Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent ájtatos szó (1 db)

Mit jelent az "ájtatos" szó?

Legjobb válasz: Eredeti értelmében áhitatos, hitbuzgó, gyakran imádkozó hívõ. Van azonban egy némileg gúnyos felhangja is. Ájtatos az is, akit a környezete ál-áhitattal, álszentséggel vádol. A szövegkörnyezet dönti el a tartalmát, azaz a szövegbe ágyazva derül ki, hogy milyen értelemben használjáa az, aki a szájára veszi a szót. (Manapság az utóbbi értelemben gyakrabban használt) üdv.: hegedor

Eredeti értelmében áhitatos, hitbuzgó, gyakran imádkozó hívõ. Van azonban egy némileg gúnyos felhangja is. Ájtatos az is, akit a környezete ál-áhitattal, álszentséggel vádol. A szövegkörnyezet dönti el a tartalmát, azaz a szövegbe ágyazva derül ki, hogy milyen értelemben használjáa az, aki a szájára veszi a szót. (Manapság az utóbbi értelemben gyakrabban használt) üdv.: hegedor
Ájtatos, vagy állhatatos? Mert az állhatatost is hallottam már ájtatosnak. És az állhatatos azt jelenti: kitartó.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha Nick Jujicic meghal, a Mennyben lesznek kezei, és lábai?

7

Miért csodálkoznak azon, hogy egyre kevesebb vallásos ember van miközben már egy keresztelésért is több tízezret elkérnek a papok?

Ez is szinte már csak a pénz körül forog...
nem csodálom,hogy sokan elvesztették a hitüket.
Még is miért van ez az egész vallás dolog?
Van egyáltalán helyes vallás?
Vagy mindenkinek egyénileg kéne megtalálni a lelki békéjét nem pedig "fohászkodni" valakihez?

15

Az eredendő bűn tanítása nem eredményez negatív énképet (bűnös vagyok, gonosz vagyok) és alacsony önértékelést (nem vagyok szeretetre méltó, csakis Jézus elfogadása által, stb. ) az emberben? Részletek a kifejtős részben.

Azt tudom, hogy a Bibliában az áll, hogy mindenki bűnös, és csak Jézus képes ettől megváltani.

Mi közöm van nekem akár Ádám, akár a szüleim bűnéhez?
Hogy lehet ezt "örökölni"?

De olyan, mintha ezt manipulálásra simán használhatnák és használják is.

De közben ugye vannak más vallások, ahol azt mondják, hogy mindenki a saját bűnéért felelős, vagyis nincs az ún. eredendő bűn.
Ez nekem sokkal reálisabb.
Mi közöm nekem másnak olyan bűnéhez, amiben magam nem vettem részt, sőt meg sem születtem még?

31

Volt már nektek olyan, hogy tanultok kellett volna vagy bármi mást de helyette el kellett menni misére vagy összejövetelre vagy Istentiszteletre?

mit csináltatok ekkor ha nem akartatok menni?

9

A reformátusok miért ítélik el a modern zenét, dicsőítést? Nálatok vannak jó ifjúsági programok, vagy csak a középkori énekeket nyomatják?

4

Ti voltatok már a Csillagponton? Ha igen, mi a véleményetek róla?

Csak azért kérdezem, mert azon filózok, hogy idén menjek-e. Még nem voltam. 2 napra mennénk az egyházzal, mert utána egyből van szintén egyházi berekfürdői tábor. Szerintetek megérné elmenni?

2

Van itt olyan ember, akit pánikbetegségből hozott ki a hite?

úgy értem a megtérése által megszabadult, és megértette mi történt vele bibliai értelemben?

4

Mikor találkoztál először Istennel?

Azt szeretném, hogy írjátok le milyen érzés volt, amikor először megjelent nektek Isten, vagy amikor először hallották a hangját. És mit mondott nektek?

16

Miért lett a vallásos / istenhívő ember gúnyolódás tárgyává?

Engem a szüleim a testvéreimmel együtt vallásosan, a becsületes életre neveltek, tisztességes munkát végzek és nagyon sokan az ismerősök (nem barátok, legfeljebb haverok) közül is gúnyolnak. "Ez a gyerek elvan a maga kis világában..." Sokat hallom vissza a pedofil papok esetét, de az az ő személyes bűnük, nem az egész egyházé, nem???

8

El tudtok képzelni egy buddhista-keresztény elvekre épülő hitet? (nem ártani-szeretni-Istenben hinni)? Milyen lenne?

Fanatikusak (hívők és ateisták) válaszát nem várom.

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!