Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent: teherbeesni (2 db)

Ha átlagosan 31 napos a ciklusom, az mit jelent? Nehezebb teherbeesnem?

Legjobb válasz: Az ideális "tankönyv szerinti" ciklus 28napos,de a tied is teljes jó a 31nappal. Valószínû a peteérésed így késõbb a 16.nap környékén van. Szerintem nem nehezebb teherbe esned!

Az ideális "tankönyv szerinti" ciklus 28napos, de a tied is teljes jó a 31nappal. Valószínû a peteérésed így késõbb a 16.nap környékén van. Szerintem nem nehezebb teherbe esned!
Nekem is átlagosan 31 naposak a ciklusaim, 2. próbálkozós hónapban sikerült a baba. :) Ráadásul úgy, hogy minden nap együtt voltunk, nagyon ritkán kimaradt 1-1 nap. Pedig sok helyen olvastam, hogy 2-3 naponta ideális összebújni, de nem akartam rágörcsölni a dologra. Nagy az étvágyunk, babaprojekt elõtt is szinte minden nap együtt voltunk. Úgy gondoltam, ha jönni akar a babó, akkor jönni fog. Hál'istennek így lett. Sok sikert, és mihamarabbi babásodást kívánok neked! :)
Nem nehezebb. Ez teljesen normális. Nekem 29-30 naposak a ciklusaim, mostanában inkább 30 naposak lettek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, éppen most szeretném majd megpróbálni. Jövõhéten fog megjönni, és utána belevágok, addig próbálok felkészülni. :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, kedves vagy. Remélem nekem is ilyen hamar sikerül. :-)
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm. Csak azért mert olvastam valahol hogy hosszabb ciklus esetén nehezebb.
Ez nem hosszú ciklus, ez normális. Nekem a nõgyógyászom mondta mikor kérdeztem aggódva, hogy baj-e, ha a ciklusaim 32-34 naposak. Azt felelte nem, akár 35 napig is normális. Én a 8. hónapban lettem várandós, bár 30 éves elmúltam, lehet, hogy emiatt is jött össze "csak" ekkor.
Szia! Nekem 31-32 napos ciklusaim vannak. A 3. hónapban összejött a baba. Sok sikert neked! :) 24hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is! Megnyugtattatok. :-)

Mit jelent: "aktívan teherbeesni"?

Ugy ertem sokan hasznaljak ezt a megjegyzest, probalok aktivan teherbeeseni...hat nem mindenki aktivan esik teherbe? Ja..es meg mas is..."elesben probaljuk"....hat ki nem aki babat szeretne? Vagy ennek van valami mas jelentosege is?

Legjobb válasz: Azt jelenti az én meglátásom szerint, hogy nem a véletlenre bízzák a dolgot ("amikor jól esik"), hanem alkalmaznak valamilyen módszert: naptár, hõmérséklet, testi tünetek figyelése, amik a peteérést jelezhetik, vitaminok, gyógyteák stb.

Azt jelenti az én meglátásom szerint, hogy nem a véletlenre bízzák a dolgot ("amikor jól esik"), hanem alkalmaznak valamilyen módszert: naptár, hõmérséklet, testi tünetek figyelése, amik a peteérést jelezhetik, vitaminok, gyógyteák stb.
Szerintem mag az aktiv azt jelenti hogy amikor csak lehet tesznek róla hogy baba szülessen. Az ésesben pedig azt hogy semmivel nem védekeznek.
szerintem az hogy valaki aktívan esik teherbe esik azt jelenti hogy amikor sexel jár a teherbe esés, nem mesterséges megtermékenyítéssel.szerintem a passzív jelenti azt hogy mesterséges uton esik teherbe.számomra így lenne logikus. az élesben az szerintem a sex utján történõ megtermékenyûlés amikor tervezed a babát és ki is számítod mikor van a teherbe esésre nagy esély és akkor vagy együtt pároddal. de pontosan nem tudom, ez az én véleményem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!