Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent Helyi (140 db)

Mit jelent a nagy internetes állásportálokon olvasható álláshirdetéseknél az, hogy a munkavégzés helye "országos"? Mit kell ez alatt érteni?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy a MUNKAVÉGZÉS HELYE országos. Mellesleg az INTERNETES PORTÁLON eleve országosan jelenik meg :)... Nem árt ha elolvassuk a kérdést... Szerintem olyasmit jelent, hogy nem kötött a munkavégzés helye...

Nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy a MUNKAVÉGZÉS HELYE országos. Mellesleg az INTERNETES PORTÁLON eleve országosan jelenik meg :) ... Nem árt ha elolvassuk a kérdést... Szerintem olyasmit jelent, hogy nem kötött a munkavégzés helye...
Én - kereskedelmi cégnél - szoktam feladni álláshirdetéseket, és pl. akkor kérem az 'országos' bejelölést, ha ker.képviselõt keresünk. Vagyis egy mobilis valakit, aki járja az országot.
országosan jelenjen meg a hirdetés
Azt is jelentheti, hogy adott megyén belüli állások listázásakor is megjelenjen, hátha valaki ráharap és átköltözik a munkavégzés helyére.
Az "országos" arra utal, hogy nem egy meghatározott megyén / városon / kerületen belül keresnek munkaerõt / illetve ha Te adsz fel, Te nem szabsz meg ilyen kritériumokat, hanem gyakorlatilag mindenhonnan várják a jelentkezõket, illetõleg Te mindenhonnan vársz állásajánlatot.

Mit jelent a „Sok jó ember kis helyen is elfér. ½és az „Álljon meg a menet. ½ szólás?

Legjobb válasz: Az elsõre nem sok magyarázat ehet, mert adja magát a szöveg. Annyit jelent, hogy azok az emberek jól kijönnek egymással akik nem agresszívak, hõzöngõk, még ha össze vannak zárva kis helyre, akkor is. A második meg akkor lesz értelmes, ha a második mondatát is elolvasod a szólásnak: "Álljon meg a menet! Töke van a menyasszonynak." Tehát valami nem stimmel, nézzünk már utána (ellenõrizzük).

Az elsõre nem sok magyarázat ehet, mert adja magát a szöveg. Annyit jelent, hogy azok az emberek jól kijönnek egymással akik nem agresszívak, hõzöngõk, még ha össze vannak zárva kis helyre, akkor is. A második meg akkor lesz értelmes, ha a második mondatát is elolvasod a szólásnak: "Álljon meg a menet! Töke van a menyasszonynak." Tehát valami nem stimmel, nézzünk már utána (ellenõrizzük).

Kémprogram v vírus? Ha belépek msn-re ezt írja ki gépem, mit jelent? Önt átirányítják, egy új internet helyre. Lehetséges hogy a jelenlegi hellyel váltott információ, ellesz küldve egy új helyre! Mit tegyek? Tudok ellene tenni?

Legjobb válasz: Ez (teljesen indokolatlan alapokon) a paranoid embereket tájékoztatja arról, hogy az oldal maga továbbítja a rólad szóló infókat (a belépési adataidat) egy másik helyre. Valószínûleg semmi se történik közben, csak a böngészõ címsorában változik a .com elõtti rész is, és a böngészõd teljesíti a kéréseket.

Ez (teljesen indokolatlan alapokon) a paranoid embereket tájékoztatja arról, hogy az oldal maga továbbítja a rólad szóló infókat (a belépési adataidat) egy másik helyre. Valószínûleg semmi se történik közben, csak a böngészõ címsorában változik a .com elõtti rész is, és a böngészõd teljesíti a kéréseket.

Én 12 hetes kismama vagyok. Egy dolgot nem értek mit jelent az hogy a lepény a hátsó falon tapadt? Azt jelenti már nem lökheti ki a szervezetem a hormonok miatt a babámat. Mert megtapadt? És egyébként jó helyen tapadt meg? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: CSak annyit tudok hogy az enyém is a hátsó falon tapadt, ez annyit jelent hogy a legjobb, legbiztonságosabb helyen tapadt meg, ahol csak lehetett! És így a baba mozgása is jól érezhetõ lesz! Örülj ennek! 25km

CSak annyit tudok hogy az enyém is a hátsó falon tapadt, ez annyit jelent hogy a legjobb, legbiztonságosabb helyen tapadt meg, ahol csak lehetett! És így a baba mozgása is jól érezhetõ lesz! Örülj ennek! 25km
A méhlepény a 12. hétre alapkul ki és kb ekkora veszi át a baba táplálását. A tiéd a méhed hátsó falán tapa, ez tökéletes :) Az szokott gondot okozni, ha közel a méhszájhoz tapad, de ez nálad nincs, nincs miért aggódnod. "kilökni" már nem fogja a babádat a szervezeted, most már egyenesben vagytok.
Ahogy az utolsó írja, belül, a méhed hátad felöli oldalán tapadt meg a lepény. Az a jó, ha nem a méhszájon van, mert valóban okozhat vérzést, és szülésnél császár kellene, ha nem mozdul el onnan. Nálad minden ok, és abból a szempontból jobb a hátsó fali lepény, mert így elõbb érezheted a picid mozgását, mint akinek elöl tapad.:-)
Annyit jelent, hogy nem a hasi oldalon tapadt meg a lepény, hanem a belsõ, hátadhoz közelebb esõn. Nem jobb, nem rosszabb, mintha elöl tapadna. Az, hogy a szervezet kilöki a megfogant, beágyazódott magzatot, nagyon-nagyon ritka, de ehhez semmi köze. Jó helyen tapadt teljesen, de ha elöl tapadna akkor se jelentene gondot. Egyetlen eset, ami problémás lehet, ha túl mélyen, a méhszájon tapadt volna meg, de még onnan is feljebb húzódhatna, a méh növekedésével. Ekkor az esetleges vérzés miatt kerülni kell a megerõltetést, szexet.., de ez rád nem vonatkozik.
Most megint nem érted?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Igazán megnyugtató minden szó amit írtatok köszönöm szépen sejtettem de egyáltalán nem voltam biztos a válaszokban.

Sok helyen Látom ezt a bizonyos FPS-t de nem tudom mi ez, mit jelent és hogy az a jó ha sok az FPS egy játéknál vagy ha kevés?

Legjobb válasz: fps - frame per second képkocka per másodperc. lényegében minél nagyobb annál jobb. ha nagyon alacsony, akkor szaggat a játék Hasznos lehet még a maximális FPS (frame per second = kép per másodperc) érték állítása is, amelyet a konzolban a /com_maxfps * beírásával lehet megszabni (a csillag helyére a kívánt érték kerül). Ez azonban csak akkor fog mûködni, ha ki lett kapcsolva a menüben a "függõleges szinkronizálás" (vertical sync). Az aktuális FPS érték megjelenítését /cg_drawfps 1 beírásával lehetséges bekapcsolni, az egyes helyére nullát írva pedig eltüntetni.

fps - frame per second képkocka per másodperc. lényegében minél nagyobb annál jobb. ha nagyon alacsony, akkor szaggat a játék Hasznos lehet még a maximális FPS (frame per second = kép per másodperc) érték állítása is, amelyet a konzolban a /com_maxfps * beírásával lehet megszabni (a csillag helyére a kívánt érték kerül). Ez azonban csak akkor fog mûködni, ha ki lett kapcsolva a menüben a "függõleges szinkronizálás" (vertical sync). Az aktuális FPS érték megjelenítését /cg_drawfps 1 beírásával lehetséges bekapcsolni, az egyes helyére nullát írva pedig eltüntetni.
Elozo:Ugye tudod, hogy nem csak Cod van a vilagon, es kb a cod az egyetlen jatek, amibe ezt igy kell megnezni.Bar PC-n reg jatszottam, legutoljara cod4-el, de akkor meg nem ismertem mas ilyen jatekot, hogy konzolt megnyitom, stb.Amugy 30 folott mar jo az FPS, de azert a 60 megjobb, annal nagyobb meg mar felesleges
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hasznosak voltak az információk és máris okosabb lettem :)
Nem arra gondolsz, hogy ridiculous? Azt jelenti, hogy nevetséges.
A kérdező hozzászólása: De lehet, köszi :)
angol felirattal nézd akkor tudni fogod mit mondtak.. :) )
biztos a ridiculous lesz. De legalább most már tudod, hogy a második szótagon van a hangsúly ebben a szóban. :) egyébként nevetségeset jelent. :)
A kérdező hozzászólása: Általában felirattal nézem, de ehhez nem volt és amúgy is gyakorolnom kell az angolt.
Nem baj az, ha nincs mindig felirat. Pár éve még én is azzal kezdtem el nézni sorozatokat, aztán úgy a második évadok környékén észrevettem, hogy már nem is nézem a képernyõ alját. Azóta pedig olyan csodálatosan jó érzés, hogy az új részeknél nem kell várni a feliratra, máris nézhetem, mihelyst feltöltik. :)

Mit jelent a Liberális szó? Olyan sok helyen hallottam már de fogalmam sincs mit jelent.

Legjobb válasz: A liberalizmus, más néven szabadelvûség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a XVII.-XVIII. századra, a felvilágosodásba nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvetõ elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.

A liberalizmus, más néven szabadelvûség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a XVII.-XVIII. századra, a felvilágosodásba nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvetõ elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.
szabad elvû, modern felfogású
Szabadságnak az eszméje. Elsõ nagy lépése a francia forradalom volt, majd késõbb a 48-as forradalmak. Akkor még ugye a sajtószabadság, demokratikus alkotmány, szabad véleménynyilvánítás, gyülekezési szabadság, vallásszabadság, meg stb.-ért küzdött, amelyek mára (elvileg) már természetes nekünk... Mai liberalizmus céljai már a vadkapitalizmus, homokosok házassága/gyerekek örökbefogadása, abosrtusz, antinacionalizmus, stb...
szabados
Amit elsõ írt, az az alapeszme, de itt nem lehet megállni. Ha nem folytatjuk, akkor nyílik lehetõség a félreértésre, visszaélésre. Sokféle alapvetõ jog van. Ezekkel akkor keletkezik probléma, ha egyik a másikat korlátozza. Ilyenkor az eszmevilág dönti el, ki melyiket választja. A liberalizmus ezen alapvetõ jogok közül a szabadságot minden helyzetben a többi elé sorolja. Ha ezen a ponton megáll, lehetõséget teremt a visszaélésre, ekkor a liberalizmus káros. Ha azonban hozzáteszi, hogy a szabadság addig tart, amíg ez másokét nem érinti, akkor ellenkezõleg, hasznossá válik. Ez esetben ugyanis például már nem köphetek a másik fejére, pusztán mert a szabadságomat érvényesítem. Ekkor a másiknak joga keletkezik szankciókra, azaz az elsõ szabadságának korlátozására. Más néven, a szabadság ekkor nem mindenek feletti, vannak esetek, amikor hátrébb szorul. A liberalizmus lejáratása azzal kezdõdött, hogy a mértéktelen haszonszerzés érdekében a szabadságot abszolutizálták (szabad verseny). Ezzel lehetõvé vált a gazdaság természetes törvényeinek meghágása, ami a válságokat hozta magával, egyidejûleg pedig a liberalizmust a szitokszóval tette analóggá. De a legtöbben csak az utóbbival vannak tisztában, a kialakulása nem i érdekli õket. Ezáltal viszont soha nem fog visszakerülni a helyére.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:)

Mit jelent ez? Csomó helyen látom, pólókon is, de nem tudom mit jelent. Vagy semmit? Kép

http://kepfeltoltes.hu/view/130402/tumblr_mael2jQjF81r7g4nuo..

Legjobb válasz: :D :D Joy Division unknown pleasures csekkold google-n

:D :D Joy Division unknown pleasures csekkold google-n
Én most látom ezt elõször. Vízben sziklák esetleg?

Mit jelent ez hogy pl : egy koraszulott apgarja 9/10 volt? Tobb helyen is olvastam mar de nem tudom mit jelent!

Bocsi ha hulyeseget kerdezek, koszi a valaszokat!

Legjobb válasz: Nem csak koraszülötteknél,hanem minden csecsemõnél végeznek 1,és 5 perces életkorban egy apgar tesztet(légzés,szívmûködés,stb.),és ennek a tesztnek a két eredménye.

Nem csak koraszülötteknél, hanem minden csecsemõnél végeznek 1, és 5 perces életkorban egy apgar tesztet(légzés, szívmûködés, stb.), és ennek a tesztnek a két eredménye.
Szia! Nekünk a lányom kiskönyvében van egy táblázat, ott kielemezheted. Szerintem nektek is van.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat mindenkinek! Nekunk meg nincs kiskonyvunk! 27hkm :)
2 és 5 perces korban végeznek egy életmûködés tesztet, ami alapján minden életmûködésre adnak 2 pontot, bõrszín, légzés, szívverés, bõrtónus, meg még valami most nem jut eszembe mi az 5. 0-3 pnt újra élesztés, 3-6 pont megfigyelés, leszívás esetleg oxigén a felett oké.
Kedves 5-ös! Hát elég sok butaságot írtál, inkább olvasd el a linket, pár válasszal feljebb. Én sem emlékeztem már mindenre pontosan, ezért inkább linkeltem.

Mit jelent? Pl.8+3 hkm? Több helyen látom 8 hetes kismama de a +3 mit jelent?

Legjobb válasz: Hogy a példánál maradjunk:8 hetes+3 napos.

Hogy a példánál maradjunk:8 hetes+3 napos.
Az elsõ vagyok.Igen, ha ma kezdted akkor 7+1 hetes vagy.Gratulálok!2gyerekes, 19+3hkm
A kérdező hozzászólása: Végre itt kapok normális választ!! Nagyon szépen köszönöm. Történetesen pont ma kezdõdik a 8. hetem. Akkor az 7 + 1?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratulálok neked! :)
ha 7+1 akkor az nem a 8. hét már? Mármint én nem így szoktam írni hogy x+y, hanem, hogy hanyadik hétben vagyok. Tehát most vagyok 12+6, akkor a 12-ben vagyok, és holnap meg nem azt, fogom írni hogy 12+7, hanem, hogy 13. De mindegy is, ki így, ki úgy. Nekem sokáig az okozott fejtörést, hogy pl 14h km. Aztán rájöttem, 14 hetes kismama. Csodálatos a felvilágosultság érzése! :D
Nekem kedden van a váltás.Tehát én kedden léptem a 19.hétbe.Szóval ma vagyok 19hét 5napos.Én se 19+5nek irom, vagy mi :D
6.válaszolónak, az 1.és 2. vagyok.Nekem is kedden van a váltás.Akkor ma 19hét+4napos vagy Te is, én is.Kedden voltunk 19hét+0 naposak.Hétfõn leszünk 19 hét+6 naposak.
A kérdező hozzászólása: O nagyon tudom én már :) Sok helyen láttam már, hogy ebbe a formába írják azért érdekelt de akkor a lényeg, hogy betöltött hét plusz azóta eltelt napok száma. Valahogy így fogtam fel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!