Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a kifejezés (922 db)

Magyar házi? Milyen típusú összetett szavak az alábbiak? Mit jelent a kifejezés?

Milyen típusú összetett szavak az alábbiak? lakóhelyt; lóháton; ki-ki Mit jelentenek a kifejezés: hatodfél óráig

Legjobb válasz: lakóhely: mellérendelõ, valódi összetétel (mindkét tag ugyanazt vagy hasonlót jelent) (szervetlen semmiképp nem lehet) lóháton:alárendelõ, birtokosjelzõs összetétel ki-ki: mellérendelõ, szóismétlés hatodfél óráig: fél6-ig

lakóhely: mellérendelõ, valódi összetétel (mindkét tag ugyanazt vagy hasonlót jelent) (szervetlen semmiképp nem lehet) lóháton:alárendelõ, birtokosjelzõs összetétel ki-ki: mellérendelõ, szóismétlés hatodfél óráig: fél6-ig
lakóhelyt: szervetlen lóháton: alanyos ki-ki: szóismétléses(és nem ikerszavas) hatodfél óráig: 5:30-ig, a nap hatodik órájának a feléig

Mit jelent a kifejezés: to be around?

Legjobb válasz: És mit jelent a mondat: It's just round the corner from my house. ?? elõre is köszi

A kérdező hozzászólása: És mit jelent a mondat: It's just round the corner from my house. ?? elõre is köszi
Az volt az elképzelés(em), hogy valahányszor a környékbeli srácoknak problémájuk van a biciklijükkel, jöjjenek el. De az lett a vége, hogy legtöbbjük azt akarta, hogy szívességbõl segítsek nekik, így aztán nem sokat kerestem. Sajnáltam, hogy nem vált be.
A kérdező hozzászólása: köszönööm :) :) és mit jelent a szöveg?: The idea was that all kids in the neighbourhood would come round whenever they had a problem with their bikes. But it turned out that most of them wanted me to help them out as a favour, so I didn't end up earning much money. I was sorry that it didn't work out.
hang around: csoportosul, kószál esetleg hang out: semmittevéssel tölti az idejét let somebody down: becsapni, rászedni
A kérdező hozzászólása: köszii :) van még kérdésem :$ elöljárószavakat kell írni a mondatkba, nem ad meg semmit a feladat, nem jöttem rá, mi kell ide: Mark and Tom are always hanging ______ outside my house. I'll be waiting for you. Please don't let me ______.
Leo is great fun to be around.. hogy jó társaság a Leo, jó vele tölteni az idöt
A kérdező hozzászólása: köszi, a 'to be around' úgy van mondatban, hogy: Leo is great fun to be around and he's very reliable. a másik mondatot köszi :)
Jah a mondat meg: Nincs messze a házamtól, egy sarokra van.
Szerintem azt jelenti, hogy a közelben van.
A kérdező hozzászólása: köszönömszépen :) :)


Mit jelent a -. - kifejezés?

Legjobb válasz: Az,hogy unsz valamit - ez akét szeme és .ez az orra de így jobb: -_- vagy,hogy ilyen lesajnálóan nézel..you know

Az, hogy unsz valamit - ez akét szeme és .ez az orra de így jobb: -_- vagy, hogy ilyen lesajnálóan nézel..you know
Ha képen könnyebb elképzelni a hangulatot, akkor itt van a -.- és a -.-" http://members.shaw.ca/shinygeodude/brock/dp125sweatdrop.jpg

Put down=right down? És mit jelent a kifejezés?

Legjobb válasz: Köszi, de az tutira right, a tanár írta a táblára, mi is csak néztünk.. Lehet, hogy hülyeséget írt?

A kérdező hozzászólása: Köszi, de az tutira right, a tanár írta a táblára, mi is csak néztünk.. Lehet, hogy hülyeséget írt?
a put down-nak van egy olyan jelentése, hogy leír (put down notes - jegyzetel), és akkor egyenlõ a write down-nal right down-t nem ismerek, hallás után írtad vala? :)

Mit jelent a "stilisztikai változás" kifejezés?

Legjobb válasz: Egy mondatban vagy még hosszabb szövegben olyan szócserét vagy nyelvtani módosítást, amely az eredeti szöveg tartalmát, mondandóját nem befolyásolja. Ha stilisztikai változást hajtok végre a kérdéseden, akkor ilyesmi eredménnyel járhatok: - A "stilisztikai változás" kifejezés mit jelent? - Mi a jelentése a "stilisztikai változás" kifejezésnek? Én így tudom.

Egy mondatban vagy még hosszabb szövegben olyan szócserét vagy nyelvtani módosítást, amely az eredeti szöveg tartalmát, mondandóját nem befolyásolja. Ha stilisztikai változást hajtok végre a kérdéseden, akkor ilyesmi eredménnyel járhatok: - A "stilisztikai változás" kifejezés mit jelent? - Mi a jelentése a "stilisztikai változás" kifejezésnek? Én így tudom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ sokat segítettél! Mégegyszer köszi :)

Pontosan mit jelent a "summa summarum" kifejezés?

Legjobb válasz: Szia! Latin kifejezés, azt jelenti, hogy mindent összevéve, végeredményben. (Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések kéziszótára, 1995. 721. o.) -Macska-

Szia! Latin kifejezés, azt jelenti, hogy mindent összevéve, végeredményben. (Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések kéziszótára, 1995. 721. o.) -Macska-
Google !!!!!! Ismered ?

Orvosi papíron mit jelent a "ro-bipol" kifejezés?

Legjobb válasz: Ez olyan mintha megkérdeznéd, hogy a piroska és a farkas mesében mit jelent a kendõ kifejezés. Mi van elõtte-utánna?

Ez olyan mintha megkérdeznéd, hogy a piroska és a farkas mesében mit jelent a kendõ kifejezés. Mi van elõtte-utánna?
A kérdező hozzászólása: Utána kérdõjel van. Ennyi van írva, a diagnózishoz is van írva szöveg, de azt tudom mit jelent. Arra lennék kíváncsi, hogy a ro-bipol jelent-e valamit.
Jajj kedvesem, ha leírnád h milyen diagnózishoz van? Amúgy valaminek a gyanúja, ha kérdõjellel van.
A kérdező hozzászólása: még nincs megállapítva. bipoláris zavar vagy disztímia.
A kérdező hozzászólása: vagyis még nem tudták eldönteni. de én az elõbbire gyanakszom inkább, de ezt majd a szakember eldönti.

Mit jelent a "szeg" kifejezés településneveknél?

például: ZalaegerSZEG

Legjobb válasz: vég- mai napig használatos alszeg, felszeg formában a székelyföldön ami alvéget vagy felvéget jelent, a település egyik felét ezen módon különböztetik meg a másiktól. Ismered a szólásban szereplõ "szegrõl-végrõl rokon" kifejezést? Szinonimák.

vég- mai napig használatos alszeg, felszeg formában a székelyföldön ami alvéget vagy felvéget jelent, a település egyik felét ezen módon különböztetik meg a másiktól. Ismered a szólásban szereplõ "szegrõl-végrõl rokon" kifejezést? Szinonimák.

Mit jelent a francia "sacre bleu" kifejezés?

Annyi helyr?l hallom, de nem tudom hova tenni! :) Nagyon örülnék ha valakit?l végre választ kapnék !!!!:) El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Szia, ez egy meglehetõsen régi káromkodás, amelyik csodálkozást jelent (jaj!). A "sacre" és "Dieu" szavakból származik, vagyis "az Isten koronázása". Sokkal több olyan kifejezés létezik, pl. a "morbleu" (az Isten halála) vagy a "palsambleu" (az Isten vére). Mindenük már régen kiment a használatból, talán a "parbleu"-t még idõnként használjuk, de kizárólag ironikusan. A "Dieu" szót (Isten) a "bleu" szóvá (kék) változtatták eredetileg ahhoz, hogy ne mondják valamilyen istenkáromlást.

Szia, ez egy meglehetõsen régi káromkodás, amelyik csodálkozást jelent (jaj!). A "sacre" és "Dieu" szavakból származik, vagyis "az Isten koronázása". Sokkal több olyan kifejezés létezik, pl. a "morbleu" (az Isten halála) vagy a "palsambleu" (az Isten vére). Mindenük már régen kiment a használatból, talán a "parbleu"-t még idõnként használjuk, de kizárólag ironikusan. A "Dieu" szót (Isten) a "bleu" szóvá (kék) változtatták eredetileg ahhoz, hogy ne mondják valamilyen istenkáromlást.
kék vér (nemesi vér)
visszavonom az elõzõt, mert a sacre az szent...
* Elnézést, "Isten altál koronázás" biztosan helyesebb fordítás, mint "Isten koronázása".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!