Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent K/M (45 db)

Mit jelent az, hogy KM. A rapp zenékbe? (pl:x KM. Y)

Legjobb válasz: Attól még hozzá tartozik mert ugyanaz. Ha tudod mi a feat., akkor le tudod fordítani magyarra. És megkapod a KM-et.

Attól még hozzá tartozik mert ugyanaz. Ha tudod mi a feat., akkor le tudod fordítani magyarra. És megkapod a KM-et.
Közremûködõ/közremûködik. A Featuring (feat.) magyarítva.
A kérdező hozzászólása: Nem a featot kérdeztem :)
Ostoba kérdezõ KM = Közre mûködött Feat = Közre mûködött angolul

Mi az ami nagyobb egy csillagnál? Mi az alapvető különbség egy csillag és egy bolygó között? Becslések szerint mekkora az univerzum km-ben? Egy fényév konkrétan mit jelent?

Legjobb válasz: a csillagok valtozo meretuek lehetnek, akarcsak a bolygok :-) Kiscsillag. a csillagok izzo gazgömbök. a bolygok is izzhatnak belülröl, am a kerguk szilard. Az univerzum ennel bonyolultabb ügy, raadasul tagul egyfolytaban allitolag. Egy fenyev egyenlo egy foldi ido szerint egy evig haladni egyiranyba a feny sebessegevel (ami 330ezer km masodpercenkent).

a csillagok valtozo meretuek lehetnek, akarcsak a bolygok :-) Kiscsillag. a csillagok izzo gazgömbök. a bolygok is izzhatnak belülröl, am a kerguk szilard. Az univerzum ennel bonyolultabb ügy, raadasul tagul egyfolytaban allitolag. Egy fenyev egyenlo egy foldi ido szerint egy evig haladni egyiranyba a feny sebessegevel (ami 330ezer km masodpercenkent).
A csillagok mérete erõsen változó. Van közöttük Föld méretû is, de olyan is akad ami a mi napunknál 1000-szer nagyobb átmérõjû. Ennél nagyobb méretû, egyedi objektumok is vannak, ilyenek például a galaxisok középpontjában lévõ fekete lyukak (hozzáteszem hamar, hogy a méreteiket taglaló írások, elméletek igencsak eltérõek, és ezek többnyire számításon alapuló következtetések, közvetlen megfigyelhetõségük ugyanis még nem megoldott). És aztán vannak olyan objektumok, amiknek a mibenléte is csak feltételezéseken alapulnak, és erõsen megosztja a tudós társadalmat is. (ilyen pl. a kvazár, amirõl tudni lehet hogy biztosan kisebb néhány fénynap átmérõnél, de megoszlanak a vélemények, hogy egyetlen objektum, vagy objektumok csoportosulása) Egy fényév az a távolság, amennyit a fény megtesz egy év alatt. Ez a távolság nagyjából 9.46 billió kilométer ( a fény sebessége pedig 300 ezer kilométer másodpercenként, egészen pontosan 299792458 méter másodpercenként). Ilyen formán az univerzum nagysága a korából (13, 7 milliárd év) adódóan 13, 7 milliárd fényév (hogy ez átmérõ, avagy sugár, abban erõsen eltérnek a vélemények). maci
Elsõ válaszolónak helyesbítés, a csillagok plazmából állnak, a bolygók között vannak gázbolygók. Nem sziárd a felszínük, és csak a közepük felé szilárdulnak meg. Maci, pontosan nem tudom mekkorák lehetnek a legkisebb csillagok, de szerintem az ilyen kis átmérõ-mint amilyen a földé-nem engedné az elegendõ nyomás és hõmérséklet hiányában a fúziós folyamatok beindulását. A fekete lyukak kisebbek (eleve egy csillag összeomlásánál keletkeztek, és csak az eseményhorizont mérete nõ a bekebelezett anyaggal), valszeg bent gravitációs szingularitás van. A kvazárról tudjuk hogy nem egy db objektum, egy fekete lyuk szívja a vele együtt keringõ csillag "vérét":) . Az univerzum kérlek szépen 8.8×10 a 23.-on km átmérõjû. Aza 13, 7 az általunk látott legtávolabbi galaxis.
A kérdező hozzászólása: A kvazárok energiáját is képes elszívni a fekete lyuk ? Nem létezik olyan energia, anyag ami képes lenne belõle kijönni ?
A kérdező hozzászólása: Vészesen közel a Bing-bang maga ? Ezt, hogy érted ? Ha elindulnánk a fénysebességével valamerre akkor valamivel több mint 13 milliárd év múlva eljutnánk a big banghoz ?

Kilépett elém egy gyalogos 2 napja a nagy hóesésben főútra 40 km/h mehettem-nem a gyalogátkelőnél ment át, nem nézett körül. Lábtörés lett a vége, holnap kijön a kórházból. Ki a hibás szerintetek? Mit jelent a 8 napon belül gyógyuló sérülés?

Legjobb válasz: Szerintem is fuss még egy kört a mögötted jövõ biztosítójánál. Ugye követési távolságot úgy kell tartani, hogy az elõtted haladó hirtelen fékezése esetén is meg tudj mögötte állni. Más tészta, ha mondjuk frontálisan ütköztél volna valakivel és emiatt akkorra lett volna a lassulásod, amekkorára a mögötted jövõ nem is számíthatott. Itt nem ez a helyzet, hiszen a gyalogos a kocsinál jóval könnyebb, a vele való ütközés alig növeli a lassulásodat, így a mögötted jövõnek meg kellett volna tudni állnia. Mindazonáltal valóban elõfordulhat, hogy az adott útviszonyok mellett a 40 km/h-t túl gyorsnak ítéli meg az eljáró hatóság vagy bíróság, ezért nem árt egy jó ügyvéd!

Szerintem is fuss még egy kört a mögötted jövõ biztosítójánál. Ugye követési távolságot úgy kell tartani, hogy az elõtted haladó hirtelen fékezése esetén is meg tudj mögötte állni. Más tészta, ha mondjuk frontálisan ütköztél volna valakivel és emiatt akkorra lett volna a lassulásod, amekkorára a mögötted jövõ nem is számíthatott. Itt nem ez a helyzet, hiszen a gyalogos a kocsinál jóval könnyebb, a vele való ütközés alig növeli a lassulásodat, így a mögötted jövõnek meg kellett volna tudni állnia. Mindazonáltal valóban elõfordulhat, hogy az adott útviszonyok mellett a 40 km/h-t túl gyorsnak ítéli meg az eljáró hatóság vagy bíróság, ezért nem árt egy jó ügyvéd!
Õ a hibás, ha csak úgy kilépett eléd, figyelmetlenül, ráadásul nem is gyalogátkelõhelyen. Ám ha 8 napon belül gyógyuló sérülés, az akkor nm lábtörés, az biztos. Gondolom csak rád akar varrni valamit h fizess kártérítést, de nehogy!
Ajj istenem ezt most komolyan kérdezed? :D Természetesen Õ VOLT A HIBÁS. Még ha gyalogátkelõn történt volna az eset akkor tudnál hivatkozni a csúszós utakra is de így neked semmi gondod nem lehet. Az meg, hogy eltörte a lábát megint csak az õ hibája miatt volt. :D
Oké, de hivatalból is bíróságra viHETi az ügyet a rendõrség vagy pedig a baleset valamely érintettje. Pl. te, ha úgy alakul. Ajánlom figyelmedbe a fenti hozzászólásokban igen gyakori feltételes módot! Btw a relatív gyorshajtás egy olyan szabálysértési kategória, amibe szinte bárki beleeshet, még akár egy alapvetõen defenzíven vezetõ ember is. Az erre hivatkozó végzések sajnos sokszor szülnek az elmarasztaltakban igazságtalanságérzetet, csak még nem találtak ki ennél jobb megoldást.
A kérdező hozzászólása: ok ezeket értem, csak azt nem hogy miért kellene bíróságra menni, ez csak akkor lenne életszerû ha a rendõrségi végzést, határozatot valaki perre viszi. Nem?
Az, hogy kellett volna-e lassabban menned, nem attól függ, hogy mennyivel mentek a többiek elõtted, hanem hogy mit mond a kirendelt igazságügyi szakértõ, és ebbõl mit fogad el a bíró. A gyalogos nyilván nagyrészt hibás abban, hogy eléd lépett. Te vagy hibás vagy relatív gyorshajtásban, vagy nem, ez dõl el a bíróságon. Ha pl. azt mondja a szakértõ, hogy 10 km/óránál ugyanígy következett volna be a baleset ugyanilyen sérüléssel, akkor nem vagy hibás. Ha azt mondja, hogy a 40 megfelelt az útviszonyoknak, akkor sem. A mögötted levõ nyilván hibás, hogy beléd ment, ilyenkor mindig a hátul jövõ viszi a balhét.
Egy a lényeg: TE NEM VAGY HIBÁS SEMMIBEN! A mögötted jövõ biztosítója kifizeti az autód hátulját ért kárt.
A kérdező hozzászólása: Ügyvéd??? Miért, ezt nem értem...... én lehetek mégis a hibás....most sem mennék lassabban , senki nem ment lassabban. aki elõttem ment az még gyorsabban is ment, és a mögöttem jövõ is hiszen azt mondta elõzni akart, azért jött belém. Minek ügyvéd???
"Az õ biztosítója nem fog fizetni mert az a kárszakért nem hivatalos álláspontja eddig hogy mindenért a gyalogos a felelõs." Miért lenne a gyalogos a felelõs azért, mert a mögötted közlekedõ nem tartotta be a követési távolságot?
A kérdező hozzászólása: Igen, a helyszínelõ is azt mondta hogy õ a hibás...az hozzátartozik a történethez hogy a mögöttem jövõ meg nem tartotta be a köv. távolságot, és belém jött. Az õ biztosítója nem fog fizetni mert az a kárszakért nem hivatalos álláspontja eddig hogy mindenért a gyalogos a felelõs. De mit jelent az hogy 8 napon túli, és belüli hol van ez leírva pontosan?
Õ volt a hibás!
Indított eljárást ellened a rendõr? Vagy csak most fognak behívni, hogy kihalgassanak? A lábtörés az nem 8 napon túl gyógyul, tehát súlyos sérülés, a 8 napon belül gyógyuló a könnyû sérülés.
A bíróság dönti el. Ha a szakértõ azt mondja, hogy az adott útviszonyok mellett a 40 km/h nem volt biztonságos (relatív gyorshajtás), akkor kihozhatják, hogy valamilyen százalékban te is hibás vagy.
gondolom volt helyszínen rendõr. ha lelép akkor õ a hibás, fõleg hogy betartottad a sebességet. A gyalogosnak ugyanúgy meg kell adni az elsõbbséget az autónak. Emellett a lábtörés az nem 8 napon belüli.
csendõr volt?majd megvizsgálják hogy az út-és a látási viszonyoknak megfelelõen vezetted-e a kocsit.attól tartok hogy sok lesz az a 40 amivel mentél tehát számíthatsz büntetésre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm Mindenkinek!

Mit jelent az, hogy bekeményedik a has? Látom ez már idősebb terhességnél szokott gond lenni. Annyit olvasom itt, de nem tudom mit jelent.15 hetes km

Legjobb válasz: Szó szerint kell érteni, kemény lesz a hasad, ki tudod tapintani a méhedet, látod is.

Szó szerint kell érteni, kemény lesz a hasad, ki tudod tapintani a méhedet, látod is.
34+1 hetes vagyok, de még egyszer sem éreztem. Max. csak a popóját tolja ki, de az is kitapintható. Azt mondják olyankor fáj és nehezedre esik mozogni, mintha egy gombóc lenne a hasadban...
A haskemenyedes nem azt jelenti hogy kinyomja valamilyet a pici, hanem a meh kemenyszik azaz meh osszehuzodasok-edzest tart a szuleshez, barmilyen furcsan hangzik, elofordul a te heteidnel is, de szolni kell azert a dokinak rola, mert kinyilhat a mehszaj.Nekem is kemenyedett foleg jaraskor, no-spat kellett szednem egy ideig.
Szia! Mindenhol érzed a keménységet a hasadon, és nemcsak bizonyos helyeken, pl. ahol a baba kinyomja valamelyik testrészét.Mozgás közben feszítést érzel az egész pocin. 36 hetes km

Mit jelent? Ha az uh-on a baba haskorfogata kb 2 hettel kissebb mint, a tobbi ertekek ahol csak -2nap elteres van. Ez mitol lehet? Mennyire baj? A doki nem mondott semmit sem.28 hetes km

Legjobb válasz: Semmit nem jelent. Nekem is vlt ilyen "gondom" terhesen és a neten megkérdeztem egy nõgyogyit, aki jó az uh-ban és az írta, hogy az ilyen belefér a mérési hibahatár kategóriába.

Semmit nem jelent. Nekem is vlt ilyen "gondom" terhesen és a neten megkérdeztem egy nõgyogyit, aki jó az uh-ban és az írta, hogy az ilyen belefér a mérési hibahatár kategóriába.
Szia! Én ugyan igy jártam. Pont 28 hetesen vették ezt észre. Akkor azt mondták hogy a biztonság kedvéért nézzük meg a Picurt. Azóta is szépen feljódik, a pocakja még mindig kisebb 1 héttel, de azt mondta a doki, hogy ha fejlõdik, és elég a magzatviz akkor nem kell miért aggódni. Szóval szerintem nyugi. szia
Szia! Nekem 1-2 héttel mindig a feje mérete alapján mérik nagyobbnak. Én nem aggódom, mert a dokim azt mondta el is mérhetnek dolgokat meg max nagyobb feje lesz a gyereknek az átlagnál :) Szerintem neked sem kell aggódni, sokszor szoktak tévedni az UH-sok súlyt is szeretnek elmérni... Minden jót! 37+3 hetes km

Jók ezek a leletek? Mi mit jelent? 22 hetes ikres km

Grav.ut.fundusa K/1. Norm. alaptónus. C2000 Szívhangok 140/min-140/min

Legjobb válasz: ÉN egy adatot értek belõle csak.De ez is segitség sztem:) C2000 az arra utal hogy a külsõ méhszáj kinyilt vagy kijebb van nyilva. Ha 1111 akkor van a szülés ideje itt. De valahol fent van az összes ilyen méhszáj kód a neten. Magne B6 az esetleges vérzés és görcsök ellen jó- Fundus pedig a méh felsõ vonalát jelenti. Én is kismama vagyok,csak 29hetes. S nagyon aggódós mert semmit nem tudok aztán amikor megyek mindig megkérdezem a dokitól hogy mit káromkodik a Katikának(asszisztens) aztán elmondja:)

ÉN egy adatot értek belõle csak.De ez is segitség sztem:) C2000 az arra utal hogy a külsõ méhszáj kinyilt vagy kijebb van nyilva. Ha 1111 akkor van a szülés ideje itt. De valahol fent van az összes ilyen méhszáj kód a neten. Magne B6 az esetleges vérzés és görcsök ellen jó- Fundus pedig a méh felsõ vonalát jelenti. Én is kismama vagyok, csak 29hetes. S nagyon aggódós mert semmit nem tudok aztán amikor megyek mindig megkérdezem a dokitól hogy mit káromkodik a Katikának(asszisztens) aztán elmondja:)
A 3, az azt jelenti, hogy a méhnyak hossza még az eredeti, a 3db 0 pedig a külsõ/középsõ/belsõ méhszáj teljesen zárt.
Akkor a c3000 az mi? mert nekem mindig annyit mmond a doki?
c-2000 az zárt méhszáj......
Bocsi az off-ért, de írhatnék neked privit, most derült ki hogy ikreim lesznek, és lenne egy két kérdésem, ha tudnál segíteni? Köszi, és mégegyszer bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Grav.ut.fundusa K/1: a méhed teteje a köldököd fölött van egy ujjnyival!
Még annyi, hogy nem 1111-el mennek szülni. Ezzel az érrtékkel is még hetekig ki lehet bírni. Ez még "csak" 1újjnyi tágulás. Sok helyen még 2újjnyival is hazaküldenek. A szüléshez egyébként 10centire kell kitágulni...
Szia! A méhszáj miatt nem kell aggódnod. Ezzel még túl is hordhatod. Nekem 13hetesen volt 2100. A szívhangok tökéletesek. 12 és 160között a normális. A második sor csak annyi, hogy 22hetes ikerterhes vagy. A TH az a terápia. Feküdnöd, pihenned kell és szedned a magnéziumot- Ez normális. Szinte mindenkinek ezt kell. A szigórú fekvés túlzás, de vigyáznod kell magadra. Én 34 és fél hetesen még dolgoztam, persze csak besegítettem. Gratula a picikhez :)
Újra az elsõ vagyok.Kissé kiegészitem mert ez jó kis leirás http://golya-hir.gportal.hu/gindex.php?pg=10194519&nid=1902500
A kérdező hozzászólása: Irj nyugodtan privit, válaszolok rá.

Valaki le tudna irni h a bord komputeren mit jelent az a 420 km v mi a szerepe?

Itt 1 video h erthetobb legyen www.youtube.com/watch?v=XD-MEwCgc5M

Legjobb válasz: a jelenlegi fogyasztasi atlag mellett meg ennyit lehet elmenni az autoval.

a jelenlegi fogyasztasi atlag mellett meg ennyit lehet elmenni az autoval.
A kérdező hozzászólása: kosszi
Mennyi az a rövid?:-)
Szia! Nekem is le van rövidülve, VV:C1, 5000. A doki semmi különöset nem mondott, csak hogy le van rövidülve de teljesen zárt vagyok. Kiváncsi lennék ilyen értékekkel ki meddig húzta?? 28 h km
A kérdező hozzászólása: Eddig ugye a normális 3cm-es méhnyak hosszúság most 2cm-re rövidült.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!