Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a mondás, (42 db)

Kinek mit jelent a mondás, hogy kutyaharapást szőrivel lehet gyógyítani?

Legjobb válasz: Hasonlót a hasonlóval. Nekem a homeopátia jut eszembe.

Hasonlót a hasonlóval. Nekem a homeopátia jut eszembe.
"Ami elrontotta, az meggyógyítja.” Régen a kutyaharapásra az eb megégetett szõrének a hamuját rakták. Nekem a berúgás jut az eszembe. Részegsége-piát, az meggyógyít...:D
ez egy hülye mondás, mert ha egy sebre ráteszed a kutyaszõrt, befertõzik. égetett kutyaszõrrõl még nem hallottam.
Ha másnapos vagy rúgj be aznap is és így nem leszel másnapos :D:D:D
Kutyaharapást szõrivel annyit tesz, ha valamiben kudarc ért nem kell azonnal feladni, hanem még jobban ráhajtani is meglesz legközelebb. Tehát ugyanazt csinálod csak jobban rákoncentrálsz.

Mit jelent a "never complain, never explain" angol mondás?

Legjobb válasz: SOha ne panaszkodj, soha ne magyarázkodj.

SOha ne panaszkodj, soha ne magyarázkodj.
És mi az értelme?
Miért ne panaszkodjunk meg magyarázzunk
Ez nem egy szólásmondás, hanem idézet Benjamin Disraeli-tõl. Bár eredetileg nem vesszõ, hanem and volt közte. Azért ne panaszkodj, mert az azt jelenti, hogy vesztes vagy. Azért ne magyarázkodj, mert akkor megint csak az vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mit jelent a lassú víz partot mos mondás?

Anya azt mondja, hasonló ahhoz, h alamuszi macska nagyot ugrik, tehát valaki t?le nem vártan viselkedik, viszont szerintem meg azt jelenti, h lassan, de biztosan elérem a célom. Persze lehet, h nem nekem van igazam, de már nemtom, h mi van. :D

Legjobb válasz: Szerintem jól gondolod.

Szerintem jól gondolod.


Bajban vagyunk
Pontosan, baj van, nincs tovább elõre mert megszívjuk. Például egy projektmunka közepén egy olyan problémába ütköztök, ami tönkre teheti az egész projektet, akkor mondhatod, hogy "ott vagyunk, ahol a part szakad", ebbe beletrappolunk leesünk a mélybe.
Jelentése megegyezik a "cseberbõl-vederbe" jelentésével . Azaz , az egyik bajból kijutottunk , de újabb megoldhatatlan feladat elõtt állunk . Eredetije hosszabb volt : a vízbõl ugyan kijutottunk , de ott vagyunk ahol a part szakad ( azaz nem tudunk felmászni a magasan lévõ partra ) .

Mit jelent a "kard ki kard" mondás?

Honnan eredhet? Milyen helyzetekben használjuk?stb

Legjobb válasz: hát ez még a kardos idõkbõl van, mikor vkivel meg akartál vívni, és ezzel szólítottad fel a harcra! :)

hát ez még a kardos idõkbõl van, mikor vkivel meg akartál vívni, és ezzel szólítottad fel a harcra! :)
Kedves ma 13:09! MIÉRT ?? Miért kell mostanában belevonni mindenbe a politikát? Elegem van már belõle....
Harcra fel, küzdjünk meg, ilyesmi. Csak drámai és költõi. Inkább csak átvitt értelemben használjuk, tréfálkozva.
Felszólítás nyílt küzdelemre. Olyasmi, amit mostanában Viktorunk Brüsszelben mûvel :)
A kérdező hozzászólása: "Felszólítás nyílt küzdelemre. Olyasmi, amit mostanában Viktorunk Brüsszelben mûvel :) " Szerintem vicces volt :DD Köszi a válaszokat Mindenkinek! :*

Mit jelent a "Vaj van a füle mögött" mondás?

Legjobb válasz: Ez egy szóláskeveredés, két különbözõ értelmezésû de hasonló tartalmú szólásból jött létre. Azaz amit leírtál és gyakran használják, valójában nem egy szólás, és nincs és értelme. http://www.e-nyelv.hu/2010-02-25/vaj-van-a-fejen-van-valami-..

Ez egy szóláskeveredés, két különbözõ értelmezésû de hasonló tartalmú szólásból jött létre. Azaz amit leírtál és gyakran használják, valójában nem egy szólás, és nincs és értelme. http://www.e-nyelv.hu/2010-02-25/vaj-van-a-fejen-van-valami-..
Akkor ez olyan, mint az "addig jár a korsó a kútra, amíg túrós a háta" - ami egyébként túros.

Mit jelent ez a mondás?

"Ne kerülgesd a forró kását"

Legjobb válasz: Ilyen mondás nincs, csak olyan, hogy "Kerülgeti, mint macska a forró kását" - és ez meg annyit jelent, hogy ovatosan kezd hozzá ´valamihez.

Ilyen mondás nincs, csak olyan, hogy "Kerülgeti, mint macska a forró kását" - és ez meg annyit jelent, hogy ovatosan kezd hozzá ´valamihez.
Mondj / kérdezz / cselekedj nyíltan és világosan, egyértelmûen és egyenesen. Ne próbáld meg körülírni a mondanivalód, ne közelíts nyilvánvaló hátsó szándékkal az ügyhöz. Ne terelj, ne ügyeskedj.
Azt jelenti, hogy mellébeszélés nélkül, nyíltan mondd el, mit akarsz.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mit jelent az a mondás, hogy "ahova a pacsi, oda a puszi is"?

Tegnapel?tt a kékmetrón utaztam, és egy kisgyerek pacskolta a papája kezét, mire a szemben ül? öregasszony, mondta ezt a mondatot, s a papa nagyon elkezdett nevetni, majd mondta, hogy a gyereknek még nem kell ezt tudnia, de a (öregasszony mellett ül? fiatal - 25 éves) hölgy tudhatja. Erre a fiatal lány mondta, hogy már pacsi nincs.

Legjobb válasz: Ha valakit megütsz, ki kell engesztelned , ezt jelenti szerintem. A pacsi ebben a szólásban verést jelent. Olyan értelemben is hallottam ezt a mondást, hogy szerelmesek egymással "évõdnek" így.

Ha valakit megütsz, ki kell engesztelned , ezt jelenti szerintem. A pacsi ebben a szólásban verést jelent. Olyan értelemben is hallottam ezt a mondást, hogy szerelmesek egymással "évõdnek" így.
ha megutod a seggem utanna adsz ra egy puszit
A népmondás szerint ez azt jelenti majdnem, mint az egyszer lent egyszer fent, Isten elõször pofont ad, aztán segít, naggyából ennyit. Legalábbis a fõsulin ezt mondta a tanárnõ

Ez a mondás mit jelent?

"Nem iszol, nem dohányzol, nem lélegzel. Nem halsz meg rákban."

Legjobb válasz: Ha nem lélegzek, biztos nem rákban hatok meg. Ez az egészségvédõk által átköltött tréfás mondás. "Nem iszok, nem dohányzok, nem szexelek, - nem is tudom minek élek.

Ha nem lélegzek, biztos nem rákban hatok meg. Ez az egészségvédõk által átköltött tréfás mondás. "Nem iszok, nem dohányzok, nem szexelek, - nem is tudom minek élek.

Fejemet a földre hajtom? Mit jelent ez a mondás?

Arra lennék kíváncsi, hogy mit takar.

Legjobb válasz: Ez nem mondás, csak egy mondat. Annyit takar, amennyi oda van írva.

Ez nem mondás, csak egy mondat. Annyit takar, amennyi oda van írva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!