Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent CPU (30 db)

Mit jelent az a kifejezés a CPU-k-nál, hogy CPU Benchmark?

Legjobb válasz: A Benchmark programok azok letesztelik az adott hardvert pl. CPU, VGA, RAM stb. Úgy is mondhatnám, hogy megizzasztják. Például elkezdik számoltatni a processzorral a Pí értékét, és megnézik hány tizedesjegyig jutott adott idõ alatt, és mennyit tévedet. Eközben figyelik a mag hõmérségletét is. A teszt végeztével valamilyen logika alapján egy pontszámmal értékelik.

A Benchmark programok azok letesztelik az adott hardvert pl. CPU, VGA, RAM stb. Úgy is mondhatnám, hogy megizzasztják. Például elkezdik számoltatni a processzorral a Pí értékét, és megnézik hány tizedesjegyig jutott adott idõ alatt, és mennyit tévedet. Eközben figyelik a mag hõmérségletét is. A teszt végeztével valamilyen logika alapján egy pontszámmal értékelik.
Benchmark = lényegében teljesítmény tesztelés, ahol meghatározott feladatokat kell végrehajtani és a végén egy viszonítható pontozással igyekszik megmutatni az adott hardver képességeit. Legnépszerûbb banchmark program a 3DMark, ami mondjuk elsõsorban a GPU teljesítményre fókuszál. Ezen felül vannak mindenféle hardverre vagy akár egész rendszerre benchmark programok.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom minél nagyobb a kapott érték, annál jobb.Viszont néztem az Intel Core i5-4670K 3, 4 Ghz értékét ami 7530 és a AMD FX-8350 Black edition, 4 GHz értékét ami 9102, mégis 5/5 ember az intel i5 4670K-t ajánlja.
Nem olyan egyszerû dolgok ezek. Nyilván egy 4GHz-es FX, ha ki tudja használni az összes magját (és a benchmarkok általában erre gyúrnak), akkor erõsebb, de egy szálon az i5 jóval hatékonyabb, így 4 szálig bezárólag biztosan combosabb. Nem beszélve, hogy ha K-s a proci, akkor az is jól húzható és a fogyasztása is kellemesebb. Azaz összességében (mindent egybevéve) az i5 jobb.
Ha nyers erõ kell akkor AMD, ha pénz nemszámít Intel.
Itt több féle tesztben vannak összemérve a kérdezett procik (vannak több magot meg egy szálat használó tesztek is). Van amiben ez jobb, van amiben meg a másik... A diagramok mellé érdemes nézni a megjegyzést is, mert ahol másodperc alapú a mérés ott az alacsonyabb érték a jobb (lower is better). Cinebench 11.5 benchmarknál jól látszik, hogy az i5 egy szálon erõsebb 55%-kal, míg több szálon az FX nyer 11%-kal. Ez csak egy példa...
A link lemaradt: [link]
Pont ezért nem érnek semmit ezek a pontszámok. Ha az ember gépet akar, akkor van egy adott felhasználási cél. Megnézi az ember például ph-n hogy adott szoftverhez melyik a jobb, és az alapján dönt.
Ezeknek nincs értelem, mert a fejlesztõ az általa jobban kedvelt márkára nagyobb pontszámot fog a forráskódba írni. Szóval, mintha scriptelt lenne az egész. Valójában nem csak egy kicsit.

Mit jelent a bisoban a H/W monitornál h cpu speed? Slow Middle és Fast.

Ezek közül lehet választani. Baj ha leveszem slowra ?

Legjobb válasz: Ha a HW monitornál van, akkor talán CPU fan speed akarna az lenni, ez esetben a CPU hûtõ sebességét állítja. Ha lentebb veszed, akkor csendesebb lesz, de jobban melegszik.

Ha a HW monitornál van, akkor talán CPU fan speed akarna az lenni, ez esetben a CPU hûtõ sebességét állítja. Ha lentebb veszed, akkor csendesebb lesz, de jobban melegszik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! És ha fentebb veszem (fast) akkor az akkor több áramot vesz igénybe ?
Annyira nem, hogy látszódjon a villanyszámlán, amúgy igen.
A kérdező hozzászólása: És ha feljebbveszem akkor elõfordulhat az, hogy azt az árammennyiséget amivel több kell nem bírja a tápom és ezért kikapcsol a gép ?
Nem, annál jóval kisebb mennyiségrõl van szó.

A Phenom x4 960-asnak az FSB-je hány megahertzes? Mit jelent az hogy a cpu megtudja-e hajtani rendesen a videokártyát?

Legjobb válasz: nem FSB-nek hívják, amire te gondolsz, az a referencia órajel, ami 200MHz-es. nem mindegy, hogy milyen erõsségû CPU mellé raksz egy adott VGA-t, ezt jelenti, hogy ki tudja-e hajtani. ergo felesleges egy celeron mellé radeon 6990-est venni, de ugyanúgy pazarlás egy 2700k mellé berakni egy 6450-et. a lényeg az egyensúly (illetve ha már limit, akkor legyen CPU limit, az úgyis csak alacsonyabb felbontáson jön ki).

nem FSB-nek hívják, amire te gondolsz, az a referencia órajel, ami 200MHz-es. nem mindegy, hogy milyen erõsségû CPU mellé raksz egy adott VGA-t, ezt jelenti, hogy ki tudja-e hajtani. ergo felesleges egy celeron mellé radeon 6990-est venni, de ugyanúgy pazarlás egy 2700k mellé berakni egy 6450-et. a lényeg az egyensúly (illetve ha már limit, akkor legyen CPU limit, az úgyis csak alacsonyabb felbontáson jön ki).
A kérdező hozzászólása: köszi


CPU-201GLY CPU215 533MHz system bus Mit jelent a 215 a CPU után és mekkora a CPU (hány MHz)?

300MHz-et tudó CPU kell egy programhoz, de én ebb?l nem tudom kisakkozni, nekem magas, mint majomnak a villanyzongora. Kérlek, segítsetek! El?re is hálásan köszönöm!

Legjobb válasz: Valószinûleg ez egy 1.33GHz-s Intel procis "all-in" cucc lesz. Olyan, amin az alaplapra a proci is rá van integrálva. Így a 300MHz megvan. Ha nincs, akkor két eset lehet: vagy ellenõrzi a program telepítéskor/indításkor ezt, és nem települ fel/nem indul el. Vagy feltelepül, elindul. Ha elindul további két eset van: vagy kicsit döcög, akadozik, vagy tökéletesen mûködik.

Valószinûleg ez egy 1.33GHz-s Intel procis "all-in" cucc lesz. Olyan, amin az alaplapra a proci is rá van integrálva. Így a 300MHz megvan. Ha nincs, akkor két eset lehet: vagy ellenõrzi a program telepítéskor/indításkor ezt, és nem települ fel/nem indul el. Vagy feltelepül, elindul. Ha elindul további két eset van: vagy kicsit döcög, akadozik, vagy tökéletesen mûködik.
A kérdező hozzászólása: Igen, azaz, az az "all-in", amit írsz, 1.33Ghz-s! :) Köszönöm a válaszodat!
A kérdező hozzászólása: Még valami. 667MHz-es (?) RAM volt benne, 512MB. Vettem egy 1GB-os RAM-ot, szintén 667-est - és csak most olvasom, hogy úgyis leredukálja a system bus 533MHz-es sebességére. Akkor ugye nem kell kicseréltetnem az új RAM-ot, ha eddig is nagyobb MHz-es volt benne? Mivel azzal mûködött, nem is akartam volna kockáztatni, meg sajnos csak most szúrtam ki, hogy az 533MHz-es RAM is jó lett volna.
Minden memória tökéletesen mûködik a névleges frekvencia alatt. Olyan ez a 667MHz, mint az autó végsebessége. Nem hal meg, ha nem ott használod.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm normális, érthetõ, vicces, és igen szemléltetõ választ! Ez így tényleg érthetõ, nagyon köszönöm! :)

Mit jelent a CPU hûtõknél feltûntetett watt?

Lehet, hogy hülye kérdés, de ilyen számok szoktak ott lenni, hogy 5-600 watt. Ez gondolom nem a fogyasztását jelenti, de akkor mit?

Legjobb válasz: ekkora fogyaszátsú cpu-t képes le hûteni de olyanról hogy 50-600 wat ez csak vicc mert ilyen nincs !

ekkora fogyaszátsú cpu-t képes le hûteni de olyanról hogy 50-600 wat ez csak vicc mert ilyen nincs !
Akkora fogyasztású processzort képes stabilan hûteni.
Ami nem igaz mivel az én hûtõmnél 320W van feltûntetve mégis csak épp hogy képes megbírkózni egy 125W-os CPU-val :) marketing az egész
A felvett áram, és a leadott hõ nem ugyanaz. A processzoron a felvett áramra vonatkozó érték van. A hûtõn feltüntetett érték azt jelzi, mekkora a hûtés teljesítménye, azaz mekkora leadott hõt képes elvezetni. Az az 5-600 watt az lehetséges, mivel a leadott hõ nem egyenlõ a felvett energiával.
De igen egyenlõ. mivel a cpu-k fogyasztását jelenleg tdp-ben számítják ki tehát a leadott hõ alapján
ami valójában elèg pontos elvègre a cpu teljes fogyasztása a fèlvezetõ ellenállásának tudható tehát a teljes felvett áramoz hõ formájában kapjuk vissza

Mit jelent a CPU? Mert a proci hűtő elég nagy és hideg:O

http://kepfeltoltes.hu/130405/588309156N_vtelen_www.kepfelto..

Legjobb válasz: CPU = Central Processor Unit Ez a processorod. Speedfan nem mindig olvas ki, valós adatokat. Bios-ban nézd meg(ez is csak 70-80-ra pontos) Probléma lehet a rosszul felhelyezett hûtés! Hûtõpaszta a procira és mehet rá a hûtés. Ventilátor állapotát is nézd meg, ha már ott vagy!

CPU = Central Processor Unit Ez a processorod. Speedfan nem mindig olvas ki, valós adatokat. Bios-ban nézd meg(ez is csak 70-80-ra pontos) Probléma lehet a rosszul felhelyezett hûtés! Hûtõpaszta a procira és mehet rá a hûtés. Ventilátor állapotát is nézd meg, ha már ott vagy!
Elég magas ez a hõmérséklet. Pasztázd újra a procit.
"Pasztázd újra a procit." Érdekes mutatvány lenne annak, aki most tudta meg hogy mi az a CPU :)
Kissé magas az a hõmérséklet át kéne nézni a procinak a hûtését.
A kérdező hozzászólása: ujrapasztáztam 2órát ment és utána már be se kapcsolt. Most már szerelõnél van jövõ hétre kiderül mi volt a ludas. És tudom mi az a cpu-.-"
akkor mért ezt kérdezted? :"Mit jelent a CPU?" gyökérgyerek...
A kérdező hozzászólása: azért azt mert nem volt egyáltalán meleg a proci és körülötte. Igy ez a fos speedfan semmit nem ér... Kedden tudom meg mi volt a baj mert ugye újraindult pasztázás után is. Mindenen van garancia ugyhogy nem szenvedtem tovább vele. Kedden jelentkezem.
A kérdező hozzászólása: na végülis nem túlmelegedés volt a probléma hanem egyszerüen a BIOS-t kelett frissíteni azért indult ujra...

Mit jelent az hogy set max cpuid = 3?

Legjobb válasz: Állítsd a maximális cpu azonosítót 3-ra. Amúgy elég környezet függõ lehet a kijelentés hatása.

Állítsd a maximális cpu azonosítót 3-ra. Amúgy elég környezet függõ lehet a kijelentés hatása.
A kérdező hozzászólása: de hát az mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Core 2 Duo E6600 a procim mit fog csinálni vele?
Az FSB az gyorsítótár.azt lehet húzni.

Mit jelent a cpu, gpu limit?

nem azt hogy a vga tul er?s a procihoz és nem tudja kihasználni vagy tul er?s proci és a vga olyan régi elavult avgy valami hogy azt nem használja ki mit jelent ez mindig olvasgatok teszteket de még mindig nem vágom hogy ez micsoda ?

Legjobb válasz: Tegyük fel két munkás párhuzamosan dolgozik egy nagy gép két alkatrészén , egy harmadik pedig addig nem tud tovább menni,amíg ez a kettõ el nem végzi a dolgát,mert a két alkatrészt neki össze kell rakni.A kettõbõl bármelyik késik, a harmadik munkás miatta nem tud haladni . Na ez a harmadik a program,míg a másikak a gpu és a cpu.

Tegyük fel két munkás párhuzamosan dolgozik egy nagy gép két alkatrészén , egy harmadik pedig addig nem tud tovább menni, amíg ez a kettõ el nem végzi a dolgát, mert a két alkatrészt neki össze kell rakni.A kettõbõl bármelyik késik, a harmadik munkás miatta nem tud haladni . Na ez a harmadik a program, míg a másikak a gpu és a cpu.
Lehet kicsit sántít, de remélem azért érthetõ:)
A lényeg az, hogy a program sebessége általában a cpun vagy gpun múlik, de hiába gyorsa a processzorod, ha a gpu még nem végzett a dolgával, a programnak várnia kell. Ugyanez fordítva is lehet. Minden programnak megvan a cpu és gpu szükséglete, ha a géped teljesítménye ettõl eltér , akkor a program vagy az egyikre vagy a másikra fog várni..
A kérdező hozzászólása: köszöm tök jol magyaráztad akkor az a jo ha körülbelül teljesitményben hasonlo cpu/gpu párost vegyek, akkor egy phenom x4 965 mellé mi lenne a legjobb vga használtan 25 alatt

Mit jelent a következő? "Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed. CPU is unworkable or has been changed. Please recheck- CPU SOFT MENU"

Ezt írja ki a gépem bekapcsoláskor és ezután meg kell nyomjam az F1 billenty?t. Valaki lefordítaná? És megmondaná mit kell tegyek hogy visszaálljon az eredeti bekapcsolási mód. Pár napja van ez az F1-es nyomogatás.

Legjobb válasz: A rendszeridõ normális, nem áll vissza 200x. valamikorra?

A rendszeridõ normális, nem áll vissza 200x. valamikorra?
BIOS-ban állítsd át az összes boot device-t HARD DISK-re, nyomj egy resit és kész is :) nNeon voltam.
A kérdező hozzászólása: Második válaszolónak: leírnád lépésrõl lépésre hogy jutok el odáig?
Mikor elkezd tölteni a géped akkor kiírja hogy "press del to enter setup" nyomd meg a del-t és válaszd ki a BIOS-t, és ott már csak át kell állítanod a boot device-ket :) nNeon voltam :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!