Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent Uh (162 db)

Mit jelent uh-on az MFP rövidítés?

Legjobb válasz: Nem írtad el? Érték is van mellette? UH-n ilyen nincs...legalábbis nekem egyiken se volt. És a Google-ban sem találtam...

Nem írtad el? Érték is van mellette? UH-n ilyen nincs...legalábbis nekem egyiken se volt. És a Google-ban sem találtam...
A kérdező hozzászólása: Érték nincs utána. Így van: MFP. Magzatvíz átlagos. Kpt. Grav.s.:30 Én sem találtam googleba sem. És a kpt-t sem.

A HL rövidítés mit jelent uh leleten? Sehol nem találom!

Legjobb válasz: Felkar http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/.. google

A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm, mindent megtaláltam , de ez a HL kifogott rajtam :)

Mit jelent: uh extrém hyperkinesis? Többi lent

kardiológiai papíromon van rajta, de nem mondták meg mi az :/

Legjobb válasz: Fokozott mozgástevékenység. Szerintem meg van terhelve a szíved, talán magas vérnyomás miatt.

Fokozott mozgástevékenység. Szerintem meg van terhelve a szíved, talán magas vérnyomás miatt.
A kérdező hozzászólása: a vérnyomásom enyhén magasabb meg a púlzusom 95-100 környékén mozgott ezért Concor cor tabletát szedek

Az fl. Rövidités az mit jelent? Nekem a 12. ik heti uh. On, ez nem szerepel, vagyis nem irtak rá semmit, ez okozhat valami genetikai rendellenessséget?

Legjobb válasz: az FL az a femur hossz vagyis a combcsont hossza. A 12 hetes UH-n általában nem szokták még leírni. Majd utána a 18 hetes UH-tól kezdve viszont már mindig mérik azt is :) semmit se jelent hogy nem mérték, nekem egyik babámnál se mérték 12 hetesen.

az FL az a femur hossz vagyis a combcsont hossza. A 12 hetes UH-n általában nem szokták még leírni. Majd utána a 18 hetes UH-tól kezdve viszont már mindig mérik azt is :) semmit se jelent hogy nem mérték, nekem egyik babámnál se mérték 12 hetesen.
A kérdező hozzászólása: biztos?mert akkor megnyugszok, csak ideges voltam, mert a 12-ik heti kombinált teszten, azaz vérvételen rossz eredmény jött ki.de az uh.az tuti jo.
Szia! Nekem a 3. terhességem a mostani. Mindegyiknél mérték 12 hetesen is a comb csontot. Ekkor már a bpd is mérik, a fl-t is. A crl helyett nézik ezeket, mert így követik nyomon a növekedést. Az, hogy nem írtak rá semmit, nem jelenti, hogy gen.rendellenesség van a babánál. Volt, hogy nálam sem írtak méretet, simán elfelejtették, és otthon vettem csak észre.

MIt jelent ha a menstruációs hetek és az Uh-s hetek szinte megegyeznek?

Uh-s heteknek nem a terhesség valódi korát kellene mutatnia? Tehát akkor 2 héttel nagyobb a babám? Vagy pont ez a normális? Ilyenkor lehet következtetni hogy a 14. napon fogant? Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Milyen uh-s hetek? Ha pl 12 hetes vagy, és uh-on is 12 hetesnek látszik, akkor a babád vsz. pont középidõben foganhatott, ha szabályosak a ciklusaid. Mindenhol, uh-n is korrigált korral számolnak.

Milyen uh-s hetek? Ha pl 12 hetes vagy, és uh-on is 12 hetesnek látszik, akkor a babád vsz. pont középidõben foganhatott, ha szabályosak a ciklusaid. Mindenhol, uh-n is korrigált korral számolnak.
Ugyanúgy a + 2 héttel írják az UH-s papírokra is a terhességi hetet. Az a jó ha megegyezik, így nem érnek meglepik :)
A terhesség pontos kora az utolsó menstruáció elsõ napjától számítódik. A magzat ettõl átlagosan kettõ héttel kisebb korú, de mivel a fogantatás ideje nem pontos, és az orvostudomány szeret egy már fix, látott, objektíve megfogható eseményhez kötni, ezért minden terhesség (hacsak nem extrém hosszú ciklus elõzte meg), a menstruáció elsõ napjától számítódik. Tehát a 12 hetes uh a 10 hetes magzat méreteit fogja neked megadni, a 18 hetes a 16 hetesét. De az uh is a korrigált korral számol, tekintve, hogy a magzat kora valójában ismeretlen. x+/-2 hét.
Igen az az ideális, ha a 2 egyezik. Nekem sajnos nem és már kb a 4. idõpontot adták a szülésre:) ! Tegnap voltam 12 hetes uh-on és kiderült, hogy 13+2 vagyok:)
Igen. Az ultrahang kormeghatározásnál egyébként arra jó, hogy alátámassza a kalkulált kort, vagy éppen megcáfolja. Ha megegyezik, akkor feltételezem szabályosak a ciklusaid, és minden bizonnyal középidõ körül fogant a baba. Tökéletes korú a babád. (A magzati méreteket egyébként a Hadlock számítással mérik itthon, és ez is a terhességi korhoz kapcsolódik. Effektíve a magzat korával sehol nem számolnak, nem érdemes.)
A kérdező hozzászólása: A menstruáció alapján számolva 10+4 vagyok, az Uh adataiból számolva 10+2. Akkor ez a normális, és valószínûleg a 14. napon fogant? TEhán nem nagyobb 2 héttel a baba? Az uh nem a terhesség pontos korát mutatja, hanem ugyanúgy mint a menstruáció alapján számolt heteket? Bocsi, ha értetlenkedek...
A kérdező hozzászólása: Kedves 4-es! Akkor a te meglátásod szerint is az a legjobb ha a menstruációs adat és az Uh-s adat megegyezik, mert akkor tehetõ pont 2 héttel késõbbre a fogantatás?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

Mit jelent a duplex uh, magzat? A 32. heti uh beutalómra ezeket írták rá.

Legjobb válasz: Duplex UH, magzat Leírás: A magzat ereiben a vérátáramlás vizsgálata duplex Doppler UH készülék segítségével.

Duplex UH, magzat Leírás: A magzat ereiben a vérátáramlás vizsgálata duplex Doppler UH készülék segítségével.

A 18. heti genetikai Uh. -on minden rendben volt. Most a 25. héten egyoldali agykamratágulatot találtak (10mm). Az lehet, hogy akkor nem vették észre? Mit jelent, hogy egyoldali?

Nem nagy baj? Még változhat ugye?

Legjobb válasz: Szia! Az agykamratágulat késõn fedezhetõ föl.Ha az orvosod nem küldött tovább biztos nem vészes.Sok esetben rendellenesség nélkül is jelen van és késõbb eltûnik.Én a helyedben,genetikai UH-ot kérnék,ha ott sem látnak semmit nyugi.Genetikai tanácsadásra hívhatnak az UH után,ott mindent elmondanak,és lehet ismételt UH-ot kérnek.

Szia! Az agykamratágulat késõn fedezhetõ föl.Ha az orvosod nem küldött tovább biztos nem vészes.Sok esetben rendellenesség nélkül is jelen van és késõbb eltûnik.Én a helyedben, genetikai UH-ot kérnék, ha ott sem látnak semmit nyugi.Genetikai tanácsadásra hívhatnak az UH után, ott mindent elmondanak, és lehet ismételt UH-ot kérnek.

Csípő uh leleten ez mit jelent? Csípő UH statusa 1a. Fiziológiás maturatios deficittel.

Legjobb válasz: hát a maturáció érettséget jelent, a deficit pedig hiányt. Talán nem a korának megfelelõ fejlettségi szinten van???

hát a maturáció érettséget jelent, a deficit pedig hiányt. Talán nem a korának megfelelõ fejlettségi szinten van???
Az 1a az tökéletes, eredmény, a második, ami fiziológiás érési hiány, ha szó szerint fordítom valószínüleg a csontmag hiányára utal, ami ha 4 hósnál fiatalabb a baba akkor teljesen normális. Ez jó eredmény, nincs miért aggódni.
A kérdező hozzászólása: 7 hetes a kislányom, köszönöm a válaszaitokat.

Mit jelent? Ha az uh-on a baba haskorfogata kb 2 hettel kissebb mint, a tobbi ertekek ahol csak -2nap elteres van. Ez mitol lehet? Mennyire baj? A doki nem mondott semmit sem.28 hetes km

Legjobb válasz: Semmit nem jelent. Nekem is vlt ilyen "gondom" terhesen és a neten megkérdeztem egy nõgyogyit, aki jó az uh-ban és az írta, hogy az ilyen belefér a mérési hibahatár kategóriába.

Semmit nem jelent. Nekem is vlt ilyen "gondom" terhesen és a neten megkérdeztem egy nõgyogyit, aki jó az uh-ban és az írta, hogy az ilyen belefér a mérési hibahatár kategóriába.
Szia! Én ugyan igy jártam. Pont 28 hetesen vették ezt észre. Akkor azt mondták hogy a biztonság kedvéért nézzük meg a Picurt. Azóta is szépen feljódik, a pocakja még mindig kisebb 1 héttel, de azt mondta a doki, hogy ha fejlõdik, és elég a magzatviz akkor nem kell miért aggódni. Szóval szerintem nyugi. szia
Szia! Nekem 1-2 héttel mindig a feje mérete alapján mérik nagyobbnak. Én nem aggódom, mert a dokim azt mondta el is mérhetnek dolgokat meg max nagyobb feje lesz a gyereknek az átlagnál :) Szerintem neked sem kell aggódni, sokszor szoktak tévedni az UH-sok súlyt is szeretnek elmérni... Minden jót! 37+3 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
szerintem azt, hogy a méhed vége a processus xyphoideus (kardnyúlvány, a szegycsont végén)alatt 3 ujjnyival van. 36 hetes terhességnél az nagyjából ott van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!