Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent: uterus méretei: (4 db)

Mit jelent ez: uterus helyzete afv. , mérete 88x32x44?

Legjobb válasz: Nem kell rákeresened a Google-ban. Uterus latinul: méh Afv-ben: améh helyzetét írja le szintén latinul. Ante flexio versio ez a normális helyzete. Magyarázat: a méhtest a méhnyakkal tompaszöget zár be,az egész méh pedig elõrefelé dõl. Tök jó ez az eredmény. A számok a méh méretét írják Ultrahang segítségével mérhetõ. Mérete változó, befolyásolja alkat, szülések stb.

Nem kell rákeresened a Google-ban. Uterus latinul: méh Afv-ben: améh helyzetét írja le szintén latinul. Ante flexio versio ez a normális helyzete. Magyarázat: a méhtest a méhnyakkal tompaszöget zár be, az egész méh pedig elõrefelé dõl. Tök jó ez az eredmény. A számok a méh méretét írják Ultrahang segítségével mérhetõ. Mérete változó, befolyásolja alkat, szülések stb.
Próbálj meg rákeresni a google-ban!

Mit jelent: az uterus méretei: 56x42 mm?

Legjobb válasz: Az uterus méhet jelent

Az uterus méhet jelent

Nőgyógyászati UH vizsgálat:uterus corp. Mérete: 49x37 mm endometrium vastags: 20 mm. Közötte ritkulások láthatóak. Jobb o. ovarium: 35x31 mm. Benne 25 mm-es echomentes rész. Bal o. ovarium: 27x21 mm. Douglasban folyadék nincs. Ez mit jelent?

Ezt a leletet kaptam ma az UH-on. Júniusban menstruáltam utoljára, azért küldött el a doki, viszont csak hétfőn tudok visszamenni hozzá, de addig megöl a kíváncsiság, hogy ez mit jelent.

Legjobb válasz: Annyira nem értek hozzá, nem vagyok orvos, de amit szerintem leszûrtem belõle: A méhnyálkahártya megvastagodott A jobb petefészkedben pedig van egy ciszta, és kissé megnagyobbodott. Az, hogy a Douglasban nincs folyadék, az teljesen normális. Nagyjából ennyit jelenthet. Hogy végül mi a diagnózis, azt nem tudom, sajnos várni kell az orvosra.

Annyira nem értek hozzá, nem vagyok orvos, de amit szerintem leszûrtem belõle: A méhnyálkahártya megvastagodott A jobb petefészkedben pedig van egy ciszta, és kissé megnagyobbodott. Az, hogy a Douglasban nincs folyadék, az teljesen normális. Nagyjából ennyit jelenthet. Hogy végül mi a diagnózis, azt nem tudom, sajnos várni kell az orvosra.
Babát szeretnétek? Amit én leszûrök belõle, hogy igencsak meg van vastagodva a nyálkahártya, a felritkulást több kismama gyanús embernél láttam, szóval ez kérdõjeles. és mellé amit én gyanítok, a sárgatest lehet az az echomentes rész. nem akarlak hitegetni, de hasonló leletek születnek kora terhesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! egyenlõre nincs betervezve baba, meg ha errõl lenne szó, csak mondta volna az UH-on az orvos :) mindenesetre holnap tud fogadni a doki, úgyhogy legkésõbb akkor minden kiderül!

Ma voltam orvosnál azt mondta fiatal terhes lehetek, mert nem látta teljesen (hátrahajló a méhem). Uterus nagyobb benne széles endoterium (18mm) látható, benne 7mm-es felritkulás van. Ez mit jelent pontosa? Jók a méretek? Nincs gond?

Kb hány hetes terhes lehetek?Neten kiszámoltam 6-7,de akkor miért nem látja jól?

Legjobb válasz: talán ahátrahajló méhed miatt nem látta jól,, de remélhetõleg a legközelebbi vizsgálaton már jól fogja látni, és azt is meg tudja majd mondani, hogy kb hány hetes lehetsz.

talán ahátrahajló méhed miatt nem látta jól, , de remélhetõleg a legközelebbi vizsgálaton már jól fogja látni, és azt is meg tudja majd mondani, hogy kb hány hetes lehetsz.
Nekem is igy volt az elsõ erhességemnél, 7 hetesen semmit nem látott az orvos, viszont a teszt szerint terhes voltam. Majd a 9. héten kellett vissuzamennem, és akkor má szívhang is volt, és látta a magzatot. gond biztos nincs, mert akikor véreznél, görcsölnél, stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!