Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent RI: és a (2 db)

Mit jelent a RI: és a PI: és menyinek kell lennie?

Legjobb válasz: 37hetes vagyok ez alapján.köszönöm

A kérdező hozzászólása: 37hetes vagyok ez alapján.köszönöm
ri: rezisztencia index-egyfajta áramlásmérés az agyban. pi:pulzaritási index -ez is áramlásmérési paraméter. Sajnos nem tudom milyen értékekenek kell lennie, de talán így könyebben megtalálod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válasz!!!!!!

Az activity társasban mit jelent a rím és lánc kifejezés? Mit kell csinálni, ha rajta vannak a kártyán?

Legjobb válasz: Elõfordulhat hogy a kártyákon a fogalom elõtt ott áll hogy "rím" illetve "lánc". Az elõbbiben minden csapat választ egy személyt, aki részt vesz abban a körben. Az elsõ személy bemondja a szót, a következõ egy új összetett szót képez belõle úgy, hogy annak ez elsõ tagja az elõzõ szó utolsó tagja legyen. Példa: almafa - faiskola - iskolatáska - táskarádió. Ha valaki nem tud új szót mondani rövid idõn belül, vége a körnek. A legutolsó érvényes szót mondó csapat léphet elõre négyet. Az utóbbiban a bemutató személynek és egy általa választott társának a csapatból ki kell találnia egy kétsoros verset. Az elsõ játékos megalkotja az elsõ sort, melynek utolsó szava rímel a feladványra. A második játékos nem tudja mi a kártyán szereplõ feladvány, így kell kitalálnia a második sort, és utolsó szóként behelyettesíteni az általa gondolt megoldást.

Elõfordulhat hogy a kártyákon a fogalom elõtt ott áll hogy "rím" illetve "lánc". Az elõbbiben minden csapat választ egy személyt, aki részt vesz abban a körben. Az elsõ személy bemondja a szót, a következõ egy új összetett szót képez belõle úgy, hogy annak ez elsõ tagja az elõzõ szó utolsó tagja legyen. Példa: almafa - faiskola - iskolatáska - táskarádió. Ha valaki nem tud új szót mondani rövid idõn belül, vége a körnek. A legutolsó érvényes szót mondó csapat léphet elõre négyet. Az utóbbiban a bemutató személynek és egy általa választott társának a csapatból ki kell találnia egy kétsoros verset. Az elsõ játékos megalkotja az elsõ sort, melynek utolsó szava rímel a feladványra. A második játékos nem tudja mi a kártyán szereplõ feladvány, így kell kitalálnia a második sort, és utolsó szóként behelyettesíteni az általa gondolt megoldást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!