Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent áldozás/ első (2 db)

Mit jelent az hogy első áldozás?

11 éves lány vagyok(katolikus).A múltkor hallottam, hogy anya és a mama, beszélgettek valami els? áldozásról, meg rólam.... Mit jelent az els? áldozás?

Legjobb válasz: Az elsõ áldozás 3. os korodban történik . (kellene) Ekkor veszed magadhoz legelõszõr jézus testét, van ahol vérét is. Gondolom tudod mi az az áldozás. Minden ember aki áldozik, kb ebben a korban kezdi el, de fehér ruhába öltözve stb. Elsõ áldozás elõtt meggyónod bûneidet. Mint áldozás elõtt a gyóntatószékben. Remélem megértetted.

Az elsõ áldozás 3. os korodban történik . (kellene) Ekkor veszed magadhoz legelõszõr jézus testét, van ahol vérét is. Gondolom tudod mi az az áldozás. Minden ember aki áldozik, kb ebben a korban kezdi el, de fehér ruhába öltözve stb. Elsõ áldozás elõtt meggyónod bûneidet. Mint áldozás elõtt a gyóntatószékben. Remélem megértetted.
A kérdező hozzászólása: Igen köszi :) . Most olvastam valahol, hogy max 11éves korban vagy is 5.-esen vagy 6.-oson lehet.... Vagy már 3.-ba kellett volna :O?

Mit jelent az áldozás/ első áldozás? Ezt miért csinálják? Milyen vallásan?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Eucharisztia

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! sikerült megértenem mi is ez!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!