Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, valaki repedt pohárból (1 db)

Mit jelent, ha valaki repedt pohárból iszik?

Legjobb válasz: Szerintem semmit,max megvágja a száját.

Szerintem semmit, max megvágja a száját.
Babona, tehát hülyeség ilyesmit még csak kérdezni is.
A kérdező hozzászólása: Oké, hogy babona, azért kérdeem, mert valamit jelent, azt tudom, csak azt nem, hogy mit jelent
az ég világon semmit nem jelent, ugyanakkor jelenthet bármit... hallottál már az önbeteljesítõ jóslatokról? az összes babona ilyen. ha most hasraütve azt mondanám, hogy régi ismerõssel való találkozást jelent, akkor biztos vagyok benne, hogy egy héten belül találkoznál olyasvalakivel, hogy a jóslat beigazolódni lássék. ha netán veszekedést mondanék, akkor összevesznél valakivel, ugyanígy szerencse, szerencsétlenség, minden így mûködik. a babonás ember úgy mûködik, hogy ha valamitõl retteg, vagy valaminek örül (vagy fog a jelek szerint) akkor nagyon odafigyel a környezetére, és olyan dolgokat tulajdonít a fekete macskának, kiöntött cukornak, repedt pohárnak, bárminek, ami ígyis-úgyis megtörtént volna annélkül, hogy egyáltalán észrevettük volna, vagy jelentõséget tulajdonítanánk neki. a babonák önmagukban ártalmatlan dolgok, de ha valaki túlzásba viszi, az nagyon idegesítõ tud lenni
Szerintem azt jelenti hogy vigyázz, nehogy akkor törjön el mikor iszol.
Nem tudom biztosan, de a japán animékben általában amikor a pohár eltörik az valaki halálát jelenti.
Azt jelenti, hogy ivás helyett azonnal dobd ki: - ha értelmes vagy, akkor azért, mert a repedésbõl üvegszilánkok törnek ki, amelyek veszélyesek lehetnek - vagy épp akkor törhet el a pohár (pl. forró vagy hideg italtól), amikor iszol. - IQ probléma esetén viszont csak az hat rád, ha a repedt pohár egy sötét átkot rejt. Ebben az esetben találj ki magadnak egy tetszõleges szerencsétlenséget!
Nem tudom hogy mit jelent, de a kollégáim velem is kidobatták a csorba bögrémet.
Nekem régen azt mondták ha valamilyen szeszt ivott az ember repedt pohárból akkor nagy berúgás lesz a vége . De ugyebár csak babona .

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Frei Dossziéban látottak igazak Szaúd-Arábiáról? Hogy ott a királyi család úgy működik, mint egy maffiahálózat?

http://www.youtube.com/watch?v=l5k0Sub9kA0&feature=youtu.be

4

Az amerikaiak nem gondolkodnak el azon, hogy kicsit sablonos, hogy a filmjeikben a főellenség mindig német vagy orosz? Az angolszászoknak amúgy melyik néptől erősebb a fóbiájuk?

8

Ti cserbenhagyást választanátok ha elétek ugrana egy roma és elütnétek?

Tapasztalatok alapján kijelenthet? hogy az autóst megpróbálják agyonverni és közben rasszista mondatokat kiabálnak(akkor is ha nem ? a hibás)

12

Írnátok nekem népi csujjogatásokat?

15

Néptáncegyüttest alapításán gondolkodom egy barátommal. Vannak ennek valamiféle szabályai?

Nem az öltözködésre, hajviseletre, viselkedésre gondolok, hanem olyan pl. hogy x éves lány nem táncolhat x+x korú fiúval, vagy y kg fölött nem színpadképes az illet?, szóval hasonlókra.

4

Milyen népviselet lehet ez?

A XI. kerületben látok sokszor népviseletbe öltözött n?ket. Mindig piros vagy fekete egyszín? ruhát hordanak, rakott szoknyát+azonos szín? blúzt. A fejükön kend? van. Talán ez a kép közelíti meg leginkább:

7

Mi a népdal címe a legelején?

http://www.youtube.com/watch?v=-rgzH_2gIp8

2

Miért kell az orrturkálást úgy intézni, hogy senki se lássa, miért ez a szokás?

Mindenki csinálja.

11

A zsidóknál mitől lesz valami kóser?

Mit?l lesz valami kóser, mi számít kósernak? Vagy mit tesz az egyáltalán, hogy valami kóser? Tegnap volt valami ilyesmi a tvben, eddig is tudtam hogy létezik ilyen, de most izgatja a fantáziámat XD

10

Mi a véleményetek Romániáról?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!