Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent CRL: (15 db)

a baba ülõmagassága = fejtõl a popsiig
A 14.-ik hétig az uh vizsgálat során mindig a crl-értéket adják meg ez a baba feje búbjátol a popsijáig mért érték:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) )Hát még nagyon pici:) )
Igen! Ez jó érték! Az elején még lassan növöget, aztán lesz olyan hét, amikor megduplázódik a hossza. Nekem 5 hét 6 naposan 3mm volt, 9 hét 1 naposan 25 mm. Tényleg nagyon picikék! :-))

8hetes terhes vagyok és most voltam ultrahangon és ezeket az adatokat olvastam :Gs 42mm crl 13mm fhr 150 min Ezek az adatok jónak számítanak-e a rövidítések után már utána néztem tudom mit jelent csak azt nem hogy 8hetesen jók-e ezek az értékek?

Legjobb válasz: Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

Mit jelent ez: "CRL: 3 mm, s 5"? A doki a papíromra írta az UH vizsgálat alá. Azt tudom, hogy a kicsi 3 mm, de mire utal az "s 5"?

Legjobb válasz: szia..nem tudom,,nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj,ha nincs miért..mennyi idõs vagy?

szia..nem tudom, , nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj, ha nincs miért..mennyi idõs vagy?
Szerintem a terhesség korát!
Pontosan s. gravid:5-vagyis 5 hetes terhesen 3mm az embrió ülõmagassága.
Hát nem tudom, 5 hetesnek 3 mm-es embrió az elég nagy. Bár egyén válogatja, de 5 hetesen, még leginkább szinte csak a szikhólyag van. A 3 mm az már olyan 8-9 hetes terhességnek felel meg. Szerintem hívd fel a dokid és kérdezd meg, ha meg nincs orvosod, akkor menj vissza az ultrahangra és ott kérdezd meg, hogy az milyen érték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A doki 5 hetes terhességet állapított meg, legalábbis a méretei alapján ezt mondta. :) De felhívom, hátha okosabb leszek. :)

Mit jelent a Crl, Bpd, Nt?

Legjobb válasz: Crl: a baba ülõmagasságát jelenti. Bpd: fejátmérõ (haránt). Nt: tarkóredõ vastagságát jelenti.

Crl: a baba ülõmagasságát jelenti. Bpd: fejátmérõ (haránt). Nt: tarkóredõ vastagságát jelenti.
Elõzõ vagyok, ezen az oldalon találsz még rövidítéseket -- http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=tel..
A kérdező hozzászólása: köszönöm, azt hittem hogy a crl a hosszát jelenti
Nem mondott semmit az orvos? Szerintem nem jót jelent.
Utolsó(elõtti)vagyok:az a "most" a dokinál mit takar?Én 15 hónappal ezelõtt szültem a 3. babámat, a barátnõm 2 hónappal ezelõtt a 2.-at....ám Nála is KÖTELEZÕEN nézték az orrcsontot.Én és Õ is az Istenhegyi Klinikára jártunk a Hajdu Krisztina genetikus-nõgyógyászhoz.A helyedben én dokit váltanék, és megnézetném egy-korrekt, emberséges-hozzáértõ dokival a babámat.Jó egészséget kívánok Nektek
Utolsó... Nekem azt mondta , hogy most vita van róla és a protokollal jött... A mostani beszólása és viselkedése után erõs a gyanúm, hogy dokit váltok. Ha eszembe jut bõgni támad kedvem fõleg azért amilyen stílusban elõadta... meg hogy neki milyen fokozatú ultrahang paiprja van .... Mondjuk megijesztett mert talált egy amnion szalagot meg a baba egyik kezét nehezen találta meg....
Az a doki visszaadhatja a doktoriját.Tudvalevõ, hogy a terhesség ezen idõszakában vizsgált orrcsont hiánya vagy csökevényes fejlõdése utalHAT a Down kórra....
Szia! Én most voltam 12 hetes ultrahangon.Doki kioktatott, hogy orrcsontot nem is kell nézni... CSAK A TARKÓ REDÕT ...
A kérdező hozzászólása: Abban bízok, hogy elnéztek valamit hétfõn megyek és remélem azt mondják minden rendben
Az én kisebbik fiamnak is olyan volt, azt mondta a doki csinos, fitos orra lesz...ráadásul az integrált tesztem is pozitív lett Down kórra(1:120)Megcsináltattam az amniot, kiderült, hogy minden rendben.Ma már 5 éves, nagyon szép arcú, csinos orrú kis pasi.2 fiú+8.5 hónapos csajszi anyukája
A kérdező hozzászólása: Hát az lesz köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok
A 12. Heti genetikai a legfontosabb, pont az orrcsont miatt! Nekem a papírra ez volt írva:orrcsont jól látható! Aki azt írta, hogy 2, 5ig jó az téved, mert 3mm! Nekem 2.4 volt! Kombinált teszt megatív! Szerintem míg vN idõs, holnap menj és csináltass egy kombinált tesztet azonnal! 10.000ft volt az SZTKban! 13. Hétig talán még megcsinálják! 26hkm
A kérdező hozzászólása: Nem küldött a védõnõ sehova nem mondott semmit azt hiszem váltok is szerinte 12 hetes vagyok ma azt írták a papíromra 13 hét +1 nap nagyon remélem semmi baj nincs
szájpad hasadékra is utalhat a lapított orr.
Hát kombinált tesztet a 12. héten néznek, úgyhogy az már felejtõs. Nem mondta a védõnõ, vagy a doki, hogy ezeket mikor kell csináltatni? Én elmennék egy kontroll uh-ra, minél elõbb, 12. héten néznek genetikát.
A tarkóredõ jó, azt hiszem 2, 5 mm a felsõ határ, de a csökevényes orrcsont fura. Nem feltétlenül baj, de ilyenkor tovább szoktak küldeni egyéb vizsgálatokra.
A kérdező hozzászólása: Nem volt még kombinált 22 éves vagy és elvileg nagyon jó orvosnál voltam nem küldött sehova és nem is mondta hogy baj lenne
Elvileg az orrcsont nem léte, csökevényessége down kórra utalhat. Nem volt kombinált teszted? Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem mondott semmit :( remélem ha ez bajt jelent azért tovább küldött volna
A 12. válaszoló is én voltam, szóval tudom mi az, amikor valaminek a gyanúja felmerül....
Teljesen jó a mérete, ne aggodalmaskodj!:)
A GS: gestatios sack, igen a petezsákot jelenti :) jó ez a méret :)

CRL:21mm. Jobb oldalon CL. Mit jelent a CL? 9 hetes kismama vagyok, az orvosom ezt irta az ultrahang leletemre.

Legjobb válasz: ülõmagasság, a feje búbjától a popsijáig 21 mm :)

ülõmagasság, a feje búbjától a popsijáig 21 mm :)
corpus luteum=sárgatest hormon, a jobb petefészkedben termelõdik. Minden jót!
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html A terhesség korát az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.
Egy nap ide vagy oda, nem mindegy? :) Lehet nem akkor volt a peteérés, vagyis nem a 14. napon, csak a 16. napon, így 2 nappal fiatalabb a baba, mint a terhességi korod. Nekem a 12. heti uh-ig minden alkalommal 4-5 nappal mondtak kisebb babát és utána is számoltunk, annyival késõbb készült. Vigyázz magatokra!
a nagykönyv szerint egy 7-10mmes "baba" olyan 7hetesnek felel meg. nekem a 6+4hetes UH a CRL:5mm volt. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html én ezen az oldalon néztem az 1.babám is és jól számolt, és most is ezt nézem.a 12heti UH szerint is jók a számítások
Ebben a cikkben megtalálod az UH-k rövidítéseit! http://velvet.hu/poronty/2009/11/17/lmp_es_ofd_avagy_mit_mut..

12 hetes ultrahangon crl:55mm, NT:11, 7mm? Mit jelent az NT? Jók ezek az eredmények?

Legjobb válasz: Az NT= tarkóredõ. Ami 3mm-ig jó. Nincs az elírva neked?? Mondjuk, 1,17-re??

Az NT= tarkóredõ. Ami 3mm-ig jó. Nincs az elírva neked?? Mondjuk, 1, 17-re??
A crl a magzat hosszát jelenti, tehát már 5 és fél cm a BABÁD! Az nt-t nem találtam sehol...Próbáld meg a google keresõjébe beítni, hogy "ultrahangos rövidítések", és egy csomó választ találsz rá!
én ugy tudom, hogy az NT a tarkóredõ, de az semmiképp sem hosszabb, mint a gyerek, szóval szerintem is elírták és 1, 17 mm a legjobb 3-4mm-tõl "markáns", vagyis lehet abnormális!
A kérdező hozzászólása: Hát lehet hogy elírták!!!Holnap visszamegyek a terhesség gondozóba, és kérek még egy beutalót ultrahangra!!!Azért ez durva hogyha ilyen sújosan elirja a doki!Még jó hogy van ez az oldal, meg Net!!Köszönöm a válaszokat!
Szerintem is menj vissza, ez azért tényleg nem kicsi baki... Biztosan minden rendben van!
Szia ezen az oldalon megtalálsz minden adatot a baba méretekrõl tájékoztató jelleggel és rövidítésekkel: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat 15+5 napos kismama

Mit jelent magyarul: BFD, HC, CRL, AC? Internetes oldalt esetleg ha tudtok.

Legjobb válasz: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr..

http://www.ultrahangvizsgalat.hu/index_a.php?akt=7 http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html A második magzati mérettáblázat, gondoltam az is érdekel :) Helga
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!