Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent BV: (8 db)

Ma voltam orvosnál ez áll a kezelőlapon: bv:C:3000, ffi ök. Grav. Ut. Afv, szab. körny. Mit jelent? Rendben van minden?

Megtapogatott, azt mondta 10 hetes terhességet érez, igaz ma lettem 11 hetes! Uh-t nem csinált!

Legjobb válasz: BV az belsõ vizsgálatot jelent. A C:3000 az zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi. Férfiökölnyi méh szabad környezetben van (nincs benne semmi rendellenes). GRATULÁLOK!

BV az belsõ vizsgálatot jelent. A C:3000 az zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi. Férfiökölnyi méh szabad környezetben van (nincs benne semmi rendellenes). GRATULÁLOK!
Afv-ben: a méh helyzetét írja le szintén latinul. Ante flexio versio ez a normális helyzete. Magyarázat: a méhtest a méhnyakkal tompaszöget zár be, az egész méh pedig elõrefelé dõl. Tök jó ez az eredmény. A számok a méh méretét írják Ultrahang segítségével mérhetõ. Mérete változó, befolyásolja alkat, szülések stb.
Ut. uterus, méh
Gondolom a jövõ héten lesz uh, a 12 hetes genetikai, ugye? Furcsa, de nem példa nélküli, orvosa válogatja... 21 hetes
Szia! Én is ma voltam elõször. Nálam a Grav. után az áll hogy hány hetes vagyok. AFP van írva a dátumhoz amikor majd vérvételre kell mennem. Remélem tudtam segíteni, a többit nem értem de nézd meg jobban olyan rondán írnak ezek a dokik.
Szia! A C:3000 ha jól tudom, a méhszájra utal, abból arra, hogy zárva van (ez jó!), a ffi ök. a méh méretére utal, férfi ökölnyi, majd ebbõl lesz a csecsemõfejnyi, stb. Az Ut.Afv-t nem tudom, a szab.körny. szintén jó. Ja, kézzel rhességi kort megállapítani, ezért ténem lehet pontosan a vedt.te
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Az lenne a kerdesem, hogy mit jelent egesz pontosan a következö: Kolp: ép hám Bv. : Rendesnél nagyobb, puhább uterus Vuh. :Uterusban egy 4mm geszt zsák, szabályos szik hólyag. Korábban szekunder amenorrheam volt ez jelenthet e veszelyt?

Legjobb válasz: Kolp=kolkoszkóp, az a mikroszkópszerû mûszer amivel a doki bekukucskál és megnézi a méhszájat. Az ép hám azt jelenti, hogy a méhszájon nincs semmi kóros látható elváltozás. bv= betapintásos vagy más néven manuális vizsgálat. Az átlagosnál puhább és nagyobb méh. Ultrahang vizsgálat: méhben 4 milliméteres gesztációs gyûrû. A terhességbõl ez amit elõször lehet látni az ultrahangon. A szikhólyagból lesz majd a baba.

Kolp=kolkoszkóp, az a mikroszkópszerû mûszer amivel a doki bekukucskál és megnézi a méhszájat. Az ép hám azt jelenti, hogy a méhszájon nincs semmi kóros látható elváltozás. bv= betapintásos vagy más néven manuális vizsgálat. Az átlagosnál puhább és nagyobb méh. Ultrahang vizsgálat: méhben 4 milliméteres gesztációs gyûrû. A terhességbõl ez amit elõször lehet látni az ultrahangon. A szikhólyagból lesz majd a baba.
A kérdező hozzászólása: Ez a diagnozis normális, ha az orvos 5 hetes terhességet állapított meg? Elsö baba és nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen:)
a secunder amennorrhea azt jelenti hogy másodlagos vérzéskimaradás.. álltalában terheseknél irják. az 5 mm-s zsák meg a ..zsák, de még nem látnak benne babát, mert kicsit, biztos vissza kell menned még uh-ra nem? a Kolp: az a méhszáj. Vuh: vaginális uh hüvelyi.

Mit jelent a Bv:2, 1, 1, 0?

Legjobb válasz: Bv: belsõ (hüvelyi) vizsgálat: 2110 a cervixindex (méhszájindex). Az elsõ szám a méhszáj hossza, ami alapvetõen 3 cm, tehát ez Neked már egy cm-t rövidült a többi pedig a méhnyak nyitottsága, kívülrõl befelé haladva. Vagyis esetedben a külsõ méhszáj egy cm.re nyitott, de a belsõ még zárt. Összességében ez még egy szülésre éretlen méhszájstátusz, de valami azért már elkezdõdött, nem teljesen megtartott, és nem is teljesen zárt. Remélem, érhetõen írtam! Minden jót! 7 hetes szülésznõ kismami

Bv: belsõ (hüvelyi) vizsgálat: 2110 a cervixindex (méhszájindex). Az elsõ szám a méhszáj hossza, ami alapvetõen 3 cm, tehát ez Neked már egy cm-t rövidült a többi pedig a méhnyak nyitottsága, kívülrõl befelé haladva. Vagyis esetedben a külsõ méhszáj egy cm.re nyitott, de a belsõ még zárt. Összességében ez még egy szülésre éretlen méhszájstátusz, de valami azért már elkezdõdött, nem teljesen megtartott, és nem is teljesen zárt. Remélem, érhetõen írtam! Minden jót! 7 hetes szülésznõ kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor most pihennem kell, hogy ne nyíljak ki még jobban? Mennyit sétálgathatok? 35 hetes vagyok.
Ettõl nyugodtan csinálhatod az eddigieket. Ha keményedést, fájásokat érzel, pihenj meg. Azzal csak könnyebb lesz Neked a vajúdás, ha nem a nulláról indulsz!

Mit jelent a visszatérő rémálom, amiben a legnagyobb félelmünk van? (bv. Lent)

Gyakran visszatér az az álom, ameyben betörnek hozzánk, ez már a való életben is sokszor megtörtént és a legutóbbi(kb fél éve) óta rendszeresen erről álmodom. Mit jelent, mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: Nem jelent semmit, nem dolgoztad fel és csak valakivel meg kéne beszélned, és meg kéne teremteni a biztonság érzetet számodra.

Nem jelent semmit, nem dolgoztad fel és csak valakivel meg kéne beszélned, és meg kéne teremteni a biztonság érzetet számodra.
A batörés olyan kiszolgáltatottá tesz. Megsértik a legszemélyesebb intim szférádat, behatolnak ártó szándékkal a területedre. Olyan, mintha megerõszakolnának... Fel kell dolgozni. És rácsot kell szereltetni. Miért törnek be olyan gyakran hozzátok???
A kérdező hozzászólása: van rácsunk minden ajtón és ablakon, csak szétfeszítették, egyébként nem tudom, könyvelõ iroda van a lakásukban, mert a szüleim könyvelõk, valószínûleg ez a hír már "elterjedt".
És a szüleidet nem aggasztja ez? Egy könyvelõtõl mit lehet ellopni? A könyvelését? Hülyeségeket álmodsz. Beszélj a szüleiddel. Ha baj van, õk megoldják.
A kérdező hozzászólása: Aranyos:) a könyvelõ nem papírral meg tollal ·könyvel·, hanem laptopokkal meg gépekkel és a végterméket nem ·könyvelésének·hívják. Ez egy leegyszerüsítés. Anyukámmal élek és õ is fél, de már van riasztónk is, attól még visszatérnek az álmok..

Mit jósoltok erre? Szerintetek beindulhat ma? Mit jelent a BV:C:2111?

Kedd:kevés magzatvíz.Ha nem változik pénteken szülés megindítás.

Legjobb válasz: Beindíthatja, de egyáltalán nem biztos, hogy neked is be fog indulni a magzatvíz vizsgálattól. Szobatársaim már elõttem 1 héttel bent feküdtek a kórházban, mert lejárt a terminusuk, tehát a 40. hét letelt. Mindennap nézték nekik a magzatvizet, jártak NST-re, de egyiküknél sem történt semmi. Az orvos a megindítás mellett döntött, de az egyiknek elõtte pár órával spontán megindult a vajúdás... a másiknak indítani kellett. minden jót!

Beindíthatja, de egyáltalán nem biztos, hogy neked is be fog indulni a magzatvíz vizsgálattól. Szobatársaim már elõttem 1 héttel bent feküdtek a kórházban, mert lejárt a terminusuk, tehát a 40. hét letelt. Mindennap nézték nekik a magzatvizet, jártak NST-re, de egyiküknél sem történt semmi. Az orvos a megindítás mellett döntött, de az egyiknek elõtte pár órával spontán megindult a vajúdás... a másiknak indítani kellett. minden jót!
Szia! Nekem a magzatvízvizsgálat után 1-2 órán belül már elkezdett görcsölni a hasam menstruációszerûen, hogy ettõl-e, vagy csak véletlen egybeesés, nem tudom. De állítólag beindíthatja a szülést a vizsgálat.
nekem többször is nézték a magzatvizet, egyszer sem indult be tõle, a 42. héten szültem.

Mit jelent hogy BV: 2210? Mennyire van nyitva a méhszájam?

38 hetes terhes vagyok

Legjobb válasz: méhnyak 2 cm-re rövidült külsõ méhszáj 2 ujjnyi, középsõ méhszáj 1 ujjnyi, belsõ méhszáj zárt.

méhnyak 2 cm-re rövidült külsõ méhszáj 2 ujjnyi, középsõ méhszáj 1 ujjnyi, belsõ méhszáj zárt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válszt!!! :)

Mit jelent amit az orvos írt: VAG UH:nyálkahártyában egy 5, 5mm-es felritkulás látható. BV:Vastag hasfalmiatt nehezen megítélhető kp nagy méh avfl-ben szabad környezetben sejthető? Tezt negatív.

2 hét múlva VAG uh controll.Az orvos nem mondta,hogy mi a bajom.El?re is köszönöm a válaszokat.Azt hittem,hogy terhes vagyok.

Legjobb válasz: A felritkulás még lehet baba, szerintem, és ezért hívott vissza kontrollra!

A felritkulás még lehet baba, szerintem, és ezért hívott vissza kontrollra!
SZERINTEM BABA. MERT A DOKI LÁT VALAMIT. ÉS EGY TESZT POZI. SZOVAL BABA. ÉS NEMONDTA DOKI HOGY HÁNY MM-ES A MÉHNYÁLKAHÁRTYA?
Akkor az sajna negatív. :( A hexagon pedig a terhességi teszt márkája, (google alapján). Tarts ki még 2 hetet, és fény derül mindenre! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Amit én itthon csináltam az elsõ pozitív pár napra rá negatív lett(két különbözõ teszt).Annyi van ráírva, hogy HEXAGON negatív.
hát.. az érdekes. Mondjuk, olyan lehet, hogy felszívódott, de akkor elõbb-utóbb meg kell jönnie! De nem jött. Úgyhogy ezen ne idegeskedj! A terhességi teszted pozitív? Milyen tesztrõl írja a leleten, hogy negatív?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat de nagyon idges vagyok mert azt is mondta, hogy lehet hogy volt egy korai vetélésem de ezt nem értettem mert még nem is volt vérzésem eddig.
Attól még lehet pici, pláne, ha nem egészen félidõben volt a peteérésed. Szóval, nyugi, türelem a következõ UH-ig!
A kérdező hozzászólása: A doki kiszámolta 6 hetes, és április 8.-án volt a mensim
megint én: hány hetes lehetsz? utolsó mensid mikor volt?
szia, nekem is volt hasonló eset, mert nemtudtam én sem hogy terhes vagyok, vagyis sejtettem mert nem volt meg 2 honapja, mikor elmentem dokihoz, 9 hetes voltam és elvolt halva a magzat, embrio, de nekem mindjárt látták hogy baj van, és különös de nem véreztem, én sem, de azért még ne add fel!!

36 hetes kismama vagyok, tegnap voltam vizsgálaton és a papíromra azt írta a doki, hogy "Grav. s. 36. Bv.: C3111". Ez pontosan mit jelent?

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!

A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!
Ahogy az elõttem író is mondta, a grav 36 = 36 hetes vagy. a C3111 a méhszájra vonatkozik. Ezek szerint ha jól tudom a külsõ méhszályad zárt. C1111nél jelenti azt, hogy megérett a szülésre.
Szia! A C3111 a 3a méhnyak hossza.Az elsõ 1 a külsõ méhszáj, a második 1 a nyakcsatorna tágassága, a harmadig 1 a belsõ méhszáj tágassága.A GS a terhességi kor.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!