Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a neutrofil és a (3 db)

Mit jelent a vérképen a HDW és az Absz. Neutrofil szám?

Mindkett? magas,kérdeztem ma a véd?n?t de nem tudta Õ sem.

Legjobb válasz: http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/ver.php A neutrofilt itt megtalálod. A másikra a google sem hoz értékelhetõ találatot.

http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/ver.php A neutrofilt itt megtalálod. A másikra a google sem hoz értékelhetõ találatot.

Tudka valaki, hogy mit jelent? Laborban voltam mert 7 hetes kismami vagyok! Mit jelent, hogy Vérkép 5Part diff csoportnál a "wbc", "mch", "plt", és a neutrofil gran.

Legjobb válasz: a wbc magasabb,az mch alacsonybb a plt magasabb.Csak egy kis eltérés van mindnél.Akkor ez mit jelent?

A kérdező hozzászólása: a wbc magasabb, az mch alacsonybb a plt magasabb.Csak egy kis eltérés van mindnél.Akkor ez mit jelent?
WBC= összes fehérvérsejt szám MCH= vörösvérsejtek átlagos hemoglobin tartalma plt= vérlemezkék száma neutrofil glaucita= egy fehérvérsejt fajta, Mennyisége a szervezet védekezõ képességével függ össze. Valamilyne fertõzés, de terhesség esetén is magasabb lehet. Bõvebben itt: http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/ver.php

Mit jelent vérvételnél a neutrofil és a bazafil?

Legjobb válasz: fehérvérsejtek egy-egy fajtáját jelölik.

fehérvérsejtek egy-egy fajtáját jelölik.
basofil: a basofilek vagy hízósejtek az eosinofilek társai a paraziták elleni támadásokban.Az allergiás válaszokban is részt vesznek.Magas az értékük bizonyos vérképzõ betegségekben és allergia esetén.Norm.érték:0-100ql A neutrofilek segítik a szervezetet a gobbákkal és baktériumokkal szemben, bekebelezik a szervezetbe jutott idegen anyagokat.Magasabb értékük bakteriális fertõzésre mérgezésre esetleg köszvényre utal, míg az alacsony baktérium fertõzésre, autoimmun betegségre vagy gyógyszerallergiára mutat.pl antibiotikumok , reuma elleni gyógyszerek. norm.érték 2000-7500/ql


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!