Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent 18 hetes (20 db)

Mit jelent 18 hetesen a cervix 50 mm? A szonográfus nő nem mondott semmit, az orvosomhoz pedig majd csak később megyek, emiatt nem szeretném fölhívni. Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: A cervix a méhnyakat jelenti. Ez a méhnek az alsó része. Ez fog majd a szülésnél megrövidülni. Ne aggódj, semmi baj azzal, hogy a cervix 50 mm.

A cervix a méhnyakat jelenti. Ez a méhnek az alsó része. Ez fog majd a szülésnél megrövidülni. Ne aggódj, semmi baj azzal, hogy a cervix 50 mm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

18. hetes UH-n a baba fejében 3 mm-es echo ciszta. Ez mit jelent? Baj lesz belőle, vagy tényleg természetes és majd felszívódik? Mitől van ez?

Legjobb válasz: Igen, a 18. heti Uh-n viszonylag gyakran látnak a magzatok agyában cisztákat, melyek legtöbbször ártalmatlanok és maguktól felszívódnak. Azért gondolom visszahívtak rendszeres kontrollra. Ne aggódj, nekem 2 ismerõsömnek is volt a babájának, és a 20. hétre már mindkettõnek majdnem teljesen el is tûnt, majt 25 hetesen már nem látszott!

Igen, a 18. heti Uh-n viszonylag gyakran látnak a magzatok agyában cisztákat, melyek legtöbbször ártalmatlanok és maguktól felszívódnak. Azért gondolom visszahívtak rendszeres kontrollra. Ne aggódj, nekem 2 ismerõsömnek is volt a babájának, és a 20. hétre már mindkettõnek majdnem teljesen el is tûnt, majt 25 hetesen már nem látszott!
Szia! Nekünk is láttak a 18.heti UH-on mindkét agyacskájában egy-egy ugyanilyen cisztát. Az agy természetes fejlõdési folyamatához tartozik, csak a véletlenen múlik, hogy épp látszik e az UH-on vagy nem. Semmilyen problémát nem okoz. Nekünk a 20.hétre teljesen felszívódtak. Nálatok is fel fog szívódni! Semmi ok az aggodalomra! Boldog babavárást! 22+4 km

Megfelelő méretek ezek egy 18 hetes babának? BPD: 46mm, OFD:57mm, Femur:31mm Mit jelent, h a placenta tapadása "mellső fali, mélyen. "?

Legjobb válasz: Mellsõ fali azt jelenti, hogy a méhlepényed elõl, a pocid felõl helyezkedik el. A mélyen pedig azt hogy eléggé közel van a méhszájhoz. Ami nem a legszerencsésebb, de még nem jelent rosszat. a baj az lenne, ha a méhszájra hajlik! És még nõ a méhed, így feljebb kerülhet. Ha belegondolok, hogy esetleg eddig sem jelentett problémát, már a 18. hétben vagy, így nem valószínû, hogy késõbb fog. A szüléskor pedig a dokinak kell mérlegelnie, hogy mennyire gond, ha természetesen szülsz. Méreteket pedig itt ellenõrizheted: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html Úgy látom, picit nagyobb a babód! Ami persze nem rossz nem kell megijedni! lehet csak el vagytok számolva! :)

Mellsõ fali azt jelenti, hogy a méhlepényed elõl, a pocid felõl helyezkedik el. A mélyen pedig azt hogy eléggé közel van a méhszájhoz. Ami nem a legszerencsésebb, de még nem jelent rosszat. a baj az lenne, ha a méhszájra hajlik! És még nõ a méhed, így feljebb kerülhet. Ha belegondolok, hogy esetleg eddig sem jelentett problémát, már a 18. hétben vagy, így nem valószínû, hogy késõbb fog. A szüléskor pedig a dokinak kell mérlegelnie, hogy mennyire gond, ha természetesen szülsz. Méreteket pedig itt ellenõrizheted: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html Úgy látom, picit nagyobb a babód! Ami persze nem rossz nem kell megijedni! lehet csak el vagytok számolva! :)
A méhlepényed elöl, a has felöli oldalon tapadt meg, ami a méhszájadat fedi valamennyire, de ez még feljebb kerülhet, még nõni fog a méhed. Ha nem megy feljebb, lehet belõle császár. Szerintem a méretek jók, nekem kicsit kevesebb volt, meg OFD nem volt, azt nem is tudom mi.
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html itt sok mindent megtudhatsz


Ma voltam a 18 hetes ultrahangon, és azt irták a papiromra, hogy a jobb kamrában echogén fókusz. Mit jelent?

Legjobb válasz: Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!

Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!
Az égvilágon semmit. Nem ártalmas a gyerekre, majd kinövi. Ha nem növi ki, az sem baj, max. 5 éves korára elmúlik, semmit nem okoz. Azt jelenti, hogy azt a foltot kicsit erõsebben veri vissza az ultrahang. Az esetek 90%-ában a bal kamrában látják, de néha elõfordul a jobban vagy mindkettõben is. Ne foglalkozz vele, fõleg ha az afp-d jó.

18 hetes kismama vagyok! Az AFP-m 1.85. Van mellette egy érték amit nem tudok mit jelent.46.9ng/mL Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Abbol a szambol szamoltak ki mindenfele egyeb szamokkal az AFP MoM erteket, ami neked 1.85 lett. Azaz az is az AFP, de egy masik mertekegyseg, vagy vmi ilyesmi :) Azt regebben hasznaltak, most mar inkabb a MoM-ot nezik.

Abbol a szambol szamoltak ki mindenfele egyeb szamokkal az AFP MoM erteket, ami neked 1.85 lett. Azaz az is az AFP, de egy masik mertekegyseg, vagy vmi ilyesmi :) Azt regebben hasznaltak, most mar inkabb a MoM-ot nezik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Na meg is talaltam pontosan: "A MoM értéket adott terhességi héten 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik."

Az, hogy a lepény érettsége 0, 18 hetesen mit jelent?

Jó ez v rossz? Mikor hogy fog megváltozni a terhességem során?

Legjobb válasz: Szia! az hogy még most 0 az éretség az jót jelent 18hetesen,ahogy telik mulik az idö ugy fog váltani 1 2 3 ra az hogy kinél mikor, az változo.

Szia! az hogy még most 0 az éretség az jót jelent 18hetesen, ahogy telik mulik az idö ugy fog váltani 1 2 3 ra az hogy kinél mikor, az változo.

Mit jelent ez? A 18 hetes uh. Papíromra azt írták: lepény elhelyezkedés: mellső fal fundusban. Ez jelent valamit? Rosszat vagy jót? Vagy nincs is jelentősége?

Csak pár napja fedeztem ezt fel és mivel az orvosom erről nem tett említést sem ezért kérdezlek titeket. 24hkm

Legjobb válasz: Semmit, legfelül van, ez a legjobb hely. :) gratulálok a babához! 25 hkm

Semmit, legfelül van, ez a legjobb hely. :) gratulálok a babához! 25 hkm
Elsõ baba, és a 2D állítólag jobb is a nem meghatározásához. Semmirõl nem vagytok lemaradva egyébként, annál nagyobb élmény lesz a 4D, ha mentek majd. :)
Neeeem, nem nõgyógyász, és Debrecenben élünk. :) Nem lesz fogadott orvosom, csak szülésznõm, így az orvos fogadós részhez nem értek, de az tuti, hogy a szülés engem is egyre jobban foglalkoztat... Szülésznõt fogadtunk, na meg bízom abban, hogy a tiszta élettani részéhez a férjem is ért valamennyit, hála Istennek. Eddig egyébként valahogy ezen nem gondolkoztam annyit, de 2-3 hete eléggé ez jár a fejemben, hogy mennyire fog fájni, hogy indul be, meg stb... Lassan kész a lakás meg a babaszoba is, gondolom nincs, ami lekötne... :D Tényleg jó itt beszélgetni egyébként, én is szeretem, plusz most kismama nem is nagyon van a környezetemben, csak kisgyerekesek. Te hol fogsz szülni?
Mi mindig 4D-n voltunk, 12 hetesen is, meg 18 hetesen is, meg most egy extrán (apukája doktor bácsi, és jobban át tudja nézegetni olyankor, na meg én is nagyon-nagyon szeretem). :) ) Ha akarod, privátban küldök egy képet, hogy hogyan festett ezen az uh-n, viszont már a 18 hetesen is mosolygott, ezen ásított, bekapta az ujjacskáját, forgott össze-vissza, és elég jó húsban van már! :) Játszott a zsinórral, a feje fölé emelte a lábát, aztán majdnem teljesen átfordult. Nagyon jó volt! :)
Igen-igen, kislány, nem is olyan "kicsi" már, a múlt heti 4D-s szerint 32 cm, és 702 gramm. :) Picit nagyobb, mint a kora, de egy tündér! :) ) Nektek? Megmutatta magát? :)
A kérdező hozzászólása: Na jó akkor látom nem vagyok egyedül. Ott Debrecenben a hozzátartozók meg az apuka bemehetnek szülés után látni a babát vagy csak üvegfalon keresztül? Hát ebben a kórházban van alapítványi szoba ami 1-2 ágyas, de azt már tényleg luxusnak gondolom. Meg talán nem is jó egyedül lenni, bár oda bemehet az apuka is napközben, de ha 6-ig dolgozik sokat nem érek vele.Én is remélem, hogy normális, tiszta emberekkel fogok egy szobába kerülni, meg nem ilyen hangos-hisztis anyákkal leszek.
Nálunk úgy van, hogy ha nem császár, akkor veled van a baba egész nap, már a szülés napján is, kb egy órára viszik el, utána csak akkor, ha külön kéred. Itt is vannak ilyen külön szoba dolgok, de kb. évekre le van foglalva. :) )) Pároddal fogsz szülni? :)
A kérdező hozzászólása: Hát igazából nem csak a kád hanem minden kék mivel a párom biztos benne, hogy fiú és hát akkor persze kék :D Nem sárga nem zöld, kék :) Halottam a szülésfelkészítõrõl bár én nem találtam róla semmit, itt írt nekem valaki az egyik kérdésemre, de én hiába kerestem rá a googleban semmi :( de megyek a dokihoz hétfõn és megkérdezem õt mert szülõszoba látogatást is szeretnék a kórházban, még is tudjam mikor mi következik és hova kell menni ha eljön a nagy nap :D Igazából azért is akarok orvost, mert nagyon félek a császártól, ha lehet szeretném elkerülni viszont ha ez a jobb megoldás a babának akkor nem akarom, hogy idegen orvos mûtsön. Lehet hülyeség, de engem még soha nem mûtöttek, inkább lekaparom a falat 12-16 órán keresztül, de nem akarom, hogy vágjanak.
Ó én nem értelek félre, hiszen látom a saját férjemet, és látom, hogy mennyire zsigerelik ki egy-egy ügyeletben. Tényleg borzasztó, és teljesen megértem a döntésed. Tuti, hogy nekem is lenne fogadott orvos, ha nem gondolnám azt, hogy a férjem észnél lesz és tudja, hogy mikor mi történik. Nem ez a szakterülete, de azért persze látott már pár szülést, meg ismeri a témát, és sok dolog van, amihez hozzá tud majd szólni. Szóval abszolút jó döntésnek érzem az orvosfogadást. :) Annyi jó még, hogy itt, ahol szülök, õ is sok embert ismer, meg mindenkitõl azt hallom, hogy jók a klinikai orvosok, tehát remélhetõleg mi is jót fogunk ki. Mi pont tegnap vettünk kiságyat, szõnyeget, pelenkázót, baldachint, ágynemût, lakás még szétverve, elvileg jövõ héten pakolunk vissza, onnantól tökéletes nyugi, gondolkozhatok a szülésen. Meg most kezdõdik majd itt ilyen szülésfelkészítõ, arra is eljárkálok majd, mert percre van tõlünk. Hátha felkészít kicsit. Felétek is tuti van ilyesmi! :) De tök jó amúgy ez a babának vásárolgatás, nem? :) ) Annyira tudom élvezni... :) Na hát most már akkor fiúnak kell lennie... Ha kék a kád, nincs mese! :D Egyébként én úgy tudom, hogy kislányt ritkábban tippelnek fiúnak, szóval jó esélyeitek vannak. :)
uuuu, én is attól tartok legjobban... nagynénémnek ikrei vannak, neki császármetszése volt, és olyan lassan gyógyult a seb szegénynek... mindenképp el akarnám kerülni. meg attól parázok még, hogy kivel kerülök egy szobába szülés után, meg lehet hülyeség, mert kicsi az esélye, de attól is félek, hogy a férjem ügyelni fog, mikor szülök... mert ha csak simán dolgozik, akkor bármikor el tud jönni, de ügyeletben... hát az necces... ajjj én nagyon remélem, hogy nem lesz császár... ne legyen már... :D
A kérdező hozzászólása: Szia. Nagyon aranyos :DDD
A kérdező hozzászólása: Az én orvosom elég fiatal, de nagyon becsületes, udvarias stb. bár a kórházért nem rajongok ahol szülni fogok mivel odatartozik, de ha õ is ott lesz nem lehet baj. Bár megmondom õszintén nagyon félek, nem a fájdalomtól meg ilyenek csak hát nem szül az ember mindennap :D Itt meg olyan jó kicsit beszélgetni másokkal. Ti Budapesten éltek? A férjed nõgyógyász?
A kérdező hozzászólása: Igen, küld el!!! Mondjuk az jó, hogy orvos. Nekem van magánorvosom, õ szokott uh. csinálni, de nem 4Dt. Meg a kórházban a kötelezõ uh. láttuk még csak. Elég jól kivehetõ volt már ott is csak hát még se olyan, mint 4D. Nagyon jó lehet már alig várom. Neked elsõ gyerek?
A kérdező hozzászólása: Voltál már 4D?? Látszott minden rendesen?Arcocskája is már látszott? Már úgy értem volt grimasz meg ilyenek? Én szeretnék menni, de azt olvastam, hogy a 26-27 hét közözött érdemes menni. Már 2 orvoson is kifogott, de mind a kettõ szerint fiú, bár közel sem biztos, de én is úgy érzem. Hétfõn megyek a dokimhoz õ csinál uh. ha azon sem mutatja meg magát akkor majd a 4D :D
A kérdező hozzászólása: Örülök, köszönöm :D Neked is! Nemét tudod már?
A kérdező hozzászólása: Szia. A vajúdásnál biztos bent lesz, de hogy a szülésnél ott lesz-e azt még nem tudjuk. Én rábíztam a dolgot, bár eleinte elzárkóztam tõle, hogy ott legyen, de minél jobban közeledik az idõ úgy érzem annál jobban szükségem van rá :) Õ meg már azt sem tudja mi van :D szegény. Nálatok bent lesz, ugye azt mondtad meg, hogy félsz attól, hogy ügyeletes lesz.

19 hetes kismama vagyok. A 18 hetes Uh-on a következő szerepelt:gyomortelődés jelenleg nem látható. A többi eredményem rendben volt. Mit jelent ez? Kell idegeskednem?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodj meg, ha gond lenne, azt mondták volna. Véleményem szerint ez annyit jelenthet, hogy épp most nincs a baba gyomra telítõdve. Ha gond lenne, akkor valószínûleg nem stimmelne a magzatvíz mennyisége.

Szerintem nyugodj meg, ha gond lenne, azt mondták volna. Véleményem szerint ez annyit jelenthet, hogy épp most nincs a baba gyomra telítõdve. Ha gond lenne, akkor valószínûleg nem stimmelne a magzatvíz mennyisége.
Semmi bajod, ne aggodj.
Szia! Nekem sem látszott a gyomortelítõdés és a vesemûködés sem, mert úgy helyezkedett el a kislánykám. A 20. héten visszahívtak controllra, és ott már mindent szépen megmutatott. Gondolom Téged is visszarendeltek. A hugom is így volt, de utána Neki is minden szépen látszott. Ne aggódj feleslegesen, nincs semmi baja a manócskádnak.
Ha a doki nem mondott semmit akkor rendbe vagy
15 hetes UH-n azt mondta az orvosom, hogy hátul mélyen tapad a méhlepény, ezért kímélõ pihenésre ítélt. Nem tudom neked ezt esetleg nem mondta? 18 khm
A kérdező hozzászólása: Nekem már a 12.héttõl kimélet van , akkor elérte a placenta a méhszájat.Már most kezd fentébb menni.Hála Akkor azt mondták h nem szabad bicikliznem, emelnem csak mx 3kg, hajolás és no sex. Te is el vagy tiltva ezektõl?
Emelgetnem nekem sem szabad, a házas élet nincs tiltva, óvatosan kell csinálnunk, hogy fel ne sértsük. A doki ennyit mondott. Jövõhéten megyünk a 19. heti UH-ra kíváncsi vagyok, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor te ebbe az esetbe szerencsésebb vagy. Párom már kész van.. :D Akkor egy idõsek vagyunk :D Jun 24 re vagyok kiírva és Debibe szülök. Kisfiu, kislány?
Értem, akkor te ebbe az esetbe szerencsésebb vagy. Párom már kész van.. :D Akkor egy idõsek vagyunk :D Jun 24 re vagyok kiírva és Debibe szülök. Kisfiu, kislány? Igen igen, de azért félek, hogy mi lesz jövõ héten.. :( Elhiszem, elég nehéz lehet, de ha úgy nézzük akkor megéri szüneteltetni :) Mi júni. 27-re vagyunk kiírva és Miskolcon szülök majd :) Egyenlõre nem tudjuk, hogy kisfiú vagy kislány, mert nem volt hajlandó megmutatni magát :) Ti tudjátok már? A nevekkel, hogy álltok?
A kérdező hozzászólása: Igen, mindent megteszünk h semmi ne legyen. Tegnap tudtuk meg, h kisfiú :D Ugy beszéltük meg ha kislány akkor én adom , ha kisfiú akkor én.HA lány lett volna akkor Lora lett volna. Kisfiú igy a Marcell, Márk, ZSombor merült fel, de majd kiderül h mit választ apuka . Szurkolok neked és nem lesz semmi baj. Boldog babavárást !
De jó :D Úgy látom még hasonló nevekben is gondolkodunk :) Mi a Marcellra szavazunk akkor ha kisfiú, ha kislány akkor pedig Amelita (ez lett volna a nevem, de valahogy még se és a párom azt mondta, hogy akkor legyen ez). A lányomnak mindig is különleges és ritka nevet akartam adni, mert az enyém is az, az anyósomé is és hát .. :) Ha nem lenne gond, akkor szívesen beszélgetnék veled még privátban. Most rohannom kell, de ha részedrõl oké, akkor valamikor rádírok :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük neked!
Nagyon szívesen!
Sziasztok! Ha nem társul semilyen más problémával, akkor felszívódik, de lehet végig megmarad, az sem baj! Ez nem szív probléma. Ezt genetikus mondta nekem! Nálunk is volt 16.héten a jobb, majd 2 héttel késõbb már a balba is láttak! Elõször teljes para, aztán megnyugodtam, nem foglalkoztam vele! Szép és egészséges kislányunk született, aki most 5hós! A védõnõ pedig elmondta, hogy egyre több babánál látható ez az izom, valószínû a mûszerek érzékenysége miatt, szinte már minden kimutatható, nem úgy mint régen! Semmi promléma nem lesz belõle! (Lehet nekünk is volt anno, csak akkor ezt még nem látták...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!