Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent már a fogamzást követő (2 db)

Mit jelent ez: "már a fogamzást követő 7-10 napon belül kimutatható a hCG hormon"?

Már tettem fel korábban egy kérdést a múltheti (csütörtöki) esetemr?l:A második aktus után az óvszer az oldalán szakadt ki,a párom még nem ment el amikor egy ici-pici lyuk keletkezett, valószín? hogy szárazságom miatt,próbáltam magamba helyezni,de nem sikerült és hallottam egy kis "pukk"-ot és azonnal kivettem és megnéztem...nem folyt semmi!"

Legjobb válasz: Ha épp akkor volt peteérésed, amikor a gumi kiszakadt, akkor onnan még 6-7 nap mire beágyazódik a baba. De a spermiumok akár 3 napig is életképesek odabent. Szerintem ha egy hete történt a dolog, akkor: 7-3=4 nap és hogy 10 legyen, az még 6 nap. Tehát ha egy hét múlva tesztelsz és véletlenül lett valami, akkor már jelezni fogja a teszt! Remélem, hogy minden úgy alakul, ahogy azt szeretnéd! Szorítok!

Ha épp akkor volt peteérésed, amikor a gumi kiszakadt, akkor onnan még 6-7 nap mire beágyazódik a baba. De a spermiumok akár 3 napig is életképesek odabent. Szerintem ha egy hete történt a dolog, akkor: 7-3=4 nap és hogy 10 legyen, az még 6 nap. Tehát ha egy hét múlva tesztelsz és véletlenül lett valami, akkor már jelezni fogja a teszt! Remélem, hogy minden úgy alakul, ahogy azt szeretnéd! Szorítok!
Szia! Szerintem ne izgulj, nagyon kicsi annak az esélye, hogy terhes vagy. A tezstet a kimaradt menzesz után érdemes megcsinálni, elõbb nincs elég hcg a szervezetdben, az csak a beágyazódáskor kezd el termelõdni.
A kérdező hozzászólása: megcsináltam a tesztet vasárnap, elsõ vizelet, negatív, de még mindig nem jött meg a mensi! A 34.dik napomon vagyok, alapból késik, nem 28 naposn szokott lenni, már minnyá kicsúszok a normális 36-ból:( Pedig nem vagyok ideges Már 14 napja történt az a dolog...

Mit jelent ez: "már a fogamzást követő 7-10 napon belül kimutatható a hCG hormon"?

ez azt jelenti, hogy az aktustól kell számítani a napokat, vagy a beágyazódástól?

Legjobb válasz: Szia! A hcg hormon csak akkor kezd el termelõdni, ha a megtermékenyített petesejt megtapad a méhfalon, ugyanis az embrió lepényszövete termeli. A hormon koncentrációja ilyenkor másfél naponta megduplázódik a szervezetünkben. Ez csak akkor mérhetõ a terhességi teszttel, ha egy bizonyos értéket elér. Ez inkább 10-12 nap a fogamzástól (a megtermékenyüléstõl) számítva. De sokan csak a nemvárt menstruáció napján csinálják meg a tesztet. üdv,

Szia! A hcg hormon csak akkor kezd el termelõdni, ha a megtermékenyített petesejt megtapad a méhfalon, ugyanis az embrió lepényszövete termeli. A hormon koncentrációja ilyenkor másfél naponta megduplázódik a szervezetünkben. Ez csak akkor mérhetõ a terhességi teszttel, ha egy bizonyos értéket elér. Ez inkább 10-12 nap a fogamzástól (a megtermékenyüléstõl) számítva. De sokan csak a nemvárt menstruáció napján csinálják meg a tesztet. üdv,
utolsó vagyok, elnézést, nem neked akartam írni a választ!
A fogamzas az az aktust jelenti ez esetben (bar tudjuk, hogy eltelhet akar 72 ora is az aktustol szamitva a fogamzasig) Ez altalaban a ciklus 14. Napjan tortenik, hangsulyozom, altalaban. Innen altalaban 10 napra mar kimutathato a hcg hormon, de inkabb 14 (a menstruacio varhato napja) mert akkor biztosabb a teszt, ami a hcg hormont mutatja ki, Kiegeszitve a fentieket:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek, hasznosak a válaszok! (:
Szép pozitív, gratulálok, bár nekem is lenne egy ilyen!! :)
Igen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!