Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent 5 perces fájás (2 db)

Ma töltöm a 38. hetet. Enyhe menstruációs görcseim, derékfájásom van. Ez jósló, vagy készüljek a korházba? Eddig semilyen fájásom nem volt. Mit jelent az, hogy 5 perces fájások?

Köszönöm szépen. Els? babás kismama.

Legjobb válasz: Szia! Két dolog van amikor a kórházba kell indulnod! Vagy elfolyik a magzatvíz, vagy rendszeres 5-10 perces fájásaid vannak. Azt jelenti, hogy két fájás között rendszeresen 5 perc telik el kb, és ez így megy többször.

Szia! Két dolog van amikor a kórházba kell indulnod! Vagy elfolyik a magzatvíz, vagy rendszeres 5-10 perces fájásaid vannak. Azt jelenti, hogy két fájás között rendszeresen 5 perc telik el kb, és ez így megy többször.
Jól mondja az elsõ! A jóslók egy óra alatt elmúlnak, illetve nem sûrûsödnek, fokozódnak!Azért készülj az indulásra! Sok sikert, problémamentes szülést kívánok!
Szia! Én is 38 hetes elsõ babás vagyok, és nekem is sokszor vannak menstruációs görcseim, hol erõsebben hol gyengébben de aztán szûnik ez még csak elõjel.Ha mozgásra vagy helyzetváltoztatásra megszûnik és nem szabályos idõközönként jelentkezik ne rohanj a kórházba.Még én is nyugisan itthon viselem õket.Könnyû szülést!
Nekem enyhe 20-25 percenkénti fájdalmakkal kezdõdött, aztán folyamatosan erõsödött és gyakrabban jött. Már a 10 perceseknél fogod tudni, hogy itt az idõ, azt nem lehet eltéveszteni. Annyira nem fáj, de tudni fogod, hogy elindult, más dolog nem szokott így fájni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Úgy tûnik minden hajnalban több óráig vannak fájásaim, de ma délután is voltak. A pici meg keveset mozog. Nagyon szeretném már a karomban tartani. Nektek is boldog babavárást! Én az Uzsokiban szülök, és Ti?
A kérdésre már válaszoltak. Na hogy sikerült a szülés? Amúgy én Amerikában szülök majd.

Mit jelent az 5 perces fájás?

Els? babámat várom 39 hetes vagyok, de ez kissé zavaros nekem.

Legjobb válasz: A fájás kezdetétõl a következõ fájás kezdetéig 5 perc telik el.

A fájás kezdetétõl a következõ fájás kezdetéig 5 perc telik el.
Ha jön egy görcsöd, fájásod, figyeld az órát, hogy miután elmúlt, mennyi idõ után jön a következõ. Ha megfigyelsz kb. 10-12 ilyen fájást köztük kb. 5 perc (ez általában sosem PONTOSAN 5 perc, valamivel több, v. kevesebb), telik el, akkor ezt a jelenséget nevezzük 5 perces fájásoknak. Azt sem árt figyelni, hogy mennyi ideig tartanak maguk a fájások, ezek nagyjából 40 és 70 mp. között szoktak lenni. (nálam legalábbis így volt.:) ) Könnyû szülést és sok boldogságot! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, még csak egy-egy nyilallást érzek, ami 2-3 mp-nél nem tart tovább és csak nagyon ritkán jelentkezik. Akkor ez még nem az... pedig már nagyon várom. Nem igazán a fájdalmat, inkább magát az érzést...
Lassan készülhetsz a szülésre!
Amit te érzel, azok a jóslóak :) Nekem azt mondták, PONTOSAN 5 perc telik el két fájás között. Na én erre vártam, mert nekem nem voltak pontos idõszakok a fájások között, 1-2 perc eltérések voltak, s éppen ezért végül már a 3perceseknél, amik már fájdalmasabb fájdalmak voltak, mondta a férjem, hogy menjünk már a kórházba! Egy óra múlva már megszültem :) Úgyhogy úgy igaz, ahogy az elsõ válaszoló írta, nem pontosan 5 perc az az 5, lehet 6, és 4 is, de az tuti, hogy 40 és 70 mp-ig tart. Olyankor úgy érzed, görnyedned kell, le kell ülnöd, aztán letelt az a 40-70mp, és újra semmi bajod, majd hoppsza, megint görnyedsz, le kell ülnöd..na akkor már nézd az órát :) Nagyon sok boldogságot, kitartást és erõt neked és a babónak!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!