Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a szó szó (1408 db)

Mit jelent a szo-szo kifejezés?

Legjobb válasz: félig-meddig

félig-meddig
fifty-fifty, félig-meddig
én ugy tudtam h is-is :D
több mindent jelenthet pl: do you like your teachers? (szereted a tanáraidat?) so-so (igen is meg nem is / félig meddig)

Mit jelent a fake szó?

Én általában ismerem az ilyen kifejezéseket mint pl:raj,páwa,LOL..stb De már halottam ezt a szót, f?leg a velem egykorúak(12-13) évesek körében, de nem tudom, hogy mit jelent, és elég ciki lenne megkérdezni pl.:az osztálytársaimat, ugyhogy kérlek titeket segítsetek...:)

Legjobb válasz: Ez egy angol szó. Hamisítványt, utánzatot, nem igazit jelent. Sokmindenre mondják, akár emberek cselekedetére is.

Ez egy angol szó. Hamisítványt, utánzatot, nem igazit jelent. Sokmindenre mondják, akár emberek cselekedetére is.
hamis, nem igazi stb.
mûszõr, bunda
szerintem fake ez a kérdés.:D
Az a FAKE amit a kis 10 évesek használnak, az a KAMU-t jelenti. Nem igazi, eljátszott, megrendezett, szóval kamu. Ettõl jobban most nem tudm neked körülírni.
netes szlengben szerkesztett képekre, videókra mondják, amik általában más leégetésére szolgálna, de nem igazi csak profin meg van csinálva
ha azt írta gondolom akkor így a menõféleségi szavakra gondolt szóval JELENTÉSE: hamis
20.12 Kösz, utána nézek.
MÛSZÕR!!!
Egyébként fake fur a mûszõr. A fake csak a hamis létére utal...
20:10 Mûszõr, azt kuss!
20:10 Én úgy tudtam, hogy mûszõr.
Aki itten kitartóan mûszõrözik, az nyissa már meg ezt és tanulmányozza, mivel nem az az egyetlen jelentése...: http://dictzone.com/angol-magyar-szotar/fake
Mûszõr. Amúgy nem tudom, hogy az osztálytársaid mért tartják jó szónak a fakét. Mi abban a különleges, hogy mûszõr? :D
Én is úgy tudom, hogy mûszõr.
másolat, utánzat, hamisitvány.ilyesmit jelent.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat..:)

Honnan ered és mit jelent a rakéta szó?

Legjobb válasz: Mit jelent: "kiáramló forró gázokkal hajtott repülõ szerkezet" Honnan ered: "Nemzetközi szó az olasz racchetta nyomán, amely a rocca (‘guzsaly’) kicsinyített rocchetta alakjának a változata, az elnevezés alaki hasonlóságból ered. A magyarba vagy az olasz szó került, vagy német Rakete származéka latinosított végzõdéssel." Forrás: http://www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=r&qsearch=&qdetail=.. http://en.wiktionary.org/wiki/rocket http://www.etymonline.com/index.php?term=rocket

Mit jelent: "kiáramló forró gázokkal hajtott repülõ szerkezet" Honnan ered: "Nemzetközi szó az olasz racchetta nyomán, amely a rocca (‘guzsaly’) kicsinyített rocchetta alakjának a változata, az elnevezés alaki hasonlóságból ered. A magyarba vagy az olasz szó került, vagy német Rakete származéka latinosított végzõdéssel." Forrás: http://www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=r&qsearch=&qdetail=.. http://en.wiktionary.org/wiki/rocket http://www.etymonline.com/index.php?term=rocket
Az autó szó eredete nem érdekel? Ezek amolyan buta kérdések! Te pl miért lettél Nemo? Mondjuk van 1 tippem......! De érted a lényeget, hogy mire célzok? Írd be googleba oszt meglátod! :)
A kérdező hozzászólása: Tehát a rokka egyik alkatrészének formai hasonlósága ment át latinból vagy olaszból a pirotechnikai eszköz elnevezésére. Köszönöm a korrekt választ. Látom te hallottál már az etimologiáról.


Mit jelent a hacacáré szó egyénre értelmezve?

Így még nem hallottam.

Legjobb válasz: Egyénre értelmezve? Hmm... Valakitõl ilyen értelemben hallottad? Az illetõ bizonyára nincs tisztában a szó jelentésével. Nem tulajdonságot, hanem bizonyos történést, történéseket jelent a szó, illetve azok módját. (Pl. Nagy hacacáré = nagy felhajtás, vagy kicsit másként: hacacáré = buli) Javítsatok ki, ha rosszul tudom... :) dellfil

Egyénre értelmezve? Hmm... Valakitõl ilyen értelemben hallottad? Az illetõ bizonyára nincs tisztában a szó jelentésével. Nem tulajdonságot, hanem bizonyos történést, történéseket jelent a szó, illetve azok módját. (Pl. Nagy hacacáré = nagy felhajtás, vagy kicsit másként: hacacáré = buli) Javítsatok ki, ha rosszul tudom... :) dellfil
Valóban, én is hibásnak gondolom egyénre értelmezve, de lehet, hogy bizonyos tájegségeken használták így is. Én felvágós, felhajtásokat vagy összejöveteleket kedvelõ, nagyhangú embernek mondanám, akire ezt használják.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyen értelemben használták rám. Te olyan hacacáré vagy! Ismerem olyan szókapcsolatokban, ha ruhára mondják, pl. hogy túl feltûnõ, színes, eseményekre, ha túl nagy a felhajtás körülötte, de személyre még nem hallottam.
De akkor nem azt kellene róla mondani, hogy "hacacáré", hanem "hacacáréS". dellfil
A kérdező hozzászólása: Hmmm, nem tudom. Én személyre még sosem használtam ezt a szót, s fõleg nem jelzõként, s talán nem is fogom. Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hittem, én vagyok értetlen, hogy nem értem, de ezek szerint nem biztos, hogy velem van a baj! :)

Mit jelent a, , slumdog" szó?

Slumdog Millionaire - Gettómilliomos

Legjobb válasz: A "dog" szó ebben az esetben hangulatkeltõ szó. Ebben a szóösszetételben szerencsétlent, nyomorultat jelent. Mint a magyarban a "kivert KUTYA". Itt is elég lenne a kivert szó, hogy érts a mondatot!

A "dog" szó ebben az esetben hangulatkeltõ szó. Ebben a szóösszetételben szerencsétlent, nyomorultat jelent. Mint a magyarban a "kivert KUTYA". Itt is elég lenne a kivert szó, hogy érts a mondatot!
A kérdező hozzászólása: aha.:S köszi a válaszokat:)

Mit jelent a 'kátá' szó a cigány nyelvben?

Legjobb válasz: HA "kátár" szóra gondolsz akkor annyit jelent hogy onnan

HA "kátár" szóra gondolsz akkor annyit jelent hogy onnan
Én nekem gyanúsabb a beás "kátá" kifejezés (amennyiben Baranya-Somogy-Zala-Tolna megyében élõ cigányoktól szeded, akik nem a romani nyelvet beszélik). Azt jelenti, hogy "úgy tesz mintha (pedig nem is)". Olyankor használják, mint a többi cigány a "habisztit". Pl. "Bement a városba, hogy kátá vegyen kaját." (Pedig elitta a pénzt.)

Mit jelent a troll szó? Mikor használják?

[email protected] egyre többször találkozok ezzel a szóval

Legjobb válasz: napiszar... mind1, nem kezdek el kritizálni senkit... szóval ha trollkodsz vkivel, akkor szívatod, tehát akkor egy troll vagy. ehhez kapcsolódó meme a trollface[ http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/096/044/tro.. ], ami alá leggyakrabban a "problem?" és a "RU mad?" kérdéseket írják, ha tudsz kicsit angolul akkor ráérzel h mit jelent.

napiszar... mind1, nem kezdek el kritizálni senkit... szóval ha trollkodsz vkivel, akkor szívatod, tehát akkor egy troll vagy. ehhez kapcsolódó meme a trollface[ http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/096/044/tro.. ], ami alá leggyakrabban a "problem?" és a "RU mad?" kérdéseket írják, ha tudsz kicsit angolul akkor ráérzel h mit jelent.
A kérdező hozzászólása: aha tudok angolul, kösz a választ
a szó jelentésével még azok sincsenek tisztában, akik rendszerint használják...
ja azokat mondja általában hogy Problem? meg hogy U mad? a Trollface ilyen szemétkedõs tipus Pl=gyerek:bekapcsolhatom a tévét apa:igen gyerek:köszi apa: De ne kapcsold be trololololol pl ezt nevezik trollapának
A kérdező hozzászólása: értem :D

Mit jelent a PIPCSI szó?

Legjobb válasz: De régi kérdés. :D Sima becézése a pipi szónak. Gondolom arról tudod, hogy tyúkot jelent. Pipi, pipcsi, pupi. :D

De régi kérdés. :D Sima becézése a pipi szónak. Gondolom arról tudod, hogy tyúkot jelent. Pipi, pipcsi, pupi. :D

Ki tudja mit jelent a "reaktív" szó?

Legjobb válasz: A reaktív szóra így egymagában nem tudom mit jelent,de a reaktív elváltozás biztosan ezt jelenti: valamilyen behatás következtében keletkezett elváltozás(pl. gyulladás okozta szövetelváltozás)

A reaktív szóra így egymagában nem tudom mit jelent, de a reaktív elváltozás biztosan ezt jelenti: valamilyen behatás következtében keletkezett elváltozás(pl. gyulladás okozta szövetelváltozás)

Mit jelent a "hospitalizálni" szó?

Legjobb válasz: Szó szerint megfigyelést jelent. A gyakorlatban pld. egy beteg folyamatos megfigyelése, segítése.

Szó szerint megfigyelést jelent. A gyakorlatban pld. egy beteg folyamatos megfigyelése, segítése.
korhazi befektetes=hospitalizacio(hospital=korhaz) angliaban lakom egy ideje, es ezt jelenti...
Oké, szószerint azt jelenti, de mint pszichológiai fogalom csak annyiban kapcsolódik a kórházhoz, hogy kórházban levõ gyerekeken figyelték meg ezt a jelenséget. És nem befektetést jelent, hanem a benn fekvõ gyerekek érzelmi elhagyatottságát.
kórházba befektetni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!