Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent CTG eredménynél az (2 db)

CTG eredménynél mit jelent az FMP?

Legjobb válasz: Az FMP a Fetal Movement Profile rövidítése, ami nyers fordításban magzati mozgás mintázat. Biophysical profile-ként láttam a legtöbb ezzel foglalkozó oldalon. Ez egy olyan teszt, amit a magzat általános mozgásai, légzõ mozgásai, reakciói és izomtónusa alapján készítenek. A magzat oxigén és tápanyag ellátottságának becslésére használják. Sajnos én is csak annyit tudok errõl, amit neten találtam. De ha megkérdezed az orvosod, szerintem szívesen elmagyarázza. :)

Az FMP a Fetal Movement Profile rövidítése, ami nyers fordításban magzati mozgás mintázat. Biophysical profile-ként láttam a legtöbb ezzel foglalkozó oldalon. Ez egy olyan teszt, amit a magzat általános mozgásai, légzõ mozgásai, reakciói és izomtónusa alapján készítenek. A magzat oxigén és tápanyag ellátottságának becslésére használják. Sajnos én is csak annyit tudok errõl, amit neten találtam. De ha megkérdezed az orvosod, szerintem szívesen elmagyarázza. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!