Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent voltam (296 db)

Ez mit jelent? Voltam dokinál. Azt mondta, hogy tapintásra pozitív (terhes), de nem eléggé vastag a nyálkahártya. Az UH-os doki szerint egyértelműen nem lát semmit (nem terhes).

Bár a nyálkahártyám 9,1 mm-es. hátsó falban egy 12 mm-es intramuralis myomagöm látható. Vettek vért,de hátf?n jön meg az eredménye. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ne parázz! Egy ismerõsömnek majdnem 4 hétbe telt mire látszott az uh-n a terhesség. Sajnos létezik ilyen is még én sem hallottam eddig errõl. Várd ki a vér eredményt!

Ne parázz! Egy ismerõsömnek majdnem 4 hétbe telt mire látszott az uh-n a terhesség. Sajnos létezik ilyen is még én sem hallottam eddig errõl. Várd ki a vér eredményt!
A hcg teszt pozitív? Ha igen, akkkor valószinû babás vagy.
A kérdező hozzászólása: gyorstesztet csináltam 1(+), 5(-).
A kérdező hozzászólása: Sajnos mire a + HCG tesztem megjött, addigra a baba már nem élt. Elvetéltem.. Ez feldolgozhatatlan!!!!!

Ez mit jelent? Voltam ultrahangon, nem egészen értem a leírtakat.

Sajnos nincs nálam a papír, de azt hiszem az áll rajta, hogy multicisztikus ovarium, meg hogy dominancia nem látható. Most vagyok az első Clostylbegites hónapom 12. napján, mondta a doki, hogy menjek vissza UH-ra, hogy nincs-e cisztásodás. Erre ez áll a papíron, de mikor rákérdeztem, azt mondta, nincsenek ciszták, minden rendben, csak épp domináns tüsző nem látszik. Tehát valószínűleg nem lesz peteérésem ebben a hónapban sem? Csak napi 1 szem Clostyt szedtem, most azt mondta, következő hónapban szedjek napi 2-őt. De ha már most is vannak ciszták...? Esküszöm, nem értem ezt. De akkor most vannak vagy nincsenek?! Legszívesebben hagynám az összes gyógyszert meg orvost a fenébe, egy normálisat sem lehet találni a környéken (kisváros, vidék) még magánban sem! Most azon gondolkodom, hagyom a Clostyt a fenébe, nem szedem be a 2. hónapot (félek a cisztáktól), inkább elkezdek gyógyteázni meg PreMens-t szedni (mert prog. hiányom is van, de azzal még egyáltalán nem akarnak foglalkozni), és csak szeretjük egymást a férjemmel, aztán majd összejön, ha akar. Annyira rágörcsöltem már most... Szerintetek mi legyen? És mit gondoljak a leleteimről? Ha hazamegyek, beírom pontosan, mi állt rajta.

Legjobb válasz: Elsõ körben PCOS-nek gondolnám, de nem vagyok orvos.

Elsõ körben PCOS-nek gondolnám, de nem vagyok orvos.
Ha nem tudsz másik orvoshoz menni, akkor szerintem keress egy webdokit az interneten, és másold be neki a leletedet.
policisztás ovárium akar az lenni. endokrin kivizsgálást javaslok, terheléses cukorral. Ne nõgyógyászhoz, endokrinológushoz menj.
Multicisztikus azt jelenti, hogy nagyon sok ciszta van a petefészkedben.Utána meg azt mondta a doki, hogy nincs ciszta?Ez érdekes.Próbálj meg az ügy érdekében másik dokit keresni, vagy én is javasolnám a webdokit.

Mit jelent? Voltam nőgyógyásznál rákszűrésen és azt mondta hogy méhnyak elváltozásom van. Még nincs meg az eredmény. Amit adott papírra ez van írva:11 és 1 óra között leukoplakia és mozaik! Nagyon bunkó volt és nem mondott róla semmit!

Legjobb válasz: 1. nyilván nem akart sem találgatni, sem ijesztegetni 2. menj el a házidokihoz, hogy értelmezze a leletet - tudnia kell 3. ha bunkó volt, keress másik nõdokit

1. nyilván nem akart sem találgatni, sem ijesztegetni 2. menj el a házidokihoz, hogy értelmezze a leletet - tudnia kell 3. ha bunkó volt, keress másik nõdokit
Nem volt bunko, de nem volt "rontgen" szeme, tehat az erdmenyt varja!
Ha csak azért érzed bunkónak, mert nem mondott bõvebbet, akkor nincs igazad. Várjátok meg a szövettani leleteket, addig felesleges találgatni. Többféle oka lehet egy ilyen elváltozásnak, a lelet eredményétõl függõen fogja majd eldönteni a további kezelést, esetleg mûtétet.


Múlt éjjel romeo és júlia történetéről álmodtam ugyanazt a sztorit amelyet shakespeare megírt. Az álmomban azonban nem én voltam a főhős hanem én voltam a halál. Mit jelent ez? Mármint mit jelent halálnak lenni?

Legjobb válasz: Most komolyan azon vitatkoztok, hogy van e halál a Rómeó és Júliában? Az õ álmában volt, a halált személyesítette meg, erre kell válaszolni. A válasz pedig az mivel minden ember egyed különbözik egymástól, legalábbis azon a szinten ahol az álmok tartalma eldöntõdig, ha egyáltalán eldöntõdig és nem véletlenül generált, hogy jelenleg nem lehet megmondani kinél mit jelent.

Most komolyan azon vitatkoztok, hogy van e halál a Rómeó és Júliában? Az õ álmában volt, a halált személyesítette meg, erre kell válaszolni. A válasz pedig az mivel minden ember egyed különbözik egymástól, legalábbis azon a szinten ahol az álmok tartalma eldöntõdig, ha egyáltalán eldöntõdig és nem véletlenül generált, hogy jelenleg nem lehet megmondani kinél mit jelent.
Ennyi erõvel levegõ is van a történetben, föld is, szerelem is stb.
Romeo és Júliában nincs halál, mint szereplõ xDDD Úgy, hogy az tuti nem lehettél. Másrészt meg az álmok nem jelentenek semmit...
A kérdező hozzászólása: nyilván nincs halál, mint szereplõ.. de attól még jelen van a történetben
Egy álomban minden szereplõ te magad vagy, gyakorlatilag szinte mindegy, melyikük szemszögébõl látod az álmot.
Tudom, hogy kissé inaktív már a kérdés, csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy a történet francia musical változatában van halál, mint szereplõ. :) )

Ma voltam nst-n. Tudom hogy az egyik eredmény ami 120 és 160 körül van a szívverése, de mit jelent a másik görbe mit jelent? 0 és 20 körüli érték körül mozgott.

Legjobb válasz: Az a fájásaidat jelenti. A 20 körüli érték azt jelenti, hogy nincsenek, vagyis amikor a gépre voltál kötve, akkor épp nem voltak. Üdv

Az a fájásaidat jelenti. A 20 körüli érték azt jelenti, hogy nincsenek, vagyis amikor a gépre voltál kötve, akkor épp nem voltak. Üdv
Fájás tevékenységet, ami még nem volt akkor.

Tudka valaki, hogy mit jelent? Laborban voltam mert 7 hetes kismami vagyok! Mit jelent, hogy Vérkép 5Part diff csoportnál a "wbc", "mch", "plt", és a neutrofil gran.

Legjobb válasz: a wbc magasabb,az mch alacsonybb a plt magasabb.Csak egy kis eltérés van mindnél.Akkor ez mit jelent?

A kérdező hozzászólása: a wbc magasabb, az mch alacsonybb a plt magasabb.Csak egy kis eltérés van mindnél.Akkor ez mit jelent?
WBC= összes fehérvérsejt szám MCH= vörösvérsejtek átlagos hemoglobin tartalma plt= vérlemezkék száma neutrofil glaucita= egy fehérvérsejt fajta, Mennyisége a szervezet védekezõ képességével függ össze. Valamilyne fertõzés, de terhesség esetén is magasabb lehet. Bõvebben itt: http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/ver.php

A múlthéten benne voltam a hányós hasmenős vírusba, nem ártott a babának? Mit jelent az hogy ma úgy láttam, meglenne dagadva, nagyobbodva az orrom?

35. hétben vagyok. Tegnap voltam UH-n, mindent rendben találtak, de nem említettem a hányást, mert azt hittem csak elrontottam a gyomrom, de ma a szomszéd is lebetegedett, meg a férjem is rosszul volt, innen gondoltam ma, hogy engem is ez támadott meg a múlthéten.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Én is átestem ezen a 25. héten, elég durván hánytam és ment a hasam. Kb egy hónap múlva mentem a dokihoz a szokásos vizsgálatra ahol mondtam neki, de azt mondta nem lesz semmi baj. Azóta többször is voltam UH-on is, minden rendben van velünk, már 38 hetes vagyok. Az orroddal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, bár szerintem nincs jelentõsége.

Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Én is átestem ezen a 25. héten, elég durván hánytam és ment a hasam. Kb egy hónap múlva mentem a dokihoz a szokásos vizsgálatra ahol mondtam neki, de azt mondta nem lesz semmi baj. Azóta többször is voltam UH-on is, minden rendben van velünk, már 38 hetes vagyok. Az orroddal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, bár szerintem nincs jelentõsége.

Mit jelent az az álmom amit most álmodtam, hogy két sms-s jött valakitől és arról tájékoztat, hogy meghaltak? (az biztos, hogy többen voltak)

Legjobb válasz: Valakinek a halálát megálmodni állítólag azt jelenti, hogy az illetõ sokáig fog élni.De ez az sms-es halál nem tudom mit jelent...Gondolom ugyan azt mint ha azt álmodjuk,hogy meghalt pl.a kutyám vagy meghal a keresztapám vagy ilyesmi,(bocsi hogya halálról ilyen flegmán beszélek) de szerintem nincs semmi különösebb jelentõsége...

Valakinek a halálát megálmodni állítólag azt jelenti, hogy az illetõ sokáig fog élni.De ez az sms-es halál nem tudom mit jelent...Gondolom ugyan azt mint ha azt álmodjuk, hogy meghalt pl.a kutyám vagy meghal a keresztapám vagy ilyesmi, (bocsi hogya halálról ilyen flegmán beszélek) de szerintem nincs semmi különösebb jelentõsége...

Mit jelent ez az Uh diagnózis? 26. Napon voltam, és kistesóra gyúrunk!

9em jön össze a 2. Baba, az első is nehezen, mert a fogogátló után 60-70 naponta jött meg. Most majdnem ugyanez a helyzet, csak 35-45 napra csökkent. Elkezdtük a kivizsgálást, 20. napi vérvétel szerint proogeszteron 0-39 ng/m. A 26. napi Uh szerint: normális, nagy méretű ovárium, mindkét oldalon közepes folliculusok, 12 mm méhnyálkahártya, folyadék nincs. Szerintetek van esély rá, hogy most hamarabb megjöjjön mint 45 nap? Doki szerint a méhnyálka vastagsága arra utal! Azt mondta, ebből nem derül ki, volt-e ovuláció, a vérpapírt nem látta, mert azt másik doki kérte, őhozzá erős hasfájás miatt szaladtam be tegnap. Arról se derült ki semmi, de az el is múlt magától legalább.:-) szóval a lényeg, ezek szerint valószinű nem volt ovu, de akkor mik a közepes méretű folliculusok? Megmaradt tüszők? Vagy ciszták? Vagy azt azért mondta volna? Köszi előre is!

Legjobb válasz: Szia! A folliculus tüszõt jelent. Ha neked 26-ik napon több közepes méretû van, az nem annyira jó. Azt hiszem, a progeszteron értéknél a határértéket írtad le, nem a saját eredményedet. :-) Ha ilyen hosszú a ciklus, az sajnos semmi jót nem jelent, szerintem keress fel endokrinológust, õ a hormonszakértõ. Nõdokik nem igazán értenek hozzá sajnos, és gyakran félrekezelik a betegeket. :-(

Szia! A folliculus tüszõt jelent. Ha neked 26-ik napon több közepes méretû van, az nem annyira jó. Azt hiszem, a progeszteron értéknél a határértéket írtad le, nem a saját eredményedet. :-) Ha ilyen hosszú a ciklus, az sajnos semmi jót nem jelent, szerintem keress fel endokrinológust, õ a hormonszakértõ. Nõdokik nem igazán értenek hozzá sajnos, és gyakran félrekezelik a betegeket. :-(
A kérdező hozzászólása: szia köszi a választ. az érték sajna jó, csak rosszul írtam: 0, 39 :(((((
Hát ez sajnos azt jelenti, hogy nem volt peteérésed. :-( Nagyon PCOS-nak tûnik. :-( Endokrinológus...
A kérdező hozzászólása: Már sajnos nekem is eszembe jutott... :( Tudtok esetleg ajánlani jót?
Én a mens mentisbe járok, Tüû dokihoz. Szerintem õ a legjobb. :-)
A kérdező hozzászólása: Írnátok nekem árakat? nem egyértelmû a honlapjuk számomra... :(
Ha jól emléxem, dokilátogatás 9ezer, terheléses vérvétel 5-10ezer között van. Pár havonta ennyit szerintem ki lehet bírni egy rendes kezelésért. :-) A hormonok azt hiszem, darabonként vannak meghatározva, és amíg nem tudod, miket kér a doki, addig nem tudok konkrét árat mondani. De mindig megmondják elõre, hogy mennyi lesz, amikor idõpontot kérsz. :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Csak gondoltam, néha legyen visszajelzés is: az akkori tüszõk szerencsére megértek, és rá két hétre pozitívat teszteltem! :D Használt a Mastodynon csepp meg az E vitamin :) ) Most már 10 hetes kismama vagyok! :) Minden jót nektek! :) Üdv: Niki

Ma voltam a 18 hetes ultrahangon, és azt irták a papiromra, hogy a jobb kamrában echogén fókusz. Mit jelent?

Legjobb válasz: Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!

Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!
Az égvilágon semmit. Nem ártalmas a gyerekre, majd kinövi. Ha nem növi ki, az sem baj, max. 5 éves korára elmúlik, semmit nem okoz. Azt jelenti, hogy azt a foltot kicsit erõsebben veri vissza az ultrahang. Az esetek 90%-ában a bal kamrában látják, de néha elõfordul a jobban vagy mindkettõben is. Ne foglalkozz vele, fõleg ha az afp-d jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!