Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a lepény (48 db)

Mit jelent ez? " Lepény: mellső falon részben a fundusban"

Legjobb válasz: A méhlepény a hasfalnál tapad elõl, és kicsit fent.

A méhlepény a hasfalnál tapad elõl, és kicsit fent.
nekem is a fundusban van, allitolag ez a leheto legjobb
Igen, ez a méh felsõ részén és tényleg ez a legjobb. De találtam neked egy oldalt, ami megnyugtat majd! :) http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Tehát a méh felsõ részén? És ez jót vagy nem túl jót jelent?
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM SZÉPEN! zÖLDET ÉRT NEKEM MINDEGYIK VÁLASZ!

Mit jelent az, hogy a lepény a mellső falon tapad, mélyen? Ez nagy baj, meg fog változni a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

Van valami jelentõssége annak, ha valakinek hátsó falon, vagy elsõ falon van a lepény? Nekem hátsó falon van. Az kb. mit jelent? Pl lehet, hogy késõbb növekszik a poci? Vagy valamelyik jobb a másiknál?

Legjobb válasz: A hátsó fali lepény a legjobb verzió. A mellsõ fali császármetszésnél igényel nagyobb figyelmet, a mélyen fekvõ meg egy csomó gondot okozhat terhesség alatt. Nem hiszem, hogy van összefüggés a pocak mérete és a lepény helyzete közt. Az elején én nagyon puffadtam, nem jöttek rám a ruháim. Az "igazi" pocakom is korán látszott, 14-15 hetesen már észrevehetõ volt, az köldök alatt kezdett domborodni. A méhed teteje most kb. a szeméremcsontod magasságában van, de persze kicsit átrendezõdnek a belsõ szerveid, beleid - egyelõre max. ez látszódhat.

Nucha: nyaki redõ, jó az eredményed.
A hátsó fali lepény a legjobb verzió. A mellsõ fali császármetszésnél igényel nagyobb figyelmet, a mélyen fekvõ meg egy csomó gondot okozhat terhesség alatt. Nem hiszem, hogy van összefüggés a pocak mérete és a lepény helyzete közt. Az elején én nagyon puffadtam, nem jöttek rám a ruháim. Az "igazi" pocakom is korán látszott, 14-15 hetesen már észrevehetõ volt, az köldök alatt kezdett domborodni. A méhed teteje most kb. a szeméremcsontod magasságában van, de persze kicsit átrendezõdnek a belsõ szerveid, beleid - egyelõre max. ez látszódhat.
Ha elöl van a lepény, akkor pont hogy nehezebb érezni a baba mozgását, mert a lepényt tudja rugdalni, könyökölni, az meg gyakorlatilag egy puha párna, ami elnyeli az ütõdést. A lényeg, hogy ne a méhszájon, ill. annak közelében legyen, mert akkor nem biztos, hogy hüvelyi úton meg tud születni a baba.
"víztõ" :D Ezt jó parasztosan megaszontam :D Víztõl*
Mikor a doki puffadást mondott akkor nem a gázosodásra gondolt, hanem arra, hogy még nem a baba miatt nõ a hasad, hanem a megduzzadt erektõl a több víztõ, stb. Ugyanúgy, mint amikor menses elõtt meg van puffadva az ember alhasa, csak most egy kicsit jobban.
Szerintem nem sok gyakorlati jelentõsége van. Nekem pl. a doki nem is mondta, hogy hol van a lepény. De elég korán kezdett nõni a hasam, és nagyon korán éreztem a baba mozgását, így arra tudok következtetni, hogy elõl van a lepény. Aztán lehet, hogy a fent említet dolgoknak semmi köze sincs a lepényhez. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok, megnéztem a linket is, illetve az utolsó Uh papírt: Lepény: hátsó falon.Tehát a legjobb helyen van a mogyeszom :) Most 12 hetesen úgy érzem, domborodom, puffadást nem érzek ... Még egy kérdés!: Uh papíron lepény: hátsó falon alatti írás: Nuncha:3mm alatt, norm, ez mit jelent???
A kérdező hozzászólása: Az a fura, hogy nekem hátsó falon van, még is 12 hetesen úgy látom van pocim....a doki 2 hete azt mondta "puffadás" miatt van...nade milyen puffadás??Abszolút nem érzem magam felpuffadva...lehet nõ a pocim??Jajjj de jóó lenne már :)
A kérdező hozzászólása: Óóóó de csudajóóó :) Köszönöm szépen csajok!Fogalmam sem volt, hogy az a nyaki redõ, de hogy hogy megvizsgálta 10 hetes 4 naposan??Nem azt vizsgálja a 12 hetes Uh-n??Mindegy, de nagyon örülök, hogy jó az eredményem :) És értem én a "víztõ"-t is, de jót mosolyogtam :) Mondjuk érdekes, mert mindig eléggé megszenvedtem a havit, nagyon görcsölõ voltam, viszont sosem voltam puffadt, pedig észrevettem volna, mert elég vékony a testalkatom...Mostanában vagyok csak kis díjbirkózó testû :D

Mit jelent az hogy hátsó fali lepény? És az uh felvételről lehet tudni hány cm a babám? Semmi papiron sincs rajta!

Legjobb válasz: azt hogy a hátsó falon tapad a lepény ez semmi rosszat nem jelent. Attól függ hány hetes vagy Nekem már 18 hét után nem mértek ülõmagasságot.

azt hogy a hátsó falon tapad a lepény ez semmi rosszat nem jelent. Attól függ hány hetes vagy Nekem már 18 hét után nem mértek ülõmagasságot.
Nézd meg az UH papiron a CRL értéket, ez jelzi a babó ülõmagasságát. Ez minden leleten rajta van.
A kérdező hozzászólása: 13 hetes vagyok és nem tudom hogy mekkora lehet!!!
A kérdező hozzászólása: Nekem sajnos nincs! Pedig most voltam 12 hetesen es 13.5 hetesen is.Magan az uh-os képen amit most kaptam sincs rajta esetleg?Köszi azért a válaszokat!!!
A hátsó fali lepény teljesen jó, a mellsõ falitól annyiban különbözik, hogy késõbb kezd el látszódni a pocid és kisebbnek is tûnhet, de ez csak azért van mert a lepény gyakorlatilag "befelé" nõ, így hamarabb és intenzívebben érezheted pl. a bordád alatt a belsõ szervek nyomódását. 38 hetes

A lepény érettsége, hogy I II vagy III mit jelent? Mikor milyennek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia!!! Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Mindenkinél változó, hogy milyen ütemben érik, önmagában (akárcak a többi "összetevõ") nem jelent semmit. A terhesség alatt mindent összefüggéseiben kell nézni, ezt pont ezekkel a szavakkal tegnap mondta a szülésznõm, mikor ugyan ezt a kérdést feltettem neki. általában 30. hét körül I-II szokott lenni, de mindenkinél más és más. Ezen ne görcsölj ha válad nem pont így van. Minden jót, gyönyörû heteket!!!! :)

Szia!!! Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Mindenkinél változó, hogy milyen ütemben érik, önmagában (akárcak a többi "összetevõ") nem jelent semmit. A terhesség alatt mindent összefüggéseiben kell nézni, ezt pont ezekkel a szavakkal tegnap mondta a szülésznõm, mikor ugyan ezt a kérdést feltettem neki. általában 30. hét körül I-II szokott lenni, de mindenkinél más és más. Ezen ne görcsölj ha válad nem pont így van. Minden jót, gyönyörû heteket!!!! :)

Lepény a hátsó falon jobb oldalt magasan van! ez mit jelent? jót vagy rosszat?

Legjobb válasz: Szia. Ez jót jelent. Akkor lenne baj,ha a lepény a nyéhszájra tapadna. Ne aggódj, nincs semmi baj! Boldog babavárást! 5 hetes kismama

Szia. Ez jót jelent. Akkor lenne baj, ha a lepény a nyéhszájra tapadna. Ne aggódj, nincs semmi baj! Boldog babavárást! 5 hetes kismama
Ez jóó!Ne aggódj én megkérdeztem a dokit, a mellsõ falon a veszélyesebb, mert akkor mikor nagyobb a baba a méhszájat is nyomhatja ami veszélyes lehet.....rosszabb esetbe be is varrják, hogy nehogy megszüljön a illetõ.De ez ritka.Szóval ne aggódj neked jó helyen tapadt.
Nem értek egyet az elõzõ válaszolóval teljesen, nekem a védõnõ és több doki is azt mondta, hogy általában a mellsõ falon tapad a lepény, és ez a jó. De az sem baj, ha a hátsón van, fõleg, hogy fent. A baj akkor van, ha lent van, és takarja a méhszájat, de ez is feljebb szokott kúszni, ahogy nõl a méh. Tehát neked semmi félnivalód nincs:-)
A legjobb ami a hátsófalon van, a mellsõfalon is csak akkor baj, ha nagyon lent van (takarja v. ráér a méhszájra-ez álltalában a terhesség elõrehaladtával feljebbkerül). Nekem a mellsõfalon tapad, az elsõ idõben túl közel volt a méhszájhoz emiatt véreztem, de ahogy nõt a méhem egyre feljebb került-mára már nem okoz problámát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszotokat!Nagyon örülök neki és igy megnyugodtam!Mindenkinek boldog babavárást kivánok!:)
Nekem mindkét terhességmnél volt bajom a lepénnyel, szóval ha valaki tudna róla mesélni az én vagyok.A hátsó fali valóban jobb!!!!Bár igazából teljesen mindeggy, hol a lepény, addig amíg nincs méhszáj közelében!!!!Csak ha méhszájon, vagy annak a közelében van, akkor van jelentõsége, hogy elsõ v hátsó fali.Ha méhszáj közeli akkor valóban jobb a hátsó fali, mint az elsõ.Sõt ha valakinek mellsõ fali, és fedi, v részlegesen fedi a méhszájat, netán vérzést is okoz, annak már a 24.héttõl korházban kell feküdnie..

Mit jelent az hogy lepény a fundusban? És hogy lepény érettsége III? 39 hetes leszek

Legjobb válasz: Az, hogy a méhlepény a méhed tetején fekszik, fent. Méhlepény érettsége (kategóriák jelentése): 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódásk az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészleraakódások

Az, hogy a méhlepény a méhed tetején fekszik, fent. Méhlepény érettsége (kategóriák jelentése): 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódásk az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészleraakódások

4D-s uh-on a doktornő azt mondta hogy nagy a lepényem. Megkérdezte hogy nem vagyok-e véletlenül cukros. Ez mit jelent? Miért kérdezte?

A vércukoreredményem jó lett amikor terheléses cukorvizsgálaton voltam.

Legjobb válasz: Valószínû azért kérdezte mert terhességi cukorbetegségnél megvastagodik a lepény,és hamarabb érik. Ezért mérik a lepény vastagságot.

Valószínû azért kérdezte mert terhességi cukorbetegségnél megvastagodik a lepény, és hamarabb érik. Ezért mérik a lepény vastagságot.

Megfelelőek ezek az eremények és mit jelent hogy a lepény mellső fali?

BPD 44mm, Femur:29mm ac: 162mm mit jelent az Ac?

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy hány hetes vagy. :) ( a méretekhez kéne) Az AC a haskörfogat. A lepény a méhed elülsõ oldalán tapad, tehát nem a belek felé, hanem a hasizom irányába kifelé. Ez jót jelent, a lényeg, hogy ne mélyen tapadjon, mert az akkor a méhszájat érinthetné.

Nem írtad, hogy hány hetes vagy. :) ( a méretekhez kéne) Az AC a haskörfogat. A lepény a méhed elülsõ oldalán tapad, tehát nem a belek felé, hanem a hasizom irányába kifelé. Ez jót jelent, a lényeg, hogy ne mélyen tapadjon, mert az akkor a méhszájat érinthetné.
Szia!Ezek a méretek 18 hetesen tök jók
A kérdező hozzászólása: 19hét 4 nap

16 hetes vagyok, a doki azt írta, hogy mellső fali lepény. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: A méhlepény a legkülönfélébb helyeken tapadhat meg a méhben. Megtapadhat a hátsó falon (a méh gerinc felé esõ részén), a mellsõ falon (a hasfal felõli részen), a fundusban (a méh teteje), valamint fedheti a méhszájat is (vagy részben vagy egészben) A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. A mellsõ falon tapadó méhlepény esetén elõfordulhat, hogy az anyuka csak késõbb érzi meg az elsõ magzatmozgásokat.A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során.

A méhlepény a legkülönfélébb helyeken tapadhat meg a méhben. Megtapadhat a hátsó falon (a méh gerinc felé esõ részén), a mellsõ falon (a hasfal felõli részen), a fundusban (a méh teteje), valamint fedheti a méhszájat is (vagy részben vagy egészben) A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. A mellsõ falon tapadó méhlepény esetén elõfordulhat, hogy az anyuka csak késõbb érzi meg az elsõ magzatmozgásokat.A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során.
Az én papíromon ez állt:A méhlepény a mellsõ falon tapad, jó helyen, úgyhogy ne aggódj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!