Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent NST (29 db)

Mit jelent NST-tén a reaktiv szó?

elöre is köszönöm

Legjobb válasz: Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)

Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszi a gyors választ!

Mit jelent NST-n, hogy reaktiv? Ez jó, vagy nem jó?

Legjobb válasz: Ez jó. Azt nézik, hogy ha rugdos, ébren van, nõ-e a pulzusszáma. Ha nem, akkor lehet, hogy el van öregedve a méhlepény, vagy más gond is lehet. Ilyenkor rögtön ultrahangra küldik a kismamit.

Ez jó. Azt nézik, hogy ha rugdos, ébren van, nõ-e a pulzusszáma. Ha nem, akkor lehet, hogy el van öregedve a méhlepény, vagy más gond is lehet. Ilyenkor rögtön ultrahangra küldik a kismamit.

Pénteken voltam nst-n. A gép érzékelte a fájásokat én még nem. A dokim a kiskönyvembe beleirta, hogy reaktiv nst. Ez mit jelent? A doki nemondott rá semit. Egy kicsit agodom mi t jelenthet.

Legjobb válasz: a reaktív nst azt jelenti, hogy minden rendben van - akkor lenne gond, ha non-reaktív lenne, mert akkor a baba szívhangja nem emelkedne a magzatmozgásokkor, ahogy kell engem non-reaktív nst miatt fektettek be a kórházba megfigyelésre, de szerencsére végül minden rendben lett

a reaktív nst azt jelenti, hogy minden rendben van - akkor lenne gond, ha non-reaktív lenne, mert akkor a baba szívhangja nem emelkedne a magzatmozgásokkor, ahogy kell engem non-reaktív nst miatt fektettek be a kórházba megfigyelésre, de szerencsére végül minden rendben lett
Szia! Én ugyanígy jártam, mint Te. Besétáltunk a párommal, dumcsizgattunk amíg a gép dolgozott, aztán jött a dokim és megjegyezte: "Szép fájásai vannak. Megvizsgálom, mert lehet, hogy rögtön megyünk a szülõszobára." Azt hittem leesek a székrõl, meg persze a párom is frászt kapott. :) Megnézett, de a hétvégére még hazaengedett. Én az utolsó hetekben gyógyszereket szedtem, mert nagyon görcsöltem, állítólag az okozza, hogy most nem érzem a fájásokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.1-sö válaszolo s mikor lessz meg a babod?
Hivatalosan mára vagyunk kiírva, pont most indulunk vizsgálatra. Ha nem fognak bent, akkor megírom mik a fejlemények. :)


hát a barátném is igy volt a következõ nst után befekteték majd 10 nap után tehát 40+3naposan szült!
Ha most szülnél, akkor is idõben lennél. Ha a kiírthoz képest kérdezed, akkor igen. Sokan szülünk elõtte, de a te esetetben ez már nem lenne koraszülés. Az nst-vel a baba szívmûködését ellenõrzik, ebbõl próbálnak arra következtetni, hogy hogy érzi magát odabent. A beszûkült méh kifejezéssel még nem találkoztam. Ha valami nem tetszik a dokinak, akkor azért fektet be a korházba, hogy minden nap, esetlek többször is ellenõrizni tudják a baba állapotát és ha romlana, azonnal közbe tudjanak lépni. Ha így is lesz ne aggódj, ez mindkettõtök érdeke, így tudnak rátok a legjobban vigyázni. Könnyû szülést és sok boldogságot a babához!

Mit jelent az nst vizsgálat?

asszem erre kell majd jövöre mennem. 34 hetes a baba most.

Legjobb válasz: NST (non stress test) A 36. héttõl heti egy alkalommal NST (CTG) vizsgálaton kell részt venni. Erre a kórházban, vagy az „SZTK"-ban van lehetõség, melynek során a hasra rögzített mûszerek segítségével a méhösszehúzódások gyakoriságát és intenzitását vizsgálják 20 percen keresztül. Terminus-túllépés esetén, heti kettõ vizsgálat ajánlott, de az orvos berendelheti a kismamát akár minden nap is. Általában a CTG-s nõvérkéknek nem szokás pénzt adni, még akkor sem, ha soron kívül fogadnak, ezt az orvosunk intézi. Magánrendelésen ennek ára háromezer forinttól ötezer forintig terjedhet.

NST (non stress test) A 36. héttõl heti egy alkalommal NST (CTG) vizsgálaton kell részt venni. Erre a kórházban, vagy az „SZTK"-ban van lehetõség, melynek során a hasra rögzített mûszerek segítségével a méhösszehúzódások gyakoriságát és intenzitását vizsgálják 20 percen keresztül. Terminus-túllépés esetén, heti kettõ vizsgálat ajánlott, de az orvos berendelheti a kismamát akár minden nap is. Általában a CTG-s nõvérkéknek nem szokás pénzt adni, még akkor sem, ha soron kívül fogadnak, ezt az orvosunk intézi. Magánrendelésen ennek ára háromezer forinttól ötezer forintig terjedhet.
Ez az úgynevezett magzati szívhangvizsgálat. Feltesznek egy gumis-textil övet a pocakodra, amin egy szenzoros érzékelõ van, azzal megkeresik a baba szívhangját, ami kihangosítva nagyon jól hallható.Körülbelül 20-30 percig kell nyugodtan ülnöd, és minden mozgásra, amit a baba követ el, meg kell nyomnod egy kezedbe helyezett kapcsolót.Ezt egy ekg-hoz hasonló készülék papírszalagon regisztrálja, amin a cgén meg lehet állapítani, hogy milyen sûrûek a mozgások, mennyire kell figyelni a közelgõ fájásokra, szóval a doki nagyon sok infót szerez róla. A terhesség vége felé, már majdnem napra pontosan, de legalábbis nagyon megközelítõleg megmondják, mikor várható a szülés, mert ahogy a fájások erõsödnek, úgy leng ki a regisztermutató, és jelzi, hogy már nincs sok idõd vissza a nagy találkozásig. :-)

Megneznetek ezt az NST-t? (kep) Mi, mit jelent? Es sztetek milyenek ezek az ertekek?

http://kepfeltoltes.hu/view/131002/nst_www.kepfeltoltes.hu_...

Legjobb válasz: Ez egy teljesen normális nst érték, semmi baj nincs.

Ez egy teljesen normális nst érték, semmi baj nincs.
Nagyon nagyon irigy vagyok most rád :D Könnyû szülést kívánok! 39+1
De szupi!Könnyû szülést , és jó egészséget kívánok! 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szivarog a magzatvizem. Indulunk a kisfiamert :) ))
Ez teljesen jó. Ha baj lett volna amugy is szóltak volna!! De gondolom nem szóltak, mert nincs semmi baj!
Ugyan már utolsó mit vészmadárkodsz? Nekem volt szinte teljesen egyenes vonalam is, mert épp aludt a kisasszony. Ráültettek szobabiciklire, de nem akart felébredni. A te görbéd kérdezõ teljesen rendben van!!
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj mar de te mit latsz? Mettol meddig mozog? Mert en ugy latom 120-160 kozott van. Egyebkent mozgott rendesen. El is mozdult a mero akkorakat fickandozott.
Bocsáss meg, de ez nagyon nem normális görbe! Eléggé be van szûkülve a szívhangja, a 120-160 közötti frekvencia stimmel, nem bradycard, de eléggé beszûkült az oszcilláció. Ha jól látom ez 2.-án készült? Mozog rendesen? Menj el holnap is szerintem nézesd meg. (Saját tapasztalat..és hidd el nem jó)
A kérdező hozzászólása: Holnap leszek 39 hetes.
Minnél cakkosabb annál jobb.mennyi idös vagy?
A kérdező hozzászólása: legfelso a baba szinvhangja ugye? a masik ketto micsoda?
De jó! :D könnyû szülést kívánok neked!! 25 hetes kismama

Ma voltam NST-n. Mit jelent az hogy a jóslófájás befejezett a 37hét előtt?

Legjobb válasz: Hogy a 37. hétben jársz, és jóslófájásokat észlelt az NST.

Hogy a 37. hétben jársz, és jóslófájásokat észlelt az NST.

Mit jelent pontosan, ha az NST papíromra azt írták : 9?

Legjobb válasz: Sajnos pontos választ nem tudok adni, de az NST-n általában 10 pont a maximum. Akkor kap valaki teljes "pontszámot", ha többek között van 5-15 magzatmozgás, amire a baba szívverése reaktív. Levonhatnak pontot esetleg arra, ha pl. túl sokáig alszik, vagy a szívverése lelassul, vagy idokolatlanul begyorsul. De ne aggódj, a 9-es teljesen jónak számít.

Sajnos pontos választ nem tudok adni, de az NST-n általában 10 pont a maximum. Akkor kap valaki teljes "pontszámot", ha többek között van 5-15 magzatmozgás, amire a baba szívverése reaktív. Levonhatnak pontot esetleg arra, ha pl. túl sokáig alszik, vagy a szívverése lelassul, vagy idokolatlanul begyorsul. De ne aggódj, a 9-es teljesen jónak számít.

Mit jelent az NST és a BSH vizsgálat?

Legjobb válasz: Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.

Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.
BSH:hüvelybõl vagy a méhszájból tenyésztésre vett kenet

Ma voltam nst-n. Tudom hogy az egyik eredmény ami 120 és 160 körül van a szívverése, de mit jelent a másik görbe mit jelent? 0 és 20 körüli érték körül mozgott.

Legjobb válasz: Az a fájásaidat jelenti. A 20 körüli érték azt jelenti, hogy nincsenek, vagyis amikor a gépre voltál kötve, akkor épp nem voltak. Üdv

Az a fájásaidat jelenti. A 20 körüli érték azt jelenti, hogy nincsenek, vagyis amikor a gépre voltál kötve, akkor épp nem voltak. Üdv
Fájás tevékenységet, ami még nem volt akkor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!