Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent rostokban (3 db)

Mit jelent az, hogy a húst rostjaira merõlegesen kell felszeletelni?

Legjobb válasz: amint a kezedbe veszed a hust, latod merre vannak a rostok benne. na erre merolegesen kell vagni. eletedben nem lattal meg kozelrol hust...?

amint a kezedbe veszed a hust, latod merre vannak a rostok benne. na erre merolegesen kell vagni. eletedben nem lattal meg kozelrol hust...?
Itt jól látszik a középsõ szeleten. http://1.bp.blogspot.com/__Gz9mOKywMU/TUGT7aj0hrI/AAAAAAAAAi..
A kérdező hozzászólása: De a csirkemellen ilyen rostok nincsenek, nem? :D
De, vannak (ezek az izomszálak és a csirkemell izom)
De például a csirkemellnél tök mindegy hogy vágod fel. A rágósabb húsoknál van jelentõsége, például a marhánál.
izomsorvadás
A kérdező hozzászólása: Nekem van olyan ismerõsöm akinek izomsorvadása van de õk nem úgy néznek ki mint én mármint én tudok rendesen mozogni meg minden csak éppen mindenem kiugrál a helyébõl, vállak, térdek, csípõk, ujjak, könyökök, bokák, állkapocs... végig mindenem. Egy meg gondolatlan mozdulat, fordulat és tehetem helyre a csípõm.. ha ásítok szinte minden alkalommal úgy marad az állkapcsom a térdkalácsom lecsúszkál oldalra, és van hogy úgy ébredek hogy a kezem felvan hátra csavarodva a nyakamig

Mit jelent a "rostokban gazdag étkezés"?

Illetve mi is az a rost?

Legjobb válasz: http://www.vital.hu/themes/health/rostok1.htm Szerintem itt kielégítõ választ kapsz a kérdésedre.

http://www.vital.hu/themes/health/rostok1.htm Szerintem itt kielégítõ választ kapsz a kérdésedre.
A rost egy szénhidrát, ami nem emészthetõ, tehát lebontás nélkül ármegy a gyomron. Így diétánál is korlátlan mennyiségben fogyasztható, kalóriatartalma 0. Telítettség érzetét kelti, ezért a kevesebbet tudsz enni a rostdús ételekbõl, illetve az emésztést és tápanyagfelszívódást lassítja, igy lésõbb leszel újra éhes, és stabilabb lessz a vércukorszinted. Fogyasztásuk mindenkinek ajánlott. Vannak zöldségek , amiknek a rosttartalma szinte 100% (pl:brokkoli) , de egyébb növényi eredetû ételek, gabonaszármazékok, magvak, barnarizs is sok rostot tartalmaznak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!