Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent: méh (94 db)

Mit jelent hogy a meh fundusa? es az hogy nekem az 3/K?

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.

A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.
Szia! Én úgy tudom a szám centit jelent. Elvileg a köldök alatt 3 centivel van.
Nem centit jelent a szám, hanem ujjnyi távolságot.
Köldök felett 3 ujjnyira van a méh teteje.

Mit jelent az hogy a méh fundusa: K/2?

vagy valami nagyon hasonló van írva, eléggé macskakapar a doki bácsim :)

Legjobb válasz: A méh fundusa a méh teteje, ezt azt jelenti, hogy a köldököd alatt vagy felett ( bocsi ezt nem tudom, de szerintem felette) van 2 ujjnyival jelenleg a méhed teteje.

A méh fundusa a méh teteje, ezt azt jelenti, hogy a köldököd alatt vagy felett ( bocsi ezt nem tudom, de szerintem felette) van 2 ujjnyival jelenleg a méhed teteje.
A méh teteje 2 ujjal a köldököd alatt van. A felette az így van írva: 2/K.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Mit jelent ez az ultrahangos lelet? Majdnem 4 hete volt missed ab. műtétem. Méhen kívüli terhesség volt a gyanú.

79 mm-es uterus. 8mm-es endom. Mko.norm.ovarium. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem intra, sem extrauterin grav. nem igazolható.

Legjobb válasz: 79mm-es méh, 8mm-es méhnyálkahártya. Mindkét oldalon normális petefészek. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.

79mm-es méh, 8mm-es méhnyálkahártya. Mindkét oldalon normális petefészek. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.
uterus=méh endom=méhnyálkahártya A petefészkeid normális nagyságúak Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A 8mm-es méhnyálkahártya vastagság az jó? A dokim szerint minden rendben, csak ugye nem kértem, hogy szóról szóra magyarázza el a leletet.


Az mit jelent hogy kicsi a méhem?

Legjobb válasz: Nekem erre azt mondta a doki, hogy masnak meg a laba kicsi. Egyenenkent valtozo anatomiai elteres. Biztosan van korosan kicsi meh is. Neked mit emlitett a doki? Szultem ket gyereket, semmi gondom nem szarmazott a mehem meretebol.

Nekem erre azt mondta a doki, hogy masnak meg a laba kicsi. Egyenenkent valtozo anatomiai elteres. Biztosan van korosan kicsi meh is. Neked mit emlitett a doki? Szultem ket gyereket, semmi gondom nem szarmazott a mehem meretebol.

A méh nyálkahártyában felritkulás van, ez mit jelent?

Csak azért kérdezem mert amikor nyomoztunk a babám után hogy hol lehet, többször mondta a doki hogy a nyálkahártya 14 mm és 4mm-es felritkulás látható. Kérdeztem is de csak annyit mondott hogy akár a pici is lehet. De sajnos nem a méhemben volt hanem a petevezetékben:(((

Legjobb válasz: A felritkulás jelezheti a beágyazódás helyét. Mikor még nagyon korai, akkor szoktak csak felritkulást látni. De most nem teljesen értem, a méhedben látták a felritkulást, de végül is méhen kívüli terhesség volt?

A felritkulás jelezheti a beágyazódás helyét. Mikor még nagyon korai, akkor szoktak csak felritkulást látni. De most nem teljesen értem, a méhedben látták a felritkulást, de végül is méhen kívüli terhesség volt?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen igy volt! leírom az elejétõl. decemberben pozit teszteltem, csak az volt a gond hogy barnáztam. Januárban az elsõ dolgom az volt hogy elmentem nõdokihoz, megultrahangozott hasin meg hüvelyin is és nem látott semmit, beküldött vérvételre hogy megnézzen a béta hcg szintet és az elég magas volt kb1700. visszahívott uh-ra akkor sem látott semmit befektetett a kórházba hogy tudjonak nézni minden másnap és mindig egyre magasabb volt az a szint, közben ugye az uh azt mutatta hogy felritkulás van, de az nem változott sehova. Aztán egyik reggel megint uh akkor már láttuk a petezsákot a vezetõben:( Másnap mûtét mert már görcsöltem is meg véreztem is rendesen. De igy utólag gondolkodtam hogy mûtét elött este wc re mentem és kipottyant egy valami belõlem nem alvadt vér volt hanem olyan 3 cm nagyságú valami, mentem a nõvérekhez hogy ez a dolog történt , de szinte hülyének néztek mert mondták hogy a pici már nem tud lejönni a vezetõbõl. De olyan volt amilyet mondott a doki hogy ha spontán vetélés lett volna:(((

Mit jelent azt, ha "összenövései" vannak valakinek a méhében? Mit takar ez a kifejezés?

Legjobb válasz: Nem túl jót. Azt jelenti, h gyulladás v mûtét közben beteg, sérült felület összetapasztja a méh falait. Ezáltal csökken a méh üregének nagysága, a nyálkahártya felülete és kevésbé átjárható utat biztosít. Szerencsére mûtéttel oldhatóak az összenövések.

Nem túl jót. Azt jelenti, h gyulladás v mûtét közben beteg, sérült felület összetapasztja a méh falait. Ezáltal csökken a méh üregének nagysága, a nyálkahártya felülete és kevésbé átjárható utat biztosít. Szerencsére mûtéttel oldhatóak az összenövések.
Akár összenövéssel is teherbe lehet esni. Ez a mértékétõl függ. Csak ultrahanggal v bódításban végzett hiszteroszkópiával lehet bizonyítani. Utóbbi azért is jó, mert akkor ott, abban a pillanatban kezelni is tudják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Értem. És ez fizikai tünetekkel is jár? Az egyszerû nõgyógyászati vizsgálat során kiderül? Vagy csak ultrahanggal? Ha gyógyítható, akkor lehet gyermeke még az embernek?

Mit jelent a következő mondat? Portio folyt. Tömegesebb méh szab. old. Körny.

Mit jelent a következ? mondat? ... portio folyt. tömegesebb méh szab. old. körny.

Legjobb válasz: A méhszáj folytatásában kicsit nehezebb méh, szabad oldalkörnyezet. Semmi rosszat nem jelent.

A méhszáj folytatásában kicsit nehezebb méh, szabad oldalkörnyezet. Semmi rosszat nem jelent.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! A húgomnak már meg is mondtam és sokkal nyugodtabb lett a válaszodtól. Még egyszer ezer köszönet!

Mit jelent az, hogy a méh fundusa 25 cm? Mit néznek ezzel, miért van jelentősége?

Legjobb válasz: A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

Ha valakinek hátrahajlo méhe van az mit jelent? Mitől van és hogy veszik észre?

nekem a doki mondta hogy az van.nem lehetek terhes sosem milyen pozba j?nne ?ssze a baba?

Legjobb válasz: a méh normálisan elõrefelé hajlik enyhén. neked (és sok más nõnek is) hátra, de ne aggodj mert ez nem baj csak kicsit nehezebb utat kell megetnni a spermiumoknak. ilyen esetben a hátulról kutya poz az ajánlott mert ilyenkor kerül a sprmium a leközelebb a méhszájhoz. nekem 2ismerõsömnek is hátrahajlo méhe van és gyorsan sikerült teherbe esniük!

a méh normálisan elõrefelé hajlik enyhén. neked (és sok más nõnek is) hátra, de ne aggodj mert ez nem baj csak kicsit nehezebb utat kell megetnni a spermiumoknak. ilyen esetben a hátulról kutya poz az ajánlott mert ilyenkor kerül a sprmium a leközelebb a méhszájhoz. nekem 2ismerõsömnek is hátrahajlo méhe van és gyorsan sikerült teherbe esniük!
Szia! Hát az nagy hülyeség, hogy nem lehetsz terhes soha!.Nekem is az van, és az én dokim ezt úgy magyarázta el nekem, mint a bal illetve jobb kezességet, vagyis jóval többen vannak jobb kezesek és kevesebben bal kezesek.Ugyanígy van a hátrahajló méhhel is.A nõk 80%-nak normális méhe van méhe, míg a fennmaradó 20%-nak hátrahajló, de ugyanúgy teherbe eshetnek.Ja, és hogy a többi kérdésedre is válaszoljak, Te így születtél és kész.Ultrahangon lehet észrevenni.A baba meg össze fog jönni!Ne aggódj!ja és a hagyományos(te vagy alul) ill. a kutyapózt szokták ajánlani, mert így mélyebbre tud hatolniSok sikert!
Szia!Nekem is hátrahajló a méhem, és már ez a második terhességem.Csinálj mindent úgy, ahogy jó neked és meglátod jönni fog az a baba!
A kérdező hozzászólása: utolso válaszolonak kõszi a megnyugtatást.és kõnnyen estél teherbe?
Én vagyok az élõ példa, hogy lehet babád! Anyukám anno 25 éve aug. 28-án férjhez ment, én szept. elején megfogantam!
Olyan hamar babás lettem, hogy meg sem kellett várnom a 2. peteérést.Egyik hónapban figyeltem magam és sikerült is!Mindent bele!szorítok!
A kérdező hozzászólása: kõszi csak már elvagyok keseredvel nagyon

Tisztelt Doktor úr! Köszönöm válaszát a 2 nappal ezelőtti levelemre. Ma voltam vizsgálaton, és a doktor úr mindent rendben talált, így nem kaptam semmit a sárgás folyásra, ami azóta nem jelentkezett. Mit jelent az, hogy a méhem kicsit göbös? Ha ismét jele

Tisztelt Doktor úr! Köszönöm válaszát a 2 nappal ezelőtti levelemre. Ma voltam vizsgálaton, és a doktor úr mindent rendben talált, így nem kaptam semmit a sárgás folyásra, ami azóta nem jelentkezett. Mit jelent az, hogy a méhem kicsit göbös? Ha ismét jelentkezne a panaszom, Canesten Kombi segítene-e? Vagy tud-e mást javasolni? Válaszát előre is köszönöm: Anikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A ”göbös méh” elnevezés kisebb myomás elváltozásokra utalhat, de mivel nem én vizsgáltam, ennél pontosabbat nem tudok mondani. A panaszokról pedig nem lehet általánosságban beszélni, hiszen azokat többféle kórokozó is létrehozhatja, amelyek más és más kezelést igényelhetnek. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A ”göbös méh” elnevezés kisebb myomás elváltozásokra utalhat, de mivel nem én vizsgáltam, ennél pontosabbat nem tudok mondani. A panaszokról pedig nem lehet általánosságban beszélni, hiszen azokat többféle kórokozó is létrehozhatja, amelyek más és más kezelést igényelhetnek. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!