Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a kérdés, hogy (55 db)

Asszem azt, hogy talált. És vívásban használják.
1. vagyok. A Candide az meg a neve a srácnak :) Szerintem eredeztethetõ a cano-ere latin "énekelni" igébõl (optimizmus :) ) vagy canis - kutya...
Az utolsó majdnem jól mondta. Tehát, ha valaki szellemesen visszavág, vagy vmi találót mond, akkor a válasza touché, azaz nagyon betalált. Olyasmit jelent, hogy: "na, ott a pont!"
A touche az eredetileg kardvivasban hasznaltak, francia. Mamar minden nyelvu beszelgetesben, szlengben is hasznaljak. ERtelme, mikor valaki visszavag egy kritizalasra, akkor az az ember "touche". Olyasmi mint erzekeny, ideges, nem szereti ha biraljak vagy emlekeztetik hibaira.
A Candide egy név, latin eredetû, a jelentése pedig jámbor :)

A kérdés, hogy mit jelent ez az új szó amit sokat hallok a tiniktől, hogy : se?

Sokat hallom, és kérdezem mit jelent de csak mondják. Értelmes választ kérnék ha lehet ;)

Legjobb válasz: Azt hiszem tudom mire gondolsz bár ezt kicsit nehéz elmagyarázni. Mondjuk egyik srác mondja a másiknak: "Jó a pólód" és pár másodperc múlva mondja h: "SE" Ez kb. annyit jelent h hazudott az elõbb. Mintha azt mondta volna, hogy: "Hazudtam" Nincs sok értelme és engem például nagyon idegesít... Remélem, hogy erre gondoltál és hogy tudtam segíteni. :)

Azt hiszem tudom mire gondolsz bár ezt kicsit nehéz elmagyarázni. Mondjuk egyik srác mondja a másiknak: "Jó a pólód" és pár másodperc múlva mondja h: "SE" Ez kb. annyit jelent h hazudott az elõbb. Mintha azt mondta volna, hogy: "Hazudtam" Nincs sok értelme és engem például nagyon idegesít... Remélem, hogy erre gondoltál és hogy tudtam segíteni. :)
Milyen szövegkörnyezetben használják? Valamilyen párbeszéd részeként, valamilyen témához kapcsolódóan, valamire reagálva, stb...?
A kérdező hozzászólása: Párbeszédben írják reagálásként.

Harisnya kérdés! Mit jelent, ha tangásított és/vagy lépésbetétes a harisnya? Mit jelent még az, hogy megerősített orrerősítés nélkül?

Legjobb válasz: Az orrerõsítés annyit tesz, hogy nincs vastagított, plusz réteg úgymond a lábujjaidnál (ahol ugye a legjobban kopik), hanem csak olyan anyag, mint a harisnya többi részén. Általában szandikhoz vesznek ilyet. A tangásított az az, hogy nincs nadrágmegerõsítése, tehát a fenekednél nincs vastagabb/sötétebb anyagrész, tudod, ami úgy a combod középsõ részén szokott villogni. Miniszoknyákhoz pl. kiváló mert nincs az a csúnya rész ami kivillan. A lépésbetét pedig olyan plusz anyag, amit a lábad közé varrnak, hogy "összefogják" a két lábrészt. Remélem, tudtam, segíteni :)

Az orrerõsítés annyit tesz, hogy nincs vastagított, plusz réteg úgymond a lábujjaidnál (ahol ugye a legjobban kopik), hanem csak olyan anyag, mint a harisnya többi részén. Általában szandikhoz vesznek ilyet. A tangásított az az, hogy nincs nadrágmegerõsítése, tehát a fenekednél nincs vastagabb/sötétebb anyagrész, tudod, ami úgy a combod középsõ részén szokott villogni. Miniszoknyákhoz pl. kiváló mert nincs az a csúnya rész ami kivillan. A lépésbetét pedig olyan plusz anyag, amit a lábad közé varrnak, hogy "összefogják" a két lábrészt. Remélem, tudtam, segíteni :)


Mit jelent az a kérdés hogy mé nevetel?

A válasz: hogy ne neveteljé. Ezt nem is értem mit jelent. Sosem értettem, hogy ez mit is jelent.

Legjobb válasz: az a válasz hogy: hogy ne nevetelejé? így már számomra is elgeondolkodtató

az a válasz hogy: hogy ne nevetelejé? így már számomra is elgeondolkodtató
mé nevetel?-mit röhögsz?/min röhögsz? ne neveteljé-ne röhögj/nem vicces
Azt, hogy nem tudja.
5 év alatt gondolom már beszéltetek arról, hogy mik a terveitek a jövõt illetõen. Gondolom a kérdés se csak ennyi volt, hogy "mit akarsz tõlem". Ennyi idõ alatt az ember tudja, hogy mik a párja vágyai, tervei..
Az én válaszom az lett volna egy ilyen kérdés után: ezek után szart sem.
Ez milyen kérdés már 5 év utána "mit akarsz tõlem" o.O Mégis mit kellett volna mondani a szerencsétlennek??
Nekem is ugyan az jutott eszembe, mint az utolsó válaszolónak... Hogy a pitsába lehet feltenni 5 év után egy ilyen kérdést? Csodálom, hogy a párod egyáltalán válaszolt... Azt meg még inkább csodálom, hogy megpróbált értelmesen... Én biztos csak annyit mondtam volna, hogy: "Ebédre legyen spagetti, estére egy kiadós vadas aztán úgy kinyalom a pinád, hogy kikaparod a falat." ...
Mégis milyen ember tesz föl 5 év után egy ilyen kérdést? Házasságot akarsz kicsikarni?:O Nem úgy néz ki, hogy õ is akarja.
Ne hagyd, hogy bizonytalanságban tartson. Hülyeség, hogy az emberek nem tudják ezt meg azt.. tudják, vagy legalább is éreznek valamit.. mivel együtt vagytok, ez Rád is tartozik. Tehát adhatsz neki idõt, de ne túl sokat, a tetteivel, vagy szavaival elõbb utóbb meg kell adnia a választ a kérdésedre, mert ez így nem állapot..
Szerintem tök kevés infót adtál meg ahhoz, hogy bármiféle megalapozott választ tudjunk neked adni. Amúgy is tõle kéne megkérdezned.
A kérdező hozzászólása: Értem...tehát maradjak papucs módban talán?..vagy vallami hasonló?
Nem tudom ezt most megfogalmazni = Sok kínos részlet van benne, ami nem biztos, hogy tetszene neked (és esetleg az is, hogy túl bonyolult lenne, nincs kedve hozzá).
Ha bizonytalan vagy felé akkor átterjed rá is és Õ is az lesz ....
A kérdező hozzászólása: Kérdésemre annyitmondott "nem tudom most megfogalmazni"...ez milyen válasz?
Most olvasom, hogy 5 éve együttvagytok.. akkor szerintem valami elbizonytalanította, valami negatív tapasztalat. Tehát a 2. verzió.
Két dolgot jelenthet szerintem: 1.Nagyon is tudja, komolyan gondolja, de még nem találja úgy, hogy itt az idõ elmondani, mert azzal esetleg elrontaná a helyzetet. 2.Vannak dolgok, amik negatívan érintik és emiatt nem akarja, de ezt még nem döntötte el olyan biztosan, hogy kimondja egyértelmûen. Még habozik az egésszel és mérlegeli. Az, hogy melyik, az a helyzettõl, viselkedésétõl, és attól függ, hogyan - miyen hangsúllyal mondta.
A kérdező hozzászólása: lassan 5 éve vagyunk együtt..--nah..mi a teendõ?
nem tudja, vagy nem akarja megmondani neked, hogy nem tervezi hosszú távon
Dugni, mi mást akarna?
Kedves Kérdezõ! Túl kevés az info ahhoz, hogy erre választ tudjunk adni. Mellesleg, ne maradj "papucsmódban". Ne is kerülj bele. Soha. 26/F
Üdv. Én is várok rá, németül már van, ukránul meg oroszul is, magyar megjelenést én április tájáról tudok.
A facebookon fent van már az Eragon 4. részének fordítása: http://www.facebook.com/?sk=welcome#!/pages/Eragon-%C3%96r%C..
Semmit.
meg figyelték hogy az állatok napfogyatkozás esetén átkapcsolnak éjszakai üzem módban az aktivitás terén (nem nem arra gondolok hogy amint nap fogyatkozás van puff bedobják a szunyát)
A kérdező hozzászólása: de kehet ellene tenni valamit?
mit szeretnél tenni ellene? megkéred a holdat hogy ne álljon a nap utjába? semmit nem kell vele tenni, az állatokban nem tesz kárt, nem esik tõle bajuk
A kérdező hozzászólása: jo de ha mundjuk lakasban vannak es lehuzom a redonyt akk meg mindig hat rajuk ez az egesz ?nemvagyok teljesen hulye tudom h olyan mintha az lennek de nem tartok a lakasomban farkast csak .....mind1 szoavl?
probáld ki egy kutyán...
A Hortobágyon átéltem teljes napfogyatkozást. Olyan csönd lett, madár, állat mind elhallgatott. Megzavarodnak és kussolnak - gondolom a arkasokra is így hat. Amikor a nap újra kisütött, újra indult az élet, de valahogy úgy, mintha hangosra tekerte volna valaki a rádiót: vélhetõen az állatok számára ez olyan szokatlan és érthetetlen dolog volt, hogy megállította az élet normál menetét. Mintha tényleg átélnék az "Éli, éli, lama sabaktani" (Uram, miért hagytál el engem) üzenetét.

Muse rajongókhoz szól a kérdésem, mit jelent a Muse-zal összefüggésben az, hogy PWOPER?

Sokszor látom velük kapcsolatban ezt leírva, elmagyarázná valaki, hogy ez mit jelent, és hogyan kötődik a Muse-hoz?

Legjobb válasz: Mett Bellamy így mondja, hogy proper, mert nem tudja kimondani az r betût. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Pwoper

Mett Bellamy így mondja, hogy proper, mert nem tudja kimondani az r betût. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Pwoper
A kérdező hozzászólása: Ahh, köszönöm :) )

Mit jelent az a kérdés, hogy mozog rendesen a baba?

A doki ezt kérdezi mindig... ,

Legjobb válasz: Nem baj, nyugodj meg. Én is 26 hetes vagyok, a babám reggel megmutatja magát, utána csak este aktivizálódik. ilyenkor még 90%-ban alszik. Mikor ébren van, akkor viszont jókat rugdos.) A rendesen talán azt jelentheti, hogy érzed-e minden nap, mert 24 órában legalább 1X kell érezni. Ne félj, nincs semmi gond, örülj neki, hogy a dokid megkérdezi tõlem sosem kérdezték. És sokszor van, hogy mozog, de nem érzed.. én pl a védõnõnél voltm ma, meghllgatta a szivét, de arrébbmászott és nem hallottuk a szivét, és nem is éreztem:-) nyugi, minden oké.)

Nem baj, nyugodj meg. Én is 26 hetes vagyok, a babám reggel megmutatja magát, utána csak este aktivizálódik. ilyenkor még 90%-ban alszik. Mikor ébren van, akkor viszont jókat rugdos.) A rendesen talán azt jelentheti, hogy érzed-e minden nap, mert 24 órában legalább 1X kell érezni. Ne félj, nincs semmi gond, örülj neki, hogy a dokid megkérdezi tõlem sosem kérdezték. És sokszor van, hogy mozog, de nem érzed.. én pl a védõnõnél voltm ma, meghllgatta a szivét, de arrébbmászott és nem hallottuk a szivét, és nem is éreztem:-) nyugi, minden oké.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!