Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent: uterus (67 db)

Ez mit jelent? Uterus:68x29mm . Endometrium 9mm. Koros keplet kismedenceben nem lathato.

Legjobb válasz: elsõ a méhed mérete (6x3-4x3-4 cm általában teljesen jó nem terhesen) és a második a méhnyálkahártya vastagsága ami viszont a ciklus alatt változik, tehát nem mindegy, hogy a ciklusod elején vagy végén 9 mm vastag

elsõ a méhed mérete (6x3-4x3-4 cm általában teljesen jó nem terhesen) és a második a méhnyálkahártya vastagsága ami viszont a ciklus alatt változik, tehát nem mindegy, hogy a ciklusod elején vagy végén 9 mm vastag
A kérdező hozzászólása: eltevesztettem 3mm

Mit jelent? Uterus fundusa xy/k, C:1000 álló burok, előlfekvő rész a bemenetre nyomva.

Legjobb válasz: ha jól tudom az azt jelenti h a lepény az elülsõ falon tapadt meg

ha jól tudom az azt jelenti h a lepény az elülsõ falon tapadt meg
szia ez nagyon szülési pozicióra utalo jel.inkáb kérdezd meg a dokidat. az a tuti amit õ mond.
Hány hetes vagy? Csak azért mert ez azt jelenti, hogy 2 cm-rel megrövidült a méhnyakad, viszont a méhszáj még zárva van.
A kérdező hozzászólása: 38 hetes vagyok.

Mit jelent a gravid uterus? És ha az a rendesnél nagyobb az jót vagy rosszat jelent?

Legjobb válasz: Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.

Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.
Miért egyértelmû, hogy vki tanult latint?????? :)
:) )))))Egyetértek az elõttem hozzászólóval!!!!!!
A legtöbb ember nem tanul latinul..... Az orvos biztos mondta volna, ha baj lenne, hogy nagyobb. Gratula...:-)
A gravid uterus azt jelenti, hogy méhen belüli terhességed van. A terhesség hatására a méh is növekedni kezd, ezért is tudják egy idõ után tapintással is megállapítani a terhességet. Mivel terhes vagy ezért nagyobb a méhed az átlagos (nem terhes) méhnél. Remélem, örülsz a babának.


Ma voltam hüvelyi uh-on, ezt a papírt kaptam: "R. nagy uterus afv. -ben. Endom. foll. fázisú 7 mm. Bal ov. -ban egy 15 mm-es legnagyobb foll. Jo. ov. jelenleg homogén. Szab. foly. nem látható. " Ez mit jelent?

Mikor lesz tüsz?repedésem? (Orvoshoz szerdán megyek.)

Legjobb válasz: A méhed (uterus) rendben van. Méhnyálkahártya (endometrium) 7mm, még nõhet (tüszõrepedéskor min. 9-10mm vastagságú lenne jó). A "foll fázisú" nem tudom, mit jelent. Bal petefészekben (ovárium) 15mm átmérõjû a legnagyobb tüszõ. Jobb petefészek most nem aktív. Szabad folyadék nincs: nem volt az elmúlt 24 órában tüszõrepedésed. A tüszõ bármikor megrepedhet, nekem általában 18-25 mm méretnél szokott. Naponta 1-2 mm-t nõ. Figyeld a reggeli hõmérsékleted, vagy használj tesztet.

A méhed (uterus) rendben van. Méhnyálkahártya (endometrium) 7mm, még nõhet (tüszõrepedéskor min. 9-10mm vastagságú lenne jó). A "foll fázisú" nem tudom, mit jelent. Bal petefészekben (ovárium) 15mm átmérõjû a legnagyobb tüszõ. Jobb petefészek most nem aktív. Szabad folyadék nincs: nem volt az elmúlt 24 órában tüszõrepedésed. A tüszõ bármikor megrepedhet, nekem általában 18-25 mm méretnél szokott. Naponta 1-2 mm-t nõ. Figyeld a reggeli hõmérsékleted, vagy használj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ!

Mit jelent ez az orvosi lelet? : kp tág hüvely, portio mellől, ép hámviszonyok. Kőzépnagy retroflectált uterus, szabad adnextáj!?

Nem rég voltam n?dr-nál de fogalmam sincs mit jelentenek ezek a fogalmak!!!

Legjobb válasz: Jáááj... A kp tág hüvely nem tág, hanem KÖZEPESEN tág hüvelyt jelent. Ami egy átlagos, nemi életet élõ nõnél normális - nem pedig gáz... Portio a méhnyakat jelenti, ép mellette a hám - tehát rendben van. Középnagy retloflectált uterus = közepes méretû méh, ami hátrahajló. Legtöbbünknek elõre hajló méhe van, de a hátrahajló sem gond. Egyesek szerint nehezíti a teherbeesést, más orvosok szerint egyáltalán nem. Szabad adnextáj= a petefészkek körül sem lehet semmi kórosat tapintani. Tehát nyugi: normális minden.

Jáááj... A kp tág hüvely nem tág, hanem KÖZEPESEN tág hüvelyt jelent. Ami egy átlagos, nemi életet élõ nõnél normális - nem pedig gáz... Portio a méhnyakat jelenti, ép mellette a hám - tehát rendben van. Középnagy retloflectált uterus = közepes méretû méh, ami hátrahajló. Legtöbbünknek elõre hajló méhe van, de a hátrahajló sem gond. Egyesek szerint nehezíti a teherbeesést, más orvosok szerint egyáltalán nem. Szabad adnextáj= a petefészkek körül sem lehet semmi kórosat tapintani. Tehát nyugi: normális minden.
Õ nem magyarázta el? Mondott olyat, hogy valami nem stimmelne? Mert ha nem, ezek talán csak orvosi szakkifejezések, nem jelentenek gondot.
szültél már, mert ha nem akkor ez elég gáz.
3-as vagyok. azt érted, gondolom, hogy tág a hüvelyed. a méhed hátrahajló, és nagyobb az átlagosnál. az adnextáj a petefészkek tájékát jelzi, azok szabadok. gondolom már szültél.
A kérdező hozzászólása: nem nem mondott semmit de én sem kérdeztem meg mert elfelejtettem! :(
A kérdező hozzászólása: Értem igen szültem már tegnap volt 8 hónapos a kis fiam!!!Hát azt hogy megnehezití a teherbe esést hülyeségnek tartom mert abortusz után 2 hónapjára rá terhes lettem újra ráadásul gyógyszer mellett! :)
Abortusz után terhesség? Az igen...
A kérdező hozzászólása: hát igen ezért is írtam hogy nem tartom valósnak azt a tényt hogy nehezen esek teherbe a hátrahajló méhszájam miatt

Mit jelent a következő: Norm tonusu uterus fu Px/ k?

eddig faros volt a baba ,lehet ez a rövidítése?33. hétbe léptem

Legjobb válasz: Az uterus méhet jelent, tehát norm. (vagyis normál), minden rendben van odabent. Sok sikert!

Az uterus méhet jelent, tehát norm. (vagyis normál), minden rendben van odabent. Sok sikert!

Mit jelent: az uterus méretei: 56x42 mm?

Legjobb válasz: Az uterus méhet jelent

Az uterus méhet jelent

Uh adatok. Irány dg. Grav susp. Uterus méret 7x4x3, 5cm uterus helyzete anflexioban van. Endometrium vastagság 14 mm szabályos ovarium. Douglasban minimalis folyadék gravida extra ut susp. Mit jelent?

Tegnap egy szokásos vizelet vizsgálaton kiderült terhes vagyok.A nögyogyás meg vizsgalt mondta nem érzi a babát korai szakaszban vagyok.El mentem uh ra.ott nem találták a babát majd hüvelyi uh sem.csináltak béta hcg vérvételt ami 0.0 -4.0 és az enyém 311.0 lett. okt.28 mensiztem.de szerintem csak mult héten eshetem teherbe.

Legjobb válasz: Nem mondott semmit a doki? Mikor kell visszamenned? A grav. susp. terhesség gyanúját jelenti. A grav. extra ut susp. pedig méhen kívüli terhességnek a gyanúját...

Nem mondott semmit a doki? Mikor kell visszamenned? A grav. susp. terhesség gyanúját jelenti. A grav. extra ut susp. pedig méhen kívüli terhességnek a gyanúját...
szia mit mondtak?remélem minden rendben volt majd írj.
A kérdező hozzászólása: Picit fére irtam 38 naponként betegszek meg és 5-6 napig tart
A kérdező hozzászólása: Àprilisig szoptatam a fiamat.Ugy van hogy minden honapban pl.szeptember 20 betegetem meg oktoberben tudtam hogy 8 napot késik mert minden honapban anyit késik.igy oktober 28 meg iigy 38 nap egy ciklusom
Probalj meg megnyugodni, holnap tuti kiderul. Egy valamit azert meg mondj meg. Azt irtad okt 28-an mensiztel utoljara. Biztos nem irtad el?? Mert akkor mar elvileg 6+2 hetesnek kene lenned. Akkor mar tenyleg szokott latszodni legalabb egy pirinyo pont. Remelhetoleg csak keson fogant, es azert nem lattak. Milyen hosszuk a ciklusaid atlagosan?
A kérdező hozzászólása: Sokat vagyok fel fázva ezért mindig figyelik a vizeletem.Nagyon ugy éreztem meg betegszem. Nem terveztük. Nagyon meg lepödtem mondtam is hogy mi mi csoda......Nem merek örülni mert uh sejol nem látcik....
Drukkolok, hogy minen rendben legyen!!! Megkerdezhetem, hogy tervzett baba lenne? Csakmert irtad, hogy egy vizelet vizsgalat soran derult ki. Akkor gondolom jol meglepodtel :) De szeretnek en is mar igy meglepodni :) Mindenkeppen irj, ha kiderult mi van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.Ez volt hétfõn igy ra 2 napra kelll vissza menem.szerda ujra hc béta vérvétel.
Ha múlt héten estél volna teherbe, akkor még nem lenne kimutatható vizeletbõl. A vérben mért hcg se alacsony, úgyhogy annál biztos idõsebb a terhesség. Mikorra rendelt vissza az orvos? Jövõ héten már biztos többet látnak majd.
Ha múlt héten estél volna teherbe, még be sem ágyazódott volna, tehát nem lenne ilyen hcg érték a véredben. Nagyon valószínû, hogy korábban fogant. Vagy még korai idõszakban vagy, azért nem látszik, lehet méhen kívüli, esetleg elhalt terhesség. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Emelkedet a duplájára hcg szintem ami jo.de uh nem latcik meg.a doki azt mondta hétfõre látcania kell ..remélem minden rendben lesz és ott lesz ahol kell.szedek elevitet .

Uterus üregében 9*5mm-es grav. Gyűrű látható. Ez volt a uh. Os leletemen ez mit jelent?

Legjobb válasz: Az Uterus=a méheddel. Egyszóval a méhed üregében ekkora méretû az embrió vagy a petezsák. Nem tudom pontosan a grav. minek a rövidítése. De valami ilyesmi......

Az Uterus=a méheddel. Egyszóval a méhed üregében ekkora méretû az embrió vagy a petezsák. Nem tudom pontosan a grav. minek a rövidítése. De valami ilyesmi......
a grav a terhesség rövidítése.
Na akkor ketten csak összehoztuk:)
A grav. az tényleg a terhesség rövidítése viszont a gyûrû az valószínûleg gesztációs gyûrû akar lenni ami a terhesség 3-4-ik hetében már látszik az uh-án utána lesz csak pete zsák majd szikhólyag illetve embrió .Nekem is ez volt a sorrend most már 9 hetesek vagyunk szép baba várást neked .
A kérdező hozzászólása: Ma voltam megint uh. már kimutatta a picit:-) 2.3mm és hallottam a kis szívét is.

Mit jelent az hogy gravid uterus fundusa: px/5? 3000 a normoton méhfal? Mi az az álló burok?

30 hetesen ezek amúgy jók?

Legjobb válasz: Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.

Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.
nekem nem volt ilyen leletem de miért nem kérdezted meg az orvost? ha itt nem kapsz érdemleges választ javaslom keress egy nõgyógyászt a neten aki tud válaszolni rá. Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!