Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a kifejezés a (922 db)

Magyar házi? Milyen típusú összetett szavak az alábbiak? Mit jelent a kifejezés?

Milyen típusú összetett szavak az alábbiak? lakóhelyt; lóháton; ki-ki Mit jelentenek a kifejezés: hatodfél óráig

Legjobb válasz: lakóhely: mellérendelõ, valódi összetétel (mindkét tag ugyanazt vagy hasonlót jelent) (szervetlen semmiképp nem lehet) lóháton:alárendelõ, birtokosjelzõs összetétel ki-ki: mellérendelõ, szóismétlés hatodfél óráig: fél6-ig

lakóhely: mellérendelõ, valódi összetétel (mindkét tag ugyanazt vagy hasonlót jelent) (szervetlen semmiképp nem lehet) lóháton:alárendelõ, birtokosjelzõs összetétel ki-ki: mellérendelõ, szóismétlés hatodfél óráig: fél6-ig
lakóhelyt: szervetlen lóháton: alanyos ki-ki: szóismétléses(és nem ikerszavas) hatodfél óráig: 5:30-ig, a nap hatodik órájának a feléig

Mit jelent a kifejezés: to be around?

Legjobb válasz: És mit jelent a mondat: It's just round the corner from my house. ?? elõre is köszi

A kérdező hozzászólása: És mit jelent a mondat: It's just round the corner from my house. ?? elõre is köszi
Az volt az elképzelés(em), hogy valahányszor a környékbeli srácoknak problémájuk van a biciklijükkel, jöjjenek el. De az lett a vége, hogy legtöbbjük azt akarta, hogy szívességbõl segítsek nekik, így aztán nem sokat kerestem. Sajnáltam, hogy nem vált be.
A kérdező hozzászólása: köszönööm :) :) és mit jelent a szöveg?: The idea was that all kids in the neighbourhood would come round whenever they had a problem with their bikes. But it turned out that most of them wanted me to help them out as a favour, so I didn't end up earning much money. I was sorry that it didn't work out.
hang around: csoportosul, kószál esetleg hang out: semmittevéssel tölti az idejét let somebody down: becsapni, rászedni
A kérdező hozzászólása: köszii :) van még kérdésem :$ elöljárószavakat kell írni a mondatkba, nem ad meg semmit a feladat, nem jöttem rá, mi kell ide: Mark and Tom are always hanging ______ outside my house. I'll be waiting for you. Please don't let me ______.
Leo is great fun to be around.. hogy jó társaság a Leo, jó vele tölteni az idöt
A kérdező hozzászólása: köszi, a 'to be around' úgy van mondatban, hogy: Leo is great fun to be around and he's very reliable. a másik mondatot köszi :)
Jah a mondat meg: Nincs messze a házamtól, egy sarokra van.
Szerintem azt jelenti, hogy a közelben van.
A kérdező hozzászólása: köszönömszépen :) :)

Mit jelent a robogóknál a 'kompresszió' kifejezés?

Legjobb válasz: Nemcsak robogónál, hanem mindenféle belsõégésû motornál létezik ez a kifejezés. A motor lelke egy henger alakú dugattyú, amely a hengerben két holtpont (szélsõérték) között ide-oda leng, és ez a lengõ mozgás alakul át egy hajtórúd révén forgó mozgássá. A kompresszió (magyarul sûrítés) az a folyamat, amikor a dugattyú az alsó holtponttól a felsõ felé halad, és eközben a korábban beszívott tüzelõanyagot egy kisebb térfogatra összesûríti, hogy hatékonyabb legyen az elégése. Üdv! Zsoel (26)

Nemcsak robogónál, hanem mindenféle belsõégésû motornál létezik ez a kifejezés. A motor lelke egy henger alakú dugattyú, amely a hengerben két holtpont (szélsõérték) között ide-oda leng, és ez a lengõ mozgás alakul át egy hajtórúd révén forgó mozgássá. A kompresszió (magyarul sûrítés) az a folyamat, amikor a dugattyú az alsó holtponttól a felsõ felé halad, és eközben a korábban beszívott tüzelõanyagot egy kisebb térfogatra összesûríti, hogy hatékonyabb legyen az elégése. Üdv! Zsoel (26)
A kompresszió=nyomás (a hengerben). Kompresszió méréssel ellenõrizni lehet a henger és a gyûrûk, dugattyúk állapotát. De nem csak a robogóknál, a többi belsõ égésû motoros jármûnél is ugyanazt jelenti a kompresszió.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Mit jelent a zárva a méhszáj, de puhul kifejezés? (30. hétben)

Legjobb válasz: Más néven azt mondják, hogy rövidül a méhnyak. Készül a szervezeted a szülésre-de ne ilyedj meg, nem 2 nap mulva szülsz:-) A méhnyak megrövidül, egyre feljebb húzódik, majd idõvel ha kell, kinyílik:-) Ne félj, ez nem jelent semmi rosszat, és ilyenkor már abszolut normális állapot:-)

Más néven azt mondják, hogy rövidül a méhnyak. Készül a szervezeted a szülésre-de ne ilyedj meg, nem 2 nap mulva szülsz:-) A méhnyak megrövidül, egyre feljebb húzódik, majd idõvel ha kell, kinyílik:-) Ne félj, ez nem jelent semmi rosszat, és ilyenkor már abszolut normális állapot:-)
Szia. A méhszáj nincs még nyitva, de már nem is zár rendesen. Semmi baj, innen még nyugodtan végig is viheted. Nekem nyitva a 16-ik héttõl, és túl vagyok a kiírt idõponton. A méhnyak az más, nekem az 2 cm-re van rövidülve, szintén a 16-ik héttõl, és sajnos még mindig annyi, pedig azóta szépen kinyílt a külsõ, középsõ, és belsõ méhszájam is. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a gyors és megnyugtató válaszokat. Egyébként a dokim felírt gyógyszert Cordaflex-et. Elkezdtem szedni, bízom benne minden o.k. lesz és még legalább 6 héten át benn tartom a Kisfiamat!

Mit jelent a -. - kifejezés?

Legjobb válasz: Az,hogy unsz valamit - ez akét szeme és .ez az orra de így jobb: -_- vagy,hogy ilyen lesajnálóan nézel..you know

Az, hogy unsz valamit - ez akét szeme és .ez az orra de így jobb: -_- vagy, hogy ilyen lesajnálóan nézel..you know
Ha képen könnyebb elképzelni a hangulatot, akkor itt van a -.- és a -.-" http://members.shaw.ca/shinygeodude/brock/dp125sweatdrop.jpg

Mit jelent a pornóban a 'faust' kifejezés?

Legjobb válasz: -Mit kérsz a pinádba? -Faust!

-Mit kérsz a pinádba? -Faust!
Goethe.
Õõõ... Köll nektek egész nap pornót néznetek! A Redtube-ot már ismeritek, de a Google fordítóval hadilábon álltok! Ejj, ezek a mai gyerekek! XD
Hát a faust úgy tudom azt jelenti ököl. Szóval öklözés esetleg?
A fist az ököl... :)
Németül ököl.
#3 te egy zseni vagy csak létezik több nyelv a földön mint az angol...
jajj jól van azt hittem az angolra gondolt xD

Mit jelent a lengyeleknél a "100 lat" kifejezés?

Már többször is láttam:D

Legjobb válasz: 100 év, 100 éves.

100 év, 100 éves.
100 év.
Szuletes napokon szoktak mondani az unnepeltnek hogy " meg 100 evet" van egy dal is aminen eneklik sto lat sto lat....

Mit jelent a fiataloknál a " szedd alá " kifejezés?

Legjobb válasz: Én a vezetésnél halottam ezt anno mikor tanultam :)

Én a vezetésnél halottam ezt anno mikor tanultam :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!