Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a meh (82 db)

Mit jelent a méh előreesése? Tapasztalata valakinek?

Hat hete szültem császárral. Egy ideje azt érzem, mintha "valami" lenne a hüvelyemben. A bemeneti nyílás sem olyan, mint el?tte volt, hanem mintha ki lenne fordulva a hüvelyfal, vagy valami húsos dolog. A szeretkezés is fájdalmas nagyon a behatolásnál. Félek, hogy a babám nagy súlya miatt a méhtartó szalagaim meglazultak, és a méhem el?reesett.

Legjobb válasz: Mindenkeppen menj vele dokihoz. Sajnos azt nem tudom, hogy ez embereknel hogy nez ki, de lattam mar olyan tehenet, aminek meheloreesese volt, es hidd el, nem volt szep latvany. A meh valoban kituremkedik a helyerol, aminek a visszahuzodasahoz orvosi beavatkozas szukseges. Bar ha csaszarod volt, akkor szerintem a meheloreeses kevesbe fordulhat ero.

Mindenkeppen menj vele dokihoz. Sajnos azt nem tudom, hogy ez embereknel hogy nez ki, de lattam mar olyan tehenet, aminek meheloreesese volt, es hidd el, nem volt szep latvany. A meh valoban kituremkedik a helyerol, aminek a visszahuzodasahoz orvosi beavatkozas szukseges. Bar ha csaszarod volt, akkor szerintem a meheloreeses kevesbe fordulhat ero.
Szerintem ezt a dolgot tudjak kezelni, es nem lesz akadalya egy masik babanak. :o) A jovo het mar mindjart itt van. En nem nezelodnek utana a dolognak, mert a vegen esetleg teljesen belelovallod magad, ideges leszel, es kozben kiderul, hogy nem is az van. Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
A kérdező hozzászólása: A jövõ héten megyek vissza az orvosomhoz a hat hetes kontrollra, de már nagyon izgulok, hogy mit fog mondani, és mi lehet. Szeretnék egy kicsit többet megtudni errõl a dologról. Ráadásul szeretnénk még egy babát, nem tudom, ha ez a baj, lehet-e.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, szép napot!
Szia. Hasonló cipõben járok. Megoldódtak azóta a gondjaid odalent? Válaszodat elõre is köszönöm!

Erős pajzsmirigy betegség, vetélés, magas TSH, Thyreoid. Peroxidaz. AAT: 226 IU/ml, Anti TPO: 22, 6 IU/ml, Autoimmun thyreoiditis. Ez pontosabban mit jelent? A méh nyálkahártyáját mivel lehet erősíteni?

Kedves Kismamik!

Legjobb válasz: Szia! Neked is a pajzsmirigytõl? Mi és hogyan derült ki? Neked csökkentették a terhesség alatt? Pedig akkor emelni szokták, mert a babának még több kell. Nekem is a MÁV-ban volt baj az ikrekkel. Milyen idõközönként követték a pajzsmirigyed változását? Köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Szia! Neked is a pajzsmirigytõl? Mi és hogyan derült ki? Neked csökkentették a terhesség alatt? Pedig akkor emelni szokták, mert a babának még több kell. Nekem is a MÁV-ban volt baj az ikrekkel. Milyen idõközönként követték a pajzsmirigyed változását? Köszönöm.
Sajnos én ma jöttem rá, hogy talán pm alulmûködéstõl vetélhettem el idén februárban. Nagy nehezen 9 hónappal a vetélés után tudtam kisírni egy hormonlabort, a Szabad T3 4, 7 (normálérték:1, 5-4, 1), anti-TPO 165 (nomrál 35 alatt). Nagyon kétségbe vagyok esve, mert akkor mondtam a dokinõmnek, hogy szerintem szervi bajom van. De õ csak hajtogatta, hogy 8 hetesen genetika miatt vetéltem el. Most ott tartok, hogy keresek egy jó endokrinológust, valaki tudna ajánlani? Így olvasva a tüneteit ennek a betegségnek, már rég fel kellett volna ismernie a nõgyógyászomnak, de hát...... Én meg halálra izgulom maga, hogy béna vagyok és terméketlen. Kívánom, hogy ez a babád maradjon meg, küzdj a dokikkal, én bármit megtenni csak legyen egy gyermekem. Bocsi, hogy így beleírtam a topikodba, de a könnyeimmel küszködöm, hogy ilyen az orvostársadalom ma.
A kérdező hozzászólása: Szia! Lehet, hogy egy helyre járunk vagy sehol nem barátságosak? Nekem bizonyították, amikor megállt az egyik babám szivecskéje, hogy valóban vészesen magas volt a TSH-m. Most magándokihoz járok, de Õ is azt mondta, hogy 5 hét múlva menjek csak. A két vetélésed mitõl volt? Most is babát vártok? Az én férjem tuti megszégyenített volna, mert nem hagyta volna annyiban. Milyen hormonbogyót szedsz, ha nem vagy pajzsmirigyes? Talán az autoimmun betegségre is kell/ene valamit szedni? Nagyon köszönöm válaszodat!!!
Debrecenbe járok sztojka ilonához. nem érdemli meg a nagybetüt. 8 hetes vagyok. Alapból csendesek vagyunk és ha valaki a szép szóból akkor nem fogok üvölteni vele.
Lthyroxin 175-öt szedek. születesem óta nincs pajzsmirigyem. Minden városi klinikán van endokrin szakrendelés ott vannak jó dokik akik nem hordják fenn az orrukat és nem képzelik magukat madame-nak.
A kérdező hozzászólása: Szerencséd van a Pároddal, ha csendes. Az mit jelent, ha Valakinek születése óta nincs pajzsmirigye? Bocsi a kérdésért, úgy látszik tudatlan vagyok! Városi klinikán sem jobbak sajnos!!!
Nekem volt vetélésem, ( hetesen, a pajzsmirigytõl. El kellet kezdenem az Eutyroxint 75mg-al, mert utánna nem is estem teherbe. Ennek szedését követõen láss csodát, már egy hónap után állapotos voltam, szedtem végig, csak 5. hónaptól csökkenteték 50mg-ra aztán, az utolsó kettõben 25mg-ra. Ma a lányom 14 hónapos. Úgyhogy igazad van és az elöttem hozzászólónak is, hogy nagyon fontos a rendszeres ellenõrzés (bár ennek értelmét csak jó szakembernél látom, mert az üvöltözés nem használ senkinek)és a megfelelõ dózis. Egyébként nekem egy görögországi orvos állapította meg, aki egyben rokon (a férjem nagybátya) és ezért mégjobban odafigyelt rám, de aztán itt Pesten a MÁV-ban az endokrinológián nagyon jó orovosok vannak, a félidõtõl, itt követék a pajzsmirigyemet.
Szia! Nekem is alulmûködött a pajzsmirigyem, a TSH-m 3, 9 volt, babásodáshoz pedig 2 alatt kell lennie. Én magándokihoz járok Budapestre. Kaptam Lthyroxint, 25mg-t kellett szednem. Amikor kiderült, hogy megbabásodtam, azonnal megemelték 50-re. A második trimeszter elején kell újra menni vérvételre, és annak alapján mondják meg, hogy hogyan tovább. Ha a TSH nem jó, hiába minden progeszteron pótlás, nem segít más, csak a pajzsmirigy hormon. Ha nincs rendben, nem tud rendesen beágyazódni a baba, ami vetéléshez, fejlõdési rendellenességhez vezethet. Ne hagyjátok magatokat lerázni, keressetek jó dokit. A babáink élete tét!


Thyreoid. Peroxidaz. AAT: 226 IU/ml, Anti TPO: 22, 6 IU/ml, Autoimmun thyreoiditis. Ez pontosabban mit jelent? A méh nyálkahártyáját mivel lehet erősíteni?

Kedves Kismamik!

Legjobb válasz: Szedsz a pajzsmirigyedre hormonokat? Csak azzal lehet segíteni, hiszen ha az egyik hormonális dolog rendben van ,akkor a másik is jól mûködik. Nekem erõt túlmûködésem van, nem is értették az orvosok, hogy hogy eshettem teherbe ráadásul maglehetõsen gyorsan, ahogy elkezdtünk próbálkozni. Szerencsére nem volt semmi baj. Két terhességet csináltam így végig. Ha kell vérvételre menni a baba miatt, mindig kérj pm hormonokat is, hogy lássátok, hogy áll a szint. Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj! Azt érdemes lenne még megkérdezni a nõgyógyásztól, hogy tud-e adni, érdemes-e szedni valamit, ami pluszban védi a terhességet. Errõl nekem nincs tapasztalatom.

Szedsz a pajzsmirigyedre hormonokat? Csak azzal lehet segíteni, hiszen ha az egyik hormonális dolog rendben van , akkor a másik is jól mûködik. Nekem erõt túlmûködésem van, nem is értették az orvosok, hogy hogy eshettem teherbe ráadásul maglehetõsen gyorsan, ahogy elkezdtünk próbálkozni. Szerencsére nem volt semmi baj. Két terhességet csináltam így végig. Ha kell vérvételre menni a baba miatt, mindig kérj pm hormonokat is, hogy lássátok, hogy áll a szint. Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj! Azt érdemes lenne még megkérdezni a nõgyógyásztól, hogy tud-e adni, érdemes-e szedni valamit, ami pluszban védi a terhességet. Errõl nekem nincs tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, 99 óta rendszeresen szedek L-Tyroxint. De hogyan lehet, akkor most rossz ez is? Elég csak az L-Tyroxint szednem vagy külön kellene valami az autoimmun vagy a méhnyálkahártyára is? A pm hormonok azok mik? A nõgyógyász Utrogestant írt fel a vetélésem miatt, de a véreredmény ma jött meg, azt még nem látta. Köszönöm.
pm- pajzsmirigy tehát kaptál a nõgyógyásztól az elõzõ vetélés miatt gyógyszert, ami segít megtartani a terhességet, ez jó. A hormonszintet kell állandóan ellenõrizni, de ezt akkor úgyis fogják. Ne aggódj, minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem TSH-t néznek. Ez elég? Köszönöm.

Mit jelent a következő mondat? Portio folyt. Tömegesebb méh szab. old. Körny.

Mit jelent a következ? mondat? ... portio folyt. tömegesebb méh szab. old. körny.

Legjobb válasz: A méhszáj folytatásában kicsit nehezebb méh, szabad oldalkörnyezet. Semmi rosszat nem jelent.

A méhszáj folytatásában kicsit nehezebb méh, szabad oldalkörnyezet. Semmi rosszat nem jelent.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! A húgomnak már meg is mondtam és sokkal nyugodtabb lett a válaszodtól. Még egyszer ezer köszönet!

Mit jelent a kiskönyvemben a méh fundusánál a 38? a választ egy 40hetes kismama

Legjobb válasz: A méhed teteje a szeméremcsonttól 38 cm re van. 40 hetes terhességnél ez a méret kb jó :) Könnyû szülést!

A méhed teteje a szeméremcsonttól 38 cm re van. 40 hetes terhességnél ez a méret kb jó :) Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ január 29.én megszületet a kisfiam
1# vagyok Nahát! Gratulálok, sok boldogságot! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük

20 hetesen normális e ha két ujjal a köldök felett van a méh teteje. Hanyadik terhességi héttől marad életben a baba ha megszületik? és mit jelent a cyt. P2

Legjobb válasz: Szia. Normális, ha 2 ujjal van a köldök felett a méh teteje, a babát a 24-ik héttõl tudják megmenteni, onnantól beszélnek az orvosok szülésrõl, addig vetélés van, de akkor még nem túl jók az esélyei, vagy legalábbis kicsi az esélye, ha életben is marad, hogy nem károsodik valahogy. A cyt.P2 pedig a rákszûrés eredménye. Valószínû valami kisebb gyulladás lehet a szervezetedben, akár megfázás, mert ami teljesen jó eredmény az a Po, és a P1. Remélem tudtam segíteni. Minden jót! 30 hetes kismama.

Szia. Normális, ha 2 ujjal van a köldök felett a méh teteje, a babát a 24-ik héttõl tudják megmenteni, onnantól beszélnek az orvosok szülésrõl, addig vetélés van, de akkor még nem túl jók az esélyei, vagy legalábbis kicsi az esélye, ha életben is marad, hogy nem károsodik valahogy. A cyt.P2 pedig a rákszûrés eredménye. Valószínû valami kisebb gyulladás lehet a szervezetedben, akár megfázás, mert ami teljesen jó eredmény az a Po, és a P1. Remélem tudtam segíteni. Minden jót! 30 hetes kismama.
Hát nekem mindig p2 és azért nem hinném, hogy mindig van bajom, viszont amikor p0 lett behívott a doki telefonon, hogy azonnal menjek, és akkor kiderült, hogy nem nekem volt bajom , hanem a gép volt rosz.. A p1-nél pedig azt mondták a kolleganõmnek, hogy biztosan a gombás fertõzése miatt lett rossz , akkor mondta, hogy a p2 a jó.. szerintem a p2 a jó, de most akkor én is megint rákérdezek a dokinál. A baba pedig a 27. héttõl életképes orvosi segítséggel..elõtte is lehet már, de aki az elõtt születik, , általában összeesik a tüdõ, vagy nem is tanul meg levegõt venni... A 27. héttõl már nyugodtabban lehetsz effelõl. Nézd meg a babaszoba.hu-n.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket. Azért kérdeztem a méh magasságát, mert a 20 hétre a köldök magasságát irják normálisnak legalábbis én mindenhol ezt találtam.
A 20. héten szokott a köldök vonalába érni a méh, de mégis normális, ha 2 centivel fölötte van, ne aggódj. A baba életbenmaradási esélyei a 26. héttõl folyamatosan nõnek. A P2, pedig a szexuális életet élõ nõk negatív rákszûrési eredménye.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok segítséget. Örültem a válaszoknak. :) További szép napot és boldog babavárást. (Bár ha 28.hétre írja a köldök felett két ujjal, akkor az mit jelent hogy nekem már 20 hetesen olyan magasan van. Ezt még nem értem. De biztos nem lehet rossz dolog. lehet csak attól van hogy a másodikat várom, és gyorsabban nõ már ilyenkor. :) mégegyszer köszi.

Mit jelent a laza méh?

Ezt írták ma a kis könyvembe, a doki nem mondott semmit. 14 hetes vagyok.Így még dolgozhatok, mert a laza méhszájról már olvastam, de ua. jelenti a kett??

Mit jelent a kiskönyvben a méh fundusa26?

Legjobb válasz: 26 hetes terhesség.

26 hetes terhesség.
Méh fundusa: a méhtest felso, széles, domború vége. A terhes méh nagyságát a fundus magasságával szokták kifejezni. Pl. köldök felett két harántujjal vagy gyomorgödörben. A méh nagysága optimális esetben a terhesség korára is utal. Lásd sy/fu távolság.

Mit jelent a kiskönyvben a méh fundusa rublika alatt az xy3?

37 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: biztos hogy xy3? nem nézted félre?

biztos hogy xy3? nem nézted félre?
A kérdező hozzászólása: Egészen biztos ez van írva!34.héttõl kezdve írta ezt a doki, de nem tudom, hogy mi ez!
ilyet még nem láttam, olyat igen h cx:3000 de ilyet még nem.szerintem hivd fel a védõnõdet, õ biztosan tudja h mi az
Szia! Nekem olyat írtak, hogy px/3. Szerintem ugyanazt jelenti mind a három verzió. cx:3000 36 hetes kismama
A méhed a köldököd felett van három ujjnyival.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!