Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a lepény mélyen (5 db)

Mit jelent hogy a lepény mélyen tapad?

Legjobb válasz: Ez szülésnél gondot okozhat?Mert én mindentõl parázok most!

A kérdező hozzászólása: Ez szülésnél gondot okozhat?Mert én mindentõl parázok most!
A mélyen tapadó lepényazt jelenti, hogy a lepény a méhszájat valamennyire fedi. Ez lehet teljes vagy részleges! Ezt a diagnózist nem szabad komolyan venni az elsõ trimeszterben csak a másodikban, mert az esetek többségében a méhünk növekedésével a lepény is fejlebb kerül majd. nekem is ez volt, és most szuper magasan van. Ha mégsem menne feljebb akkor az császár indikáció, mivel a baba útját elzárja és súlyos vérzéstz idézhet elõ. Illetve amíg nem megy feljebb, sokat kell pihenni nem élni nemi élete, és nem cipekedni nem csinálni megerõltetõt. Jobb a biztonság!!!! remélem tudtam segíteni. Semmi pánik, csak vigyázz magadra és remélem neked is megoldódik majd a dolog!!!!

Mit jelent az, hogy a lepény a mellső falon tapad, mélyen? Ez nagy baj, meg fog változni a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

Ma voltam 12 hetes ultrahangon BPD=21mm AC=58mm FL=7mm! Ezek jó méretek? Mit jelent, h a lepény a hátsó falon tapad, mélyen?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jók az eredmények. A hátsófali mélepénnyel, ha nem vagy husosabb a kelleténeél, akkor hamar fogod érezni a baba mozgását! Nekem is így van!

Szia! Szerintem jók az eredmények. A hátsófali mélepénnyel, ha nem vagy husosabb a kelleténeél, akkor hamar fogod érezni a baba mozgását! Nekem is így van!

Mit jelent ez a 18 hetes uh papíron: 'a lepény a hátsó falon tapad, mélyen (vastagon szedve), 1. fokban érett?

Az els? terhességemnél a mells? fokon tapadt jó helyen, más megjegyzés nem volt.

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. Az 1.fok nemtudom itt 25 héttõl írja az öregedést,de lehet hogy ez is jó,dokit kérdezd meg feltétlenül.Öregedhet,cukorbetegségtõl,magasvérnyomás,dohány zás,alkohol stb...Nekem is hátsófali volt amúgy,semmi gond nem volt:)

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. Az 1.fok nemtudom itt 25 héttõl írja az öregedést, de lehet hogy ez is jó, dokit kérdezd meg feltétlenül.Öregedhet, cukorbetegségtõl, magasvérnyomás, dohányzás, alkohol stb...Nekem is hátsófali volt amúgy, semmi gond nem volt:)
Az, hogy az elsõ vagy a hátsó falon tapad: képzeld el a hasad, ha az elsõ falon tapad, akkor a baba " elõtt", tehát rögtön a bõröd után következõ méhfalon, ha a hátsón, akkor a baba "mögött" tehát a belekhez közelebbi méhfalon. ennek császárnál van jelentõsége, hogy hol vágjanak, ha arra kerülnek sor, illetve hogy ne a méhszájon tapadjon lent, mert akkor nem tudsz természetesen szülni.(nem tudom érthetõbben leírni) Az érettségnek III szakasza van, és attól függ hány hetes vagy. A lepény korán, elhasználódottságát mérik vele. Nekem 36-37 hetesen volt III fokban érett, ez teljesen normális, mert szülés elõtt voltam. Dohányosoknak hamarabb érik, ezért kevesebb oxigénhez jut a baba. Tehát értelmezni csak a hetek számát figyelembe véve lehet
Szia! Az szinte mindegy hol tapad, a "mélyen" azt jelenti, hogy még közel van a méhszájhoz. Még emelkedhet. 18 hetesen az elsõ fokú érettség nem tudom mennyire korai, lehet hogy így maradsz hosszú hónapokon át. a lepény érettségek egyébként: 0. fok- 100%osan ellátja a feladatát, nem meszesedik I. fok- Ellátja nagyon jól a feladatát, de már kezd meszesedni II. fok- Még mindig jól ellátja a babát, de egyre "öregebb" egyre több meszet tartalmaz. III. fok- Ellátja a babát, bár figyelni kell rá, mert szinte az egész lepény meszes. (általában indítják a szülést)
A kérdező hozzászólása: terhességi cukrom van, de szigorúan diétázom, és holnap töltöm a 19. hetet. Csak 2 hét múlva megyek dokihoz, de nyilván elmondja, hogy ez mit jelent. Köszönöm!
Én már 30 hetes vagyok és még nem érett be I. fokon sem. (jah és sajna dohányzom) Nem kell megszólni!!!!!!

Ki tudja mit jelent lepény a mellső falon mélyen tapad az baj? 32 hetes uh mondta a doki

Legjobb válasz: Nekem már a 10 hetes uh-n is és azóta is ezt mondja. Nem mondta, hogy baj lenne, csak annyit, hogy nem lesz annyira erõteljes a mocorgása legalább is az elején. A lényeg, hogy ne a méhszájon legyen.

Nekem már a 10 hetes uh-n is és azóta is ezt mondja. Nem mondta, hogy baj lenne, csak annyit, hogy nem lesz annyira erõteljes a mocorgása legalább is az elején. A lényeg, hogy ne a méhszájon legyen.
Hüvelyi szülésnél semmi hátrányod nincs belõle, ha esetleg császározni kell, akkor jobban vérzik a vágás, mivel a lepényt is átvágják. Ha nem mondták, hogy közel v. rajta lenne a méhszájhoz, akkor nincs vele gond.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!