Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent a harisnya (4 db)

Harisnyákon mit jelent a 'den' felirat?

Legjobb válasz: nem a vastagságot jelenti, hanem azt, hogy milyen sûrûn van szõve. pl sima nylonharisnyánál az a tartósabb, amelyik több denes, mert sûrûbb szövésû. de nem feltétlenül vastagabb.

nem a vastagságot jelenti, hanem azt, hogy milyen sûrûn van szõve. pl sima nylonharisnyánál az a tartósabb, amelyik több denes, mert sûrûbb szövésû. de nem feltétlenül vastagabb.
A den felírat azt jelenti, hogy milyen vastag a harisnya! Szóval minél nagyobb az a szám annál vastagabb!Remélem tudtam segíteni! Üdv!
Hülyék ezek. A den azt jelenti, idézek a wikipédiáról: "A „den” mellett álló szám azt jelenti, hogy az adott fonalból 9000 méter hosszú szakasz hány gramm tömegû." Ezt, és nem többet. Általában a több den vastagabb harisnyát jelent, de nem feltétlenül van így. Ha acéldrótból csinálnák akkor baromi nagy dent kapnál, de nem kell sûrûn szõni ettõl még.
Igen, a den a harisnyaszál vastagságát fejezi ki.

Harisnya kérdés! Mit jelent, ha tangásított és/vagy lépésbetétes a harisnya? Mit jelent még az, hogy megerősített orrerősítés nélkül?

Legjobb válasz: Az orrerõsítés annyit tesz, hogy nincs vastagított, plusz réteg úgymond a lábujjaidnál (ahol ugye a legjobban kopik), hanem csak olyan anyag, mint a harisnya többi részén. Általában szandikhoz vesznek ilyet. A tangásított az az, hogy nincs nadrágmegerõsítése, tehát a fenekednél nincs vastagabb/sötétebb anyagrész, tudod, ami úgy a combod középsõ részén szokott villogni. Miniszoknyákhoz pl. kiváló mert nincs az a csúnya rész ami kivillan. A lépésbetét pedig olyan plusz anyag, amit a lábad közé varrnak, hogy "összefogják" a két lábrészt. Remélem, tudtam, segíteni :)

Az orrerõsítés annyit tesz, hogy nincs vastagított, plusz réteg úgymond a lábujjaidnál (ahol ugye a legjobban kopik), hanem csak olyan anyag, mint a harisnya többi részén. Általában szandikhoz vesznek ilyet. A tangásított az az, hogy nincs nadrágmegerõsítése, tehát a fenekednél nincs vastagabb/sötétebb anyagrész, tudod, ami úgy a combod középsõ részén szokott villogni. Miniszoknyákhoz pl. kiváló mert nincs az a csúnya rész ami kivillan. A lépésbetét pedig olyan plusz anyag, amit a lábad közé varrnak, hogy "összefogják" a két lábrészt. Remélem, tudtam, segíteni :)

Mit jelent harisnyaban a DEN? (80 den, 50 den. Stb)

Legjobb válasz: Vastagság. Minél nagyobb a szám, annál vastagabb.

Vastagság. Minél nagyobb a szám, annál vastagabb.
vastagságot
Ezt még én is tudom, fiú létemre...
Kifejezi, hogy 9000 méter hosszú szál hány gramm. Tehát ha valami 50 denes, akkor 9000 méteres szál 50 gramm. Ha 100 denes, akkor 100 gramm. A harisnya szálainak finomságát fejezi ki. Szóval igen, a vastagságát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Mit jelent hogy a harisnya 20den-es?

Legjobb válasz: konkrétan a den a fonal vastagságát jelenti. pontosabban azt, hogy az adott fonalból 9000 méter hány gramm tömegû. forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Harisnyanadr%C3%A1g

konkrétan a den a fonal vastagságát jelenti. pontosabban azt, hogy az adott fonalból 9000 méter hány gramm tömegû. forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Harisnyanadr%C3%A1g
Minnél többet írnak den-nek annál vastagabb a harisnya.
akartam régen venni egy szép harisnyár a szép szoknyámhoz:) boltban eladó: hány den-eset szeretne? én meg csak nétem... erre megkérdezte, hogy a 60as jó-e. mondom:persze:) :) :) baromi meleg volt, azóta sem hordom, pedig iszonyat szép:) az télre okés...
A dennel a nejlonharisnya vastagságát jelölik. Az 5 denes a legvékonyabb és a 100 denes a legvastagabb harisnya. Én már vettem minden félét, de nyáron csak a 20 denest vagy annál vékonyabb nejlonharisnyát hordok. Attila
Utolsó hozzászólónak: hangosan kezdtem el röhögni a gép elõtt, mire a végére értem :D:D:D:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!