Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent UH leleten, hogy (12 db)

Mit jelent a 4D-s UH leleten, hogy SD (EFW) -0, 83?

Legjobb válasz: Nem merem 100%-ra mondani, de szerintem ez eltérést jelent a baba méretében a "tankönyvihez" képest 0,83 héttel. Persze az is igaz, h még a tankönyvi méretek is eltérõek mindenhol. Én erre gondolnék, remélem, nem írtam hülyeséget

Nem merem 100%-ra mondani, de szerintem ez eltérést jelent a baba méretében a "tankönyvihez" képest 0, 83 héttel. Persze az is igaz, h még a tankönyvi méretek is eltérõek mindenhol. Én erre gondolnék, remélem, nem írtam hülyeséget

Mit jelent az UH leleten, hogy YS=5mm? 8 hetes+1 napos vagyok, a Pici 15 mm.

Legjobb válasz: YS = szikhólyag. Mellette meg ott a korának megfelelõ bébi. :) Gratulálok! :) 24 hetes km

YS = szikhólyag. Mellette meg ott a korának megfelelõ bébi. :) Gratulálok! :) 24 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is Neked! Boldog babavárást!

Mit jelent az UH leleten, hogy "subcutan ödéma igazolódott"?

Legjobb válasz: subcutan=bõr alatti, valószínû valami bõr allati duzzanat lehet

subcutan=bõr alatti, valószínû valami bõr allati duzzanat lehet
ödéma -vízfelhalmozódást jelent. Valószinü bevizesedtél, ami gyakori jelenség terheseknél.
Csk az a gond, hogy nem nálam, hnem a babán találták a 2 mm-es ödémát. Ez baj lehet?

Mit jelent a következő uh-os lelet? Az nagy baj hogy cervixközelben? Az uh-os doki azt mondta vigyázni kell, mert könnyen elmehet? Ugye nem fog elmenni? Ez jó leletnek számít vagy nem?

Az uh-s leletem: 60x36 mm-es ut.-ban cervixközelben 3mm-es echófelritkulás látható.

Legjobb válasz: Ilyenkor még akármi lehet. "Ugye nem fog elmenni?" kérdésre legszívesebben azt írná az ember, hogy persze hogy nem, meg ezt szeretnéd hallani:)))) A terhesség elején folyamatosan alakul ki minden . Egy kis sejtecskébõl létrejön egy ember. Millió hibalehetõség van, mégis az esetek többségében szépen minden klappol. Tehát ha egészséges, valószínûleg megmarad, ha baj van vele, akkor nem. Ez a természetes kiválasztódás része. Annyiban tudsz vigyázni magatokra, hogy ilyenkor még kerülöd a nemi együttlétet, nem fürödsz forró vízben, nem állsz neki extrém sportoknak. És türelmese vársz. Ha lassan is telik az idõ, el fog múlni ez az idõszak:)))

Ilyenkor még akármi lehet. "Ugye nem fog elmenni?" kérdésre legszívesebben azt írná az ember, hogy persze hogy nem, meg ezt szeretnéd hallani:) ))) A terhesség elején folyamatosan alakul ki minden . Egy kis sejtecskébõl létrejön egy ember. Millió hibalehetõség van, mégis az esetek többségében szépen minden klappol. Tehát ha egészséges, valószínûleg megmarad, ha baj van vele, akkor nem. Ez a természetes kiválasztódás része. Annyiban tudsz vigyázni magatokra, hogy ilyenkor még kerülöd a nemi együttlétet, nem fürödsz forró vízben, nem állsz neki extrém sportoknak. És türelmese vársz. Ha lassan is telik az idõ, el fog múlni ez az idõszak:) ))
A kérdező hozzászólása: Az mit jelent hogy bevérezhet?Elvetélek? Vagy mi?Kérlek írd le ha még itt vagy!!!Elõre is köszi!!!
A bevérzés nem vetélés. Ne parázz. Egy kolléganõmnek volt a méhnyakhoz közel a placenta, és vérömleny keletkezett, ezért még a 12. héten is azt mondták, ha megmarad... A napokban fog szülni.
60 x 35 mm-es méhedben, a a nyak közelében 3 mm-es sötét folt ( = ebbõl lesz a petezsák) látható. jobb petefészkedben 24 mm-es echomentes terület, szerintem tüszõ. Pocakodban nincs szabad folyadék, tehát nincs méhen kivüli terhességed. Korai terhesség valószinû. tehát kb. 4-5 hetes terhesség lehet.
elõzõ vagyok. azt sajnos nem tudom, hogy ha a nyak közelében tapad meg, akkor könnyebben elmegy -e. én azt gondolom, ha megtapad, akkor az jól megtapad.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod!!!! Sokat segítettél!!!!Még egyszer köszi!!!! Azért még várnám a véleményeket a cervixközelségrõl. Elõre is köszi!!!
hogy most a méhnyak közelében van, tudtommal egyenlõre még nem jelent semmit, a tapadás fokozatosan alakul ki majd a méhlepénnyel, csak késõbb. Ha a placenta a méhnyak közelében van, vagy a méhnyakon az leginkább szülésnél okozhat problémát, illetve könnyebben bevérezhet.
gs:az a petezsák
gestational sac, azaz petezsák
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. mértékegységet nem írt rá, gondolom mm?
igen, mm:)
A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék, hogy ez megfelel a számított terhességi hétnek? Légyszi válaszoljatok!
Megfelel neki.
szia petezsákot jelent :) nekem 5+3 on 11*9mm es volt a petezsák azóta már 18 hetes a pocaklakó. Boldog baba várást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Utolsó! Neked is boldog babavárást :)

Ma voltam 36hetes UH-on. A leleten az van, hogy infarktusos placenta, ez mit jelent?

37. hetes vagyok, placenta II-III.stádium, minden más rendben. Köszönöm!

Legjobb válasz: A placentád még teljesen jó, de a terminushoz haladva már öregszik. Az infarktus az mészlerakódást jelent. Ha van merszed és erõd a placenta megszületése után te is megnézheted az apró, kemény gombostûfejnyi mészdarabokat a méhlepényeden.

A placentád még teljesen jó, de a terminushoz haladva már öregszik. Az infarktus az mészlerakódást jelent. Ha van merszed és erõd a placenta megszületése után te is megnézheted az apró, kemény gombostûfejnyi mészdarabokat a méhlepényeden.
"vajúdás", nem vajdús :)
Ülj be egy kád meleg vízbe és áztasd magad kb fél órát. Vagy zuhanyoztasd a pocakod 10 percig. Ha tegnap vajdús kezdete volt, de elfáradt a méh, akkor most be fog indulni. Ha még nem kész a méhed, akkor a melegvíz ellazítja. Ha legközelebb is elindulnak a fájások, akkor a fürdõs módszert megint elõveheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Tegnap voltam nst-n, megkérdeztem a dokit, azt mondta, hogy a végét járja a placenta. Figyeljem a baba mozgását, és ha azt veszem észre, hogy nemnagyon mocorog az eddigiekhez képest, azonnal menjek be, néznek szíhangot. Tegnap este meg a semmibõl hirtelen erõs hányingerem lett + hasmenés, majd 1 óra múlva 10 perces erõs fájások, legalább egy percig tartottak, ez ment 2-3 órát, aztán elmúlt. A baba mocorog, de most nemtudom mivan...
az infarktusos placenta a 37. héten teljesen normális, kezd jönni a szülés ideje és öregszik el a méhlepény, egyre kevésbé van már rá szükség stb. ugyanezt ha a 16. heti uh leletedre írják, na ott gáz lenne, mert még sokat kéne kihúzni a babának egy elöregedett méhelpénnyel és akkor bizony rosszra kellene készülni, de mivel Te már a 37. héten vagy, így azt a kicsi idõt kibírja, ha meg nem, max pár nappal hamarabb születik
Én is ezt olvasgattam, és nagyon sajnálom ha megijesztettelek, most van egy kis lelkiismeretfurim... De nem lesz gond, valószínû csak egy újabb utálatos latin kifejezés... Nézni fogják mostmár az áramlást is+ lesz ctg...ez meg tudja nyugtatni az embert...:)
A kérdező hozzászólása: SZTK-s dokihoz járok, azt mondta minden oké, majd odaadta a UH leletet. Itthon nézem és rá van írva. Sose hallottam még infarktusos placentáról. Beirtam a keresõbe, és megijedtem, mert olyan oldalakat dobott ki, ahol meghalt a baba a méhben oxigénhiány miatt.
Azt jelenti, hogy itt-ott már elmeszesedett, helyenként , ár nincsen benne keringés, de attól még a feladatát el tudja látni (az infarktus maga is a meszesedett erek elzáródását jelenti), de mivel II-III fokban érett, így még bírni fogja. Mivel mindig mégy nst-re, figyelni fognak, ne aggódj. Az ilyen fokban érett lepény 36 hetesen gyakran elõfordul.
ja, jó, akkor rendben.
2-es, inkább ne keresõzz, ha nem tudod. Elsõ válaszoló vagyok és 100%-ra tudom, h még nincs itt a vég. Még jó pár hétig bírja az a lepény.
Te, én beírtam a keresõbe....de ez nem jót jelent......legalábbis itt azt olvasgatom......Doki nem mondott semmit?????
A kérdező hozzászólása: Fura nekem ez az egész. Van már eg 2év 3hós kisfiam, õ 40+1 napra született, minden rendben volt végig, szülés elõtti napon 3100as méhszáj, II. st placenta, volt némi keményedés az utolsó pár napban, de semmi komoly. Éjjel elfolyt a magzatvíz, 5 perc múlva kezdõdtek a fájások, 4 óra múlva megszületett. Most meg már 33. héttõl 2210 es méhszáj, rengeteg görcs, fõleg éjjel. Sose tudom, hogy most akkor ez már az, vagy még nem... Ma vagyok 37+2. kiscsaj lesz.

Mit jelent hogy a koponya a bemenet felett? UH leleten

26 hetesen ez nem korai? mert azt olvastam valahol, hogy ez azt jelenti, hogy beállt a születési pozicióba, vagyis fejjel lefelé van. most akkor ez mit jelent? vagy ez még változhat mert ugyis mocorog?

Legjobb válasz: 26 hetesen még nagyon sokat mocorog. tehát semmit nem jelent. Nekem 30 hetesen fordult be, de még utána is éreztem, hogy megfordult néhányszor.

26 hetesen még nagyon sokat mocorog. tehát semmit nem jelent. Nekem 30 hetesen fordult be, de még utána is éreztem, hogy megfordult néhányszor.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor no para :) köszi :) azért még irjon más is akinek lenne véleménye
Nekem a 28 héttõl már beállt. 39 hétben vagyok és semmi jelét nem adja, hogy kifele készülõdne :)
A kérdező hozzászólása: én csak attol ijedtem meg nehogy koraszülés jele legyen vagy ilyesmi, olyan sokan ijesztgetnek ezzel :(
Gondoltam, ezért írtam le az én esetemet. Nyugi, nem fog kibújni, Egyébként még fordulhat, de ha nem az sem baj.
Hát annyira nem jelent koraszülést, hogy a kisfiam 41+5 napnál úgy kellett "kipiszkálni" :D (szóval indítás után császár lett a vége) Tehát tényleg nyugi. (elsõ)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Tegnap voltam 12 hetes UH-on. A leletre azt írták rá, hogy alepény mellső falon tapad és éretlen. Ez mit jelent? Konkrétabban az "éretlen"-re lennék kivácsi. Bajt jelent?

Legjobb válasz: Nincs vele semmi gond, úgyhogy nyugodj meg! A lepény csak kb. a 14. héttõl kezdi el táplálni a babát és a szülésig fokozatosan "érik". Boldog babavásárt! 30 hetes ikres kismama

Nincs vele semmi gond, úgyhogy nyugodj meg! A lepény csak kb. a 14. héttõl kezdi el táplálni a babát és a szülésig fokozatosan "érik". Boldog babavásárt! 30 hetes ikres kismama
szió! minden rendben van veled, majd a lepéy szépen érni fog, ahogy közeledsz a szüléshez. Ebbõl is figyeli a doki, hogy mikor jön el a szülés ideje. A lepény pedig a méh növekedésével vándorol, de ugye figyelik azt is, mert lehet, hogy a méhszájnál tapadt és abból baj lehet. De a tiéd rendben van! Boldog babavárást! (bocsi, hogy ilyen zavarosan fogalmazok, még reggel van :D)
Minél érettebb a lepény, annál közelebb a szülés. Az i. fokú a normális ilyenkor, mert az táplálja megfelelõen a babát. Ilyenkor ha kicsi a baba adnak terhességtámogatót, de ha rendben van, akkor semmit sem kell tenni. A II., III., IV. fokban érett a közelgõ szülést jelzi. IV. fokú már öreg lepény nem jól táplálja a babát, általában ez már csak a szülés beindulásakor van.

Ma voltam hasi uh-on, és a leletemre azt írták, hogy megvastagodott portio a méhen belül. Megtudná nekem valaki mondani mit jelent?

Legjobb válasz: A portio tudtommal a méhszáj, de hogy ez a méhen belül lenne? Ez fura. A lelettel gondolom visszamész a dokihoz, majd õ megmondja.

A portio tudtommal a méhszáj, de hogy ez a méhen belül lenne? Ez fura. A lelettel gondolom visszamész a dokihoz, majd õ megmondja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!