, lehet nem fut torrent a kliensben, és nem tud forgalmat mérni, vagy fut torrent, de nem kapcsolódik rá senki, így nem zöld, és nem is piros az állapot, hanem a kettõ közti ideiglenes sárga.
Az sok mindent jelenthet, de esetedben kapcsolati probléma lessz. ha használ routert akkor valószínûleg nem nyitottál portot a kliens számára.. de ami a legfontosabb! ha rámutatsz a sárga felkiáltójelre ki fogja írni mi a gáz.. ha azt is beilleszted a kérdésedbe akkor többet tudok segíteni
A kérdező hozzászólása: Nincs bejovo kapcsolat.Ha nem valt zoldre az halozati bealitasi hibat jelenthet.Ezt irja.2-3 megabites a netem nappal, este meg 5-16megabit.Ja es radios.Probaltam allitgatni (aktiv-passziv mod leiras alapjan), de nem ertek hozza.Tudnal segiteni mi lehet a baj?Koszonom.

Mit jelent torrentezésnél a hash hiba?

Legjobb válasz: A hash hiba az az ami letöltéskor kárba vész.

A hash hiba az az ami letöltéskor kárba vész.
Hash hiba akkor fordul elõ, amikor a kliens ellenõrzi a letöltött adatot, és ott valamilyen letöltési hibát talál. Ilyenkor az adott hibás részt egy másik seedertõl lekéri és újra letölti, hogy nálad 100%-ban jó legyen a tartalom. Ilyenkor az összes elõforduló hash hibát egy statisztikai bejegyzésként a részletekben meg lehet nézni, ahol összesítetten megjelenik hogy mennyi adatmennyiséget kellett újra letölteni. Ilyenkor kijelzésre kerül hogy mennyi veszett kárba (azaz le lett töltve de nem használható), és abból mennyi keletkezett hashelés közben. Hash hiba akkor is kialakulhat, ha megszakad a letöltés vagy a kapcsolat, például ha 1 seeder van, aki hibásan elkészített torrentet forgalmaz, annak a letöltött mennyisége mind kárba fog veszni, mert a kliens nem képes az adatot összerakni egy felhasználható fájllá. Vagy ha van több seeder, de valaki hibásat forgalmaz, a tõle átvett anyag kárba veszett lesz, és neked csak akkor lesz kész a 100%, ha olyanra kapcsolódsz akinél helyesen megvan a teljes tartalom.
Az, hogy más a fájl tartalma, mint aminek kéne lennie.
A kérdező hozzászólása: És az baj?


Mit jelent pontosan a torrentezésnél, hogy "seed"-ek és "peer"-ek?

Legjobb válasz: Seeder(seed): azok, akiknek megvan a teljes "anyag", és csak adják a többieknek. Peer: Akik ugyanazt a fájlt töltik egyidõben.(Adnak is és kapnak is.) A torrent lényege, hogy amit már letöltöttél, azt automatikusan adod is vissza, ha másnak is kell. Mivel a fájl rengeteg apró ún. szeletre van bontva, nem feltétlenül sorrendben kapod õket. Mások pedig más szeleteket kapnak hamarabb. Így lehetséges, hogy bár nincs olyan a kapcsolatban, akinek megvan a teljes 100%, mégis elérhetõ az elérhetõség. Bár ha ilyenkor kiszáll valaki, leht h ottmaradtok 98%-nál, és hiába vártok. Nem érdems tölteni, ha az elérhetõség nem 100% - esetleg más idõpontban próbáld újra. A sok seed vagy sok peer: gyorsabb letöltés (általában). Amit nem ajánlok még, az az 1 seed, sok peer - ilyenkor valószínûleg új torrentrõl van szó. Várd meg amíg többen befejezik a letöltést és elkezdenek seedelni. Megéri! ;) Egy gyakorló torrentezõ :)

Seeder(seed): azok, akiknek megvan a teljes "anyag", és csak adják a többieknek. Peer: Akik ugyanazt a fájlt töltik egyidõben.(Adnak is és kapnak is.) A torrent lényege, hogy amit már letöltöttél, azt automatikusan adod is vissza, ha másnak is kell. Mivel a fájl rengeteg apró ún. szeletre van bontva, nem feltétlenül sorrendben kapod õket. Mások pedig más szeleteket kapnak hamarabb. Így lehetséges, hogy bár nincs olyan a kapcsolatban, akinek megvan a teljes 100%, mégis elérhetõ az elérhetõség. Bár ha ilyenkor kiszáll valaki, leht h ottmaradtok 98%-nál, és hiába vártok. Nem érdems tölteni, ha az elérhetõség nem 100% - esetleg más idõpontban próbáld újra. A sok seed vagy sok peer: gyorsabb letöltés (általában). Amit nem ajánlok még, az az 1 seed, sok peer - ilyenkor valószínûleg új torrentrõl van szó. Várd meg amíg többen befejezik a letöltést és elkezdenek seedelni. Megéri! ;) Egy gyakorló torrentezõ :)
JAVÍTÁS: "akinek megvan a teljes 100%, mégis elérhetõ az elérhetõség." HELYETT: Nincs olyan a kapcsolatban, akinek megvan a teljes anyag, mégis 100% az elérhetõség. Bocsánat!
Én sem mondhattam volna jobban és szebben!!! :) Seeder=feltöltõ (100% adat) -->Amikor seedelsz, feltöltesz! Leecher=letöltõ (0-99, 9% adat) -->Amikor leechlesz, le is meg fel is töltesz Peer=kapcsolatok Torrent és iNDEP FOREVER:P:P:P:D
ez jóóóóóó
Azt még szeretném megkérdezni, hogy a klienseknél mind a seeds és peers oszlopban is van zárójelben szám, Az mit jelent?
Nem vagyok igazán jártas a témában, inkább csak egy egyszerû felhasználó vagyok, aki megfigyelt ezt-azt. Szóval az utolsónak: a zárójelben lévõ érték mindkét esetben az elvileg elérhetõ maximális kapcsolatok számára utal. Például: Seed 5 (25) Leech 16 (55) Ez esetben 25 felhasználó rendelkezik az információ 100%-val, de ezekbõl jelenleg csak 5 elérhetõ. S ugyanez a Leech esetében is, csak ott ugyebár amint azt már írták, a bizonyos illetõk csak az információ bizonyos részével rendelkeznek. Remélem, hogy sikerült jól összefoglalnom a dolgokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!