Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent NST és (8 db)

Ma voltam nst-n. Tudom hogy az egyik eredmény ami 120 és 160 körül van a szívverése, de mit jelent a másik görbe mit jelent? 0 és 20 körüli érték körül mozgott.

Legjobb válasz: Az a fájásaidat jelenti. A 20 körüli érték azt jelenti, hogy nincsenek, vagyis amikor a gépre voltál kötve, akkor épp nem voltak. Üdv

Az a fájásaidat jelenti. A 20 körüli érték azt jelenti, hogy nincsenek, vagyis amikor a gépre voltál kötve, akkor épp nem voltak. Üdv
Fájás tevékenységet, ami még nem volt akkor.

Megneznetek ezt az NST-t? (kep) Mi, mit jelent? Es sztetek milyenek ezek az ertekek?

http://kepfeltoltes.hu/view/131002/nst_www.kepfeltoltes.hu_...

Legjobb válasz: Ez egy teljesen normális nst érték, semmi baj nincs.

Ez egy teljesen normális nst érték, semmi baj nincs.
Nagyon nagyon irigy vagyok most rád :D Könnyû szülést kívánok! 39+1
De szupi!Könnyû szülést , és jó egészséget kívánok! 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szivarog a magzatvizem. Indulunk a kisfiamert :) ))
Ez teljesen jó. Ha baj lett volna amugy is szóltak volna!! De gondolom nem szóltak, mert nincs semmi baj!
Ugyan már utolsó mit vészmadárkodsz? Nekem volt szinte teljesen egyenes vonalam is, mert épp aludt a kisasszony. Ráültettek szobabiciklire, de nem akart felébredni. A te görbéd kérdezõ teljesen rendben van!!
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj mar de te mit latsz? Mettol meddig mozog? Mert en ugy latom 120-160 kozott van. Egyebkent mozgott rendesen. El is mozdult a mero akkorakat fickandozott.
Bocsáss meg, de ez nagyon nem normális görbe! Eléggé be van szûkülve a szívhangja, a 120-160 közötti frekvencia stimmel, nem bradycard, de eléggé beszûkült az oszcilláció. Ha jól látom ez 2.-án készült? Mozog rendesen? Menj el holnap is szerintem nézesd meg. (Saját tapasztalat..és hidd el nem jó)
A kérdező hozzászólása: Holnap leszek 39 hetes.
Minnél cakkosabb annál jobb.mennyi idös vagy?
A kérdező hozzászólása: legfelso a baba szinvhangja ugye? a masik ketto micsoda?
De jó! :D könnyû szülést kívánok neked!! 25 hetes kismama

Mit jelent az NST és a BSH vizsgálat?

Legjobb válasz: Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.

Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.
BSH:hüvelybõl vagy a méhszájból tenyésztésre vett kenet

Nst-nél három dolgot vizsgálnak? Mit jelent az első, második és a harmadik krissz-krassz?

Bocsi,de nem mondták és nem merem megkérdezni,csak itt.

Legjobb válasz: Nem, általában csak 1 dolgot néznek, a baba szívhangját. Jobb gépeken nézik a méhösszehúzódásokat is, de kevés helyen van ilyen gép. + neked kell nyomogatni egy gombot mikor érzed mozogni a babát.

Nem, általában csak 1 dolgot néznek, a baba szívhangját. Jobb gépeken nézik a méhösszehúzódásokat is, de kevés helyen van ilyen gép. + neked kell nyomogatni egy gombot mikor érzed mozogni a babát.
1: baba szívhangja 2: jelzi mikor mozog a baba (ezt ugye te nyomogatod) és, h olyankor mennyit ugrik a szívhang 3: méhösszehúzódásokat nézi
http://babasodni.blogspot.hu/2012/12/38-hetes-ultrahang-es-4.. Felsõ krix-krax a baba szívverése, alatta a pici fekete zászlócskák a magzatmozgások (ezt jelzed te gombbal), az alsó krix-krax a méhösszehúzódás ( ezt nem nézi minden gép).
Nyugodtan megkérdezhetsz ilyesmit ott is. Nem fognak hülyének nézni. Ezt elõször senki nem tudja!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok, sokat segítettetek!

Mit jelent konkrétan az NST? Mit néznek? És mit állapítanak meg belőle?

Legjobb válasz: 2 tappancsot tesznek a pocakodra, az egyik a baba szívhangját méri, a másik pedig a méhösszehúzódást mutatja.

2 tappancsot tesznek a pocakodra, az egyik a baba szívhangját méri, a másik pedig a méhösszehúzódást mutatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nálunk csak 1 tappancs van, de az méri mindkét értéket (baba szívhangja, méhösszehúzódás). A 2 tappancsos nem a CTG? akkor gombot is nyomni kell, ha mozog a baba.

Tegnap voltam nst vizsgálaton, de meg is vizsgált a doki és mikor végzett valami 2222 értéket diktált. De azt mondta rendben van. Nos mit jelent pontosan az az érték? 37hetes vagyok

ja és hazaértem be is véreztem, felhívtam telefonon, mert még nem volt ilyen vizsgálat után, és azt mondta természetes.volt így más is?

Legjobb válasz: akkor számíthatok hogy hamarosan megyünk szülni?

A kérdező hozzászólása: akkor számíthatok hogy hamarosan megyünk szülni?
azt hiszem a méhszáj állapota nekem 32 hetesen 2100volt!
külsõ és belsõ méhszájat jelenti, hogy mennyire van nyitva (két ujjnyira). Egy kevés vérzés pedig normális. Hát készülõdik a tested a szülésre, ez csak jó, és nem csoda hiszen a 37. héten vagy.
Igen hamarosan. Én két hétig voltam nyitott méhszájjal hasonlóan mint te, a 39. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ma voltam NST-n, minden ok, megvolt a kenet levétel is és a doki megnézte a méhszájat. Azt mondat még elég fent van, ez most pontosan mit jelent? 36+5 km

Legjobb válasz: Hogy még nincs megrövidülve. Azaz az eredeti (átlagosan) 3 cm-es méhszáj még nem lett rövidebb. Ez így a 37. héten teljesen normális.

Hogy még nincs megrövidülve. Azaz az eredeti (átlagosan) 3 cm-es méhszáj még nem lett rövidebb. Ez így a 37. héten teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez azt is jelenti egyben, hogy a méhszájam sem nyitott még?De akármikor elkezdhet megrövidülni és kinyílni?
Reaktív. Azt jelenti, hogy megfelelõ a baba mozgása, jó a szívhangja.
reaktiv: a legjobbat jelenti. jó mgazati szivhang.
magzati, , , , elírtam bocs :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!