Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent 3000 (29 db)

Ez mit jelent? 3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi

Els? babás vagyok és szeretném tudni,hogy a méhnyak 3 ujjnyi az jót jelent-e!?

Legjobb válasz: Ez így van, ahogy elõttem írták.Még annyit, hogy mit jelentenek a számok: 3: 3 ujjnyi a méhnyak, nincs megrövidülve 0: zárt a külsõ méhszáj 0: zárt a középsõ méhszáj 0: zárt a belsõ méhszáj is Ha valamelyik pl. 1-re változik, az azt jelenti, hogy elkezd nyílni. Nagyon jó, hogy zárt vagy, ennek így kell lennie.A méhszáj a babát védi, hogy a méh üregébe ne juthasson fel semmi, lezárja.A szülés közeledtével pedig annak lehet majd örülni, ha nyílik, mert akkor könnyebb lesz megszülni.

Ez így van, ahogy elõttem írták.Még annyit, hogy mit jelentenek a számok: 3: 3 ujjnyi a méhnyak, nincs megrövidülve 0: zárt a külsõ méhszáj 0: zárt a középsõ méhszáj 0: zárt a belsõ méhszáj is Ha valamelyik pl. 1-re változik, az azt jelenti, hogy elkezd nyílni. Nagyon jó, hogy zárt vagy, ennek így kell lennie.A méhszáj a babát védi, hogy a méh üregébe ne juthasson fel semmi, lezárja.A szülés közeledtével pedig annak lehet majd örülni, ha nyílik, mert akkor könnyebb lesz megszülni.
Szia.Tökéletes eredmény, teljesen zárt a méhszáj és nincs megrövidülve a méhnyak:) ennek így kell lennie:-) Üdv
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Így van, ez a tök jó érték! :) Majd a terhesség vége felé fog rövidülni a méhnyak, és esetleg nyílni a méhszáj. Nekem mondjuk szülésig zárt volt a méhszáj, csak a méhnyak rövidült meg hétrõl hétre.
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!!!:-)

Mit jelent: 16 hetes terhes, ut nem kontr. norm alaptonus. 140/MIN FHR. BPD 33 mm-es norm flour. C=3000 ut f K/4?

Legjobb válasz: Az orvosod biztos meg tudja mondani, ha megkérdezed. Egyébként a 140 a szívverése, a BPD a fejátmérõje, a C=3000 zárt méhszájat jelent. Az utolsót nem tudom.

Az orvosod biztos meg tudja mondani, ha megkérdezed. Egyébként a 140 a szívverése, a BPD a fejátmérõje, a C=3000 zárt méhszájat jelent. Az utolsót nem tudom.
A K/4 a köldök alatt 4 ujjnyira helyezkedik a méh!

Kismamák! Mit jelent hogy a méhszáj 3000-es? Most voltam 11. héten ultrahangon, de a dokim csak annyit mondott, hogy minden rendeben, szépen fejlődik a baba.

A lepényr?l meg a köldök zsinórról semmit se mondott.Jöv?héten kedden megyek genetikai ultrahangra 3 ds-re a Bolgárkerék utcába ott csak mondanak valamit ezekr?l is vagy nekem kéne rákérdeznem?

Legjobb válasz: 3000-es méhszáj az teljesen zárt méhszájat jelent, ennek így kell lennie még egy darabig, normál esetben. A lepényrõl és a köldökzsinórról majd a genetikai ultrahangon már biztosan mondanak valamit, mert nekem ekkor már nézték az áramlást és ráírták a papíromra hogy hátsó fali lepényem van.

3000-es méhszáj az teljesen zárt méhszájat jelent, ennek így kell lennie még egy darabig, normál esetben. A lepényrõl és a köldökzsinórról majd a genetikai ultrahangon már biztosan mondanak valamit, mert nekem ekkor már nézték az áramlást és ráírták a papíromra hogy hátsó fali lepényem van.
ahogy 1.írta. amúgy a Bolgárkerék utcában profik dolgoznak, mindent meg fognak nézni és ráírják a papírra és el is mondják. de az UH közben nyugodtan kérdezhetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én is úgy gondoltam hogy ha az orvos valamit nem talált rendeben akkor szólt volna.Köszönöm a megnyugtatást!bolldog babavárást nektek!


Ma voltam orvosnál ez áll a kezelőlapon: bv:C:3000, ffi ök. Grav. Ut. Afv, szab. körny. Mit jelent? Rendben van minden?

Megtapogatott, azt mondta 10 hetes terhességet érez, igaz ma lettem 11 hetes! Uh-t nem csinált!

Legjobb válasz: BV az belsõ vizsgálatot jelent. A C:3000 az zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi. Férfiökölnyi méh szabad környezetben van (nincs benne semmi rendellenes). GRATULÁLOK!

BV az belsõ vizsgálatot jelent. A C:3000 az zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi. Férfiökölnyi méh szabad környezetben van (nincs benne semmi rendellenes). GRATULÁLOK!
Afv-ben: a méh helyzetét írja le szintén latinul. Ante flexio versio ez a normális helyzete. Magyarázat: a méhtest a méhnyakkal tompaszöget zár be, az egész méh pedig elõrefelé dõl. Tök jó ez az eredmény. A számok a méh méretét írják Ultrahang segítségével mérhetõ. Mérete változó, befolyásolja alkat, szülések stb.
Ut. uterus, méh
Gondolom a jövõ héten lesz uh, a 12 hetes genetikai, ugye? Furcsa, de nem példa nélküli, orvosa válogatja... 21 hetes
Szia! Én is ma voltam elõször. Nálam a Grav. után az áll hogy hány hetes vagyok. AFP van írva a dátumhoz amikor majd vérvételre kell mennem. Remélem tudtam segíteni, a többit nem értem de nézd meg jobban olyan rondán írnak ezek a dokik.
Szia! A C:3000 ha jól tudom, a méhszájra utal, abból arra, hogy zárva van (ez jó!), a ffi ök. a méh méretére utal, férfi ökölnyi, majd ebbõl lesz a csecsemõfejnyi, stb. Az Ut.Afv-t nem tudom, a szab.körny. szintén jó. Ja, kézzel rhességi kort megállapítani, ezért ténem lehet pontosan a vedt.te
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!

A kiskönyvemben a cervix score oszlopban mit jelent a 3000, illetve a 3100, mint érték?

Legjobb válasz: A 3000 azt jelenti, hogy nincs megrövidülve a méhnyak, 3 ujjnyi, valamint mindhárom méhszáj zárt. Az elsõ szám a méhnyak hossza, a második a külsõ méhszáj állapota, a harmadik a középsõé, a negyedik a belsõé. Ennek megfelelõen a 3100 azt jelenti, hogy a méhnyak még mindig 3 ujjnyi, de a külsõ méhszáj már kezd nyílni, egy ujjnyira nyitott. Terhesség elején 3000-essel kezdünk, szüléskor a méhnyak teljesen megrövidül, eltûnik, a méhszájak pedig öt ujjnyira (kb tíz centire) nyílnak, hogy a baba kiférjen.

A 3000 azt jelenti, hogy nincs megrövidülve a méhnyak, 3 ujjnyi, valamint mindhárom méhszáj zárt. Az elsõ szám a méhnyak hossza, a második a külsõ méhszáj állapota, a harmadik a középsõé, a negyedik a belsõé. Ennek megfelelõen a 3100 azt jelenti, hogy a méhnyak még mindig 3 ujjnyi, de a külsõ méhszáj már kezd nyílni, egy ujjnyira nyitott. Terhesség elején 3000-essel kezdünk, szüléskor a méhnyak teljesen megrövidül, eltûnik, a méhszájak pedig öt ujjnyira (kb tíz centire) nyílnak, hogy a baba kiférjen.

A lepény II. stádium és CC: 3000 az mit jelent pontosan, a kettő nem ugyanaz? Zárt a méhszájam, az biztos legalábbis csütörtökön még az volt.

Legjobb válasz: Nem, nem ugyanaz a 2-es stádium, és a C:3000. A 2-es stádium azt jelenti, hogy a méhlepény érése a 2. fázisba került. Ez úgy a 28. héttõl szokott bekövetkezni. 3. fázisban történik a szülés. A C:3000 pedig azt jelenti, hogy méhnyak 3 cm és a méhszáj zárt. Ez a legjobb érték.

Nem, nem ugyanaz a 2-es stádium, és a C:3000. A 2-es stádium azt jelenti, hogy a méhlepény érése a 2. fázisba került. Ez úgy a 28. héttõl szokott bekövetkezni. 3. fázisban történik a szülés. A C:3000 pedig azt jelenti, hogy méhnyak 3 cm és a méhszáj zárt. Ez a legjobb érték.
A két dolog egész mást jelent. Zárt a méhszájad és a méhlepény II. fokban érett, azaz elkezdett meszesedni.
Elsõ válaszolónak: Nem törvényszerû a III. fokban érett lepény a szülésnél. Van, aki I. fokban érett lepénnyel megy szülni. Bár tényleg ritka!

Mit jelent az hogy gravid uterus fundusa: px/5? 3000 a normoton méhfal? Mi az az álló burok?

30 hetesen ezek amúgy jók?

Legjobb válasz: Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.

Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.
nekem nem volt ilyen leletem de miért nem kérdezted meg az orvost? ha itt nem kapsz érdemleges választ javaslom keress egy nõgyógyászt a neten aki tud válaszolni rá. Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!

Ez mit jelent? C:3000, álló burok, kop. A bemenet felett.

főleg a kop. érdekelne, az mi? 21+4 hetes köszi :)

Legjobb válasz: 3000- teljesen zárt vagy még. Álló burok- nem folyt el a magzatvized, (még jó....), minden oké. Koponya a bemenet felett- MÉG nincs beékelõdve,(nem is kell neki ennyi "idõsen") az a "koponya a bementenél".

3000- teljesen zárt vagy még. Álló burok- nem folyt el a magzatvized, (még jó....), minden oké. Koponya a bemenet felett- MÉG nincs beékelõdve, (nem is kell neki ennyi "idõsen") az a "koponya a bementenél".
A kérdező hozzászólása: 21 hetesen a doki érzi, hogy a baba feje ott van lenn a méhszájnál? nem volt UH :O csak manuálisan megvizsgált.
A kérdező hozzászólása: szupi, hogy ennyi mindent tudtok, köszi, ment a zöld kezem.

29 hetes kismama vagyok! Mit jelent az hogy: 3/K. Kissé kontraktilis méhfal, C. :3000?

Legjobb válasz: Az elsõ kettõt, nem tudom, de a C:3000 azt jelenti, hogy méhnyak 3 cm, méhszáj zárva van. Terhesség alatt ez a tökéletes érték.

Az elsõ kettõt, nem tudom, de a C:3000 azt jelenti, hogy méhnyak 3 cm, méhszáj zárva van. Terhesség alatt ez a tökéletes érték.
Szia. 3/K: a méhed teteje 3 ujjal a köldök felett van Kissé kontraktilis méhfal: kicsit keményedik a méhed C3000: teljesen zárt méhszáj.

Cytológia: VN2/2631 Vv/Rv Ffiökölnyi grav. Ut. Afv-ben szab. körny. Cx:3000 Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Hat sokat nem tudok segiteni, de a ferfi okolnyi gravidtas azvterhesseget jelent szerintem, a c3000 meg zart mehszajat.

Hat sokat nem tudok segiteni, de a ferfi okolnyi gravidtas azvterhesseget jelent szerintem, a c3000 meg zart mehszajat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
A kérdező hozzászólása: Sokat segítettél!!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!