Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent 18 (85 db)

Szerintetek mit jelent? 18/F

Személyesen elmondtam egy lánynak hogy szeretem.Nem mondott rá semmit és időt kért hogy átgondolhassa.Majd két-három nap múlva facebookon küldött egy üzenetet amiben megírta hogy köszöni hogy elmondtam neki,meg hogy meglepődött és hogy nem tudja hova tenni és hogy nem tud értelmes dolgot reagálni ezért ne haragudjak. Arra lennék kíváncsi hogy ez a "nem tudom hova tenni " a lányoknál mit jelent?Lehet-e valamilyen folytatás? Amúgy ez előtt sok évig barátok voltunk és bennem ez átalakult szerelemmé.

Legjobb válasz: Nyilván õ benne pedig nem alakult át. Szeretné tovább folytatni barátként. Lehet, h van partnere. Jól megzavartad. :)

Nyilván õ benne pedig nem alakult át. Szeretné tovább folytatni barátként. Lehet, h van partnere. Jól megzavartad. :)
Elõszöris: Gratulálok! Úgy néz ki, találtál egy normális lányt, aki nem küldött el a halál f.aszára! (ritka manapság az ilyen) Másodszor: Jelentheti ez azt, hogy tetszel neki, de nem akar most kapcsolatot, ezért mérlegel. Vagy lehet hogy akar kapcsolatot, de nem veled. Vagy lehet hogy nem akarja feladni a barátságotokat a szerelemért. Szerintem kérdezd meg tõle hogy: "ezt hogy érted?"
Ez azt jelenti a lányoknál " nem tudod hova tenni" h sokkolta a hír de kb. úgy max 1 hónap után rendessen át tudja gondolni és akk majd elmondja h õ h látja a dolgokat , lehet h õ is szerelmes beléd és most annyira boldog h nem tudja hova rakni!!

Ha valaki kötekszik veled (viccesen felfogva), az mit jelent? 18/L

Legjobb válasz: Hát ha fiú akkor lehet h szimpatikus vagy neki.:D

Hát ha fiú akkor lehet h szimpatikus vagy neki.:D


Mit jelent 18 hetesen a cervix 50 mm? A szonográfus nő nem mondott semmit, az orvosomhoz pedig majd csak később megyek, emiatt nem szeretném fölhívni. Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: A cervix a méhnyakat jelenti. Ez a méhnek az alsó része. Ez fog majd a szülésnél megrövidülni. Ne aggódj, semmi baj azzal, hogy a cervix 50 mm.

A cervix a méhnyakat jelenti. Ez a méhnek az alsó része. Ez fog majd a szülésnél megrövidülni. Ne aggódj, semmi baj azzal, hogy a cervix 50 mm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Megfelelő méretek ezek egy 18 hetes babának? BPD: 46mm, OFD:57mm, Femur:31mm Mit jelent, h a placenta tapadása "mellső fali, mélyen. "?

Legjobb válasz: Mellsõ fali azt jelenti, hogy a méhlepényed elõl, a pocid felõl helyezkedik el. A mélyen pedig azt hogy eléggé közel van a méhszájhoz. Ami nem a legszerencsésebb, de még nem jelent rosszat. a baj az lenne, ha a méhszájra hajlik! És még nõ a méhed, így feljebb kerülhet. Ha belegondolok, hogy esetleg eddig sem jelentett problémát, már a 18. hétben vagy, így nem valószínû, hogy késõbb fog. A szüléskor pedig a dokinak kell mérlegelnie, hogy mennyire gond, ha természetesen szülsz. Méreteket pedig itt ellenõrizheted: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html Úgy látom, picit nagyobb a babód! Ami persze nem rossz nem kell megijedni! lehet csak el vagytok számolva! :)

Mellsõ fali azt jelenti, hogy a méhlepényed elõl, a pocid felõl helyezkedik el. A mélyen pedig azt hogy eléggé közel van a méhszájhoz. Ami nem a legszerencsésebb, de még nem jelent rosszat. a baj az lenne, ha a méhszájra hajlik! És még nõ a méhed, így feljebb kerülhet. Ha belegondolok, hogy esetleg eddig sem jelentett problémát, már a 18. hétben vagy, így nem valószínû, hogy késõbb fog. A szüléskor pedig a dokinak kell mérlegelnie, hogy mennyire gond, ha természetesen szülsz. Méreteket pedig itt ellenõrizheted: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html Úgy látom, picit nagyobb a babód! Ami persze nem rossz nem kell megijedni! lehet csak el vagytok számolva! :)
A méhlepényed elöl, a has felöli oldalon tapadt meg, ami a méhszájadat fedi valamennyire, de ez még feljebb kerülhet, még nõni fog a méhed. Ha nem megy feljebb, lehet belõle császár. Szerintem a méretek jók, nekem kicsit kevesebb volt, meg OFD nem volt, azt nem is tudom mi.
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html itt sok mindent megtudhatsz
lencse fókusztávolságát mi a szar az az obi?
A kérdező hozzászólása: objektív
A kérdező hozzászólása: kifejtenéd bõvebben??
A kérdező hozzászólása: kösz :)
A kérdező hozzászólása: de ezt kb mind tudtam, azt nem tudom, hogy hol/honnan kell mérni ezt a 18*1.6. 55*1.6 mm-t.
Tessék? Mit akarsz rajta mérni? Egy lencsés rendszernél a fókusztáv azt jelenti, hogy a párhuzamosan beérkezõ fénysugarakat a lencse tengelyétõl milyen messze lévõ pontba fókuszálja le a lencse. Objektíveknél ez bonyolultabb, mivel lencserendszert használnak, így a belsõ felépítéstõl függ, hogy az effektív fókusztávot honnan és hogyan kell mérni. (Az elsõ és hátsó fókusztávot egyszerû, de nem ezt adják meg.)
Ez nem fizikai dimenziója az objektívnek tehát nincs azzal összefüggésben, hogy milyen széles, vagy hosszú. Csak optikai padon mérhetõ.

Jogosult vagyok tankönyv támogatásra ha elmúltam 18 OKJ-s nappali képzésre járok és anyum egyedül nevel? Mit jelent az hogy: nagykorú és saját jogán családi pótlékra jogosult?

Legjobb válasz: "nagykorú és saját jogán családi pótlékra" Az vagy Te. Nagykorú vagy, és mivel közoktatásban tanulsz, családi pótlékra is jogosult vagy. Régebben, 18 éves korod elõtt a szüleid voltak jogosultak rá, de miattad. Most saját magad miatt vagy Te jogosult rá. Azt nem tudom pontosan, hogy jogosult vagy-e tankönyvtámogatásra. Ha eddig nem voltál, most sem lettél az, és abban sem vagyok biztos, hogy az OKJ-s könyvek tankönyvnek minõsülnek.

"nagykorú és saját jogán családi pótlékra" Az vagy Te. Nagykorú vagy, és mivel közoktatásban tanulsz, családi pótlékra is jogosult vagy. Régebben, 18 éves korod elõtt a szüleid voltak jogosultak rá, de miattad. Most saját magad miatt vagy Te jogosult rá. Azt nem tudom pontosan, hogy jogosult vagy-e tankönyvtámogatásra. Ha eddig nem voltál, most sem lettél az, és abban sem vagyok biztos, hogy az OKJ-s könyvek tankönyvnek minõsülnek.
A kérdező hozzászólása: hát van egy ilyen választási lehetõség a normatív TK-támogatásos papírban.. azért kérdeztem, "nagykorú és saját jogán családi pótlékra jogosult"...

Ma voltam a 18 hetes ultrahangon, és azt irták a papiromra, hogy a jobb kamrában echogén fókusz. Mit jelent?

Legjobb válasz: Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!

Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!
Az égvilágon semmit. Nem ártalmas a gyerekre, majd kinövi. Ha nem növi ki, az sem baj, max. 5 éves korára elmúlik, semmit nem okoz. Azt jelenti, hogy azt a foltot kicsit erõsebben veri vissza az ultrahang. Az esetek 90%-ában a bal kamrában látják, de néha elõfordul a jobban vagy mindkettõben is. Ne foglalkozz vele, fõleg ha az afp-d jó.

Mit jelent ez mondás? (18+)

egyik oldalon olvastam ezt egy fórumba és nem tom mit jelent? 'ha már a saját súlyától rácsuszik onantól nincs baj' ezt írta ott 1 pasi segitenétek ?

Legjobb válasz: Azért annyit leírhatnál,hogy miféle fórum volt ez és mirõl volt szó elõtte?Igaz,hogy odaírtad,hogy (18+),de ebbõl senki nem fogja neked megmondani,hogy mire gondolt az illetõ.

Azért annyit leírhatnál, hogy miféle fórum volt ez és mirõl volt szó elõtte?Igaz, hogy odaírtad, hogy (18+), de ebbõl senki nem fogja neked megmondani, hogy mire gondolt az illetõ.
Hát..ezt a gugliban sem találom, ergo nem létezik ez a fórum XD
Gondolom 'olyan' értelemben azt jelentheti, h ha már eléggé nedves a nõ... és talán eléggé súlyos (esetleg a túlsúlyosakat szereti), de ez csak tipp.
Gondolom azt, ha túl fiatal lányról ment a téma, hogy ha már akkora -rendelkezik akkora testsúllyal-, hogy magától rá tud csúszni a brére, és nem úgy kell ráemelni :D, már nincs baj. Ormótlan, gusztustalan dolognak tartom egyébként az ilyen megnyilvánulásokat... 22L
Szerintem lépj tovább, és foglalkozz valami értelmes dologgal...
fogalmam sincs mit jelent . -.- 15f
A kérdező hozzászólása: de létezik a fórum nem tom belinkelni mert ma már én se találom de tegnap még meg volt szex oldal volt csak forumos 1ik pali irta 1csajra h még túl fiatal és erre irták ezt
A kérdező hozzászólása: aham sztem is ez lesz de nem tom
A kérdező hozzászólása: thx

18 hetes kismama vagyok! Az AFP-m 1.85. Van mellette egy érték amit nem tudok mit jelent.46.9ng/mL Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Abbol a szambol szamoltak ki mindenfele egyeb szamokkal az AFP MoM erteket, ami neked 1.85 lett. Azaz az is az AFP, de egy masik mertekegyseg, vagy vmi ilyesmi :) Azt regebben hasznaltak, most mar inkabb a MoM-ot nezik.

Abbol a szambol szamoltak ki mindenfele egyeb szamokkal az AFP MoM erteket, ami neked 1.85 lett. Azaz az is az AFP, de egy masik mertekegyseg, vagy vmi ilyesmi :) Azt regebben hasznaltak, most mar inkabb a MoM-ot nezik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Na meg is talaltam pontosan: "A MoM értéket adott terhességi héten 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik."


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!