Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a kifejezés: (893 db)

Magyar házi? Milyen típusú összetett szavak az alábbiak? Mit jelent a kifejezés?

Milyen típusú összetett szavak az alábbiak? lakóhelyt; lóháton; ki-ki Mit jelentenek a kifejezés: hatodfél óráig

Legjobb válasz: lakóhely: mellérendelõ, valódi összetétel (mindkét tag ugyanazt vagy hasonlót jelent) (szervetlen semmiképp nem lehet) lóháton:alárendelõ, birtokosjelzõs összetétel ki-ki: mellérendelõ, szóismétlés hatodfél óráig: fél6-ig

lakóhely: mellérendelõ, valódi összetétel (mindkét tag ugyanazt vagy hasonlót jelent) (szervetlen semmiképp nem lehet) lóháton:alárendelõ, birtokosjelzõs összetétel ki-ki: mellérendelõ, szóismétlés hatodfél óráig: fél6-ig
lakóhelyt: szervetlen lóháton: alanyos ki-ki: szóismétléses(és nem ikerszavas) hatodfél óráig: 5:30-ig, a nap hatodik órájának a feléig

Mit jelent a kifejezés: to be around?

Legjobb válasz: És mit jelent a mondat: It's just round the corner from my house. ?? elõre is köszi

A kérdező hozzászólása: És mit jelent a mondat: It's just round the corner from my house. ?? elõre is köszi
Az volt az elképzelés(em), hogy valahányszor a környékbeli srácoknak problémájuk van a biciklijükkel, jöjjenek el. De az lett a vége, hogy legtöbbjük azt akarta, hogy szívességbõl segítsek nekik, így aztán nem sokat kerestem. Sajnáltam, hogy nem vált be.
A kérdező hozzászólása: köszönööm :) :) és mit jelent a szöveg?: The idea was that all kids in the neighbourhood would come round whenever they had a problem with their bikes. But it turned out that most of them wanted me to help them out as a favour, so I didn't end up earning much money. I was sorry that it didn't work out.
hang around: csoportosul, kószál esetleg hang out: semmittevéssel tölti az idejét let somebody down: becsapni, rászedni
A kérdező hozzászólása: köszii :) van még kérdésem :$ elöljárószavakat kell írni a mondatkba, nem ad meg semmit a feladat, nem jöttem rá, mi kell ide: Mark and Tom are always hanging ______ outside my house. I'll be waiting for you. Please don't let me ______.
Leo is great fun to be around.. hogy jó társaság a Leo, jó vele tölteni az idöt
A kérdező hozzászólása: köszi, a 'to be around' úgy van mondatban, hogy: Leo is great fun to be around and he's very reliable. a másik mondatot köszi :)
Jah a mondat meg: Nincs messze a házamtól, egy sarokra van.
Szerintem azt jelenti, hogy a közelben van.
A kérdező hozzászólása: köszönömszépen :) :)


Mit jelent a -. - kifejezés?

Legjobb válasz: Az,hogy unsz valamit - ez akét szeme és .ez az orra de így jobb: -_- vagy,hogy ilyen lesajnálóan nézel..you know

Az, hogy unsz valamit - ez akét szeme és .ez az orra de így jobb: -_- vagy, hogy ilyen lesajnálóan nézel..you know
Ha képen könnyebb elképzelni a hangulatot, akkor itt van a -.- és a -.-" http://members.shaw.ca/shinygeodude/brock/dp125sweatdrop.jpg

Put down=right down? És mit jelent a kifejezés?

Legjobb válasz: Köszi, de az tutira right, a tanár írta a táblára, mi is csak néztünk.. Lehet, hogy hülyeséget írt?

A kérdező hozzászólása: Köszi, de az tutira right, a tanár írta a táblára, mi is csak néztünk.. Lehet, hogy hülyeséget írt?
a put down-nak van egy olyan jelentése, hogy leír (put down notes - jegyzetel), és akkor egyenlõ a write down-nal right down-t nem ismerek, hallás után írtad vala? :)

Mit jelent a "stilisztikai változás" kifejezés?

Legjobb válasz: Egy mondatban vagy még hosszabb szövegben olyan szócserét vagy nyelvtani módosítást, amely az eredeti szöveg tartalmát, mondandóját nem befolyásolja. Ha stilisztikai változást hajtok végre a kérdéseden, akkor ilyesmi eredménnyel járhatok: - A "stilisztikai változás" kifejezés mit jelent? - Mi a jelentése a "stilisztikai változás" kifejezésnek? Én így tudom.

Egy mondatban vagy még hosszabb szövegben olyan szócserét vagy nyelvtani módosítást, amely az eredeti szöveg tartalmát, mondandóját nem befolyásolja. Ha stilisztikai változást hajtok végre a kérdéseden, akkor ilyesmi eredménnyel járhatok: - A "stilisztikai változás" kifejezés mit jelent? - Mi a jelentése a "stilisztikai változás" kifejezésnek? Én így tudom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ sokat segítettél! Mégegyszer köszi :)

Pontosan mit jelent a "summa summarum" kifejezés?

Legjobb válasz: Szia! Latin kifejezés, azt jelenti, hogy mindent összevéve, végeredményben. (Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések kéziszótára, 1995. 721. o.) -Macska-

Szia! Latin kifejezés, azt jelenti, hogy mindent összevéve, végeredményben. (Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések kéziszótára, 1995. 721. o.) -Macska-
Google !!!!!! Ismered ?

Orvosi papíron mit jelent a "ro-bipol" kifejezés?

Legjobb válasz: Ez olyan mintha megkérdeznéd, hogy a piroska és a farkas mesében mit jelent a kendõ kifejezés. Mi van elõtte-utánna?

Ez olyan mintha megkérdeznéd, hogy a piroska és a farkas mesében mit jelent a kendõ kifejezés. Mi van elõtte-utánna?
A kérdező hozzászólása: Utána kérdõjel van. Ennyi van írva, a diagnózishoz is van írva szöveg, de azt tudom mit jelent. Arra lennék kíváncsi, hogy a ro-bipol jelent-e valamit.
Jajj kedvesem, ha leírnád h milyen diagnózishoz van? Amúgy valaminek a gyanúja, ha kérdõjellel van.
A kérdező hozzászólása: még nincs megállapítva. bipoláris zavar vagy disztímia.
A kérdező hozzászólása: vagyis még nem tudták eldönteni. de én az elõbbire gyanakszom inkább, de ezt majd a szakember eldönti.

Mit jelent a "szeg" kifejezés településneveknél?

például: ZalaegerSZEG

Legjobb válasz: vég- mai napig használatos alszeg, felszeg formában a székelyföldön ami alvéget vagy felvéget jelent, a település egyik felét ezen módon különböztetik meg a másiktól. Ismered a szólásban szereplõ "szegrõl-végrõl rokon" kifejezést? Szinonimák.

vég- mai napig használatos alszeg, felszeg formában a székelyföldön ami alvéget vagy felvéget jelent, a település egyik felét ezen módon különböztetik meg a másiktól. Ismered a szólásban szereplõ "szegrõl-végrõl rokon" kifejezést? Szinonimák.

Mit jelent a "sic! " kifejezés?

Legjobb válasz: Így, ily módon. Általában akkor használják, ha idéznek, és az, akitõl idéztek, egy furcsa szót, szófordulatot, írásmódot, kifejezést alkalmaz, és így jelzik, hogy ez így (sic!) szerepelt, nem õk írták át.

Így, ily módon. Általában akkor használják, ha idéznek, és az, akitõl idéztek, egy furcsa szót, szófordulatot, írásmódot, kifejezést alkalmaz, és így jelzik, hogy ez így (sic!) szerepelt, nem õk írták át.
Így.
A macskákat szokták elzavarni vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!