Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a méhszáj (106 db)

Mit jelent a méhszáj érlelése szülés indításnál?

Holnap idítják meg a szülést. És az ügyeletes orvos azt mondta, hogy a méhszájat érlelni kell. Ez mit jelent? És hogyan történik a szülés indítás, ha rendes hüvelyi szülésre készülünk?

Legjobb válasz: Prosztaglandin hormon tartalmú krémet vagy kúpot tesznek a hüvelybe a méhszájhoz.Ez felpuhítja,megrövidíti a méhnyakat.Ezért szokták ajánlani problémamentes terhességnél a szülés várható napja elõtti idõszakban a gyakori szexuális életet,mert az ondóban is megvan ez a hormon.Ha már érett a méhszáj jöhet az oxitocin(ez is hormon) infúzió,ami méhösszehúzó hatású,beindítja a fájásokat.

Prosztaglandin hormon tartalmú krémet vagy kúpot tesznek a hüvelybe a méhszájhoz.Ez felpuhítja, megrövidíti a méhnyakat.Ezért szokták ajánlani problémamentes terhességnél a szülés várható napja elõtti idõszakban a gyakori szexuális életet, mert az ondóban is megvan ez a hormon.Ha már érett a méhszáj jöhet az oxitocin(ez is hormon) infúzió, ami méhösszehúzó hatású, beindítja a fájásokat.
Teljesen zárt méhszáj!
Azt, h tokeletes! :) A 3: a 3 ujjnyi mehnyakat jeloli, ennyi mikor meg tok zart vagy es nem rovidult meg. A 000: kulso, kozepso es belso mehszaj 0 ujjnyira van nyitva. Ha nyilsz, kozeleg a szules, a mehnyak rovidul, 2 ujjnyi vagy 1 ujjnyi lehet. A mehszajak is mikor nyilnak, a szam valtozik, attol fuggoen, hany ujjnyira nyilnak meg.
Ennek pont ilyennek kell lennie, C3000. Grat.

Mit jelent a következő megállapítás? A belső méhszáj 22 mm tág, tölcséres. Tegnapi UH-n ezt írták a papíromra és nem tévedés, belső méhszájat mondott is az UH-s doki.

29. hétben vagyok. A saját dokimhoz csak ma este megyek. Addig is érdekelne, mit tudtok err?l a jelenségr?l?

Legjobb válasz: Szia! A googole-be írd be, hogy belsõ méhszáj, vagy méhszáj és ott pontos választ fogsz kapni, hogy hány részre osztják a méhszájat és milyen számokkal jelölik.Amúgy 2 mm-re nyitott a méhszájad, piheny sokat!!Olvass utánna, remélem tudtam segíteni.

Szia! A googole-be írd be, hogy belsõ méhszáj, vagy méhszáj és ott pontos választ fogsz kapni, hogy hány részre osztják a méhszájat és milyen számokkal jelölik.Amúgy 2 mm-re nyitott a méhszájad, piheny sokat!!Olvass utánna, remélem tudtam segíteni.

Mit jelent a C1/1-0-0/ a méhszáj vizsgálatnál?

Köszi el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha ezt írták be, akkor már nagyon közel vagy a szüléshez!!!!!! 3-ról 1-re megrövidült a méhnyak, és az egyik méhszájad 1 újnyira nyitva van!Max 1-2 nap!!!! 3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az elsõ szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külsõ, a harmadik a középsõ, a negyedik pedig a belsõ méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínûleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés. !!!!!

Ha ezt írták be, akkor már nagyon közel vagy a szüléshez!!!!!! 3-ról 1-re megrövidült a méhnyak, és az egyik méhszájad 1 újnyira nyitva van!Max 1-2 nap!!!! 3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az elsõ szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külsõ, a harmadik a középsõ, a negyedik pedig a belsõ méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínûleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés. !!!!!
Dia voltam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Dia a gyors választ.
Szivesen!!!! Sok sikert és erõt a szüléshez!!! Nekem 2 óra volt szerncsére, hála a homeopátiás bogyóknak:) Dia

Mit jelent a zárva a méhszáj, de puhul kifejezés? (30. hétben)

Legjobb válasz: Más néven azt mondják, hogy rövidül a méhnyak. Készül a szervezeted a szülésre-de ne ilyedj meg, nem 2 nap mulva szülsz:-) A méhnyak megrövidül, egyre feljebb húzódik, majd idõvel ha kell, kinyílik:-) Ne félj, ez nem jelent semmi rosszat, és ilyenkor már abszolut normális állapot:-)

Más néven azt mondják, hogy rövidül a méhnyak. Készül a szervezeted a szülésre-de ne ilyedj meg, nem 2 nap mulva szülsz:-) A méhnyak megrövidül, egyre feljebb húzódik, majd idõvel ha kell, kinyílik:-) Ne félj, ez nem jelent semmi rosszat, és ilyenkor már abszolut normális állapot:-)
Szia. A méhszáj nincs még nyitva, de már nem is zár rendesen. Semmi baj, innen még nyugodtan végig is viheted. Nekem nyitva a 16-ik héttõl, és túl vagyok a kiírt idõponton. A méhnyak az más, nekem az 2 cm-re van rövidülve, szintén a 16-ik héttõl, és sajnos még mindig annyi, pedig azóta szépen kinyílt a külsõ, középsõ, és belsõ méhszájam is. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a gyors és megnyugtató válaszokat. Egyébként a dokim felírt gyógyszert Cordaflex-et. Elkezdtem szedni, bízom benne minden o.k. lesz és még legalább 6 héten át benn tartom a Kisfiamat!
korai terhességed van amibõl még bármi lehet. gratula!
De az uh-n semmi nem látszott...szerintetek érdemes elmenni egy huvelyire?!
nekem van már 2 kisfiunk, a múltkor késett 6 napot, elmentem nõgyógyászhoz hogy megnézzen mi újság, 10 mm endometrium és nem voltam terhes. másnap megjött :( Bár nem próbálkozunk, csak kíváncsi voltam miért nem jön meg.
Terhes vagy! Gratulálok:) !! Szerintem még kevés a szervezetedben a hcg nekem is kellett 4 hét mire ki mutatta bár én nekem a clearblue terhességi teszt mutatott elõször halvány pozitívat más teszt nekem is nega volt egy héttel késõbb viszont már teljesen látszódott a két csík!
Annyit h korai grav.7mmes endometrium.
Szia! Nekem is így derült ki hogy terhes vagyok! A kérdésem az lenne hogy a papírodra rá írták hogy korai grav pozitív?
Na mi volt?Van baba?
A kérdező hozzászólása: ma csináltam egy tesztet ami negatívat jelzett. 3 napos teszt volt. Tesztben meg lehet bízni ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, várom a többi választ :) de már kb 2hónapja van folyásom. Akkor is terheség lehet ?
a cystitis az húgyhólyaggyulladás .
Korai graviditás= koraterhesség ut. = uterus, méh szab.körny. = szabad környezet Gratula!!!!!
Szerintem minden kép menj el egy hüvelyire is!

Mit jelent a C6-os méhszájérték? A belső méhszájam is nyitva van?

Az orvosom azt mondta hogy 1 ujjnyira nyitva vagyok, de a C6 pontosan mit jelent? Nem kérdeztem rá, így nem tudom hogy akkor most a belső méhszájam is nyitva lehet? 38hkm

Legjobb válasz: c6? Ilyenrõl még életemben nem hallottam. Egyébként 4 számjeggyel szokták jelezni. 3000 jelenti azt, hogy teljesen zárt vagy.

c6? Ilyenrõl még életemben nem hallottam. Egyébként 4 számjeggyel szokták jelezni. 3000 jelenti azt, hogy teljesen zárt vagy.
Nem vagyok orvos, de én még a méhszáj hosszára tippelnék...ami azt jelentené, hogy 6 cm. De nem tudom, nem akarok hülyeséget mondani..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, igen én is ilyen értékeket ismerek meg a neten is ezt találtam. Eddig mindig C0-t írt a kiskönyvbe amíg zárt voltam és most ezt... Akkor nem értem.
Hát erre nem tudok mit mondani. Kérdezd meg tõle, az lesz a legegyszerûbb.
Ha mondta, hogy egy ujjnyira vagy nyitva, akkor mindegy, mit jelent a C6.

Péntek este beindultak a fájásaim, de mégsem lett belőle szülés.36. hétben vagyok. Ott többször nézték a méhszáj nyitottságát, ami ugye nem egy kellemes vizsgálat. Mit jelent a sárgás-barnás vizes folyás azóta?

Kaptam Nospa injekciót is a popsim fölé izomba, aminek a helye meg van dagadva és most már a lábam is zsibbad. Volt már valakinek ilyen? Mit tegyek vele?

Legjobb válasz: Szia!Hasonló cipõben járunk:s.Én is hasonló panaszokkal mentem dokihoz és õ azt mondta,mit akar mindjárt szül,de persze semmit sem tágultam:(.Olyan fájásaim vannak és voltak,hogy azt hittem tényleg szülõk,de elmúltak.Nekem is van ez a fajta folyás. lehet a nyálkdugó távozik éppen.Nekem a doki fekvést írt elõ! Üdv 36+7 hetes kismami

Szia!Hasonló cipõben járunk:s.Én is hasonló panaszokkal mentem dokihoz és õ azt mondta, mit akar mindjárt szül, de persze semmit sem tágultam:(.Olyan fájásaim vannak és voltak, hogy azt hittem tényleg szülõk, de elmúltak.Nekem is van ez a fajta folyás. lehet a nyálkdugó távozik éppen.Nekem a doki fekvést írt elõ! Üdv 36+7 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Jajj, nagyon köszi a választ! A folyás miatt aggódtam. Holnap azért felhívom én is a dokit, hogy mit tegyek. Érdekes módon fájásaim már nincsenek...(???)
A kérdező hozzászólása: Szerinted is a vizsgálat miatt lehet a folyás?
nem Hizem!
A méhnyak hossza 5cm.

Mit jelent a 2000-es adat a méhszájat illetően?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm Neked a gyors és kielégítõ választ.

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm Neked a gyors és kielégítõ választ.
Nekem is ilyen volt a 29. héten. (most ki tudja) Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy megrövidült már a méhnyak a baba súlyától. Kicsit óvatosabban kell mindent csinálni, kevesebbet ülni, állni(mert azzal még rövidülhet), de mivel teljesen zárt, még nem kell teljes ágynyugalom(-: 33. hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!