Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent fundusa (35 db)

Mit jelent? Fundus: xy/3

Legjobb válasz: A méh fundusa (teteje) a processus xyphoideus (ez a szegycsont alja) alatt 3 harántujjal tapintható. Ez a 37. hétre jellemzõ

A méh fundusa (teteje) a processus xyphoideus (ez a szegycsont alja) alatt 3 harántujjal tapintható. Ez a 37. hétre jellemzõ
Elõzõ vagyok: a 37. illetve a 39. hétre is jellemzõ, hiszen a 38. héten van a legmagasabban (xy/2) utána már "leszáll", ahogy a köznyelv fogalmaz :-)
A kérdező hozzászólása: Micsoda??????Akkor nálam baj van?????? Csak 27.hétben vagyok!!!
Biztos nincs baj, lehet, hogy csak elkalandoztak a doki gondolatai :-) A 27. héten a köldök felett 1-2 határujjal járhat kb. a méhfenék, ennek jelölése 2/k. (Ezeket az adatokat egyébként a Szülészet-Nõgyógyászat egyetemi tankönyvébõl írtam ki Neked) De Te is biztosan érzed, hogy hol a méh vége, fõleg, amikor bekeményedik. Egészen biztosan minden a legnagyobb rendben!

Ez mit jelent FUNDUS: PX/4?

38 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia. PX=szegycsont latin nevének rövidítése. 4= 4 ujjnyira vagy 4 cm-re van a pocak= méh felsõ része=fundus a szegycsont alsó részétõl

Szia. PX=szegycsont latin nevének rövidítése. 4= 4 ujjnyira vagy 4 cm-re van a pocak= méh felsõ része=fundus a szegycsont alsó részétõl

19 hetesen jó eredmény a Cg2000 érték? Ikreket várok! Mit jelent: Fundus: 3/K

Legjobb válasz: A cervixindex alapállapotban 3000, ami azt jelenti, hogy a méhnyak 3 cm hosszú, és a méhszáj kívülrõl befelé haladva három pontban (külsõ - "középsõ" - belsõ méhszáj) egyaránt zárt, vagyis 0 cm-re nyitott. Nálad 1 cm-rel megrövidült a nyakcsatorna, de teljesen zárt. Ezzel a méhszájjal még akár túl is hordhatod, de azért figyelni kell, nehogy tovább rövidüljön, vagy elkezdjen tágulni. De ezt az orvosod biztosan tudja. Tudsz pihenni? Otthon vagy már? Melyik városban fogsz szülni (ha nem vagyok indiszkrét)? 30. hetes ikres kismami

A cervixindex alapállapotban 3000, ami azt jelenti, hogy a méhnyak 3 cm hosszú, és a méhszáj kívülrõl befelé haladva három pontban (külsõ - "középsõ" - belsõ méhszáj) egyaránt zárt, vagyis 0 cm-re nyitott. Nálad 1 cm-rel megrövidült a nyakcsatorna, de teljesen zárt. Ezzel a méhszájjal még akár túl is hordhatod, de azért figyelni kell, nehogy tovább rövidüljön, vagy elkezdjen tágulni. De ezt az orvosod biztosan tudja. Tudsz pihenni? Otthon vagy már? Melyik városban fogsz szülni (ha nem vagyok indiszkrét)? 30. hetes ikres kismami
Elõzõ vagyok és most látom, hogy még egy kérdésed van: a 3/K pedig azt jelenti, hogy a méh fundusa vagyis teteje a köldököd felett 3 harántujjnyival tapintható.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ! Igen itthon vagyok, és pihenek egész nap! Pesten fogok szülni! És Te?
Én is. Az I. Nõi Klinikán.


Mit jelent hogy a meh fundusa? es az hogy nekem az 3/K?

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.

A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.
Szia! Én úgy tudom a szám centit jelent. Elvileg a köldök alatt 3 centivel van.
Nem centit jelent a szám, hanem ujjnyi távolságot.
Köldök felett 3 ujjnyira van a méh teteje.

Szerintetek mit jelent ez: "a mellsőfalban a fundusban balra 1 db 9 mm körülírt solid képlet látható"?

Legjobb válasz: nem tudom midet vizsgálták, de a fundus az valaminek az alját, alsó részét jelenti latinul, de van ilyen mirigy is, h fundus mirigyek...

nem tudom midet vizsgálták, de a fundus az valaminek az alját, alsó részét jelenti latinul, de van ilyen mirigy is, h fundus mirigyek...
ha a szemedrõl van szó benne, az meg a szemfenéket jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és igazatok van, nem írtam, hogy hüvelyi ultrahang volt...
Én úgy tudom, hogy valamilyen szilárd anyag a solid képlet, amirõl egyelõre nem tudni, hogy mi pontosan.A fundus az méhfenék szerintem ebben a kontextusban.

A placenta a mellső falon tapad, a méh fundusában. Ez mit jelent? Ez jó vagy nem? Eddig mindíg csak az volt írva hogy a mellső falon tapad.36hkm

Legjobb válasz: A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.

A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.
Fundus=méh teteje, a legjobb hely:) . Mellsõ fal= hasfal felõl "A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkét választ, nagyon hasznos volt, elméletileg rendes szülésem lesz. :)

32 hetes kismama vagyok, az mit jelent pontosan, hogy fundus xy/3? Odáig megy, hogy fundus.

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét jelenti, a méh boltozatát. A szám pedig azt, hogy borda alatt hány ujnyira van (azt hiszem) én is itt olvastam, még nem találkoztam ilyen infóval elõtte.-) Mennyi idõs vagy? Mert annyit tudok, hogy kb 20 hetesen van a köldök magasságában.

A fundus a méh tetejét jelenti, a méh boltozatát. A szám pedig azt, hogy borda alatt hány ujnyira van (azt hiszem) én is itt olvastam, még nem találkoztam ilyen infóval elõtte.-) Mennyi idõs vagy? Mert annyit tudok, hogy kb 20 hetesen van a köldök magasságában.

Mit jelent, hogy kontraktilis gravid uternus fundusa: px/4?

34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A méh fundusa a szegycsont alatt négy harántujjnyira van!!Fundus=méhfenék

A méh fundusa a szegycsont alatt négy harántujjnyira van!!Fundus=méhfenék

Méhlepény a fundusban. Ez mit jelent?

Az első babámnál "össze-vissza tapadó" volt a méhlepény, de jobbára mellső fali. Volt, hogy egyik uh-on azt látták, hogy mellső falon van nagyobb részben, de rálóg a hátsó falra, aztán pár hét múlva csak a mellső falon, meg ilyenek. Szüléskor nem vált le, műtéttel szedték ki. Remélem ez a mostani lepény szépen leválik majd. De nem tudom, hogy akkor most hol is van? Mi az a fundus?

Legjobb válasz: Kedves elsõ! A fundus latinul feneket jelent.. :) A méh az uterus. Tehát a placenta valahol a "fenéki" részen tapadhatott :)

Kedves elsõ! A fundus latinul feneket jelent.. :) A méh az uterus. Tehát a placenta valahol a "fenéki" részen tapadhatott :)
A fundus a méhed teteje, tehát azt jelenti, hogy felül tapad a lepény.
A fundus az a méhed latinul.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez nem árulja el, hogy hol tapadt?
Na most aztán lett itt minden :) Tényleg méhfeneket jelent szó szerint a fundus, de ez igazából a méh teteje. http://en.wikipedia.org/wiki/Fundus_(uterus)
Nekem is azt írták, hogy a fundusban tapad. Megkérdeztem a dokit és azt mondta, hogy az a legjobb hely.A méh kicsit hasonlít a gyomorhoz(alakra), és van benne egy kis hajlat, pocak rész.Ez a belsõ vége a méhnek.Nekem azt mondta a dokim(persze poénból), hogy biztosra ment a manóka, onnan tutira nem esik ki! :D

Ez mit jelent? Mi a méh fundusa? 24 hetesen jó az x/y?

24 hetes vagyok és a dokim ezt írta ahhoz hogy a méh fundusa x/y , 20 hetes volt k/2 ez mi?

Legjobb válasz: Méh fundus=méhtest, felsõ, széles része. A k/szám, pedig azt jelöli, hogy a köldöködtõl hány ujjnyi távolságra helyezkedik el.

Méh fundus=méhtest, felsõ, széles része. A k/szám, pedig azt jelöli, hogy a köldöködtõl hány ujjnyi távolságra helyezkedik el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!