Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a mondás, hogy (17 db)

Kinek mit jelent a mondás, hogy kutyaharapást szőrivel lehet gyógyítani?

Legjobb válasz: Hasonlót a hasonlóval. Nekem a homeopátia jut eszembe.

Hasonlót a hasonlóval. Nekem a homeopátia jut eszembe.
"Ami elrontotta, az meggyógyítja.” Régen a kutyaharapásra az eb megégetett szõrének a hamuját rakták. Nekem a berúgás jut az eszembe. Részegsége-piát, az meggyógyít...:D
ez egy hülye mondás, mert ha egy sebre ráteszed a kutyaszõrt, befertõzik. égetett kutyaszõrrõl még nem hallottam.
Ha másnapos vagy rúgj be aznap is és így nem leszel másnapos :D:D:D
Kutyaharapást szõrivel annyit tesz, ha valamiben kudarc ért nem kell azonnal feladni, hanem még jobban ráhajtani is meglesz legközelebb. Tehát ugyanazt csinálod csak jobban rákoncentrálsz.

Mit jelent az a mondás, hogy "ahova a pacsi, oda a puszi is"?

Tegnapel?tt a kékmetrón utaztam, és egy kisgyerek pacskolta a papája kezét, mire a szemben ül? öregasszony, mondta ezt a mondatot, s a papa nagyon elkezdett nevetni, majd mondta, hogy a gyereknek még nem kell ezt tudnia, de a (öregasszony mellett ül? fiatal - 25 éves) hölgy tudhatja. Erre a fiatal lány mondta, hogy már pacsi nincs.

Legjobb válasz: Ha valakit megütsz, ki kell engesztelned , ezt jelenti szerintem. A pacsi ebben a szólásban verést jelent. Olyan értelemben is hallottam ezt a mondást, hogy szerelmesek egymással "évõdnek" így.

Ha valakit megütsz, ki kell engesztelned , ezt jelenti szerintem. A pacsi ebben a szólásban verést jelent. Olyan értelemben is hallottam ezt a mondást, hogy szerelmesek egymással "évõdnek" így.
ha megutod a seggem utanna adsz ra egy puszit
A népmondás szerint ez azt jelenti majdnem, mint az egyszer lent egyszer fent, Isten elõször pofont ad, aztán segít, naggyából ennyit. Legalábbis a fõsulin ezt mondta a tanárnõ

Mit jelent az a mondás, hogy: "Még a kisujját is odaadná! "?

Legjobb válasz: ÍGY semmit. A mondás úgy van, hogy "ha odaadja a kisujját, akkor az egész karja kellene". Ez meg azt jelenti, hogy ha egy lány kisebb dolgokat (csók) megenged a fiúnak, akkor annak egyre több kellene neki, nem elégszik meg azzal, amit kap.

ÍGY semmit. A mondás úgy van, hogy "ha odaadja a kisujját, akkor az egész karja kellene". Ez meg azt jelenti, hogy ha egy lány kisebb dolgokat (csók) megenged a fiúnak, akkor annak egyre több kellene neki, nem elégszik meg azzal, amit kap.
Ez megint két különbözõ mondásból alakult. Olyan tigor szülemény.
A kérdező hozzászólása: Egy pasi mondta nekem, hogy õ még a kisujját is odaadná értem.
Kisujjàt se mozdìtja Vagy a kisujjàt nyújtja ès a karjàt akarja
"Egy pasi mondta nekem, hogy õ még a kisujját is odaadná értem." Ha ILYET mond, akkor sürgösen meneszd, mert annyira buta, hogy még az alapvetö szólásokat sem ismeri.


Mit jelent az a mondás, hogy az "alamuszi nyuszi nagyot ugrik" (emberekre értve)?

Legjobb válasz: Azt, hogy nem mindenki olyan jó és ártatlan, amilyennek tûnik.

Azt, hogy nem mindenki olyan jó és ártatlan, amilyennek tûnik.
Ugyanazt, amit az , , Állóvízben lakik a béka." Vagyis a csendesnek, visszafogottnak látszó emberek tartogathatnak meglepetéseket a magánéletben, mondjuk az ágyban vagy magában a kapcsolatban.Mondjuk lehet, hogy a szerény, alamuszi titkárnõ otthon szexistennõ.
Az Alamusz-hegységben élõ nyúl-ember hibridek köztudottan nagy távolságra képesek ugrani, így közlekednek a sziklák, szakadékok között.
Az 1-essel egyetertek.Bövebben kifejtve annyi, hogy sokszor legcsendesebb, legvisszahuzodobb emberekröl szoktak kiderülni eleg durva dolgok.Peldaul egy nagyon szolid nö, akiröl senki nem gondolna, a legnagyobb qrva!Vagy egy tisztesseges csaladapa titokban csalja a feleseget.Vagy a munkahelyen a becsületesnek hitt dolgozo, evek ota meglopja a fönöket, illetve a kollegait stb.
Azt is jelenti, hogy a csöndes szerény emberkéknek is lehetnek nagy gondolatai. Ezt írja egy olyan ember, aki nagyon sok pénzt keresett már üzemi újításokkal.
van az az embertípus, aki kívülrõl kis aranyos, csöndeske, már-már elesett, mint egy fészkébõl kiesett fióka. sokszor szériatartozék a könyörgõ kiskutya tekintet is. és mindig az ilyenrõl derül ki, hogy alattomos, törtetõ, az anyját is eladná 2 fillérért, csak hogy feljebb taposson, egy rib_nc, aki megcsal és átvert mindenkit. alamuszi macska nagyot ugrik és egeret fog.

Mit jelent az a mondás, hogy " (akkor) csomagol és marad"?

Többször hallottam, nem egészen értem a pontos jelentését. Köszönöm szépen a válaszokat.

Legjobb válasz: Tudnál egy példa mondatot írni vele? Jelentheti, hogy van aki csomagol és van aki marad. De jelentheti azt is, hogy valaki látványosan úgy tesz, mintha el akarna menni, aztán nem történik semmi, csak felhajtás volt.

Tudnál egy példa mondatot írni vele? Jelentheti, hogy van aki csomagol és van aki marad. De jelentheti azt is, hogy valaki látványosan úgy tesz, mintha el akarna menni, aztán nem történik semmi, csak felhajtás volt.
A kérdező hozzászólása: Ennyi volt, amit nekem mondtak: "na, akkor csomagol és marad". Kicsit furcsállottam a szöveget, mert nem ismertem ezt a mondást. Természetsen józan észbõl elõször én magam is megpróbáltam összerakni, hogy mit is jelenthet, de azért nagyon örülök annak, hogy ezt igazoltad. Nagyon szépen köszönöm! :)
Ebben a formában még nem hallottam. Hanem volt egy tanárom, s neki voltak ilyen hülye viccei, hogy xy-nak írtak egy jónevû egyetemrõl, hogy azonnal csomagoljon és maradjon otthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mit jelent szerintetek az a mondás, hogy "eléggé el nem ítélhető módon" tesz vki vmit?

Már hogy nem lehet eléggé elítélni, vagy hogy ne ítéljük el, ártalmatlan?

Legjobb válasz: egyértelmûen nem elítélhetõ

egyértelmûen nem elítélhetõ
nagyon elítélendõ. Annyira, hogy arra nincs szó, ill. ami van, az kevés.
Nem lehet elég nagyon elitélni = nagyon elitélendö
Kétféleképpen lehet értelmezni. 1. Nem eléggé elítélhetõ módon, vagyis nem lehet kellõképpen elítélni. Ez - legalábbis az én olvasatomban - kicsit sántít, no de a nyelv szubjektív dolog. 2. Nem kifejezetten elítélhetõ módon, vagyis nem lehet elítélni azért, amit tesz.
14.33-nak igaza van. Az eléggé szó az, ami , , bezavar". emiatt lehet kétféle módon értelmezni. Bár ha aszerint értelmezzük, hogy ne ítéljük el, ártalmatlan, akkor az olyan, mintha lenne egy sorrendünk pl. nagyon elítéljük, közepesen elítéljük, kissé elítéljük, nagyon nem ítéljük el(=eléggé nem ítéljük el) és ebben a sorrendben az eléggé el nem ítélhetõ a sor legvégén van és arra mondjuk, akik nem tudunk elítélni, mert kicsi a bûne, és ez számunkra nem is elítélendõ. Talán az a megoldás az értelmezés szempontjából, hogy amikor kimondjuk, hogy eléggé el nem ítélhetõ, hová tesszük a hangsúlyt(az eléggé-re vagy a nem-re).
Az esetek túlnyomó többségében azt jelenti, hogy nem lehet elítélni, jogosan tesz vki vmit.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint, ha ennek analógiája alapján azt írom: eléggé meg nem indokolható, vagy eléggé el nem mondható (kissé erõltetett, de tegyük fel) annak is két értelmezése lehet? Nem létezik erre valami szabály?

Mit jelent (lehetőleg szó szoros értelmében) az a mondás, hogy "kiadják az útját"?

Legjobb válasz: Elküldi, megmondják, hogy hova menjen. Kiadják az útját.

Elküldi, megmondják, hogy hova menjen. Kiadják az útját.
Kiutasítja, elkergeti a házából.

Mit jelent az a mondás, hogy "minden fejben dõl el! "?

Ha valaki eldönti, hogy letud futni 60 kilómétert, akkor le is fogja tudni? Vagy mi a franc?

Legjobb válasz: Hát nem egészen, de ha mondjuk valaki elhatározza, hogy lefut 60 kilométert, minden reggel felkel futni, erõsít, és gyakorol, akkor egy idõ után sikerül neki, és ez a legtöbb dologgal így van.

Hát nem egészen, de ha mondjuk valaki elhatározza, hogy lefut 60 kilométert, minden reggel felkel futni, erõsít, és gyakorol, akkor egy idõ után sikerül neki, és ez a legtöbb dologgal így van.
Azt, hogy elborulnak a fejeben a könyvespolcok.
Ha valamit tényleg eldöntesz akkor az úgy lesz! Feltéve ha kitartó vagy. Ellenpélda: Lehet bármilyen jó a fizikumod, ha úgy vagy vle hogy nem fog menni a futás. Lehet hogy amúgy 120-at is lefutnál, de mivel te nem hiszed hogy menni fog, ezért nem fog sikerülni még a 60 sem.

Mit jelent az a mondás hogy valami "családban marad"? .

Nem tudom, segítsetek légyszi':) Köszi

Legjobb válasz: Mondjuk apád ad egy pofont, aztán azt mondja hogy ez családban marad, anyádnak elmondhatod, de a barátaidnak nem kell. :D

Mondjuk apád ad egy pofont, aztán azt mondja hogy ez családban marad, anyádnak elmondhatod, de a barátaidnak nem kell. :D
el volt kényeztetve
Mindene megvan, de soha semmiért nem dolgozott meg.
Hogy a szüleitõl mindig mindent megkapott, soha nem szenvedett hiányt semmiben, el volt kényeztetve.
Azt, hogy teljesen el van kényeztetve, kábé a szemetet sem tudja kivinni, meg a lakást sem tudja kitakarítani, mert megszokta, hogy mindent a szülei csináltak helyette :D Majd a barátnõ hátha meg tudja nevelni az ilyeneket, de ez nagyon ritka :D
Ezüstkanállal a szájában!
Aranyere helyett ezüstere lett.
A mondás a következõt jellenti:Ezüst kanál, tehát egy merõkanálra kell gondolni, mely ezüstbõl készült és igen nagy.Általában levesek meritésére vagy egyéb nagy adaggal készült folyékony ételek készitésénél használatos.A gyerek akire ez a mondás illik fajtársainak játszva az eszét egy bulipartin, a mi nyelvünkön házi buli, gyerek nyelven nevezve szülinapi parti.Nézzétek mire vagyok képes mondattal a merökanalat beledugta a seggébe, elszoritva ezzel a székletét.Igen ám, csak hogy a mütét, meg igen drága és veszélyes mulatság.Egy idõ után hozzászokik az ember.Igy egy merökanálal a seggében nõ fel a gyerek.Erre illik a következõ mondás, hogy a szarból is kétszer vesznek.Elkényesztetik hogy ne fájon a hasa a gyereknek, ugyis kinõvi majd mondattal.Ezüst kanálal a seggében nõ fel, ami valojában nem is ezüst hanem réz.XD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!