Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a rövidítés, (189 db)

The Rembrants: I'll Be There For You-jában abban a sorban, hogy "Your love life is DOA" mit jelent a rövidítés? (Link hozzá. )

http://www.youtube.com/watch?v=2VbODnX0dVs

Legjobb válasz: http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_on_arrival

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Letöltendő film végén mit jelent a rövidítés: HuN-PpB?

Legjobb válasz: Hun - milyen meglepõ, azt jelenti, hogy magyar nyelvû PpB - a csapat neve, aki készítette a filmet. Vagyis nem a filmet, hanem azt a verziót. Általában külföldi képre vágják rá a magyar hangot.

Hun - milyen meglepõ, azt jelenti, hogy magyar nyelvû PpB - a csapat neve, aki készítette a filmet. Vagyis nem a filmet, hanem azt a verziót. Általában külföldi képre vágják rá a magyar hangot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A Hun-t azt értettem… A mögöttes rövidítésekkel volt problémám… Már értem hogy némely filmnél miért rossz a hang minõsége (halk/oda nem illõ háttérzajok stb.), vagy miért „képidegen”.

Mit jelent a Jónás módszerben az am és pm rövidítés?

Legjobb válasz: Szia. Ez egy alapvetö angol rövidítés.Délelött,és délutánt jelent.

Szia. Ez egy alapvetö angol rövidítés.Délelött, és délutánt jelent.
am: délelött pm: délután
antemeridian..delelott, postmeridian..delutan...nem hiszem, hogy van valaki aki ne tudna...vagy megis?
Például az nem tudja, aki nem beszél angolul. Van ilyen is...
Én pl. angolos vagyok, de errõl az óráról biztos hiányoztam. :D A jelentésével tisztával voltam, csak azzal nem, hogy minek a rövidítése. Az am-rõl azt hittem, hogy "at morning" vagy valami hasonló és ma felmerült bennem a kérdés, hogy minek a rövidítése a pm. :P
am:ante meridiem pm:post meridiem


Mit jelent a JBOEK rövidítés? Az OEK valószínûleg Országos Epidemiológiai Központot jelent. De minek a rövidítése a JB?

Csak segítségként megjegyezném, hogy a JBOEK jegyzékében levõ fertõtlenítõszerekrõl olvastam mostanában az állathigiénia tananyagban.

Legjobb válasz: Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ

Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ

Mit jelent a Bnv. Rövidítés a jogban?

Büntet? jogi kifejezés lehet, de nem találom sehol...

Legjobb válasz: Hol találkoztál ezzel a rövidítéssel, elõfordult többször is? Van, hogy csak ötletszerûen, egyedileg alkalmaznak egy rövidítést. Biztos jó a bnv.?, a bvn. esetleg lehet büntetés-végrehajtási nevelõ(tiszt).

Hol találkoztál ezzel a rövidítéssel, elõfordult többször is? Van, hogy csak ötletszerûen, egyedileg alkalmaznak egy rövidítést. Biztos jó a bnv.?, a bvn. esetleg lehet büntetés-végrehajtási nevelõ(tiszt).
A kérdező hozzászólása: ez élõ dolog... jogi anyagot fordítunk s az anyagban volt pl: 12.Bnv.12345/2012/3.... ez volt az ügyirat vagy a hivatkozás száma...

PIC programozást tanulok! Mit jelent a TRIS? Minek a roviditese? Nemtudom higy milyen szavak mozaikja! Koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem a tristate rövidítése. Tristate = háromállapotú ki/bemenet, vagyis lehet kimenet, bemenet, vagy nagyimpedaciás állapotban.

Szerintem a tristate rövidítése. Tristate = háromállapotú ki/bemenet, vagyis lehet kimenet, bemenet, vagy nagyimpedaciás állapotban.
A kérdező hozzászólása: Igazából ma tanultuk csak, de én ugy tudom hogy az I/O lábaknak az irányát Mutatja meg a TRIS. tehát 2 állapota lehet. be , ki. tanárom aztmondta hogy szerinte nem a TRIState.:\ Köszönöm a hozzászólást.! Nem tudjuk megfejteni h mi az ! :D Másik controllereknél DDR a neve. az meg egyértelmû. de itt .. :\
Hát pedig én konrétan találtam egy linket is, ahol írták, hogy tristate, de már nem találom. Amúgy tudom, hogy két állapota lehet szoftverbõl, de akkor is háromállapotú kapuk, mivel totem pole felépítésûek.
"TRIS (tri-state) Registers. TRIS registers configure the data direction flow through port I/O pin(s)." (Egy pdf, nem tudom berakni a linket.) Amúgy le is van írva, hogy háromállapotúak, de a nagyimpedanciás állapot nem érhetõ el szoftverbõl, nem arra való.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Holnap irom a tanáros véleményét! Udv!

Mit jelent a mhm rovidites?

vagyis minek a rividitese a "mhm"?

Legjobb válasz: Magyar Hungarista Mozgalom esetleg?:D http://www.rovidites.hu/ használd bátran

Magyar Hungarista Mozgalom esetleg?:D http://www.rovidites.hu/ használd bátran
A kérdező hozzászólása: koszi :)

Mit jelent a náci, vagy minek a rövidítése?

Legjobb válasz: A nazionalsozialistisch, nemzeti szocialista rövidítése.

A nazionalsozialistisch, nemzeti szocialista rövidítése.
Vagy összevonva: nemzetszocialista.
... ami elvileg nem negatív jelzõ. Azt jelenti, hogy a nemzethez hû, és szocialista elveket valló. Ennek elfajulása a sovinizmus, ahol már a saját nemzet imádata mellett a többi nemzet lenézése is jelen van.
Persze, az inkvizíció is csak kikérdezést jelent szó szerint és elvben a kollektív gazdaság is egy jó dolog, a dán farmerek is használják...

Mit jelent a következő rövidítés? IVDF

Csak azért, mert múltkor láttam egy ismeretterjeszt? filmet, ahol err?l beszéltek.

Legjobb válasz: Milyen témában volt a film? Sok minden rövidítése lehet.

Milyen témában volt a film? Sok minden rövidítése lehet.
Incremental Virus Definition Incremental antivirus update Nagyon mást nem találtam rá. Ez az, amikor az antivírus csak az elõzõ vírusdefiníciós állományhoz képesti változást tölti le, nem a teljes új állományt. Általában naponta többet tölt le, és hetente van egy teljes VDF update

Mit jelent a dpo rövidítés?

Legjobb válasz: Szia! A dpo rövidítés az ovuláció utáni napokat jelenti tudomásom szerint.

Szia! A dpo rövidítés az ovuláció utáni napokat jelenti tudomásom szerint.
Igen, a peteeres utani napok szama. Days past ovulation. ha az 5dpo, akkor 5 nappal peteeres utan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!