Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent GPT (4 db)

Mit jelent hogy a GPT (alat) 48? Ez mire utal? Terhes vagyok és a 27 hétben! Izguljak miatta? A Nromál tartalom 0-32ig van

Legjobb válasz: A GPT egy enzim, amely fõként a májban található; kisebb mennyiségben még elõfordul a vesékben, szívben és az izmokban. Normál körülmények között a GPT szintje a vérben alacsony. Amikor a máj károsodik, a GPT kiszabadul a véráramba, általában az egyértelmûen májkárosodásra utaló tünetek, úgymint az icterus (a szem és a bõr sárgasága) megjelenése elõtt.

A GPT egy enzim, amely fõként a májban található; kisebb mennyiségben még elõfordul a vesékben, szívben és az izmokban. Normál körülmények között a GPT szintje a vérben alacsony. Amikor a máj károsodik, a GPT kiszabadul a véráramba, általában az egyértelmûen májkárosodásra utaló tünetek, úgymint az icterus (a szem és a bõr sárgasága) megjelenése elõtt.

A vérvételi mintán mit jelent a GOT (ASAT) és a GPT (ALAT)?

Nekem ezek nagyon magasak voltak, a GOT-nak elvileg 40 U/l alatt kellett volna lennie, nekem meg 238 volt...

Legjobb válasz: Vitaminoknak nincs ilyen mellékhatása.

Vitaminoknak nincs ilyen mellékhatása.
Ezek májenzimek, sok oka lehet az emelkedésnek, ennyi információ birtokában nem lehet korrekt választ adni a kérdésre.
Ezek májfunkciós értékek, már érintettséget mutatják - májgyulladás / akár mononucleosisnál is lehet máj érintettség/ -zsíros máj / kövéreknél, alkohol/ -gyógyszer mellékhatás - ritkán gyulladásos hasmenések után - epepangás epekõ miatt Utalhat még: szívizombetegségre, valamint egyéb izombetegségeknél, izom sérüléseknél is megnõ az értéke a vérben
A kérdező hozzászólása: Rá 2 hétre elmentem megint vérvételre, ekkor már normális volt mind 2. Gyógyszert akkor csak vitamint szedtem (nem ilyen patikai [email protected], hanem rendes multivitamint), annak is lehet mellékhatása?

Mit jelent, ha az összkoleszterin és a GPT (ALAT) szintem magas?

Elég vékony vagyok, húst alig eszem, lehet probléma a koleszterinnel? A GPTr?l azt írják, májkárosodásra utal. A terhesség elején sokszor annyira fájt a jobb oldalam, hogy éjjelente felébredtem rá. Mit csináljak? Kihez menjek?


Mit jelent a GPT? Meg kell ijednem, ha + jel és jel is van az eredmény mellett?

Az els? laboreredményemen a "GPT"-b?l túl sok van. Megint mennem kell vérvételre emiatt.

Legjobb válasz: A máj mûködésével függ össze. Ha jól tudom valamilyen enzim, amibõl ha túl sok van akkor az a baj, ha túl kevés, akkor az.

A máj mûködésével függ össze. Ha jól tudom valamilyen enzim, amibõl ha túl sok van akkor az a baj, ha túl kevés, akkor az.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!