Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent: méh fundusa: (14 db)

Ez mit jelent? Mi a méh fundusa? 24 hetesen jó az x/y?

24 hetes vagyok és a dokim ezt írta ahhoz hogy a méh fundusa x/y , 20 hetes volt k/2 ez mi?

Legjobb válasz: Méh fundus=méhtest, felsõ, széles része. A k/szám, pedig azt jelöli, hogy a köldöködtõl hány ujjnyi távolságra helyezkedik el.

Méh fundus=méhtest, felsõ, széles része. A k/szám, pedig azt jelöli, hogy a köldöködtõl hány ujjnyi távolságra helyezkedik el.

Mit jelent hogy a meh fundusa? es az hogy nekem az 3/K?

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.

A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.
Szia! Én úgy tudom a szám centit jelent. Elvileg a köldök alatt 3 centivel van.
Nem centit jelent a szám, hanem ujjnyi távolságot.
Köldök felett 3 ujjnyira van a méh teteje.

A placenta a mellső falon tapad, a méh fundusában. Ez mit jelent? Ez jó vagy nem? Eddig mindíg csak az volt írva hogy a mellső falon tapad.36hkm

Legjobb válasz: A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.

A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.
Fundus=méh teteje, a legjobb hely:) . Mellsõ fal= hasfal felõl "A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkét választ, nagyon hasznos volt, elméletileg rendes szülésem lesz. :)


Mit jelent az hogy a méh fundusa: K/2?

vagy valami nagyon hasonló van írva, eléggé macskakapar a doki bácsim :)

Legjobb válasz: A méh fundusa a méh teteje, ezt azt jelenti, hogy a köldököd alatt vagy felett ( bocsi ezt nem tudom, de szerintem felette) van 2 ujjnyival jelenleg a méhed teteje.

A méh fundusa a méh teteje, ezt azt jelenti, hogy a köldököd alatt vagy felett ( bocsi ezt nem tudom, de szerintem felette) van 2 ujjnyival jelenleg a méhed teteje.
A méh teteje 2 ujjal a köldököd alatt van. A felette az így van írva: 2/K.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Mit jelent az, hogy a méh fundusa 25 cm? Mit néznek ezzel, miért van jelentősége?

Legjobb válasz: A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

Mit jelent az, hogy a méh fundusa K/M? Ide nem számot szoktak írni az "M" helyére?

21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Azért M , mert a méh fundusa köldök (K) magasságában (M) helyezkedik el.

Azért M , mert a méh fundusa köldök (K) magasságában (M) helyezkedik el.

Mit jelent hogy a méh fundusa x/k?

Nem találtam sehol az interneten magyarázatot.

Legjobb válasz: A köldök (k) felett X ujjnyival van a méh teteje (fundusa).

A köldök (k) felett X ujjnyival van a méh teteje (fundusa).
A kérdező hozzászólása: De mennyi az az x? Akkor a dOki nem tudja? Mert ezt írta a kiskönyvbe ma.
1. vagyok. Nem tudom... Lehet, hogy nem tudja a doki, ezért csak azt írta, hogy valamennyivel már köldök felett van a méh teteje. Hány hetes vagy? Mert olyan 20. hét körül szokta elérni a köldököt a méh!
A kérdező hozzászólása: 31 hetes vagyok.ezért is furcsa hogy nem tudja... Meg elõtte már volt 2/k. Érdekes...

Méh felső részének értéke. Grav. Uterus fundusa: px/2 mit jelent?

tegnap voltam dokinál. eddig a leletre azt írta, 4/k, 2/k, ugye mennyivel köldök felett. Na de ez most mi? :) Valaki esetleg találkozott már ilyen értékkel?

Legjobb válasz: szia! a szegycsont alatt 2 ujjnyival van a méhed ez az utolsó 8 hétre jellemzõ átlag

szia! a szegycsont alatt 2 ujjnyival van a méhed ez az utolsó 8 hétre jellemzõ átlag
A kérdező hozzászólása: köszönöm, köszönöm :) hát akkor jók vagyunk, 36w3d.

A méh fundusa a köldök felett két ujjnyival. Mit jelent ez?

A Sógorn?n 30hetes kismama. Már szült 1*, én is, de sehol nem eltük a kifejezésre a választ.

Legjobb válasz: Odaáig ér most a méhed felsõ része.

Odaáig ér most a méhed felsõ része.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!