Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent CTG (11 db)

36 hetes kismama vagyok. Tegnap a CTG után vérnyomást mértek, az jó volt, viszont a pulzusom 120 volt. Azt hittük, hogy rossz a mérő, így itthon is megmértük, de itthon is magas volt. Mit jelent ez? Köze lehet a közelgő szüléshez?

Legjobb válasz: 36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re ,itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol ,mert +2cm nyilàs van ,ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem ,hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re , itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol , mert +2cm nyilàs van , ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem , hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

Mit jelent a CTG-s papíron az FMP? Mellette a %? Mikor jelentheti, hogy közeleg a szülés?

Köszönöm

Legjobb válasz: Az FMP a Fetal Movement Profile rövidítése, ami nyers fordításban magzati mozgás mintázat. Ez egy olyan teszt, amit a magzat általános mozgásai, légzõ mozgásai, reakciói és izomtónusa alapján készítenek. A magzat oxigén és tápanyag ellátottságának becslésére használják.

Az FMP a Fetal Movement Profile rövidítése, ami nyers fordításban magzati mozgás mintázat. Ez egy olyan teszt, amit a magzat általános mozgásai, légzõ mozgásai, reakciói és izomtónusa alapján készítenek. A magzat oxigén és tápanyag ellátottságának becslésére használják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen!
Ja, bocs, látom az elsõ már bemásolta. Nem tudom mikor jelzi a szülést, de a ctg-nst vizsgálaton sok-sok összefüggést néznek, így simán nem lehet megmondani ebbõl a szülés idejét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak mert ezt nézik ugye, nekem is voltak kiugrások, de, hogy mikor jelenti azt, hogy benn is tartanak... Csütörtökre vagyok kiírva
Nagyon szívesen, könnyû szülést Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

CTG eredménynél mit jelent az FMP?

Legjobb válasz: Az FMP a Fetal Movement Profile rövidítése, ami nyers fordításban magzati mozgás mintázat. Biophysical profile-ként láttam a legtöbb ezzel foglalkozó oldalon. Ez egy olyan teszt, amit a magzat általános mozgásai, légzõ mozgásai, reakciói és izomtónusa alapján készítenek. A magzat oxigén és tápanyag ellátottságának becslésére használják. Sajnos én is csak annyit tudok errõl, amit neten találtam. De ha megkérdezed az orvosod, szerintem szívesen elmagyarázza. :)

Az FMP a Fetal Movement Profile rövidítése, ami nyers fordításban magzati mozgás mintázat. Biophysical profile-ként láttam a legtöbb ezzel foglalkozó oldalon. Ez egy olyan teszt, amit a magzat általános mozgásai, légzõ mozgásai, reakciói és izomtónusa alapján készítenek. A magzat oxigén és tápanyag ellátottságának becslésére használják. Sajnos én is csak annyit tudok errõl, amit neten találtam. De ha megkérdezed az orvosod, szerintem szívesen elmagyarázza. :)


Mit jelent ha ctg eredmény reduktív?

Legjobb válasz: Az nem reaktív?

Az nem reaktív?
A kérdező hozzászólása: Nem! Reduktív!
sztem is reaktív! nem lehet h az orvos aki láttamozta, kicsit szórakozott volt? ...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mennyire volt szórakozós kedvében (kicsit betyárbeszédû), de ezt mondta az tuti! Én se hallotta még ezt a kifejezést és nem is találtam rá semmit itt a neten. Azért köszönöm a hozzászólásokat!

A CTG papíron melyik mit jelent? A felső a baba szívritmusa az alsó a fájások, vagy az a baba mozgása?

Most voltam el?ször, de a dokim csak futva tudta megnézni mert rohant szüléshez, és nem volt id?m megkérdezni ezeket. Annyit mondott hogy minden rendben, jövöhéten találkozunk.

Legjobb válasz: A felsõ a baba szívverése ami normál esetben 120-160 között kell hogy legyen. Az alsó a baba mozgása hogy milyen erõsen, sürün ficánkol. Bár nem vagyok doki, de szerintem teljesen jó a leleted.

A felsõ a baba szívverése ami normál esetben 120-160 között kell hogy legyen. Az alsó a baba mozgása hogy milyen erõsen, sürün ficánkol. Bár nem vagyok doki, de szerintem teljesen jó a leleted.
a felsõ a baba szive, az alsó a fájások, de jó nagy fájásaid voltak..nem érezted??ezzel lehet nem birod ki jövõhétig
Szia! Ezen gyönyörûen látszik, hogy a baba ébrenléti állapotban volt a CTG alatt, a felsõ görbe mutatja a szívhangját. Feltételezem, hogy mozgolódott közben rendesen, mert akkor felgyorsul és sûrûbb lesz a görbe. Alul a fájásokat láthatod. Ebbõl látszik, hogy valószínûleg még egyelõre nem lesz szülés, mert a szülési fájások úgy néznek ki, hogy teljesen szabályos idõközönként látsz egymás után több "hegyet", nálad ezek még elég össze-visszák és szabálytalanok. Ha szülési fájásaid lesznek, a görbe úgy fog kinézni, mintha szép hegyek emelkednének a papíron, jól elválaszthatóak lesznek egymástól, mind a 10 közeli értékrõl fog indulni. Nálam szülésnél 80-ig ment fel, általában 100ig szokott. Remélem segítettem! Élményekkel teli szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/090911/P9110119_www.kepfeltoltes.. Itt egy kép róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Idõnként mozgott a babám, de nem végig. Néha kinyomta valamijét. Fájást nem igen éreztem, néha egy kis szorító érzést, pedig ahogy itt olvasom a régi kérdések között, van aki 90 körül szül...nekem meg még néhol 100 fölé is felment volna. Bocsi hogy értetlen vagyok. Tehát akkor hogy is van? Ha a baba mozog azt alul látni és akkor fent is látni kell a szívfrekvencián, vagy ha alul fájások (nálam akkor jóslók) akkor a babának is magasabbnak kell lennie a szívfrekv.-nak?
Nem, alul nem a baba mozgásai vannak, hanem a fájások. A felsõ meg a szívhangja. Ha mozog a baba, sûrûsödnek, élénkebbé válnak a szívhangjai (ha mozog, gyorsabban ver a szíve - épp úgy, mint nekünk). A fájások erõssége már csak akkor számít, ha szabályosak, tehát az már tulajdonképpen a vajúdás.

Dr. Timmermann Gábor milyen orvos? Nőgyógyászati vizsgálatért, terhesgondozásért, szülésért mennyi a tarifa? A terhesgondozás pontosan mit jelent: vérvétel, ultrahang, CTG, magzatvízvétel, 4D is van nála, vagy a klinikán csinálja ezt?

Sajnos rossz tapasztalatom van más orvossal és nem akarom a gyerekem egészségét, életét kockáztatni. El?re is köszönöm mindenkinek az információt.

Legjobb válasz: Szia! Itt találsz az orvosról és a rendelésérõl információt: www. timmermann.hu

Szia! Itt találsz az orvosról és a rendelésérõl információt: http://www. timmermann.hu
Nekem jó a véleményem róla. Bár nem vagyok a betege, de egyszer beestem hozzá a vetélés. után és A-Z-ig elmagyarázott mindent hogy mi miért történt. Nagyon kedves volt és alaposan meg is vizsgált.
Egy barátnõm jár hozzá, nagyon alaposnak tartja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Utolsónak külön köszönöm a kimerítõ választ!!

Ma voltam ctg és a vizsgálat után azt mondta az orvos hogy a gyerköc egy kicsit radikar! Ez mit jelent?

Legjobb válasz: de bocsi azt mondta de utána az olsalamra forditott és utána azt mondta hogy jobb de az nem baj?

A kérdező hozzászólása: de bocsi azt mondta de utána az olsalamra forditott és utána azt mondta hogy jobb de az nem baj?
Talán az orvost kellene megkérdezni, nem? Bár õ is mondhatta volna, egyszerû ember honnan ismerne ilyen kifejezéseket.
Nem azt mondta, hogy bradikard? Mert akkor az lassúbb szívmûködést jelent!
2. vagyok. Hány hetes vagy? Lehet ez a gépnek a hibája is, nálam is volt olyan, hogy néha leesett a szívhangaja, ha megmozdultam. A babám mégis makk egészséges, itt alszik mellettem. A doki biztos mondta volna, ha baj van.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes terhes vagyok! Boldog babavárást mindenkinek!

A CTG-n melyik vonal mit jelent?

Legjobb válasz: Azt hiszem ez ugyanaz mint az NST. Akkor a felsõ a baba szívét mutatja, az alsó az méh összehúzódásait.

Azt hiszem ez ugyanaz mint az NST. Akkor a felsõ a baba szívét mutatja, az alsó az méh összehúzódásait.

Ma voltam ctg-n és a papiron egy rész bevan karikázva és azt mondták h ott bevolt szükülve. Ez mit jelent? pénteken töltöm a 40. hetet.

Legjobb válasz: Hogy a gyerek szívgörbéje lapos, azaz leginkább nem mozgott épp semmit, és ezért abból nem tudnak következtetni semmire. Nem gáz. Utalhat arra, hogy már nincs helye a bébinek, de ez a 40. héten reális.

Hogy a gyerek szívgörbéje lapos, azaz leginkább nem mozgott épp semmit, és ezért abból nem tudnak következtetni semmire. Nem gáz. Utalhat arra, hogy már nincs helye a bébinek, de ez a 40. héten reális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!