Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a méhszáj meg van (4 db)

Mit jelent hogy a méhszáj meg van rövidülve? Ez baj?

23 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: Nem baj, azaz csak egy apró jel, hogy a méhed kezd a szülésre felkészülni. Elvileg neked kicsit még korai, úgyhogy ideje, kicsit vissza venni a tempóból, lehet, hogy a házas élettel is fel kéne hagyni. Viszont ha a C=2000, akkor szerencsére még "zárva" vagy így kisebb az esély a fertõzésre. De ha már a kettes után is számok vannak akkor ki is nyíltál, az már nagyobb kockázat, nem árt vigyázni. Amúgy az orvosod nem látott el tanácsokkal? Pihenj sokat!

Nem baj, azaz csak egy apró jel, hogy a méhed kezd a szülésre felkészülni. Elvileg neked kicsit még korai, úgyhogy ideje, kicsit vissza venni a tempóból, lehet, hogy a házas élettel is fel kéne hagyni. Viszont ha a C=2000, akkor szerencsére még "zárva" vagy így kisebb az esély a fertõzésre. De ha már a kettes után is számok vannak akkor ki is nyíltál, az már nagyobb kockázat, nem árt vigyázni. Amúgy az orvosod nem látott el tanácsokkal? Pihenj sokat!
Nekem a 21. héten rövidült meg c2000-re. Az orvosom sok pihenést, fekvést javasolt, amit be is tartottam. Ezzel az értékkel még ki lehet tartani 3-4 hónapig is, az a lényeg, hogy zárva legyen a méhszáj.

A méhszájam fel van puhulva, és 2111 es a méhnyak nyilása, ez mit jelent, mennyi idő van még vajon hátra? 38 hetes vagyok, a baba feje be van ékelődve.

Legjobb válasz: Lehet, hogy 1-2 napon belül meglesz a baba, de akár túl is hordhatod! Nekem ilyen volt a méhszájértékem 35 hetesen (szintén felpuhulva), de még vagy 2 hétig nem szándékozom szülni... 35+5 kismama

Lehet, hogy 1-2 napon belül meglesz a baba, de akár túl is hordhatod! Nekem ilyen volt a méhszájértékem 35 hetesen (szintén felpuhulva), de még vagy 2 hétig nem szándékozom szülni... 35+5 kismama

Ma voltam NST-n, minden ok, megvolt a kenet levétel is és a doki megnézte a méhszájat. Azt mondat még elég fent van, ez most pontosan mit jelent? 36+5 km

Legjobb válasz: Hogy még nincs megrövidülve. Azaz az eredeti (átlagosan) 3 cm-es méhszáj még nem lett rövidebb. Ez így a 37. héten teljesen normális.

Hogy még nincs megrövidülve. Azaz az eredeti (átlagosan) 3 cm-es méhszáj még nem lett rövidebb. Ez így a 37. héten teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez azt is jelenti egyben, hogy a méhszájam sem nyitott még?De akármikor elkezdhet megrövidülni és kinyílni?

Ha 3 napig fent volt a méhszájam zárva, most meg szintén fent van picit nyitva és puhán az mit jelent?

menzeszem nincs egy ideje,de ettől próbálkozunk

Legjobb válasz: ha nincs menstruációd, nem kellene elõször azt megnézetni, miért? ez hormongond, ami akár meddõséget is okozhat...

ha nincs menstruációd, nem kellene elõször azt megnézetni, miért? ez hormongond, ami akár meddõséget is okozhat...
A kérdező hozzászólása: a szoptatás miatt nem jön meg

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!